Marvel-ის კინოსამყაროს ფილმების სია

Marvel-ის კინოსამყაროს (MCU) ფილმებში შედის Marvel Studios-ის ამერიკული სუპერგმირული ფილმები, დაფუძნებული Marvel Comics-ის სხვადასხვა გამოცემის პერსონაჟებზე. Marvel-ის კინოსამყარო არის საერთო სამყარო, რომელშიც ვითარდება ყველა ფილმის მოქმედება. ეს ფილმი გამოდის 2007 წლიდან და ამ პერიოდში სტუდიამ გამოუშვა 33 თემატური ფილმი, ხოლო სულ მცირე, 11 ამჟამად მზადდება. Marvel-ის კინოსამყარო ყველა დროის ყველაზე გაყიდვად ფრანშიზებს შორის ლიდერია, მსოფლიო მასშტაბით — 29.8 მილიარდი აშშ დოლარის შემოსავლით. ამ ფილმებში შედის შურისმაძიებლები: დასასრული, გამოსვლის შემდეგ — ყველაზე შემოსავლიანი კინოფილმი.

ფილმები რედაქტირება

უსასრულობის საგა რედაქტირება

ფილმი გამოსვლის თარიღი (აშშ) რეჟისორ(ებ)ი სცენარისტ(ებ)ი პროდიუსერ(ებ)ი
პირველი ფაზა
რკინის კაცი 2 მაისი, 2008 (2008-05-02) ჯონ ფავრო[1] მარკ ფერგუსი, ჰოუკ ოსტბი, არტ მარკუმი და მეტ ჰოლოუეი[1][2] ავი არადი და კევინ ფაიგი
წარმოუდგენელი ჰალკი 13 ივნისი, 2008 (2008-06-13) ლუი ლეტერიე[3] ზაკ პენი[4] ავი არადი, გეილ ენ ჰარდი და კევინ ფაიგი
რკინის კაცი 2 7 მაისი, 2010 (2010-05-07) ჯონ ფავრო[5] ჯასტინ თერუ[6] კევინ ფაიგი
თორი 6 მაისი, 2011 (2011-05-06) კენეთ ბრანა[7] ეშლი ედუარდ მილერი, ზაკ სტენცი და დონ პეინი[8]
კაპიტანი ამერიკა: პირველი შურისმაძიებელი 22 ივლისი, 2011 (2011-07-22) ჯო ჯონსტონი[9] კრისტოფერ მარკუსი და სტივენ მაკ-ფილი[10]
შურისმაძიებლები 4 მაისი, 2012 (2012-05-04) ჯოს უიდონი[11]
მეორე ფაზა
რკინის კაცი 3 3 მაისი, 2013 (2013-05-03) შეინ ბლეკი[12] დრიუ პირსი და შეინ ბლეკი[12][13] კევინ ფაიგი
თორი: ბნელი სამყარო 8 ნოემბერი, 2013 (2013-11-08) ალან ტეილორი[14] კრისტოფერი იოსტი, კრისტოფერ მარკუსი და სტივენ მაკ-ფილი[15]
კაპიტანი ამერიკა: ზამთრის ჯარისკაცი 4 აპრილი, 2014 (2014-04-04) ენტონი და ჯო რუსოები[16] კრისტოფერ მარკუსი და სტივენ მაკ-ფილი[17]
გალაქტიკის მცველები 1 აგვისტო, 2014 (2014-08-01) ჯეიმზ განი[18] ჯეიმზ განი და ნიკოლ პერლმანი[19]
შურისმაძიებლები: ულტრონის ეპოქა 1 მაისი, 2015 (2015-05-01) ჯოს უიდონი[20]
ადამიანი-ჭიანჭველა 17 ივლისი, 2015 (2015-07-17) პეიტონ რიდი[21] ედგარ რაიტი, ჯო კორნიში, ადამ მაკ-კეი და პოლ რადი[22]
მესამე ფაზა [23]
კაპიტანი ამერიკა: სამოქალაქო ომი 6 მაისი, 2016 (2016-05-06) ენტონი და ჯო რუსოები[24] კრისტოფერ მარკუსი და სტივენ მაკ-ფილი[24] კევინ ფაიგი
დოქტორი სტრეინჯი 4 ნოემბერი, 2016 (2016-11-04) სკოტ დერიკსონი[25] ჯონ სპეიტსი და კ. რობერტ კარგილი[26][27]
გალაქტიკის მცველები: ნაწილი 2 5 მაისი, 2017 (2017-05-05) ჯეიმზ განი[19]
ადამიანი ობობა: დაბრუნება 7 ივლისი, 2017 (2017-07-07) ჯონ უოტსი[28] ჯონათან მ. გოლდშტაინი, ჯონ ფრენსის დეილი, ჯონ უოტსი, კროსტოფერ ფორდი, კრის მაკკენა და ერიკ სომერსი [29] კევინ ფაიგი და ემი პასკალი
თორი: რაგნაროკი 3 ნოემბერი, 2017 (2017-11-03) ტაიკა ვაიტიტი[30] ერიკ პირსონი, კრეიგ კაილი და კრისტოფერ იოსტი კევინ ფაიგი
შავი ავაზა 16 თებერვალი, 2018 (2018-02-16) რაიან კუგლერი[31] რაიან კუგლერი და ჯო რობერტ კოული
შურისმაძიებლები: უსასრულობის ომი 3 მაისი, 2018 (2018-05-03) ენტონი და ჯო რუსოები[32] კრისტოფერ მარკუსი და სტივენ მაკ-ფილი[33]
ადამიანი-ჭიანჭველა და კრაზანა 6 ივლისი, 2018 (2018-07-06) პეიტონ რიდი[34] კრის მაკკენა, ერიკ სომერსი, პოლ რადი, ენდრიუ ბარერი და გაბრიელ ფერარი კევინ ფაიგი და სტივენ ბრუსარი
კაპიტანი მარველი 8 მარტი, 2019 (2019-03-08) ანა ბოდენი და რაიან ფლეკი მეგ ლეფოვი, ნიკოლ პერლმანი, ჯენიევა რობერტსონ-დუორეტი, ლიზ ფლეჰეივი, კარლი მენჩი, ანა ბოდენი და რაიან ფლეკი კევინ ფაიგი
შურისმაძიებლები: დასასრული 26 აპრილი 2019[35] ენტონი და ჯო რუსოები[32] კრისტოფერ მარკუსი და სტივენ მაკ-ფილი[33]
ადამიანი ობობა: სახლიდან შორს 5 ივლისი 2019 ჯონ უოტსი კრის მაკკენა და ერიკ სომერსი კევინ ფაიგი და ემი პასკალი

მულტისამყაროს საგა რედაქტირება

ფილმი გამოსვლის თარიღი (აშშ) რეჟისორ(ებ)ი სცენარისტ(ებ)ი პროდიუსერ(ებ)ი სტატუსი
მეოთხე ფაზა[ა]
შავი ქვრივი 9 ივლისი 2021[ბ][36] კეიტ შორტლანდი[37] ერიკ პირსონი[38] კევინ ფაიგი გამოვიდა
შან-ჩი და ათი ბეჭდის ლეგენდა 3 სექტემბერი 2021[36] დესტინ დენიელ კრეტონი[39] დევიდ კალაჰემი[40] კევინ ფაიგი და ჯონატანი შვარცი
მარადიულები 5 ნოემბერი 2021[41] ქლოე ჩჟაო[42] მეთიუ კ. ფირპო და რაიან ფირპო[43] კევინ ფაიგი და ნეიტ მური
ადამიანი-ობობა: სახლისკენ გზა არ არის[44] 17 დეკემბერი 2021[45] ჯონ უოტსი[46] კრის მაკკენა და ერიკ სომერსი კევინ ფაიგი და ემი პასკალი
დოქტორი სტრეინჯი სიგიჟის მულტისამყაროში 6 მაისი 2022[47] სემ რეიმი[48] მაიკლ უოლდრონი კევინ ფაიგი
თორი: სიყვარული და ქუხილი 8 ივლისი 2022[47] ტაიკა ვაიტიტი[49] ტაიკა ვაიტიტი და ჯენიფერ კაიტინ რობინსონი[50] კევინ ფაიგი და ბრედ უინდერბაუმი
შავი ავაზა: ვაკანდა სამუდამოდ 11 ნოემბერი 2022[47] რაიან კუგლერი[51] და ჯო რობერ კოული კევინ ფაიგი და ნეიტ მური
მეხუთე ფაზა[ა]
ადამიანი-ჭიანჭველა და კრაზანა: კვანტომანია 17 თებერვალი 2023[52] პეიტონ რიდი ჯეფ ლავნესი კევინ ფაიგი და სტივენ ბრუსარი გამოვიდა
გალაქტიკის მცველები: ნაწილი 3 5 მაისი 2023[47] ჯეიმზ განი კევინ ფაიგი
მარველები 10 ნოემბერი 2023 ნია დაკოსტა[53] მეგან მაკდონელი[54]
დედპული და სამურავი 26 ივლისი 2024[55] შონ ლევი რეტ რიზი, პოლ ვერნიკი, ზებ უელსი, რაიან რეინოლდსი და შონ ლევი კევინ ფაიგი, რაიან რეინოლდსი და შონ ლევი საბოლოო მონტაჟი
კაპიტანი ამერიკა: ახალი მსოფლიო წესრიგი 14 თებერვალი 2025[55] ცნობილი გახდება მალკოლმ სპელმანი, დალან მუსონი და ჯულიუს ონა კევინ ფაიგი და ნეიტ მური
მქუხარები* 5 მაისი 2025[56] ჯეიკ შრეიერი ერიკ პირსონი და ლი სონ ჯინი კევინ ფაიგი გადაღება
მეექვსე ფაზა[ა]
ფანტასტიკური ოთხეული 25 ივლისი 2025[57] მეტ შეკმანი ჯეფ კაპლანი, იენ სპრინგერი, ჯოშ ფრიდმანი და კემერონ სქვაიერსი კევინ ფაიგი მოსამზადებელი სამუშაოები
ბლეიდი 7 ნოემბერი 2025[58] იან დემანჟი[59] მაიკლ სტარბერი, ნიკ პიცოლატო და მაიკლ გრინი
შურისმაძიებლები 5 1 მაისი 2026 ცნობილი გახდება მაიკლ უოლდრონი[60] მუშავდება
შურისმაძიებლები: საიდუმლო ომები 1 მაისი 2027 ცნობილი გახდება
  1. 1.0 1.1 1.2 ასევე მოიცავს სტრიმინგ-სერვის, Disney+ -ის, სერიალებს.
  2. შავი ქვრივი ერთდროულად კინოთეტრებში და Disney+-ზე გამოვიდა.[36]

მომავალი რედაქტირება

ფილმი გამოსვლის თარიღი (აშშ) რეჟისორ(ებ)ი სცენარისტ(ებ)ი პროდიუსერ(ებ)ი სტატუსი
ჯავშნიანი ომები ცნობილი გახდება ცნობილი გახდება იასერ ლესერი[61] კევინ ფაიგი და ნეიტ მური მუშავდება
უსახელო ფილმი ადამიან-ობობაზე ცნობილი გახდება ცნობილი გახდება კრის მაკკენა და ერიკ სომერსი[62] კევინ ფაიგი და ემი პასკალი
უსახელო ფილმი შან-ჩიზე ცნობილი გახდება დესტინ დენიელ კრეტონი კევინ ფაიგი
უსახელო ფილმი იქს-ადამიანებზე ცნობილი გახდება ცნობილი გახდება ცნობილი გახდება

რესურსები ინტერნეტში რედაქტირება

სქოლიო რედაქტირება

  1. 1.0 1.1 McClintock, Pamela (April 27, 2006). „Marvel Making Deals for Title Wave“. Variety. დაარქივებულია ორიგინალიდან — მაისი 1, 2011. ციტირების თარიღი: March 1, 2008.
  2. Jensen, Jeff (April 17, 2008). Iron Man: Summer's first Marvel?“. Entertainment Weekly. დაარქივებულია ორიგინალიდან — მარტი 28, 2013. ციტირების თარიღი: April 21, 2008.
  3. Cairns, Bryan (October 3, 2011). „Director Louis Leterrier Talks Incredible Hulk“. Newsarama.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — თებერვალი 23, 2013. ციტირების თარიღი: February 23, 2013.
  4. Juarez, Vanessa (July 26, 2008). „Comic-Con: 'Incredible Hulk' screenwriter Zak Penn discusses strife with Edward Norton“. Entertainment Weekly. დაარქივებულია ორიგინალიდან — თებერვალი 21, 2013. ციტირების თარიღი: იანვარი 31, 2016.
  5. Finke, Nikki (July 9, 2008). „So What Was All The Fuss About? Marvel Locks In Jon Favreau For 'Iron Man 2′“. Deadline.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — აგვისტო 21, 2012. ციტირების თარიღი: August 3, 2012.
  6. Graser, Marc (July 15, 2008). „Theroux to write 'Iron Man' sequel“. Variety. დაარქივებულია ორიგინალიდან — აგვისტო 24, 2012. ციტირების თარიღი: July 16, 2008.
  7. Fleming, Michael (September 28, 2008). „Branagh in talks to direct 'Thor'. Variety. დაარქივებულია ორიგინალიდან — ივლისი 6, 2011. ციტირების თარიღი: September 29, 2008.
  8. Thor Movie: New Release Date! May 6, 2011. Marvel.com (January 7, 2010). დაარქივებულია ორიგინალიდან — მარტი 10, 2014. ციტირების თარიღი: February 6, 2014.
  9. Kit, Borys (November 9, 2008). 'Captain America' recruits director“. The Hollywood Reporter. დაარქივებულია ორიგინალიდან — ივლისი 2, 2011. ციტირების თარიღი: November 10, 2008.
  10. Kit, Borys; Fernandez, Jay A. (November 18, 2008). 'Captain America' enlists two scribes“. The Hollywood Reporter. დაარქივებულია ორიგინალიდან — ივლისი 6, 2011. ციტირების თარიღი: November 19, 2008.. (First paragraph; subscription required for full story.)
  11. Graser, Marc (April 13, 2010). „Whedon to head 'Avengers'. Variety. დაარქივებულია ორიგინალიდან — აპრილი 25, 2011. ციტირების თარიღი: April 14, 2010.
  12. 12.0 12.1 Shane Black talks direction of Iron Man 3 and whether or not to expect more Marvel cameos!. Ain't It Cool News (March 7, 2011). დაარქივებულია ორიგინალიდან — სექტემბერი 3, 2012. ციტირების თარიღი: September 3, 2012.
  13. Fleming, Mike. (March 31, 2011) Marvel Taps Its 'Runaways' Scribe Drew Pearce To Write 'Iron Man 3′ Script. Deadline.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — სექტემბერი 3, 2012. ციტირების თარიღი: September 3, 2012.
  14. Fleming Jr., Mike. (December 24, 2011) 'Thor 2′ Director Will Be 'Game Of Thrones' Helmer Alan Taylor. Deadline.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — მარტი 27, 2013. ციტირების თარიღი: March 27, 2013.
  15. ‘Thor: The Dark World’ Official Synopsis Released. StitchKingdom.com (October 12, 2012). დაარქივებულია ორიგინალიდან — სექტემბერი 19, 2013. ციტირების თარიღი: October 12, 2012.
  16. Sneider, Jeff. (June 6, 2012) Russo brothers tapped for 'Captain America 2': Disney and Marvel in final negotiations with 'Community' producers to helm pic. Variety. დაარქივებულია ორიგინალიდან — ივლისი 16, 2012. ციტირების თარიღი: July 3, 2012.
  17. Marshall, Rick. (April 14, 2011) 'Captain America' Writers Talk Sequel, Post-'Avengers' Plans, And The Marvel Movie-Verse. MTV News. დაარქივებულია ორიგინალიდან — ივლისი 6, 2011. ციტირების თარიღი: April 14, 2011.
  18. Marvel Studios Begins Production on Guardians of the Galaxy. Marvel.com (July 20, 2013). დაარქივებულია ორიგინალიდან — ივლისი 21, 2013. ციტირების თარიღი: July 20, 2013.
  19. 19.0 19.1 Graser, Marc. (July 25, 2014) James Gunn to Write, Direct ‘Guardians of the Galaxy’ Sequel. Variety. დაარქივებულია ორიგინალიდან — ივლისი 26, 2014. ციტირების თარიღი: July 26, 2014.
  20. Graser, Marc. (August 7, 2012) Joss Whedon will return for 'The Avengers 2'. Variety. დაარქივებულია ორიგინალიდან — აგვისტო 7, 2012. ციტირების თარიღი: August 7, 2012.
  21. Director Peyton Reed and Writer Adam McKay Join Marvel's Ant-Man. Marvel.com (June 7, 2014). დაარქივებულია ორიგინალიდან — იანვარი 9, 2014. ციტირების თარიღი: June 7, 2014.
  22. Sneider, Jeff. (April 22, 2015) Marvel’s ‘Ant-Man’ Resolves Writing Credit Dispute (Exclusive). The Wrap. დაარქივებულია ორიგინალიდან — აპრილი 23, 2015. ციტირების თარიღი: April 22, 2015.
  23. Strom, Marc. (October 28, 2014) Marvel Studios Announces Full Phase 3 Slate at Special Event. Marvel.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — ოქტომბერი 29, 2014. ციტირების თარიღი: October 28, 2014.
  24. 24.0 24.1 Weintraub, Steve. (March 11, 2014) Directors Joe & Anthony Russo Confirm They'll Direct Captain America 3; Say They're Breaking the Story Now with Screenwriters Christopher Markus & Stephen McFeely. Collider.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — მარტი 11, 2014. ციტირების თარიღი: March 14, 2014.
  25. Siegel, Tatiana; Kit, Borys. Scott Derrickson to Direct Marvel's 'Doctor Strange'. The Hollywood Reporter (June 3, 2014). დაარქივებულია ორიგინალიდან — ივნისი 3, 2014. ციტირების თარიღი: June 3, 2014.
  26. Strom, Marc. (December 4, 2014) Benedict Cumberbatch to play Doctor Strange. Marvel.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — დეკემბერი 5, 2014. ციტირების თარიღი: December 4, 2014.
  27. Romano, Nick. (December 14, 2015) ‘Doctor Strange’ Re-Teams Director Scott Derrickson With ‘Sinister’ Writer C. Robert Cargill. Collider.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — დეკემბერი 15, 2015. ციტირების თარიღი: December 14, 2015.
  28. „Sony Pictures and Marvel Studios Find Their 'Spider-Man' Star and Director“ (პრეს-რელიზი). Marvel.com. June 23, 2015. დაარქივებულია ორიგინალიდან — July 9, 2015. ციტირების თარიღი: June 23, 2015.
  29. Back To Walley World: The Griswolds Go On 'Vacation' Again. NPR (July 25, 2015). დაარქივებულია ორიგინალიდან — ივლისი 26, 2015. ციტირების თარიღი: July 26, 2015.
  30. Fleming, Mike. (October 15, 2015) Mark Ruffalo Bringing Hulk Into ‘Thor: Ragnarok’. Deadline.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — ოქტომბერი 16, 2015. ციტირების თარიღი: October 16, 2015.
  31. Strom, Marc. (January 11, 2016) Ryan Coogler to Direct Marvel's 'Black Panther'. Marvel.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — იანვარი 12, 2016. ციტირების თარიღი: January 11, 2016.
  32. 32.0 32.1 Strom, Marc. (April 7, 2015) Joe & Anthony Russo to Direct 2-Part Marvel's 'Avengers: Infinity War' Event. Marvel.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — აპრილი 7, 2015. ციტირების თარიღი: April 7, 2015.
  33. 33.0 33.1 Strom, Mark. (May 7, 2015) Christopher Markus & Stephen McFeely to Write Marvel's 2-Part 'Avengers: Infinity War' Event. Marvel.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — მაისი 8, 2015. ციტირების თარიღი: May 7, 2015.
  34. Cabin, Chris. (November 13, 2015) ‘Ant-Man and the Wasp': Michael Douglas Eyeing Return for Sequel. Collider. დაარქივებულია ორიგინალიდან — ნოემბერი 13, 2015. ციტირების თარიღი: November 13, 2015.
  35. Truitt, Brian. (December 7, 2018) It's finally here! Watch the first trailer for Marvel's newly titled 'Avengers: Endgame'. USA Today. დაარქივებულია ორიგინალიდან — დეკემბერი 7, 2018. ციტირების თარიღი: December 7, 2018.
  36. 36.0 36.1 36.2 Rubin, Rebecca. (March 23, 2021) 'Black Widow,' 'Cruella' to Debut on Disney Plus and in Theaters as Disney Shifts Dates for Seven Films. ციტირების თარიღი: March 23, 2021
  37. Kit, Borys. (July 12, 2018) 'Black Widow' Movie Finds Director in Cate Shortland (Exclusive). The Hollywood Reporter. დაარქივებულია ორიგინალიდან — July 12, 2018. ციტირების თარიღი: July 12, 2018.
  38. Barnhardt, Andrew. (January 14, 2020) Thor: Ragnarok Writer Gets Sole Screenwriting Credit on Black Widow. ComicBook.com. დაარქივებულია ორიგინალიდან — January 15, 2020. ციტირების თარიღი: January 16, 2020.
  39. Couch, Aaron; Kit, Borys. Marvel's 'Shang-Chi' Sets Director Destin Daniel Cretton (March 13, 2019). დაარქივებულია ორიგინალიდან — March 14, 2019. ციტირების თარიღი: March 13, 2019.
  40. Fleming Jr., Mike. (December 3, 2018) 'Shang-Chi' Marvel's First Asian Film Superhero Franchise; Dave Callaham Scripting, Search on For Director of Asian Descent. დაარქივებულია ორიგინალიდან — December 3, 2018. ციტირების თარიღი: December 3, 2018.
  41. Gonzalez, Umberto; Welk, Brian. (September 23, 2020) Disney Pushes 'Black Widow' Back to 2021. ციტირების თარიღი: September 23, 2020
  42. Kit, Borys. (September 21, 2018) Marvel Studios' 'The Eternals' Finds Its Director With Chloe Zhao. დაარქივებულია ორიგინალიდან — September 21, 2018. ციტირების თარიღი: September 21, 2018.
  43. Kit, Borys. (May 15, 2018) Marvel Sets Black List Writers for 'Eternals' Movie (Exclusive). დაარქივებულია ორიგინალიდან — May 16, 2018. ციტირების თარიღი: May 15, 2018.
  44. https://www.kinoafisha.ge/movie/coming_soon/?id=618b7f13956167bd5de6fc61
  45. Moreau, Jordan. (July 23, 2020) 'Spider-Man: Far From Home' Sequel Delayed to December 2021. ციტირების თარიღი: July 23, 2020
  46. Labonte, Rachel. (June 10, 2020) MCU's Spider-Man 3: Marisa Tomei Teases What To Expect Of Aunt May. ციტირების თარიღი: June 12, 2020
  47. 47.0 47.1 47.2 47.3 Rubin, Rebecca. (October 18, 2021) Disney Delays 'Doctor Strange,' 'Thor 4,' 'Black Panther' Sequel and 'Indiana Jones 5'. ციტირების თარიღი: October 18, 2021
  48. Evangelista, Chris. (April 15, 2020) Sam Raimi Confirms He's Directing 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'. ციტირების თარიღი: April 15, 2020
  49. Kit, Borys. (July 16, 2019) Taika Waititi to Direct 'Thor 4' (Exclusive). დაარქივებულია ორიგინალიდან — July 18, 2019. ციტირების თარიღი: July 21, 2019.
  50. Kroll, Justin. (February 10, 2020) 'Thor' Sequel Writing Staff Recruits 'Someone Great's' Jennifer Kaytin Robinson (Exclusive). დაარქივებულია ორიგინალიდან — February 11, 2020. ციტირების თარიღი: February 11, 2020
  51. Kit, Borys. (October 11, 2018) Ryan Coogler Signs on to Write and Direct 'Black Panther' Sequel (Exclusive). დაარქივებულია ორიგინალიდან — October 12, 2018. ციტირების თარიღი: October 11, 2018.
  52. D'Alessandro, Anthony. (April 29, 2022) 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania' & 'The Marvels' Swap Release Dates. ციტირების თარიღი: April 29, 2022
  53. Kroll, Justin. (August 5, 2020) 'Captain Marvel 2': 'Candyman's Nia DaCosta To Direct Sequel. ციტირების თარიღი: August 5, 2020
  54. Kit, Borys. (January 22, 2020) 'Captain Marvel 2' in the Works With 'WandaVision' Writer. ციტირების თარიღი: January 22, 2020
  55. 55.0 55.1 D'Alessandro, Anthony. (November 9, 2023) Marvel's 'Deadpool 3' Moves To July 2024 & 'Captain America: Brave New World' To 2025 As Disney Shakes Up Schedule Due To Actors Strike. ციტირების თარიღი: November 9, 2023
  56. Bradley, Ollie. (April 11, 2024) Kevin Feige Comments On Marvel Adding An Asterisk To The Thunderbolts* Movie Title. ციტირების თარიღი: April 11, 2024
  57. Couch, Aaron; McClintock, Pamela. 'Fantastic Four' Cast Revealed for Marvel Movie (February 14, 2024). ციტირების თარიღი: February 14, 2024
  58. D'Alessandro, Anthony. (November 9, 2023) Marvel's 'Deadpool 3' Moves To July 2024 & 'Captain America: Brave New World' To 2025 As Disney Shakes Up Schedule Due To Actors Strike. ციტირების თარიღი: November 9, 2023
  59. Kit, Borys. (November 21, 2022) Marvel's 'Blade' Finds New Director With 'Lovecraft Country' Helmer Yann Demange. ციტირების თარიღი: November 21, 2022
  60. Kroll, Justin. (November 27, 2023) 'Loki' Creator Michael Waldron To Write Marvel Studios' 'Avengers: The Kang Dynasty'. ციტირების თარიღი: November 27, 2023
  61. Kit, Borys. (September 29, 2022) Marvel Shakes Up 'Armor Wars': Don Cheadle Series Now Being Developed As a Movie (Exclusive). ციტირების თარიღი: September 29, 2022
  62. Sneider, Jeff. (January 19, 2024) Exclusive: It’s a Spider-Man-Themed Notebook Dump, Including Those Madame Web Reshoots. ციტირების თარიღი: January 19, 2024