მთავარი მენიუს გახსნა

ოლიმპიური მედლების სია — ამა თუ იმ ეროვნული ოლიმპიური კომიტეტის მიერ ოლიმპიურ თამაშებზე მოპოვებული ოლიმპიური მედლების საერთო რაოდენობის არაოფიციალური აღრიცხვა.[1]

დღეისათვის არარსებული ეროვნული ოლიმპიური კომიტეტები სიაში გამოსახულია კურსივით. ეროვნული ოლიმპიური კომიტეტების მონაცემები არ იკრიბება მათი წინამორბედების და მემკვიდრეების მონაცემებთან. ეროვნული ოლიმპიური კომიტეტები სიაში განლაგებულები არიან ალფავიტის მიხედვით, მაგრამ შეიძლება დახარისხებულები იყვნენ ნებისმიერ სვეტში. სიაში მონაცემები მოყვანილია 2016 წელს რიო-დე-ჟანეიროში დამთავრებული ზაფხულის ოლიმპიური თამაშების შედეგების გათვალისწინებით.

სექციების სია

ოლიმპიურ თამაშებში მედლების მომპოვებელი ქვეყნების სია (2016 წლის 22 აგვისტომდე)რედაქტირება

ქვეყანა ზაფხულის ოლიმპიური თამაშები       სულ ზამთრის ოლიმპიური თამაშები       სულ ორივე ოლიმპიური თამაშები       მედლები სულ
  ავსტრალია [AUS] [Z] 26 147 162 187 497 18 5 3 4 12 44 152 166 191 509
  აზერბაიჯანი 6 7 12 25 44 5 0 0 0 0 11 7 12 25 44
  სომხეთი 6 2 5 9 16 6 0 0 0 0 12 2 5 9 16
  ავღანეთი 14 0 0 2 2 0 0 0 0 0 14 0 0 2 2
  ალჟირი 13 5 4 8 17 3 0 0 0 0 16 5 4 8 17
  არგენტინა 24 21 25 28 74 18 0 0 0 0 42 21 25 28 74
  ავსტრია 27 18 33 36 87 22 59 78 81 218 49 77 111 117 305
  ბაჰამის კუნძულები 16 6 2 6 14 0 0 0 0 0 16 6 2 6 14
  ბაჰრეინი 9 1 1 1 3 0 0 0 0 0 9 1 1 1 3
  ბარბადოსი [BAR] 12 0 0 1 1 0 0 0 0 0 12 0 0 1 1
  ბელორუსია 6 13 28 43 84 6 6 4 5 15 12 19 32 48 99
  ბელგია 26 39 54 55 148 20 1 1 3 5 46 40 55 58 153
  ბერმუდის კუნძულები 18 0 0 1 1 7 0 0 0 0 25 0 0 1 1
  ბოტსვანა 10 0 1 0 1 0 0 0 0 0 10 0 1 0 1
  ბრაზილია 22 30 36 61 127 7 0 0 0 0 29 30 36 61 127
  ბულგარეთი [H] 20 51 86 80 217 19 1 2 3 6 39 52 88 83 223
  ბურუნდი 6 1 1 0 2 0 0 0 0 0 6 1 1 0 2
  კამერუნი 14 3 1 1 5 1 0 0 0 0 15 3 1 1 5
  კანადა 26 63 102 136 301 22 62 56 52 170 48 125 158 188 471
  ჩილე [I] 23 2 7 4 13 16 0 0 0 0 39 2 7 4 13
  ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა [CHN] 10 227 164 152 543 10 12 22 19 53 20 239 186 171 596
  კოლუმბია 19 5 8 14 27 1 0 0 0 0 20 5 8 14 27
  კოსტა-რიკა 15 1 1 2 4 6 0 0 0 0 21 1 1 2 4
  კოტ-დ’ივუარი [CIV] 13 1 1 1 3 0 0 0 0 0 13 1 1 1 3
  ხორვატია 7 11 10 12 33 7 4 6 1 11 14 15 16 13 44
  კუბა [Z] 20 77 69 74 220 0 0 0 0 0 20 77 69 74 220
  კვიპროსი 10 0 1 0 1 10 0 0 0 0 20 0 1 0 1
  ჩეხეთი [CZE] 6 15 17 22 54 6 7 9 8 24 12 22 26 30 78
  დანია [Z] 27 45 74 75 194 13 0 1 0 1 40 45 75 75 195
  ჯიბუტი [B] 8 0 0 1 1 0 0 0 0 0 8 0 0 1 1
  დომინიკელთა რესპუბლიკა 14 3 2 2 7 0 0 0 0 0 14 3 2 2 7
  ეკვადორი 14 1 1 0 2 0 0 0 0 0 14 1 1 0 2
  ეგვიპტე [EGY] [Z] 22 7 9 13 29 1 0 0 0 0 23 7 9 13 29
  ერიტრეა 5 0 0 1 1 0 0 0 0 0 5 0 0 1 1
  ესტონეთი 12 9 9 16 34 9 4 2 1 7 21 13 11 17 41
  ეთიოპია 13 22 9 22 53 2 0 0 0 0 15 22 9 22 53
  ფიჯი 10 1 0 0 1 3 0 0 0 0 13 1 0 0 1
  ფინეთი 25 101 84 118 303 22 42 62 57 161 47 143 146 175 464
  საფრანგეთი [O] [P] [Z] 28 212 241 260 713 22 31 31 47 109 50 243 272 307 822
  გაბონი 10 0 1 0 1 0 0 0 0 0 10 0 1 0 1
  საქართველო 6 8 6 18 32 6 0 0 0 0 12 8 6 18 32
  გერმანია [GER] [Z] 16 191 192 232 615 11 78 78 53 209 27 269 270 285 824
  განა [GHA] 14 0 1 3 4 1 0 0 0 0 15 0 1 3 4
  დიდი ბრიტანეთი [GBR] [Z] 28 263 295 289 847 22 10 4 12 26 50 273 299 301 873
  საბერძნეთი [Z] 28 33 43 41 117 18 0 0 0 0 46 33 43 41 117
  გრენადა 9 1 1 0 2 0 0 0 0 0 9 1 1 0 2
  გვატემალა 14 0 1 0 1 1 0 0 0 0 15 0 1 0 1
  გაიანა [GUY] 17 0 0 1 1 0 0 0 0 0 17 0 0 1 1
  ჰაიტი [J] 15 0 1 1 2 0 0 0 0 0 15 0 1 1 2
  ჰონგ-კონგი [HKG] 16 1 1 1 3 4 0 0 0 0 20 1 1 1 3
  უნგრეთი 26 175 147 169 491 22 0 2 4 6 48 175 149 173 497
  ისლანდია 20 0 2 2 4 17 0 0 0 0 37 0 2 2 4
  ინდოეთი [F] 24 9 7 12 28 9 0 0 0 0 32 9 7 12 28
  ინდონეზია 15 7 12 11 30 0 0 0 0 0 15 7 12 11 30
  ირანი [K] 16 18 21 29 68 10 0 0 0 0 26 18 21 29 68
  ერაყი 14 0 0 1 1 0 0 0 0 0 14 0 0 1 1
  ირლანდია 21 9 10 12 31 6 0 0 0 0 27 9 10 12 31
  ისრაელი 16 1 1 7 9 6 0 0 0 0 22 1 1 7 9
  იტალია [M] [S] 27 206 178 193 577 22 37 34 43 114 49 243 212 236 691
  იამაიკა [JAM] 17 23 33 22 78 7 0 0 0 0 24 23 33 22 78
  იორდანია 9 1 0 0 1 0 0 0 0 0 9 1 0 0 1
  იაპონია 22 142 134 163 439 20 10 17 18 45 42 152 151 181 484
  ყაზახეთი 6 19 22 28 69 6 1 3 3 7 12 20 25 31 76
  კენია 14 31 38 30 99 3 0 0 0 0 17 31 38 30 99
  ჩრდილოეთი კორეა 10 16 15 23 54 8 0 1 1 2 18 16 16 24 56
  სამხრეთი კორეა 17 90 85 89 264 17 26 17 10 53 34 116 102 99 317
  კოსოვო 1 1 0 0 1 0 0 0 0 0 1 1 0 0 1
  ქუვეითი 12 0 0 2 2 0 0 0 0 0 12 0 0 2 2
  ყირგიზეთი 6 0 1 2 3 6 0 0 0 0 12 0 1 2 3
  ლატვია 11 3 11 5 19 10 0 4 3 7 21 3 15 8 26
  ლიბანი 17 0 2 2 4 16 0 0 0 0 33 0 2 2 4
  ლიხტენშტაინი 17 0 0 0 0 18 2 2 5 9 35 2 2 5 9
  ლიტვა 9 6 6 13 25 8 0 0 0 0 17 6 6 13 25
  ლუქსემბურგი [O] 23 1 1 0 2 8 0 2 0 2 31 1 3 0 4
  მაკედონია 6 0 0 1 1 5 0 0 0 0 11 0 0 1 1
  მალაიზია [MAS] 13 0 7 4 11 0 0 0 0 0 13 0 7 4 11
  მავრიკი 9 0 0 1 1 0 0 0 0 0 9 0 0 1 1
  მექსიკა 23 13 24 30 67 8 0 0 0 0 31 13 24 30 67
  მოლდოვა 6 0 2 6 8 6 0 0 0 0 12 0 2 6 8
  მონღოლეთი 13 2 10 14 26 13 0 0 0 0 26 2 10 14 26
  მონტენეგრო 3 0 1 0 1 2 0 0 0 0 5 0 1 0 1
  მაროკო 14 6 5 12 23 6 0 0 0 0 20 6 5 12 23
  მოზამბიკი 10 1 0 1 2 0 0 0 0 0 10 1 0 1 2
  ნამიბია 7 0 4 0 4 0 0 0 0 0 7 0 4 0 4
  ნიდერლანდები [Z] 26 85 92 108 285 20 37 38 35 110 46 122 130 143 395
  ახალი ზელანდია [NZL] 23 46 27 44 117 15 0 1 0 1 38 46 28 44 118
  ნიგერი 12 0 1 1 2 0 0 0 0 0 12 0 1 1 2
  ნიგერია 16 3 8 13 24 0 0 0 0 0 16 3 8 13 24
  ნორვეგია [Q] 25 56 49 47 152 22 118 111 100 329 47 174 160 147 481
  პაკისტანი 17 3 3 4 10 2 0 0 0 0 19 3 3 4 10
  პანამა 17 1 0 2 3 0 0 0 0 0 17 1 0 2 3
  პარაგვაი 12 0 1 0 1 1 0 0 0 0 13 0 1 0 1
  პერუ [L] 18 1 3 0 4 2 0 0 0 0 20 1 3 0 4
  ფილიპინები 21 0 3 7 10 4 0 0 0 0 25 0 3 7 10
  პოლონეთი 21 66 85 131 282 22 6 7 7 20 43 72 92 138 302
  პორტუგალია 24 4 8 12 24 7 0 0 0 0 31 4 8 12 24
  პუერტო-რიკო 18 1 2 6 9 6 0 0 0 0 24 1 2 6 9
  კატარი 9 0 1 4 5 0 0 0 0 0 9 0 1 4 5
  რუმინეთი 21 89 95 122 306 20 0 0 1 1 41 89 95 123 307
  რუსეთი [RUS] 6 151 139 161 451 6 49 40 35 124 12 200 179 196 575
  საუდის არაბეთი 11 0 1 2 3 0 0 0 0 0 11 0 1 2 3
  სენეგალი 14 0 1 0 1 5 0 0 0 0 19 0 1 0 1
  სერბეთი [SRB] 4 3 6 6 15 2 0 0 0 0 6 3 6 6 15
  სინგაპური 16 1 2 2 5 0 0 0 0 0 16 1 2 2 5
  სლოვაკეთი [SVK] 6 9 11 8 28 6 2 2 1 5 12 11 13 9 33
  სლოვენია 7 5 8 10 23 7 2 4 9 15 14 7 12 19 38
  სამხრეთ აფრიკის რესპუბლიკა 19 25 32 29 86 6 0 0 0 0 25 25 32 29 86
  ესპანეთი [Z] 23 44 63 41 148 19 1 0 1 2 42 45 63 42 150
  შრი-ლანკა [SRI] 17 0 2 0 2 0 0 0 0 0 17 0 2 0 2
  სუდანი 12 0 1 0 1 0 0 0 0 0 12 0 1 0 1
  სურინამი [E] 12 1 0 1 2 0 0 0 0 0 12 1 0 1 2
  შვედეთი [Z] 27 145 170 179 494 22 50 40 54 144 49 195 210 233 638
  შვეიცარია 28 50 75 67 192 22 50 40 48 138 50 100 115 115 330
  სირია 13 1 1 1 3 0 0 0 0 0 13 1 1 1 3
  ტაივანი [TPE] [TPE2] 14 3 7 14 24 11 0 0 0 0 25 3 7 14 24
  ტაჯიკეთი 6 1 1 2 4 4 0 0 0 0 10 1 1 2 4
  ტანზანია [TAN] 13 0 2 0 2 0 0 0 0 0 13 0 2 0 2
  ტაილანდი 16 9 8 13 30 3 0 0 0 0 19 9 8 13 30
  ტოგო 10 0 0 1 1 1 0 0 0 0 11 0 0 1 1
  ტონგა 9 0 1 0 1 1 0 0 0 0 10 0 1 0 1
  ტრინიდადი და ტობაგო [TTO] 17 2 5 12 19 3 0 0 0 0 20 2 5 12 19
  ტუნისი 14 3 3 7 13 0 0 0 0 0 14 3 3 7 13
  თურქეთი 22 40 28 28 96 16 0 0 0 0 38 40 28 28 96
  უგანდა 15 2 3 2 7 0 0 0 0 0 15 2 3 2 7
  უკრაინა 6 35 32 59 126 6 2 1 4 7 12 37 33 63 133
  არაბთა გაერთიანებული საამიროები 9 1 0 1 2 0 0 0 0 0 9 1 0 1 2
  აშშ [P] [Q] [R] [Z] 27 1022 794 704 2520 22 96 102 84 282 49 1118 896 788 2802
  ურუგვაი 21 2 2 6 10 1 0 0 0 0 22 2 2 6 10
  უზბეკეთი 6 9 7 17 33 6 1 0 0 1 12 10 7 17 34
  ვენესუელა 18 2 3 10 15 4 0 0 0 0 22 2 3 10 15
  ვიეტნამი 15 1 3 0 4 0 0 0 0 0 15 1 3 0 4
  აშშ-ის ვირჯინის კუნძულები 12 0 1 0 1 7 0 0 0 0 19 0 1 0 1
  ზამბია [ZAM] 13 0 1 1 2 0 0 0 0 0 13 0 1 1 2
  ზიმბაბვე [ZIM] 13 3 4 1 8 1 0 0 0 0 14 3 4 1 8
სულ 28 5116 5082 5490 15688 22 959 958 948 2865 50 6075 6040 6438 18553

ოლიმპიურ თამაშებში მედლების მომპოვებელი დღეისათვის არარსებული ქვეყნების სიარედაქტირება

ქვეყანა ზაფხულის ოლიმპიური თამაშები       სულ ზამთრის ოლიმპიური თამაშები       სულ ორივე ოლიმპიური თამაშები       მედლები სულ
  ავსტრალაზია [ANZ] 2 3 4 5 12 0 0 0 0 0 2 3 4 5 12
  ბოჰემია [BOH] [Z] 3 0 1 3 4 0 0 0 0 0 3 0 1 3 4
  ვესტ-ინდოეთის ფედერაცია [BWI] 1 0 0 2 2 0 0 0 0 0 1 0 0 2 2
  ჩეხოსლოვაკია [TCH] 16 49 49 45 143 16 2 8 15 25 32 51 57 60 168
  გერმანიის გაერთიანებული გუნდი [EUA] 3 28 54 36 118 3 8 6 5 19 6 36 60 41 137
  გერმანიის დემოკრატიული რესპუბლიკა [GDR] 5 153 129 127 409 6 39 36 35 110 11 192 165 162 519
  გერმანიის ფედერაციული რესპუბლიკა (1990-მდე) [FRG] 5 56 67 81 204 6 11 15 13 39 11 67 82 94 243
  ნიდერლანდების ანტილები [AHO] [I] 13 0 1 0 1 2 0 0 0 0 15 0 1 0 1
  რუსეთის იმპერია [RU1] 3 1 4 3 8 0 0 0 0 0 3 1 4 3 8
  საბჭოთა სოციალისტური რესპუბლიკების კავშირი [URS] 9 395 319 296 1010 9 78 57 59 194 18 473 376 355 1204
  გაერთიანებული გუნდი [EUN] 1 45 38 29 112 1 9 6 8 23 2 54 44 37 135
  სერბეთი და ჩერნოგორია [SCG] 3 2 4 3 9 3 0 0 0 0 6 2 4 3 9
  იუგოსლავია [YUG] 16 26 29 28 83 14 0 3 1 4 30 26 32 29 87
  ოლიმპიური თამაშების დამოუკიდებელი მონაწილეები [IOP] 1 0 1 2 3 0 0 0 0 0 1 0 1 2 3
  ოლიმპიადის ინდივიდუალური სპორტსმენები [IOA] 3 1 0 1 2 0 0 0 0 0 3 1 0 1 2
შერეული გუნდი [ZZX] 3 8 5 4 17 0 0 0 0 0 3 8 5 4 17

ოლიმპიურ თამაშებში მედლების ვერმომპოვებელი ქვეყნების სიარედაქტირება

რიო-დე-ჟანეიროს 2016 წლის ზაფხულის ოლიმპიური თამაშების შემდეგ დღევანდელი 207 ეროვნული ოლიმპიური კომიტეტიდან 74-მა, დღეისათვის არარსებულმა 6-მა ეროვნულმა ოლიმპიურმა კომიტეტმა და დევნილების ოლიმპიურმა ნაკრებმა ჯერ კიდევ ვერ მოიპოვა ვერცერთი ოლიმპიური მედალი.

ქვეყანა ზაფხულის ოლიმპიური თამაშები ზამთრის ოლიმპიური თამაშები ორივე ოლიმპიური თამაშები
  ალბანეთი 7 3 10
  ამერიკის სამოა 7 1 8
  ანდორა 10 11 21
  ანგოლა 8 0 8
  ანტიგუა და ბარბუდა 9 0 9
  არუბა 7 0 7
  ბანგლადეში 8 0 8
  ბელიზი [BIZ] 11 0 11
  ბენინი [BEN] 10 0 10
  ბჰუტანი 8 0 8
  ბოლივია 13 5 18
  ბოსნია და ჰერცეგოვინა 6 6 12
  ბრიტანეთის ვირჯინის კუნძულები 8 2 10
  ბრუნეი [A] 4 0 4
  ბურკინა-ფასო [BUR] 8 0 8
  კამბოჯა 8 0 8
  კაბო-ვერდე 5 0 5
  კაიმანის კუნძულები 9 2 11
  ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკა 9 0 9
  ჩადი 11 0 11
  კომორის კუნძულები 5 0 5
  კონგოს რესპუბლიკა 11 0 11
  კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა [COD] 9 0 9
  კუკის კუნძულები 7 0 7
  დომინიკა 5 1 6
  სალვადორი 10 0 10
  ეკვატორული გვინეა 8 0 8
  გამბია 8 0 8
  გუამი 7 1 8
  გვინეა 10 0 10
  გვინეა-ბისაუ 5 0 5
  ჰონდურასი 10 1 11
  კირიბატი 3 0 3
  ლაოსი 8 0 8
  ლესოთო 10 0 10
  ლიბერია [C] 11 0 11
  ლიბია [D] 9 0 9
  მადაგასკარი 11 1 12
  მალავი 9 0 9
  მალდივის კუნძულები 7 0 7
  მალი 12 0 12
  მალტა 15 1 16
  მარშალის კუნძულები 2 0 2
  მავრიტანია 8 0 8
  მიკრონეზიის ფედერაციული შტატები 4 0 4
  მონაკო [N] 19 9 28
  მიანმარი [MYA] 16 0 16
  ნაურუ 5 0 5
  ნეპალი 12 4 16
  ნიკარაგუა 11 0 11
  ომანი 8 0 8
  პალაუ 4 0 4
  პალესტინა 5 0 5
  პაპუა-ახალი გვინეა 9 0 9
  რუანდა 8 0 8
  სენტ-კიტსი და ნევისი 5 0 5
  სენტ-ლუსია 5 0 5
  სენტ-ვინსენტი და გრენადინები 7 0 7
  სამოა [SAM] 8 0 8
  სან-მარინო 13 9 22
  სან-ტომე და პრინსიპი 5 0 5
  სეიშელის კუნძულები 8 0 8
  სიერა-ლეონე 10 0 10
  სოლომონის კუნძულები 8 0 8
  სომალი 8 0 8
  სვაზილენდი 9 1 10
  აღმოსავლეთი ტიმორი [I] 3 1 4
  თურქმენეთი 5 0 5
  ტუვალუ 2 0 2
  ვანუატუ 7 0 7
  იემენი [YEM] 6 0 6
  მალაიის ფედერაცია [MAL] 2 0 2
  ჩრდილოეთი ბორნეო [NBO] 1 0 1
  ჩინეთის რესპუბლიკა [ROC] 3 0 3
  ზაარი (პროტექტორატი) [SAA] 1 0 1
  იემენის არაბთა რესპუბლიკა [YAR] 2 0 2
  იემენის სახალხო-დემოკრატიული რესპუბლიკა [YMD] 1 0 1
  სამხრეთი სუდანი [SSD] 1 0 1

ოლიმპიურ სახეობებში ყველაზე უფრო მეტი მედლის მფლობელი ქვეყნებირედაქტირება

შენიშვნები სიებშირედაქტირება

შენიშვნები დღეისათვის არარსებული ქვეყნების სიისათვისრედაქტირება

შენიშვნები ქვეყნის დასახელების ცვლილების მიხედვითრედაქტირება

შენიშვნები ქვეყნების ოლიმპიურ თამაშებში მონაწილეობის მიხედვითრედაქტირება

შენიშვნები ალტერნატიული წყაროების მიხედვით მონაცემების სხვადასხვაობაზერედაქტირება

რესურსები ინტერნეტშირედაქტირება

სქოლიორედაქტირება

  1. Olympic Games. International Olympic Committee.