მოდენის კონსორტთა სიაში წარმოდგენილია იმ ქალების სია, რომლებიც დაქორწინებულნი იყვნენ მოდენის მმართველებზე. მათ ჯერ სენიორას, შემდეგ კი ჰერცოგინიის წოდება ჰქონდათ.

მოდენის სენიორებირედაქტირება

ესტეს დინასტიარედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  კონსტანცა

დელა სკალა

ალბერტო I,

ვერონას სენიორი

(დელა სკალები)

? 28 ივლისი, 1289 20 თებერვალი, 1293

ქმრის გარდაცვალება

27 აპრილი, 1306 ობიცო II
ჯოვანა

ორსინი

ბერტოლდო

(ორსინები)

? 1282 20 თებერვალი, 1293 1302/4 აცო VIII
ბეატრიჩე

ნეაპოლელი

კარლო II,

ნეაპოლის მეფე

(ანჟუები)

1295 აპრილი, 1305 31 იანვარი, 1308

ქმრის გარდაცვალება

1335
ალდა

რანგონი

ტობია

(რანგონები)

? 1289 31 იანვარი, 1308 სექტემბერი, 1321 ალდობრანდინო II
ორსინა

ორსინი

ბერტოლდო

(ორსინები)

? ? 23 აგვისტო, 1312 20 თებერვალი, 1393 ? ფრანჩესკო
  ჯილიოლა

და კარარა

ფრანჩესკო II,

პადუას სენიორი

(კარარები)

1379 ივნისი, 1397 1416 ნიკოლო III
  პარისინა

მალატესტა

ანდრეა,

კაზენას სენიორი

(მალატესტები)

1404 1418 21 მაისი, 1425
  რიკარდა

სალუცოელი

ტომასო III,

სალუცოს

მარკგრაფი

(ალერამიჩები)

1410 1429 26 დეკემბერი, 1441

ქმრის გარდაცვალება

16 აგვისტო, 1474
  მარგერიტა

გონძაგა

ჯანფრანჩესკო I,

მანტუის მარკიზი

(გონძაგები)

1418 იანვარი, 1435 26 დეკემბერი, 1441 3 ივლისი, 1439 ლეონელო
  მარია

არაგონელი

ალფონსო V,

არაგონის მეფე

(ტრასტამარები)

1425 13 აპრილი, 1444 9 დეკემბერი, 1449

მოდენის ჰერცოგინიებირედაქტირება

ესტეს დინასტიარედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  ელეონორა

ნეაპოლელი

ფერდინანდ I,

ნეაპოლის მეფე

(ტრასტამარები)

22 ივნისი,

1450

3 ივლისი, 1473 11 ოქტომბერი, 1493 ერკოლე I
  ლუკრეცია ბორჯია ალექსანდრე VI,

რომის პაპი

(ბორჯიები)

18 აპრილი,

1480

2 თებერვალი,

1502

15 ივნისი,

1505

24 ივნისი, 1519 ალფონსო I
  ლაურა დიანტი ფრანჩესკო

ბოკაჩი-დიანტი

(დიანტები)

1480 1519-ის შემდეგ 31 ოქტომბერი, 1534

ქმრის გარდაცვალება

25 ივნისი, 1573
  რენე დე ვალუა ლუი XII,

საფრანგეთის

მეფე

(ვალუები)

25 ოქტომბერი,

1510

28 ივნისი,

1528

31 ოქტომბერი,

1534

3 ოქტომბერი, 1559

ქმრის გარდაცვალება

12 ივნისი, 1574 ერკოლე II
  ლუკრეცია მედიჩი კოზიმო I,

ტოსკანის დიდი

ჰერცოგი

(მედიჩები)

7 ივნისი, 1545 3 ივლისი,

1558

3 ოქტომბერი,

1559

21 აპრილი, 1562 ალფონსო II
  ბარბარა

ავსტრიელი

ფერდინანდ I,

საღვთო რომის

იმპერატორი

(ჰაბსბურგები)

30 აპრილი, 1539 5 დეკემბერი, 1565 19 სექტემბერი, 1572
  მარგერიტა გონძაგა გულიელმო X,

მანტუის

ჰერცოგი

(გონძაგები)

27 მაისი, 1564 24 თებერვალი, 1579 27 ოქტომბერი, 1597

ქმრის გარდაცვალება

6 იანვარი, 1618
  ვირჯინია მედიჩი კოზიმო I,

ტოსკანის დიდი

ჰერცოგი

(მედიჩები)

29 მაისი, 1568 6 თებერვალი,

1586

27 ოქტომბერი,

1597

15 იანვარი, 1615 ჩეზარე
  მარია კატერინა

ფარნეზე

რანუჩო I,

პარმის ჰერცოგი

(ფარნეზეები)

18 თებერვალი,

1615

11 იანვარი, 1631 25 ივნისი, 1646 ფრანჩესკო I
  ვიტორია ფარნეზე 29 აპრილი, 1618 12 თებერვალი, 1648 10 აგვისტო, 1649
  ლუკრეცია

ბარბერინი

ტადეო,

პალესტინის

პრინცი

(ბარბერინები)

24 ოქტომბერი,

1628

24 ოქტომბერი, 1654 14 ოქტომბერი, 1658

ქმრის გარდაცვალება

24 აგვისტო, 1699
  ლაურა მარტინოცი ჯიროლამო

(მარტინოცები)

27 მაისი, 1639 27 მაისი, 1655 14 ოქტომბერი,

1658

16 ივლისი, 1662 19 ივლისი, 1687 ალფონსო IV
  მარგერიტა მარია

ფარნეზე

რანუჩო II,

პარმის ჰერცოგი

(ფარნეზეები)

24 ნოემბერი,

1664

14 ივლისი, 1692 6 სექტემბერი, 1694

ქმრის გარდაცვალება

17 ივნისი, 1718 ფრანჩესკო II
  შარლოტა

ბრაუნშვაიგ-

ლიუნებურგელი

იოჰანი,

ბრაუნშვაიგ-

ლიუნებურგის

ჰერცოგი

(ჰანოვერები)

8 მარტი, 1671 11 თებერვალი, 1696 29 სექტემბერი, 1710 რინალდო III
  შარლოტ აგლაე

ორლეანელი

ფილიპ II,

ორლეანის

ჰერცოგი

(ორლეანები)

20 ოქტომბერი,

1700

21 ივნისი,

1720

26 ოქტომბერი,

1737

19 იანვარი, 1761 ფრანჩესკო III
  მარია ტერეზა

ჩიბო-მალასპინა

ალდერანო I,

მასას ჰერცოგი

(ჩიბო-

მალასპინები)

29 ივნისი, 1725 16 აპრილი,

1741

22 თებერვალი,

1780

29 დეკემბერი, 1790 ერკოლე III

ჰაბსბურგ-ესტეს დინასტიარედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  მარია ბეატრიჩე

სავოიელი

ვიტორიო ემანუელე I,

სარდინიის მეფე

(სავოიელები)

6 დეკემბერი, 1792 20 ივნისი, 1812 14 ივლისი, 1814 15 სექტემბერი, 1840 ფრანჩესკო IV
  ადელგუნდა

ბავარიელი

ლუდვიგ I,

ბავარიის მეფე

(ვიტელსბახები)

19 მარტი, 1823 20 მარტი, 1842 21 იანვარი, 1846 11 ივნისი, 1859

იტალიის

გაერთიანება

28 იანვარი,

1914

ფრანჩესკო V

იხილეთ აგრეთვერედაქტირება

ლიტერატურარედაქტირება

  • Cawley, Charles, NORTHERN ITALY, Medieval Lands database, Foundation for Medieval Genealogy.