ქვემოთ მოცემულია მსოფლიოს მეტროპოლიტენების სია; სისტემები, რომლებიც სრულყოფილ მეტროს არ წარმოადგენს, მაგრამ მაინც მეტროპოლიტენად იწოდება, კურსივით არის ნაჩვენები.

შანხაის მეტროპოლიტენი ყველაზე გრძელი მეტროს ხაზია.
პეკინის მეტროპოლიტენს ყველაზე ბევრი მგზავრი გადაყავს.
ნიუ-იორკის მეტროპოლიტენს ყველაზე მეტი გაჩერება აქვს.
ლონდონის მეტრო ყველაზე ძველია.

დროშა: საქართველო საქართველორედაქტირება

იხილეთ აგრეთვერედაქტირება

ევროპარედაქტირება

  ავსტრიარედაქტირება

  ბელგიარედაქტირება

  ბელარუსირედაქტირება

  ბულგარეთირედაქტირება

  გაერთიანებული სამეფორედაქტირება

  გერმანია (U-Bahn)რედაქტირება

  დანიარედაქტირება

  ესპანეთირედაქტირება

  ესტონეთირედაქტირება

  თურქეთირედაქტირება

  ირლანდიარედაქტირება

  იტალიარედაქტირება

  ლატვიარედაქტირება

  ლიეტუვარედაქტირება

  მოლდოვარედაქტირება

  • კიშინიოვი (იგეგმება რკინიგზასთან შერწყმული სრულიად მიწისზედა მეტროპოლიტენი)

  ნიდერლანდებირედაქტირება

  ნორვეგიარედაქტირება

  პოლონეთირედაქტირება

  პორტუგალიარედაქტირება

  რუმინეთირედაქტირება

  რუსეთირედაქტირება

  საბერძნეთირედაქტირება

  საფრანგეთირედაქტირება

  სერბეთირედაქტირება

  უკრაინარედაქტირება

  უნგრეთირედაქტირება

  ფინეთირედაქტირება

  ჩეხეთირედაქტირება

  შვეიცარიარედაქტირება

  შვედეთირედაქტირება

აზია თურქეთის ევროპული ნაწილის გარდა)რედაქტირება

  აზერბაიჯანირედაქტირება

  ბანგლადეშირედაქტირება

  ვიეტნამირედაქტირება

  ისრაელირედაქტირება

  • ჰაიფა «კარმელიტი» (1959) (მიწისქვეშა ლიანდაგიანი გზა კარმელის მთაში გაჭრილი, მოქმედების პრინციპი — ფუნიკულიორული)
  • თელ-ავივი (თელ-ავივის მეტროტრამი სისტემა მიწისქვეშა მონაკვეთებით და ტრამვაის მოძრავი შემადგენლობით, შენდება, სავარაუდო გახსნის თარიღი — 2012).

  ინდონეზიარედაქტირება

  ინდოეთირედაქტირება

  ირანირედაქტირება

  ყაზახეთირედაქტირება

  ჩინეთირედაქტირება

  ჩრდილოკორეარედაქტირება

  მალაიზიარედაქტირება

  არაბთა გაერთიანებული საამიროებირედაქტირება

  საუდის არაბეთირედაქტირება

  პაკისტანირედაქტირება

  სამხრეთი კორეარედაქტირება

  სინგაპურირედაქტირება

  სირიარედაქტირება

  სომხეთირედაქტირება

 რედაქტირება

  ტაივანირედაქტირება

  თურქეთირედაქტირება

  ფილიპინებირედაქტირება

  იაპონიარედაქტირება

  თურქმენეთირედაქტირება

  უზბეკეთირედაქტირება

აფრიკარედაქტირება

  ალჟირირედაქტირება

  ეგვიპტერედაქტირება

  ტუნისირედაქტირება

  სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკარედაქტირება

ამერიკარედაქტირება

  ვენესუელარედაქტირება

  დომინიკელთა რესპუბლიკარედაქტირება

  აშშრედაქტირება

  კანადარედაქტირება

  კოლუმბიარედაქტირება

  არგენტინარედაქტირება

  ბრაზილიარედაქტირება

  მექსიკარედაქტირება

  ჩილერედაქტირება

  პერურედაქტირება

  პანამარედაქტირება

ავსტრალია და ოკეანეთირედაქტირება

  ავსტრალიარედაქტირება

რესურსები ინტერნეტშირედაქტირება