მსოფლიო მემკვიდრეობის ძეგლების სია ევროპაში

სტატიაში მოცემულია გაერთიანებული ერების განათლების, მეცნიერებისა და კულტურის ორგანიზაციის მსოფლიო მემკვიდრეობის ძეგლების სია ევროპაში.

ავსტრია (9)რედაქტირება

აზერბაიჯანი (2)რედაქტირება

 
ქალწულის კოშკი

ალბანეთი (2)რედაქტირება

 
ბუტრინტი

ანდორა (1)რედაქტირება

ბელარუსი (4)რედაქტირება

ბელგია (12)რედაქტირება

 
ბრიუგე

ბოსნია და ჰერცეგოვინა (3)რედაქტირება

ბულგარეთი (9)რედაქტირება

გერმანია (44)რედაქტირება

დანია (8)რედაქტირება

დიდი ბრიტანეთი (31)რედაქტირება

ესპანეთი (47)რედაქტირება

ესტონეთი (2)რედაქტირება

 
ტალინი
  • ტალინის ისტორიული ცენტრი — 1997
  • სტრუვეს გეოდეზიური რკალი — ბელარუსთან, ლატვიასთან, ლიეტუვასთან, ფინეთთან, მოლდოვასთან, ნორვეგიასთან, შვეციასთან, რუსეთთან და უკრაინასთან ერთად — 2005

ვატიკანი (2)რედაქტირება

თურქეთი (9)რედაქტირება

 
კაბადოკია
 
ნემრუტ-დაღი

იერუსალიმი (1)რედაქტირება

ირლანდია (2)რედაქტირება

ისლანდია (2)რედაქტირება

ისრაელი (6)რედაქტირება

იტალია (54)რედაქტირება

კვიპროსი (3)რედაქტირება

ლატვია (2)რედაქტირება

  • რიგის ისტორიული ცენტრი — 1997
  • სტრუვეს გეოდეზიური რკალი — ესტონეთთან, ბელარუსთან, ლიეტუვასთან, ფინეთთან, მოლდოვასთან, ნორვეგიასთან, შვეციასთან, რუსეთთან და უკრაინასთან ერთად — 2005

ლიეტუვა (4)რედაქტირება

ლუქსემბურგი (1)რედაქტირება

მალტა (3)რედაქტირება

მოლდოვა (1)რედაქტირება

  • სტრუვეს გეოდეზიური რკალი - ესტონეთთან, ლატვიასთან, ლიეტუვასთან, ფინეთთნ, მოლდოვასთან, ნორვეგიასთან, შვეციასთან, რუსეთთან და უკრაინასთან ერთად — 2005

მონტენეგრო (4)რედაქტირება

ნიდერლანდები (10)რედაქტირება

ნორვეგია (7)რედაქტირება

პოლონეთი (15)რედაქტირება

პორტუგალია (15)რედაქტირება

რუმინეთი (7)რედაქტირება

რუსეთი (28)რედაქტირება

 
ნოვოდევიჩის მონასტერი
 
მოსკოვის კრემლი
 
წითელი მოედანი

საბერძნეთი (18)რედაქტირება

 
მეტეორას მონასტრები
 
სალონიკი

სან-მარინო (1)რედაქტირება

საფრანგეთი (43)რედაქტირება

 
ვერსალის სასახლე
 
პონ-დიუ-გარი
 
გრან პალე
 
შატო შენონსო
 
ვილანდრის ციხე-სიმაგრე

საქართველო (3)რედაქტირება

 
გელათის მონასტერი
 
ჯვრის მონასტერი

სერბეთი (5)რედაქტირება

ვისოკი-დეჩანის მონასტერი
პეჩის საპატრიარქო მონასტერი
გრაჩანიცის მონასტერი
ლევიშკის ღვთისმშობლის ეკლესია

სლოვაკეთი (7)რედაქტირება

სლოვენია (3)რედაქტირება

სომხეთი (3)რედაქტირება

 
ეჩმიაძინი

უკრაინა (8)რედაქტირება

 
კიევ-პეჩერის ლავრა

უნგრეთი (8)რედაქტირება

 
ბუდაპეშტი

ფინეთი (7)რედაქტირება

 
სუომენლინა

შვედეთი (15)რედაქტირება

 
დროტნინგჰოლმი

შვეიცარია (12)რედაქტირება

 
ბერნი

ჩეხეთი (12)რედაქტირება

 
ლიტომიშლი
 
ტუგენდჰატის ვილა

ჩრდილოეთი მაკედონია (1)რედაქტირება

ხორვატია (8)რედაქტირება

 
პლიტვიცეს ეროვნული პარკი