ბოჰემიის კონსორტთა სიაში წარმოდგენილია იმ ქალების სია, რომლებიც დაქორწინებულნი იყვნენ ბოჰემიის მმართველებზე. მათ ჯერ ჰერცოგინიის, საბოლოოდ კი დედოფლის წოდება ჰქონდათ. ჰაბსბურგთა მონარქიაში შესვლის შემდეგ ბოჰემიას, ავსტრიას, საღვთო რომს, უნგრეთსა და ხორვატიას საერთო კონსორტები ჰყავდათ.

ჰერცოგინიებირედაქტირება

 
სვიატოსლავა პოლონელი

პრჟემისლოვიჩებირედაქტირება

  • 874-888/91: ლუდმილა ბოჰემიელი, ბორჟივოი I-ის ცოლი;
  • 906-921: დრაჰომირა, ვრატისლავ I-ის ცოლი;
  • 935-972: ბიაგოტა, ბოლესლავ I-ის ცოლი;
  • ?-999: ემა მელნიკელი, ბოლესლავ I-ის მეორე ცოლი;
  • ?-?: ბოჟენა, ოლდრიხის ცოლი;
  • 1034-1055: იუდით შვაინფურტელი, ბრეტისლავ I-ის ცოლი;
  • 1055-1061: იდა ვეტინი, სპიტინიევ II-ის ცოლი;
  • 1061-1062: ადელაიდა უნგრელი, ვრატისლავ II-ის პირველი ცოლი;
  • 1062-1092: სვიატისლავა პოლონელი, ვრატისლავ II-ის მეორე ცოლი;
  • 1092: ვირპირკ ტენგლინგელი, კონრად I-ის ცოლი;
  • 1094-1100: ლუკარტა ბოგენელი, ბრეტისლავ II-ის ცოლი;
  • 1100-1107: ჰელბირგა ავსტრიელი, ბორჟივოი II-ის ცოლი;
  • 1111-1117: რიჩეზა ბერგელი, ვლადისლავ I-ის ცოლი;
  • 1117-1120: ჰელბირგა ავსტრიელი, ბორჟივოი II-ის ცოლი;
  • 1120-1125: რიჩეზა ბერგელი, ვლადისლავ I-ის ცოლი;
  • 1125-1140: ადელაიდა უნგრელი, სობესლავ I-ის ცოლი;
  • 1140-1150: გერტრუდა ბაბენბერგელი, ვლადისლავ II-ის პირველი ცოლი;
  • 1153-1172: იუდით თიურინგიელი, ვლადისლავ II-ის მეორე ცოლი;
  • 1172-1173: ელიზაბეტა უნგრელი, ფრიდრიხ I-ის ცოლი;
  • 1173-1178: ელიზაბეტა პოლონელი, სობესლავ II-ის ცოლი;
  • 1178-1189: ელიზაბეტა უნგრელი, ფრიდრიხ I-ის ცოლი;
  • 1189-1191: ჰელიკა ვიტელსბახი, კონრად II-ის ცოლი

დედოფლებირედაქტირება

პრჟემისლოვიჩებირედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
ადელჰაიდ

მაიზენელი

ოტო II,

მაიზენის

მარკგრაფი

(ვეტინები)

1160 1178 1198 1199

(განქორწინება)

2 თებერვალი, 1211 ოტოკარ I
  კონსტანცია

უნგრელი

ბელა III,

უნგრეთის მეფე

(არპადები)

1181 1199 1230

(ქმრის გარდაცვალება)

6 დეკემბერი, 1240
კუნიგუნდა

ჰოენშტაუფენი

ფილიპე,

გერმანიის მეფე

(ჰოენშტაუფენები)

1200 1224 1230 13 სექტემბერი, 1248 ვენცელ I
  მარგარეტ

ავსტრიელი

ლეოპოლდ VI,

ავსტრიის ჰერცოგი

(ბაბენბერგები)

1204 თებერვალი,

1252

1253 1260

(განქორწინება)

29 ოქტომბერი, 1266 ოტოკარ II
  კუნიგუნდა

სლავონიელი

როცისლავი,

მაშკოს ჰერცოგი

(მიხაილოვიჩები)

1245 25 ოქტომბერი, 1261 1278

(ქმრის გარდაცვალება)

9 სექტემბერი, 1285
  იუდით

ჰაბსბურგი

რუდოლფ I,

გერმანიის მეფე

(ჰაბსბურგები)

13 მარტი,

1271

24 იანვარი, 1285 18 ივნისი, 1297 ვენცელ II
  ელიზაბეტა

რიჩეზა

პოლონელი

პრჟემისლ II,

პოლონეთის მეფე

(პიასტები)

1 სექტემბერი,

1286

1300 1303 1305

(ქმრის გარდაცვალება)

18 ოქტომბერი, 1335
ვაიოლა

ტეშენელი

მიეცკო I,

ტეშენის ჰერცოგი

(პიასტები)

1290 1305 1306

(ქმრის გარდაცვალება

21 სექტემბერი, 1317 ვენცელ III

უდინასტიორედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  ელიზაბეტა

რიჩეზა

პოლონელი

პრჟემისლ II,

პოლონეთის მეფე

(პიასტები)

1 სექტემბერი, 1286 1306 1307

(ქმრის გარდაცვალება)

18 ოქტომბერი, 1335 რუდოლფ I
ანა

ბოჰემიელი

ვენცელ II,

ბოჰემიის მეფე

(პრჟემისლოვიჩები)

10 ოქტომბერი, 1290 1306 1307 1310

(ქმრის დამხობა)

3 სექტემბერი, 1313 ჰაინრიხი

ლუქსემბურგებირედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  ელიზაბეთ

ბოჰემიელი

ვაცლავ II,

ბოჰემიის მეფე

(პრჟემისლოვიჩები)

20 იანვარი, 1292 9 დეკემბერი, 1310 28 სექტემბერი, 1330 იოანე
  ბეატრის დე

ბურბონი

ლუი I,

ბურბონის ჰერცოგი

(ბურბონები)

1320 დეკემბერი, 1334 26 აგვისტო, 1346

(ქმრის გარდაცვალება)

23 დეკემბერი, 1383
  ბლანშ დე

ვალუა

შარლი,

ვალუას გრაფი

(ვალუები)

1316 15 მაისი,

1323

26 აგვისტო,

1346

1 აგვისტო, 1348 კარლ I
  ანა

ბავარიელი

რუდოლფ II,

ბავარიის ჰერცოგი

(ვიტელსბახები)

29 სექტემბერი,

1329

11 მარტი, 1349 2 თებერვალი, 1353
  ანა

შვაიდნიცელი

ჰაინრიხ II,

შვაიდნიცის

ჰეცოგი

(პიასტები)

1339 27 მარტი, 1353 11 ივლისი, 1362
  ელიზაბეთ

პომერანიელი

ბოგისლავ V,

პომერანიის

ჰერცოგი

(გრიფინები)

1347 21 მაისი, 1363 29 ნოემბერი, 1378

(ქმრის გარდაცვალება)

14 თებერვალი, 1393
  იოჰანა

ბავარიელი

ალბრეხტ I,

ბავარიის ჰერცოგი

(ვიტელსბახები)

1356 29 სექტემბერი,

1370

10 ივნისი,

1376

31 დეკემბერი, 1386 ვენცელ IV
  სოფია

ბავარიელი

იოჰან II,

ბავარიის ჰერცოგი

(ვიტელსბახები)

1376 2 მაისი, 1389 16 აგვისტო, 1419

(ქმრის გარდაცვალება)

26 სექტემბერი, 1425
  ბარბარა

ცელიელი

ჰერმან II,

ცელიეს ჰერცოგი

(ცელიელები)

1393 1408 16 აგვისტო,

1419

9 დეკემბერი, 1437

(ქმრის გარდაცვალება)

11 ივლისი, 1451 სიგიზმუნდი

უდინასტიორედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  ელიზაბეთ

ბოჰემიელი

სიგიზმუნდი,

ბოჰემიის მეფე

(ლუქსემბურგები)

1409 1422 1438 27 ოქტომბერი, 1439

(ქმრის გარდაცვალება)

25 დეკემბერი, 1442 ალბერტ II
  იოჰანა

როჟმიტალი

იოჰან როჟმიტალი 1430 1450 7 მაისი, 1457 22 მარტი, 1471

(ქმრის გარდაცვალება)

12 ნოემბერი, 1475 გეორგი

იაგელონებირედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  ბარბარა

ბრანდენბურგელი

ალბერტ III,

ბრანდენბურგის

კურფიურსტი

(ჰოენცოლერნები)

30 მაისი, 1464 20 აგვისტო, 1476 1491

(განქორწინება)

4 სექტემბერი, 1515 ვლადისლავ II
  ბეატრიჩე

ნეაპოლელი

ფერდინანდ I,

ნეაპოლის მეფე

(ტრასტამარები)

16 ნოემბერი,

1457

4 ოქტომბერი, 1491 7 აპრილი, 1500

(განქორწინება)

23 სექტემბერი, 1508
  ანა დე

ფუა-კანდალი

გასტონი,

კანდალის გრაფი

(ფუები)

1484 29 სექტემბერი, 1502 26 ივლისი, 1506
  მარია ავსტრიელი ფილიპე I,

კასტილიის მეფე

(ჰაბსბურგები)

18 სექტემბერი,

1505

13 იანვარი, 1522 29 აგვისტო, 1526

(ქმრის გარდაცვალება)

18 ოქტომბერი, 1558 ლაიოშ II

ჰაბსბურგებირედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  ანა ბოჰემიელი ვლადისლავ II,

ბოჰემიის მეფე

(იაგელონები)

23 ივლისი, 1503 25 მაისი,

1521

1526 27 იანვარი, 1547 ფერდინანდ I
  მარია ესპანელი კარლოს I,

ესპანეთის მეფე

(ჰაბსბურგები)

21 ივნისი, 1528 13 სექტემბერი,

1548

25 ივლისი,

1564

12 ოქტომბერი, 1576

(ქმრის გარდაცვალება)

26 თებერვალი,

1603

მაქსიმილიანი
  ანა ტიროლელი ფერდინანდ II,

ტიროლის გრაფი

(ჰაბსბურგები)

4 ოქტომბერი, 1585 4 დეკემბერი, 1611 14 დეკემბერი, 1618 მატიასი

ვიტელსბახებირედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  ელიზაბეთ

სტიუარტი

ჯეიმზ VI,

შოტლანდიისა

და ინგლისის

მეფე

(სტიუარტები)

19 აგვისტო, 1596 14 თებერვალი, 1613 26 აგვისტო, 1619 9 ნოემბერი, 1620

(ქმრის დამხობა)

13 თებერვალი, 1662 ფრიდრიხ V

ჰაბსბურგებირედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  ელეონორა გონძაგა ვინჩენცო I,

მანტუის

ჰერცოგი

(გონძაგები)

23 სექტემბერი,

1598

4 თებერვალი, 1622 17 თებერვალი, 1637

(ქმრის გარდაცვალება)

27 ივნისი, 1655 ფერდინანდ II
  მარია ანა ესპანელი ფილიპე III,

ესპანეთის მეფე

(ჰაბსბურგები)

18 აგვისტო,

1606

20 თებერვალი, 1631 13 მაისი, 1646 ფერდინანდ III
  მარია ლეოპოლდინა

ავსტრიელი

ლეოპოლდ V,

ავსტრიის

ერცჰერცოგი

(ჰაბსბურგები)

6 აპრილი,

1632

2 ივლისი, 1648 7 აგვისტო, 1649
  ელეონორა გონძაგა კარლო II,

მანტუის

ჰერცოგი

(გონძაგები)

18 ნოემბერი,

1630

30 აპრილი, 1651 2 აპრილი, 1657

(ქმრის გარდაცვალება)

6 დეკემბერი,

1686

  მარგარიტა ტერეზა

ესპანელი

ფილიპე IV,

ესპანეთის მეფე

(ჰაბსბურგები)

12 ივლისი, 1651 12 დეკემბერი, 1666 12 მარტი, 1673 ლეოპოლდ I
  კლაუდია ფელიჩიტა

ავსტრიელი

ფერდინანდი,

ავსტრიის

ერცჰერცოგი

(ჰაბსბურგები)

30 მაისი, 1653 15 ოქტომბერი, 1673 8 აპრილი, 1676
  ელეონორ მაგდალენა

ნოიბურგელი

ფილიპ

ვილჰელმი,

პფალცის

კურფიურსტი

(ვიტელსბახები)

6 იანვარი, 1655 14 დეკემბერი, 1676 5 მაისი, 1705

(ქმრის გარდაცვალება)

19 იანვარი, 1720
  ვილჰელმინა ამალია

ბრაუნშვაიგ-

ლიუნებურგელი

იოჰან

ფრიდრიხი,

ბრაუნშვაიგ-

ლიუნებურგის

ჰერცოგი

(ჰანოვერები)

21 აპრილი, 1673 24 თებერვალი,

1699

5 მაისი,

1705

17 აპრილი, 1711

(ქმრის გარდაცვალება)

10 აპრილი, 1742 იოზეფ I
  ელიზაბეთ კრისტინა

ბრაუნშვაიგ-

ვოლფენბიუტელი

ლუდვიგ

რუდოლფი,

ბრაუნშვაიგ-

ლიუნებურგის

ჰერცოგი

(ველფები)

28 აგვისტო,

1691

1 აგვისტო,

1708

17 აპრილი,

1711

20 ოქტომბერი, 1740

(ქმრის გარდაცვალება)

21 დეკემბერი,

1750

კარლ II

ვიტელსბახებირედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  მარია ამალია

ავსტრიელი

იოზეფ I,

ბოჰემიის მეფე

(ჰაბსბურგები)

22 ოქტომბერი, 1701 5 ოქტომბერი, 1722 9 დეკემბერი, 1741 20 იანვარი, 1745

(ქმრის გარდაცვალება)

11 დეკემბერი,

1756

კარლ III

ჰაბსბურგ-ლოთარინგიელებირედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  მარია ლუისა

ესპანელი

კარლოს III,

ესპანეთის მეფე

(ბურბონები)

24 ნოემბერი,

1745

16 თებერვალი,

1764

20 თებერვალი,

1790

1 მარტი, 1792

(ქმრის გარდაცვალება)

15 მაისი, 1792 ლეოპოლდ II
  მარია ტერეზა

სიცილიელი

ფერდინანდ I,

ორი სიცილიის

მეფე

(ბურბონები)

6 ივნისი, 1772 15 აგვისტო,

1790

1 მარტი, 1792 13 აპრილი, 1807 ფრანც II
  მარია ლუდოვიკა

დე ჰაბსბურგ-ესტე

ფერდინანდი,

ავსტრია-ესტეს

ერცჰერცოგი

(ჰაბსბურგები)

14 დეკემბერი,

1787

6 იანვარი, 1808 7 აპრილი, 1816
  კაროლინა ავგუსტა

ბავარიელი

მაქსიმილიან I,

ბავარიის მეფე

(ვიტელსბახები)

8 თებერვალი,

1792

29 ოქტომბერი, 1816 2 მარტი, 1835

(ქმრის გარდაცვალება)

9 თებერვალი,

1873

  მარია ანა

სავოიელი

ვიტორიო

ემანუელე I,

სარდინიის მეფე

(სავოიელები)

19 სექტემბერი,

1803

12 თებერვალი,

1831

2 მარტი, 1835 2 დეკემბერი, 1848

(ქმრის გადადგომა)

4 მაისი, 1884 ფერდინანდ V
  ელისაბედ

ბავარიელი

მაქსიმილიან

იოზეფი,

ბავარიის

ჰერცოგი

(ვიტელსბახები)

24 დეკემბერი,

1837

24 აპრილი, 1854 10 სექტემბერი, 1898 ფრანც იოზეფ I
  ზიტა დე

ბურბონ-პარმელი

რობერტო I,

პარმის ჰერცოგი

(ბურბონები)

9 მაისი, 1892 21 ოქტომბერი,

1911

21 ნოემბერი,

1916

11 ნოემბერი, 1918

(ქმრის გადადგომა)

14 მარტი,

1989

კარლ IV

იხილეთ აგრეთვერედაქტირება