მთავარი მენიუს გახსნა

აქ წარმოდგენილია იაპონიის პრემიერ-მინისტრების სია.

სექციების სია

XIX საუკუნის პრემიერ-მინისტრებირედაქტირება

A# I# გვარი და სახელი სურათი სამსახური დაიწყო სამსახური დატოვა პოლიტიკური პარტია
1 1 იტო ჰირობუმი   22 დეკემბერი, 1885 30 აპრილი, 1888 არც ერთი
2 2 კუროდა კიიოტაკა   30 აპრილი, 1888 25 ოქტომბერი, 1889 არც ერთი
3 3 იამაგატა არიტომო   24 დეკემბერი, 1889 6 მაისი, 1891 არც ერთი
4 4 მაცუკატა მასაიოსი   6 მაისი, 1891 8 აგვისტო, 1892 არც ერთი
5 იტო ჰირობუმი
(მეორედ)
  8 აგვისტო, 1892 31 აგვისტო, 1896 არც ერთი
6 მაცუკატა მასაიოსი
(მეორედ)
  18 სექტემბერი, 1896 12 იანვარი, 1898 არც ერთი
7 იტო ჰირობუმი
(მესამედ)
  12 იანვარი, 1898 30 ივნისი, 1898 არც ერთი
8 5 ოკუმა სიგენობუ   30 ივნისი, 1898 8 ნოემბერი, 1898 კენსეიტო
9 იამაგატა არიტომო
(მეორედ)
  8 ნოემბერი, 1898 19 ოქტომბერი, 1900 არც ერთი

XX საუკუნის პრემიერ-მინისტრები მმო-მდერედაქტირება

A# I# გვარი და სახელი სურათი სამსახური დაიწყო სამსახური დატოვა პოლიტიკური პარტია
10 იტო ჰირობუმი
(მეოთხედ)
  19 ოქტომბერი, 1900 10 მაისი, 1901 რიკენ სეიუკაი
11 6 კაცურა ტარო   2 ივნისი, 1901 7 იანვარი, 1906 არც ერთი
12 7 საიონძი კიმოტი   7 იანვარი, 1906 14 ივლისი, 1908 რიკენ სეიუკაი
13 კაცურა ტარო
(მეორედ)
  14 ივლისი, 1908 30 აგვისტო, 1911 არც ერთი
14 საიონძი კიმოტი
(მეორედ)
  30 აგვისტო, 1911 21 დეკემბერი, 1912 რიკენ სეიუკაი
15 კაცურა ტარო
(მესამედ)
  21 დეკემბერი, 1912 20 თებერვალი, 1913 არც ერთი
16 8 იამამოტო გონბეი   20 თებერვალი, 1913 16 აპრილი, 1914 რიკენ სეიუკაი
17 ოკუმა სიგენობუ
(მეორედ)
  16 აპრილი, 1914 9 ოქტომბერი, 1916 რიკენ დოშიკაი
18 9 ტერაუტი მასატაკე   9 ოქტომბერი, 1916 29 სექტემბერი, 1918 არც ერთი
19 10 ჰარა ტაკასი   29 სექტემბერი, 1918 4 ნოემბერი, 1921 რიკენ სეიუკაი
20 11 ტაკაჰასი კორეკიიო   13 ნოემბერი, 1921 12 ივნისი, 1922 რიკენ სეიუკაი
21 12 კატო ტომოსაბურო   12 ივნისი, 1922 24 აგვისტო, 1923 ეროვნული კავშირი
22 იამამოტო გონბეი
(მეორედ)
  2 სექტემბერი, 1923 7 იანვარი, 1924 ეროვნული კავშირი
23 13 კიიოურა კეიგო   7 იანვარი, 1924 11 ივნისი, 1924 არც ერთი
24 14 კატო ტაკააკი   11 ივნისი, 1924 2 აგვისტო, 1925 კენსეიტო, რიკენ სეიუკაი, and Kakushin Club
კატო ტაკააკი 2 აგვისტო, 1925 28 იანვარი, 1926 კენსეიტო
25 15 ვაკაცუკი რეიჯირო   30 იანვარი, 1926 20 აპრილი, 1927 კენსეიტო
26 16 ტანაკა გიიტი   20 აპრილი, 1927 2 ივლისი, 1929 რიკენ სეიუკაი
27 17 ჰამაგუტი ოსატი   2 ივლისი, 1929 14 აპრილი, 1931 რიკენ მინსეიტო
28 ვაკაცუკი რეიძირო
(მეორედ)
  14 აპრილი, 1931 13 დეკემბერი, 1931 რიკენ მინსეიტო
29 18 ინუკაი ცუიოსი   13 დეკემბერი, 1931 16 მაისი, 1932 რიკენ სეიუკაი
30 19 საიტო მაკოტო   26 მაისი, 1932 8 ივლისი, 1934 ეროვნული კავშირი
31 20 ოკადა კეისუკე   8 ივლისი, 1934 9 მარტი, 1936 ეროვნული კავშირი
32 21 ჰიროტა კოკი   9 მარტი, 1936 2 თებერვალი, 1937 ეროვნული კავშირი
33 22 ჰაიასი სენძიურო   2 თებერვალი, 1937 4 ივნისი, 1937 ეროვნული კავშირი
34 23 კონოე ჰუმიმარო   4 ივნისი, 1937 5 იანვარი, 1939 ეროვნული კავშირი
35 24 ჰირანუმა კიიტირო   5 იანვარი, 1939 30 აგვისტო, 1939 ეროვნული კავშირი
36 25 აბე ნობუიუკი   30 აგვისტო, 1939 16 იანვარი, 1940 ეროვნული კავშირი
37 26 იონაი მიცუმასა   16 იანვარი, 1940 22 ივლისი, 1940 ეროვნული კავშირი
38 კონოე ჰუმიმარო
(მეორედ)
  22 ივლისი, 1940 18 ივლისი, 1941 იმპერიული
39 კონოე ჰუმიმარო
(მესამედ)
  18 ივლისი, 1941 18 ოქტომბერი, 1941 იმპერიული
40 27 ტოძიო ჰიდეკი   18 ოქტომბერი, 1941 22 ივლისი, 1944 არც ერთი
41 28 კოისო კუნიაკი   22 ივლისი, 1944 7 აპრილი, 1945 არც ერთი
42 29 სუძუკი კანტარო   7 აპრილი, 1945 17 აგვისტო, 1945 ეროვნული კავშირი

XX საუკუნის პრემიერ-მინისტრები მმო-ის შემდეგრედაქტირება

A# I# გვარი და სახელი სურათი სამსახური დაიწყო სამსახური დატოვა პოლიტიკური პარტია
43 30 ჰიგასიკუნი ნარუჰიკო   17 აგვისტო, 1945 9 ოქტომბერი, 1945 ეროვნული კავშირი
44 31 სიდეჰარა კიძიურო   9 ოქტომბერი, 1945 22 მაისი, 1946 ეროვნული კავშირი
45 32 იოსიდა სიგერუ   22 მაისი, 1946 24 მაისი, 1947 ლიბერალური
46 33 კატაიამა ტეცუ   24 მაისი, 1947 10 მარტი, 1948 სოციალისტური
47 34 ასიდა ჰიტოსი   10 მარტი, 1948 15 ოქტომბერი, 1948 დემოკრატიული
48 იოსიდა სიგერუ
(მეორედ)
  15 ოქტომბერი, 1948 16 თებერვალი, 1949 ლიბერალური
49 იოსიდა სიგერუ
(მესამედ)
  16 თებერვალი, 1949 30 ოქტომბერი, 1952 ლიბერალური
50 იოსიდა სიგერუ
(მეოთხედ)
  30 ოქტომბერი, 1952 21 მაისი, 1953 ლიბერალური
51 იოსიდა სიგერუ
(მეხუდედ)
  21 მაისი, 1953 10 დეკემბერი, 1954 ლიბერალური
52 35 ჰატოიამა იტირო   10 დეკემბერი, 1954 19 მარტი, 1955 დემოკრატიული
53 ჰატოიამა იტირო
(მეორედ)
  19 მარტი, 1955 22 ნოემბერი, 1955 დემოკრატიული
54 ჰატოიამა იტირო
(მესამედ)
  22 ნოემბერი, 1955 23 დეკემბერი, 1956 ლიბერალურ-დემოკრატიული
55 36 ისიბასი ტანძან   23 დეკემბერი, 1956 25 თებერვალი, 1957 ლიბერალურ-დემოკრატიული
56 37 კისი ნობუსუკე 25 თებერვალი, 1957 12 ივნისი, 1958 ლიბერალურ-დემოკრატიული
57 კისი ნობუსუკე
(მეორედ)
12 ივნისი, 1958 19 ივლისი, 1960 ლიბერალურ-დემოკრატიული
58 38 იკედა ჰაიატო 19 ივლისი, 1960 8 დეკემბერი, 1960 ლიბერალურ-დემოკრატიული
59 იკედა ჰაიატო
(მეორედ)
8 დეკემბერი, 1960 9 დეკემბერი, 1963 ლიბერალურ-დემოკრატიული
60 იკედა ჰაიატო
(მესამედ)
9 დეკემბერი, 1963 9 ნოემბერი, 1964 ლიბერალურ-დემოკრატიული
61 39 სატო ეისაკუ 9 ნოემბერი, 1964 17 თებერვალი, 1967 ლიბერალურ-დემოკრატიული
62 სატო ეისაკუ
(მეორედ)
17 თებერვალი, 1967 14 იანვარი, 1970 ლიბერალურ-დემოკრატიული
63 სატო ეისაკუ
(მესამედ)
14 იანვარი, 1970 7 ივლისი, 1972 ლიბერალურ-დემოკრატიული
64 40 ტანაკა კაკუეი   7 ივლისი, 1972 22 დეკემბერი, 1972 ლიბერალურ-დემოკრატიული
65 ტანაკა კაკუეი
(მეორედ)
  22 დეკემბერი, 1972 9 დეკემბერი, 1974 ლიბერალურ-დემოკრატიული
66 41 მიკი ტაკეო   9 დეკემბერი, 1974 24 დეკემბერი, 1976 ლიბერალურ-დემოკრატიული
67 42 ფუკუდა ტაკეო   24 დეკემბერი, 1976 7 დეკემბერი, 1978 ლიბერალურ-დემოკრატიული
68 43 ოჰირა მასაიოსი   7 დეკემბერი, 1978 9 ნოემბერი, 1979 ლიბერალურ-დემოკრატიული
69 ოჰირა მასაიოსი
(მეორედ)
  9 ნოემბერი, 1979 12 ივნისი, 1980 ლიბერალურ-დემოკრატიული
70 44 სუძუკი ძენკო   17 ივლისი, 1980 27 ნოემბერი, 1982 ლიბერალურ-დემოკრატიული
71 45 ნაკასონე იასუჰირო   27 ნოემბერი, 1982 27 დეკემბერი, 1983 ლიბერალურ-დემოკრატიული
72 ნაკასონე იასუჰირო
(მეორედ)
  27 დეკემბერი, 1983 22 ივლისი, 1986 ლიბერალურ-დემოკრატიული
73 ნაკასონე იასუჰირო
(მესამედ)
  22 ივლისი, 1986 6 ნოემბერი, 1987 ლიბერალურ-დემოკრატიული
74 46 ტაკესიტა ნობორუ   6 ნოემბერი, 1987 3 ივნისი, 1989 ლიბერალურ-დემოკრატიული
75 47 უნო სოსუკე   3 ივნისი, 1989 10 აგვისტო, 1989 ლიბერალურ-დემოკრატიული
76 48 კაიჰუ ტოსიკი   10 აგვისტო, 1989 28 თებერვალი, 1990 ლიბერალურ-დემოკრატიული
77 კაიჰუ ტოსიკი
(მეორედ)
  28 თებერვალი, 1990 5 ნოემბერი, 1991 ლიბერალურ-დემოკრატიული
78 49 მიიაძავა კიიტი   5 ნოემბერი, 1991 9 აგვისტო, 1993 ლიბერალურ-დემოკრატიული
79 50 ჰოსოკავა მორიჰირო 9 აგვისტო, 1993 28 აპრილი, 1994 ახალი პარტია
80 51 ჰატა ცუტომუ 28 აპრილი, 1994 30 ივნისი, 1994 "განახლება"
81 52 მურაიამა ტომიიტი 30 ივნისი, 1994 11 იანვარი, 1996 სოციალისტური
82 53 ჰასიმოტო რიუტარო   11 იანვარი, 1996 7 ნოემბერი, 1996 ლიბერალურ-დემოკრატიული
83 ჰასიმოტო რიუტარო
(მეორედ)
  7 ნოემბერი, 1996 30 ივლისი, 1998 ლიბერალურ-დემოკრატიული
84 54 ობუტი კეიძო   30 ივლისი, 1998 5 აპრილი, 2000 ლიბერალურ-დემოკრატიული
85 55 მორი იოსირო   5 აპრილი, 2000 4 ივლისი, 2000 ლიბერალურ-დემოკრატიული

XXI საუკუნის პრემიერ-მინისტრებირედაქტირება

A# I# გვარი და სახელი სურათი სამსახური დაიწყო სამსახური დატოვა პოლიტიკური პარტია
86 მორი იოსირო
(მეორედ)
  4 ივლისი, 2000 26 აპრილი, 2001 ლიბერალურ-დემოკრატიული
87 56 კოიძუმი ძიუნიტირო   26 აპრილი, 2001 19 ნოემბერი, 2003 ლიბერალურ-დემოკრატიული
88 კოიძუმი ძიუნიტირო
(მეორედ)
  19 ნოემბერი, 2003 21 სექტემბერი, 2005 ლიბერალურ-დემოკრატიული
89 კოიძუმი ძიუნიტირო
(მესამედ)
  21 სექტემბერი, 2005 26 სექტემბერი, 2006 ლიბერალურ-დემოკრატიული
90 57 აბე სინძო   26 სექტემბერი, 2006 26 სექტემბერი, 2007 ლიბერალურ-დემოკრატიული
91 58 ფუკუდა იასუო   26 სექტემბერი, 2007 24 სექტემბერი, 2008 ლიბერალურ-დემოკრატიული
92 59 ასო ტარო   24 სექტემბერი, 2008 16 სექტემბერი, 2009 ლიბერალურ-დემოკრატიული
93 60 ჰატოიამა იუკიო   16 სექტემბერი, 2009 8 ივნისი, 2010 დემოკრატიული
94 61 ნაოტო კანი   8 ივნისი, 2010 2 სექტემბერი, 2011 დემოკრატიული
95 62 იოსიხიკო ჰოდა   2 სექტემბერი, 2011 დღემდე დემოკრატიული

იხილეთ აგრეთვერედაქტირება