მთავარი მენიუს გახსნა

ევროპის ქვეყნების სია მოსახლეობის მიხედვით

ეს არის ევროპის კონტინენტის ქვეყნების სია მოსახლეობის მიხედვით, უახლესი მონაცემებით.

ქვეყანა მოსახლეობა
1 დროშა: რუსეთი რუსეთი 141,950,000
2 დროშა: გერმანია გერმანია 82,210,000
3 დროშა: თურქეთი თურქეთი 71,517,100
4 დროშა: საფრანგეთი საფრანგეთი 65,073,482
5 დროშა: გაერთიანებული სამეფო გაერთიანებული სამეფო 61,113,205
6 იტალიის დროშა იტალია 59,337,888
7 დროშა: ესპანეთი ესპანეთი 46,661,950
8 დროშა: უკრაინა უკრაინა 46,398,114
9 დროშა: პოლონეთი პოლონეთი 38,115,967
10 დროშა: რუმინეთი რუმინეთი 22,329,977
11 დროშა: ნიდერლანდები ნიდერლანდები 16,402,414
13 საბერძნეთის დროშა საბერძნეთი 11,147,000
14 დროშა: პორტუგალია პორტუგალია 10,707,924
15 დროშა: ჩეხეთი ჩეხეთი 10,501,197
16 დროშა: ბელგია ბელგია 10,445,852
17 დროშა: უნგრეთი უნგრეთი 10,076,000
18 დროშა: ბელარუსი ბელარუსი 9,755,000
19 დროშა: სერბეთი სერბეთი 9,465,507 [1]
20 დროშა: შვედეთი შვედეთი 9,234,209
21 დროშა: აზერბაიჯანი აზერბაიჯანი 9,000,000
22 დროშა: ავსტრია ავსტრია 8,206,524
23 დროშა: ბულგარეთი ბულგარეთი 7,761,000
24 დროშა: შვეიცარია შვეიცარია 7,252,000
25 სლოვაკეთის დროშა სლოვაკეთი 5,431,363
26 დროშა: დანია დანია 5,415,978
27 დროშა: ფინეთი ფინეთი 5,261,008
28 დროშა: ნორვეგია ნორვეგია 4,671,700
29 დროშა: საქართველო საქართველო 4,661,473
30 ხორვატიის დროშა ხორვატია 4,551,000
31 დროშა: ირლანდიის რესპუბლიკა ირლანდია 4,234,925
32 მოლდოვის დროშა მოლდოვა 4,148,000
33 დროშა: ბოსნია და ჰერცეგოვინა ბოსნია და ჰერცეგოვინა 3,907,000
34 ლიტვის დროშა ლიტვა 3,596,617
35 დროშა: სომხეთი სომხეთი 3,229,900
36 დროშა: ალბანეთი ალბანეთი 3,130,000
37 ლატვიის დროშა ლატვია 2,290,237
38 დროშა: მაკედონია მაკედონია 2,034,000
39 სლოვენიის დროშა სლოვენია 2,011,070
40 დროშა: ესტონეთი ესტონეთი 1,332,893
41 დროშა: კვიპროსი კვიპროსი 818,200
42 მონტენეგროს დროშა მონტენეგრო 620,145
43 ლუქსემბურგის დროშა ლუქსემბურგი 502,202
44 მალტის დროშა მალტა 402,668
45 ისლანდიის დროშა ისლანდია 304,334
- ჯერზის დროშა ჯერსი (გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო დამოკიდებული ტერიტორია) 87,186
- კუნძული მენის დროშა კუნძული მენი (გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო დამოკიდებული ტერიტორია) 77,000
46 დროშა: ანდორა ანდორა 67,000
- დროშა: გერნსი გერნსი (გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო დამოკიდებული ტერიტორია) 62,101
- დროშა: ფარერის კუნძულები ფარერის კუნძულები (დანიის დროშა დანია) 47,000
47 ლიხტენშტაინის დროშა ლიხტენშტაინი 35,000
48 მონაკოს დროშა მონაკო 35,000
49 სან-მარინოს დროშა სან-მარინო 28,000
- გიბრალტარის დროშა გიბრალტარი (გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო) 28,000
- ალანდის კუნძულების დროშა ალანდის კუნძულები (ფინეთის დროშა ფინეთი) 26,771
50 ვატიკანის დროშა ვატიკანი 821

რამდენიმე რეგიონი ევროპაში თვითაღიარებულია და დამოუკიდებლად იმართება, თუმცა სხვა ქვეყნების მიერ ცნობილი არ არის.

ქვეყანა მოსახლეობა
1 კოსოვოს დროშა კოსოვო 2,100,000
2 დნესტრისპირეთის დროშა დნესტრისპირეთი 555,347
3 ჩრდილოეთი კვიპროსის თურქული რესპუბლიკის დროშა ჩრდილოეთი კვიპროსი 265,100
4 [[სურათი:{{{flag alias-Sep}}}|22x20px|border|აფხაზეთის ავტონომიური რესპუბლიკის დროშა]] აფხაზეთი 215,972
5 მთიანი ყარაბაღის რესპუბლიკის დროშა მთიანი ყარაბაღის რესპუბლიკა 138,800
6 სამხრეთ ოსეთის რესპუბლიკის დროშა სამხრეთ ოსეთის რესპუბლიკა 70,000

კოსოვო აღიარებულია გაეროს 69 წევრის მიერ, აფხაზეთი და სამხრეთი ოსეთი კი მხოლოდ რუსეთის, ვენესუელასა და ნიკარაგუას მიერ არის ცნობილი. ჩრდილოეთი კვიპროსი აღიარებულია თურქეთის მიერ. დნესტრისპირეთსა და მთიან ყარაბაღს საერთაშორისო აღიარება არ გააჩნიათ.

იხილეთ აგრეთვერედაქტირება

სქოლიორედაქტირება

  1. Republican Statistical Office of Serbia, 2008 estimate (2,100,000 Kosovo and Metohija)