პრუსიის კონსორტთა სიაში წარმოდგენილია იმ ქალთა სია, რომლებიც დაქორწინებულნი იყვნენ პრუსიის ჯერ ჰერცოგებზე, საბოლოოდ კი მეფეებზე. ტიტული 1525 წელს დაარსდა და იგი პირველად დოროთეა დანიელმა მიიღო, 1701 წელს გადაკეთდა სამეფოდ, რა დროსაც ტახტზე სოფია შარლოტა ჰანოვერელი იჯდა, ხოლო 1918 წელს მონარქიის დამხობით დასრულდა პრუსიის არსებობაც, რითაც გაუქმდა ტიტული, რა დროსაც დედოფალი ავგუსტა ვიქტორია შლეზვიგ-ჰოლშტაინელი იყო.

პრუსიის ჰერცოგინიებირედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  დოროთეა

დანიელი

ფრედერიკ I,

დანიის მეფე

(ოლდენბურგები)

1 აგვისტო,

1504

1 ივლისი, 1526 11 აპრილი, 1547 ალბრეხტ I
ანა მარია

ბრაუნშვაიგ-

ლიუნებურგელი

ერიკ I,

ბრაუნშვაიგ-

ლიუნებურგის

ჰერცოგი

(ველფები)

23 აპრილი,

1532

26 თებერვალი, 1550 20 მარტი, 1568

ქმრის გარდაცვალება

21 მარტი, 1568
  მარია ელეონორა

კლეველი

ვილჰელმი,

იულიხ-კლევ-

ბერგის ჰერცოგი

(ბერგები)

25 ივნისი,

1550

14 ოქტომბერი, 1573 1 ივნისი, 1608 ალბრეხტ II

ფრიდრიხი

  ანა პრუსიელი ალბრეხტ II

ფრიდრიხი,

პრუსიის

ჰერცოგი

(ჰოენცოლერნები)

3 ივლისი,

1576

30 ოქტომბერი,

1594

28 აგვისტო,

1618

23 დეკემბერი, 1619

ქმრის გარდაცვალება

30 აგვისტო, 1626 იოჰან

სიგიზმუნდი

  ელიზაბეთ

შარლოტა

პფალცელი

ფრიდრიხ IV,

პფალცის

კურფიურსტი

(ვიტელსბახები)

19 ნოემბერი,

1597

24 ივლისი,

1616

23 დეკემბერი,

1619

1 დეკემბერი, 1640

ქმრის გარდაცვალება

26 აპრილი, 1660 გეორგ

ვილჰელმი

  ლუიზა ჰენრიეტა

ორან-ნასაუელი

ფრედრიკ ჰენდრიკი,

ორანის პრინცი

(ორან-ნასაუელები)

7 დეკემბერი,

1627

7 დეკემბერი, 1646 18 ივნისი, 1667 ფრიდრიხ

ვილჰელმი

  დოროთეა

შლეზვიგ-

ჰოლშტაინ-

სონდენბურგ-

გლუქსბურგელი

ფილიპე, შლეზვიგ-

ჰოლშტაინ-

სონდენბურგ-

გლუქსბურგის

ჰერცოგი

(გლუქსბურგები)

28 სექტემბერი,

1636

13 ივნისი, 1668 29 აპრილი, 1688

ქმრის გარდაცვალება

6 აგვისტო, 1689
  სოფია შარლოტა

ჰანოვერელი

ერნესტ ავგუსტი,

ჰანოვერის მეფე

(ჰანოვერები)

30 ოქტომბერი,

1668

8 ოქტომბერი,

1684

29 აპრილი,

1688

18 იანვარი, 1701

დედოფალი გახდა

1 თებერვალი,

1705

ფრიდრიხ I

პრუსიის დედოფლებირედაქტირება

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
  სოფია შარლოტა

ჰანოვერელი

ერნესტ ავგუსტი,

ჰანოვერის მეფე

(ჰანოვერები)

30 ოქტომბერი,

1668

8 ოქტომბერი,

1684

18 იანვარი,

1701

1 თებერვალი, 1705 ფრიდრიხ I
  სოფია ლუიზა

მეკლენბურგ-

შვერინელი

ფრიდრიხი,

მეკლენბურგ-

გრაბოვის ჰერცოგი

(მეკლენბურგები)

6 მაისი, 1685 28 ნოემბერი, 1708 25 თებერვალი, 1713

ქმრის გარდაცვალება

29 ივლისი, 1735
  სოფია დოროთეა

ჰანოვერელი

ჯორჯ I,

დიდი ბრიტანეთის

მეფე

(ჰანოვერები)

16 მარტი,

1687

28 ნოემბერი,

1706

25 თებერვალი,

1713

31 მაისი, 1740

ქმრის გარდაცვალება

28 ივნისი, 1757 ფრიდრიხ

ვილჰელმ I

  ელიზაბეთ

კრისტინა

ბრაუნშვაიგ-

ვოლფენბიუტელ-

ბევერნელი

ფერდინანდ

ალბერტ II,

ბრაუნშვაიგ-

ლიუნებურგის

ჰერცოგი

(ველფები)

8 ნოემბერი,

1715

12 ივნისი,

1733

31 მაისი, 1740 17 აგვისტო, 1786

ქმრის გარდაცვალება

13 იანვარი, 1797 ფრიდრიხ II
  ფრედერიკა

ლუიზა ჰესენ-

დარმშტადტელი

ლუდვიგ IX,

ჰესენ-დარმშტადტის

ლანდგრაფი

(ჰესენელები)

16 ოქტომბერი,

1751

14 ივლისი,

1769

17 აგვისტო,

1786

16 ნოემბერი, 1797

ქმრის გარდაცვალება

25 თებერვალი,

1805

ფრიდრიხ

ვილჰელმ II

  ლუიზა

მეკლენბურგ-

შტრელიცელი

კარლ II,

მეკლენბურგ-

შტრელიცის დიდი

ჰერცოგი

(მეკლენბურგები)

10 მარტი, 1776 24 დეკემბერი,

1793

16 ნოემბერი,

1797

9 ივლისი, 1810 ფრიდრიხ

ვილჰელმ III

  ელიზაბეთ

ლუდოვიკა

ბავარიელი

მაქსიმილიან I,

ბავარიის მეფე

(ვიტელსბახები)

13 ნოემბერი,

1801

29 ნოემბერი,

1823

7 ივნისი, 1840 2 იანვარი, 1861

ქმრის გარდაცვალება

14 დეკემბერი,

1873

ფრიდრიხ

ვილჰელმ IV

  ავგუსტა

საქსენ-ვაიმარ-

აიზენახელი

კარლ ფრიდრიხი,

საქსენ-ვაიმარ-

აიზენახის დიდი

ჰერცოგი

(ვეტინები)

30 სექტემბერი,

1811

11 ივნისი,

1829

2 იანვარი, 1861 9 მარტი, 1888

ქმრის გარდაცვალება

7 იანვარი, 1890 ვილჰელმ I
  ვიქტორია

ბრიტანელი

ალბერტი,

დიდი ბრიტანეთის

პრინც-კონსორტი

(საქსენ-კობურგ-

გოთები)

21 ნოემბერი,

1840

25 იანვარი,

1858

9 მარტი, 1888 15 ივნისი, 1888

ქმრის გარდაცვალება

5 აგვისტო, 1901 ფრიდრიხ III
  ავგუსტა

ვიქტორია

შლეზვიგ-

ჰოლშტაინელი

ფრიდრიხ VIII,

შლეზვიგ-

ჰოლშტაინის

ჰერცოგი

(გლუქსბურგები)

22 ოქტომბერი,

1858

27 თებერვალი,

1881

15 ივნისი, 1888 9 ნოემბერი, 1918

მონარქია გაუქმდა

11 აპრილი, 1921 ვილჰელმ II

იხილეთ აგრეთვერედაქტირება