მთავარი მენიუს გახსნა

ქვეყნების სია ინგლისურენოვანი მოსახლეობის რაოდენობის მიხედვით

ინგლისურ ენაზე მოლაპარაკე ადამიანების პროცენტი მსოფლიოს ქვეყნებში.
  80-100 %
  60-80 %
  40-60 %
  20-40 %
   0,1-20 %
  არ არსებობს მონაცემები

ქვემოთ მოყვანილია მსოფლიოს ქვეყნებში ინგლისურ ენაზე მოლაპარაკე ადამიანების მონაცემები, მშობლიურ და მეორე ენაზე მოლაპარაკე ხალხის ჩათვლით.

სიარედაქტირება

ქვეყანა ინგლისურ ენაზე მოლაპარაკეთა
%
მთლიანი მოსახლეობა ინგლისურ ენაზე მოლაპარაკეთა ჯამი ინგლისური ენა, როგორც მშობლიური ენა ინგლისური ენა, როგორც დამხმარე ენა[1]
  აშშ 94.2 316 823 000 298 444 149 255 505 953 42 938 196
  ინდოეთი 10.35 1 210 000 000 125 226 449 226 449 125 000 000
  პაკისტანი 49 188 400 100 92 316 049 92 316 049
  ნიგერია 53 156 493 000 82 941 000 82 941 000
  გაერთიანებული სამეფო 97.74 64 000 000 63 962 000 58 972 000 5 128 000
  ფილიპინები 56.63 100 437 852 57 292 884 36 935 52 255 949
  გერმანია 64 80 600 000 51 584 000 272 504 48 000 000
  ბანგლადეში 2 163 323 100 3 266 462 709 873 2 556 589
  კანადა 85.63 33 121 175 28 360 240 19 424 090 8 936 150
  ეგვიპტე 35 83 289 500 28 101 325 28 101 325
  საფრანგეთი 39 65 350 000 25 500 000 25 500 000
  იტალია 34 59 619 290 20 300 000 20 300 000
  ავსტრალია 97.03 21 394 309 17 357 833 15 013 965 2 343 868
  ტაილანდი 27.16 63 038 247 17 121 187 17 121 187
  ნიდერლანდი 90 16 770 000 15 030 000 15 030 000
  ნეპალი 46.49 29 890 686 13 896 720 20 000 876 720
  სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკა 31 52 981 991 16 424 417 4 930 510 11 493 907
  პოლონეთი 33 38 501 000 12 700 000 12 700 000
  თურქეთი 17 70 586 256 12 000 000 12 000 000
  ერაყი 35 31 700 000 11 095 000 11 000 000
  ესპანეთი 22 47 190 000 10 400 000 10 400 000
  ჩინეთი 8 1 200 000 000 10 000 000 100 000 000
  ბრაზილია 5 205 000 000 10 542 000 292 000 10 250 000
  შვედეთი 86 9 785 000 8 200 000 8 200 000
  კენია 18.83 43 013 431 8 100 000 7 900 000
  კამერუნი 38 19 740 000 7 500 000 7 500 000
  მალაიზია 62.57 27 170 000 5 580 000 380 000 5 200 000
  რუსეთი 5.48 138 312 535 7 574 303 2522 7 571 787
  ბელგია 59 10 584 534 6 250 000 6 250 000
  ისრაელი 84.97 7 303 000 6 205 000 100 000 6 105 000
  ავსტრალია 73 8 415 000 6 150 000 6 150 000
  რუმინეთი 31 19 043 767 5 900 000 5 900 000
  ზიმბაბვე 41.58 13 349 000 5 550 000 250 000 5 300 000
  საბერძნეთი 51 10 787 690 5 500 000 5 500 000
  სიერა ლეონე 83.53 5 866 000 4 900 000 500 000 4 400 000
  მექსიკა 12.9 120 664 000 15 686 262 15 686 262
  დანია 86 5 543 000 4 770 000 4 770 000
  შვეიცარია 61.28 7 637 300 4 680 000 73 400 4 606 600
  მაროკო 14 32 770 900 4 587 926 4 587 926
  ნორვეგია 90 5 136 700 4 500 000 4 500 000
  ირლანდია 98.37 4 422 100 4 350 000 4 122 100 237 900
  სინგაპური 80 5 076 700 4,822,865 1 097 443 253 835
  განა 66.67 27 000 000 18 000 000 18 000 000
  ტანზანია 9.89 40 454 000 4 000 000 4 000 000
  ახალი ზელანდია 97.82 4 275 100 3 673 623 3 673 623
  ფინეთი 70 5 410 000 3 800 000 3 800 000
  პორტუგალია 27 10 623 000 2 900 000 2 900 000
  პაპუა ახალი გვინეა 49.76 6 331 000 3 150 000 150 000 3 000 000
  ლიბერია 82.67 3 750 000 3 100 000 600 000 2 500 000
  იორდანია 45 6 598 000 2 969 370 2 969 370
  იამაიკა 97.64 2 714 000 2 650 000 2 600 000 50 000
  ალჟირი 7 35 954 000 2 516 780 2 516 780
  უგანდა 8.09 30 884 000 2 500 000 2 500 000
  ჰონგ-კონგი 46.07 6 808 433 3 136 784 238 288 2 898 496
  ჩეხეთი 27 10 562 214 2 850 000 2 850 000
  არგენტინა 6.52 42 192 500 2 752 681
  იემენი 9 24 800 000 2 232 000 2 232 000
  ხორვატია 49 4 555 000 2 200 000 2 200 000
  კოლუმბია 4.22 47 661 368 2 012 950 75 600 1 937 350
  უნგრეთი 20 9 982 000 2 000 000 2 000 000
  პუერტო-რიკო 48.61 3 991 000 1 940 000 100 000 1 840 000
  შრი-ლანკა 9.9 19 299 000 1 910 000 10 000 1 900 000
  ზამბია 16.02 11 922 000 1 910 000 110 000 1 800 000
  ბულგარეთი 25 7 640 238 1 900 000 2605 1 902 605
  ყაზახეთი 15.4 12 156 705 1 874 583 602 1 873 981
  ლიბანი 40 4 265 600 1 706 000 1 706 000
  ჩილე 9.53 16 634 603 1 585 027
  რუანდა 15 10 137 400 1 520 610 1 520 610
  სლოვაკეთი 26 5 397 036 1 400 000 1 400 000
  ტრინიდადი და ტობაგო 87.74 1 305 000 1 145 000 1 145 000
  სლოვენია 59 2 050 000 1 210 000 1 210 000
  ლიტვა 38 3 053 800 1 160 000 1 160 000
  ლატვია 46 2 070 371 950 000 950 000
  გაიანა 90.55 751 000 680 000 650 000 30 000
  ბოტსვანა 38.42 1 639 833 630 000 630 000
  ესტონეთი 50 1 294 236 650 000 650 000
  კვიპროსი 73 839 000 610 000 610 000
  მალავი 3.88 13 931 831 540 209 209 540 000
  ლესოთო 27.86 1 795 000 500 000 500 000
  სურინამი 87.09 470 784 410 000 260 000 150 000
  მალტა 89 453 000 400 000 unknown 352 000
  ნამიბია 17.24 1 820 916 314 000 14 000 300 000
  ლუქსემბურგი 56 509 000 290 000 290 000
  ბაჰამის კუნძულები 87.13 330 549 288 000 260 000 28 000
  ბარბადოსი 98.57 279 000 275 000 262 000 13 000
  ბელიზი 81.65 301 270 246 000 190 000 56 000
  მადაგასკარი 18 23 042 300 4 147 614 4 147 614
  მავრიკი 15.97 1 264 866 202 000 2000 200 000
  ვანუატუ 83.55 215 446 180 000 60 000 120 000
  ფიჯი 20.62 853 445 176 000 6000 170 000
  სოლომონის კუნძულები 31.68 552 438 175 000 10 000 165 000
  გუამი 91.09 173 456 158 000 58 000 100 000
  ბრუნეი 39.07 381 371 144 000 10 000 134 000
  სენტ-ვინსენტი და გრენადინები 95 120 000 114 000 114 000
  აშშ-ის ვირჯინის კუნძულები 95.97 108 448 113 000 98 000 15 000
  გრენადა 90.91 110 000 100 000 100 000
  სამოა 49.86 188 540 94 000 1000 93 000
  მენი 99.93 80 058 80 000 80 000
  ბჰუტანი 11.4 658 000 75 000 75 000
  სენტ-ლუსია 43.03 165 000 71 000 31 000 40 000
  ჩრდილოეთ მარიანას კუნძულები 83.33 84 000 70 000 5000 65 000
  ანტიგუა და ბარბუდა 80 85 000 68 000 66 000 2000
  ამერიკის სამოა 80.1 57 345 45 933 1791 44 142
  მიკრონეზიის ფედერაციული შტატები 57.66 111 000 64 000 4000 60 000
  ბერმუდა 96.92 65 000 63 000 63 000
  დომინიკა 94.03 67 000 63 000 3000 60 000
  მარშალის კუნძულები 98.33 59 000 60 000 60 000
  სვაზილენდი 4.38 1 141 000 50 000 50 000
  არუბა 42.31 104 000 44 000 9000 35 000
  გამბია 2.34 1 709 000 40 000 40 000
  სენტ-კიტსი და ნევისი 78 50 000 39 000 39 000
  კაიმანის კუნძულები 76.6 47 000 36 000 36 000
  სეიშელის კუნძულები 37.93 87 000 33 000 3000 30 000
  გიბრალტარი 100 28 875 28 875 28 000 875
  ტონგა 30 100 000 30 000 30 000
  კირიბატი 24.21 95 000 23 000 23 000
  ბრიტანეთის ვირჯინის კუნძულები 86.96 23 000 20 000 20 000
  პალაუ 92.5 20 000 18 500 500 18 000
  ანდორა 22 81 222 17 869 17 869
  ანგილია 92.31 13 000 12 000 12 000
  ნაურუ 100 10 300 10 300 800 9500
  კუკის კუნძულები 19.8 20 200 4000 1000 3000
  მონსერატი 67.8 5900 4000 4000
  •   ევროპის კავშირი არის ქვეყნებს შორის კავშირი და შედგება 28 წევრი სახელმწიფოსაგან. 2012 წელს საერთო ინგლისურენოვანი მოსახლეობა შეადგენდა 256 876 220 ადამიანს[2] (მოსახლეობის საერთო რაოდენობა — 500 000 000 ადამიანი[3] ანუ 51 %), მათ შორის 65 478 252 ადამიანისთვის ის იყო მშობლიური და 191 397 968 ადამიანისთვის არამშობლიური.

რესურსები ინტერნეტშირედაქტირება

სქოლიორედაქტირება

  1. Statistics on second language speakers are inevitably not precise; partly because there is no widely agreed definition of second language speakers – there is no differentiation between countries where English is the lingua franca and those where it is not.
  2. European and their languages 2012. Eurobarometer. წაკითხვის თარიღი: 2 January 2013.
  3. Population at 1 January. Eurostat. წაკითხვის თარიღი: 2 January 2013.