მთავარი მენიუს გახსნა

ქვემოთ ჩამოთვლილია მსოფლიოს ტბები ფართობის მიხედვით.

კონტინენტების ფერი
აფრიკა აზია ევროპა ჩრდილოეთი ამერიკა ოკეანეთი სამხრეთი ამერიკა ანტარქტიდა

მსოფლიოს ბუნებრივი ტბები ფართობის მიხედვითრედაქტირება

  დასახელება სანაპირო ზოლის მოსაზღვრე ქვეყნები ფართობი (კმ2) სიგრძე (კმ) მაქსიმალური სიღრმე (მ) მოცულობა (კმ3) ტბის მინიატურა
1 კასპიის ზღვა   ყაზახეთი
  თურქმენეთი
  ირანი
  აზერბაიჯანი
  რუსეთი
386.400 1.199 1.025 78.200  
2 ზემო ტბა   კანადა
  აშშ
82.414 616 405 12.100  
3 ვიქტორიას ტბა   უგანდა
  კენია
  ტანზანია
68.894 322 84 2.750  
4 ჰურონის ტბა   კანადა
  აშშ
59.596 397 229 3.540  
5 მიჩიგანის ტბა   აშშ 58.016 517 282 4.918  
6 ტანგანიიკა   ბურუნდი
  ტანზანია
  ზამბია
  კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა
32.893 676 1.470 18.900  
7 ბაიკალი   რუსეთი 31.722 636 1.637 23.600  
8 დიდი დათვის ტბა   კანადა 31.328 373 446 2.236  
9 ნიასა   ტანზანია
  მოზამბიკი
  მალავი
29.600 579 706 8.400  
10 მონების დიდი ტბა   კანადა 28.568 408 614 2.090  
11 ერის ტბა   კანადა
  აშშ
25.719 388 64 489  
12 უინიპეგის ტბა   კანადა 24.387 425 18 283  
13 ონტარიოს ტბა   კანადა
  აშშ
19.477 311 244 1.639  
14 ლადოგის ტბა   რუსეთი 18.135 219 230 908  
15 ბალხაშის ტბა   ყაზახეთი 16.996 605 26 106  
16 ვოსტოკის ტბა ანტარქტიდა 15.690 250 1.000 5.400  
17 ონეგის ტბა   რუსეთი 9.894 248 120 280  
18 ტიტიკაკა   პერუ
  ბოლივია
8.372 177 281 893  
19 ნიკარაგუის ტბა   ნიკარაგუა 8.264 177 26  
20 ათაბასკის ტბა   კანადა 7.935 335 243 204  
21 ტურკანის ტბა   ეთიოპია
  კენია
6.405 248 109 204  
22 ირმის ტბა   კანადა 6,330 245 337  
23 ისიქ-ქოლი   ყირგიზეთი 6.236 182 668 1.738  
24 ვენერნი   შვედეთი 5.648 140 106 153  
25 ნეტილინგის ტბა   კანადა 5.542 123  
26 უინიპეგოსისი   კანადა 5.374 245  
27 ალბერტი   უგანდა
  კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა
5.347 161 58 280  
28 ურმია   ირანი 5.180 130 16  
29 მვერუ   ზამბია
  კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა
5.120 27  
30 არალის სამხრეთი ნაწილი   ყაზახეთი
  უზბეკეთი
~5.000
31 ნიპიგონი   კანადა 4.848 165  
32 მანიტობა   კანადა 4.624 200
33 ტაიმირის ტბა   რუსეთი 4.560 250 26  
34 ცინხაი იგივე კუკუნორი   ჩინეთი 4.489  
35 ტყის ტბა   კანადა
  აშშ
4.390 120  
36 ხანკა   რუსეთი
  ჩინეთი
4.070 80  
37 დუბაუნტი   კანადა 3.833
38 ვანი   თურქეთი 3.713 120 457
39 ტანა   ეთიოპია 3.628 84 14
40 ჩუდ-ფსკოვის ტბა   ესტონეთი
  რუსეთი
3.555 143 14
41 უბსუ-ნური   მონღოლეთი 3.341 200
42 არალი ჩრდილოეთი ნაწილი   ყაზახეთი 3.300
43 ამაჯუაკის ტბა   კანადა 3.115 80
44 კივუ   კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა
  რუანდა
2.693 450
45 ვოლასტონი   კანადა 2.681 71 75
46 ილიამნა   აშშ 2.622 120 >150
47 ხუბსუგული   მონღოლეთი 2.620 136 262
48 პოოპო   ბოლივია 2.337 4,02
49 მისტასინი   კანადა 2.335 150
50 ედუარდი   კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა
  უგანდა
2.325 65 112
51 დალაინორი იგივე ხულუნჩი   ჩინეთი 2.315 93 9
52 ნუელტინი   კანადა 2.279
53 ტაიხუ   ჩინეთი 2.253
54 სამხრეთი ინდიანა   კანადა 2.247
55 ალაქოლი   ყაზახეთი 2.200 54 58,6
56 ვეტერნი   შვედეთი 1.893 119
57 ოკიჩობის ტბა   აშშ 1.890 56 4
58 ბეიკერი   კანადა 1.887
59 ნამცო   ჩინეთი 1.870 70 33
60 ბუენოს-აირესი   ჩილე
  არგენტინა
1.850 590
61 ლა-მარტრი   კანადა 1.776
62 ხარა-უს-ნური   მონღოლეთი 1.770
63 კიოგა   უგანდა 1.720 200 5,7
64 სეული   კანადა 1.657 241 47
65 სილინგ-ცო   ჩინეთი 1.640 72 33
66 ხონგზეხუ   ჩინეთი 1.600
67 თენგიზი   ყაზახეთი 1.590
68 თუზი   თურქეთი 1.500 80 2
69 ლაგო-არხენტინო   არგენტინა 1.466 500
70 იათკიედი   კანადა 1.449
71 კლეირი   კანადა 1.436 59
72 კრი   კანადა 1.434
73 ლა-რონგე   კანადა 1.413
74 ა-ლა-კლეირი   კანადა 1.383
75 საიმაა   ფინეთი 1.377 85 36
76 ხირგის-ნური   მონღოლეთი 1.360
77 სედარი   კანადა 1.353
78 კასბა   კანადა 1.341
79 ტანგრა-იუმკო   ჩინეთი 1.295
80 ვიგი   რუსეთი 1.250
81 ბიენვილი   კანადა 1.249
82 კუნძულის ტბა   კანადა 1.223
83 ბეჩაროფი   აშშ 1.173 60 180
84 მონების პატარა ტბა   კანადა 1.168 97 20,5
85 გოდსი   კანადა 1.151
86 აბაია   ეთიოპია 1.150 72 13
87 ტობა   ინდონეზია 1.146 100 505 240
88 ჰავრ-ას-სანიია   ერაყი 1.142
89 მელარენი   შვედეთი 1.140 115 66 14,3
90 შამპლეინი   აშშ
  კანადა
1.139 180 121
91 თეთრი ტბა   რუსეთი 1.125
92 სენტ-კლერი   აშშ
  კანადა
1.114 42 8,2 4
93 ჩაპალა   მექსიკა 1.112 80 12
94 აბერდინი   კანადა 1.100 90
95 ნაპაკტულიკი   კანადა 1.080
96 პიაიანე   ფინეთი 1.080 120 95 18
97 ები-ნური   ჩინეთი 1.070
98 მაკ-კეი   კანადა 1.061
99 მანაგუა   ნიკარაგუა 1.049 65
100 სელავიკი   აშშ 1.046 50
101 ინარი   ფინეთი 1.040 80 92
102 სან-მარტინი   ჩილე
  არგენტინა
1.013
103 სენ-ჟანი   კანადა 1.003 43,8 63

მლაშე ტბები, რომლებიც მხოლოდ პერიოდულად ივსებარედაქტირება

  დასახელება სანაპირო ზოლის მოსაზღვრე ქვეყნბი ფართობი (კმ2) სიგრძე (კმ) მაქსიმალური სიღრმე (მ) მოცულობა (კმ3) ტბის მინიატურა
1 ეირი   ავსტრალია 9.690
2 შოტ-ელ-ჯერიდი   ტუნისი 7.700 200
3 ტორენსი   ავსტრალია 5.745 240
4 გერდნერი   ავსტრალია 4.351 160
5 მაკაის ტბა   ავსტრალია 3.494 100
6 ფრომი   ავსტრალია 2.596 100
7 მაკლეოდი   ავსტრალია 2.331
8 ბარლი   ავსტრალია 1.424 100
9 მური   ავსტრალია 1.163
10 ამადეუსი   ავსტრალია 1.032