მთავარი მენიუს გახსნა

გრიფინების ეპიზოდების სია


გრიფინები“ (ინგლ. Family Guy, წარმოთქმა: [ˈfæm.(ə)l.i gaɪ]; სიტყვასიტყვით — მეოჯახე) — სეთ მაკფარლეინის მიერ შექმნილი ამერიკული ანიმაციური სიტკომი ტელეარხ Fox Broadcasting Company-სთვის. სიუჟეტის ცენტრში არის გრიფინების უბედური ოჯახი[1][2], რომელიც შედგება პიტერ და ლოის გრიფინებისგან. მათ ჰყავთ სამი შვილი: კრისი, მეგი და სტიუი. გარდა ამისა, სახლში არის ანთროპომორფიზმული ძაღლი ბრაიანი. სიტკომის მოქმედებები ვითარდება შტატ როდ აილენდის გამოგონილ ქალაქ კუაჰოგში. ეპიზოდებში ხშირად ეხებიან სხვადასხვა საკამათო და „მტკივნეულ“ თემებს, როგორებიცაა პოლიტიკა, რასიზმი, მონათმფლობელობა, ფემინიზმი, ჭარბწონიანობა და სხვა.

გრიფინების იდეა სეთ მაკფარლეინს ჯერ კიდევ კოლეჯში მოუვიდა, მაგრამ, მის რეალიზაციას ის მხოლოდ თავისი პირველი ანიმაციური პროექტების, ლარის ცხოვრება და ლარი და სტივის შემდეგ შეუდგა. ამ მულტფილმების მთავარი პერსონაჟები, ლარი და მისი ძაღლი სტივი მაკფარლეინმა ბრაიანად და პიტერად გადააკეთა. 1998 წლის 15 მაისს მან შვიდწუთიანი საპილოტო ეპიზოდი გადაიღო და თავისი იდეა ტელეარხ Fox-ის ხელმძღვანელობას წარუდგინა. ხელმძღვანელობას იდეა მოეწონა —  პროექტმა დაფინანსება მიიღო. 2002 წელს პროექტი შეაჩერეს, მაგრამ, ტელეარხ Fox-ის ხელმძღვანელობამ 2004 წელს, DVD დისკების კარგი გაყიდვების და Adult Swim-ზე მაღალი რეიტინგის გამო გრიფინების გაგრძელება გადაწყვიტა.

სერიალი 16-ჯერ იქნა ნომინირებული პრემია ემიზე (გრიფინებმა ოთხჯერ გაიმარჯვეს) და 11-ჯერ პრემია ენიზე (სამი გამარჯვება). 2009 წელს სერიალი ემის პრემიის კატეგორია საუკეთესო კომედიური სერიალზე იქნა ნომინირებული. ფლინტსტოუნების შემდეგ (1961 წ.) სერიალი გახდა მეორე ანიმაციური პროექტი, რომელიც ამ კატოგორიაზე იქნა ნომინირებული. გრიფინები არაერთხელ შერაცხეს საკულტო სერიალად[3][4][5], მაგრამ, ამავე დროს, სერიალს ხშირად აკრიტიკებენ. კრიტიკოსების აზრით, გრიფინები ბევრი რამით ჰგავს მულტიპლიკაციურ სერიალ სიმფსონებს.

2016 წლისთვის გრიფინების 274 ეპიზოდია გამოსული. სერიალი სიმფსონების შემდეგ Fox-ზე ყველა გრძელვადიანი ანიმაციური სერიალია.

სექციების სია

სერიალის მიმოხილვარედაქტირება

სეზონიეპიზოდიპირველად ეთერშიNielsen ratings
პირველად ეთერშიუკანასკნელად ეთერშირეიტინგიმაყურებელი
(მილიონებში)
17იანვარი 31, 1999 (1999-01-31)მაისი 16, 1999 (1999-05-16)3312.80[6]
221სექტემბერი 23, 1999 (1999-09-23)აგვისტო 1, 2000 (2000-08-01)1146.32[7]
322ივლისი 11, 2001 (2001-07-11)ნოემბერი 9, 2003 (2003-11-09)1254.50[8]
430მაისი 1, 2005 (2005-05-01)მაისი 21, 2006 (2006-05-21)687.90[9]
518სექტემბერი 10, 2006 (2006-09-10)მაისი 20, 2007 (2007-05-20)717.20[10]
612სექტემბერი 23, 2007 (2007-09-23)მაისი 4, 2008 (2008-05-04)847.94[11]
716სექტემბერი 28, 2008 (2008-09-28)მაისი 17, 2009 (2009-05-17)697.56[12]
821სექტემბერი 27, 2009 (2009-09-27)ივნისი 20, 2010 (2010-06-20)537.73[13]
918სექტემბერი 26, 2010 (2010-09-26)მაისი 22, 2011 (2011-05-22)567.66[14]
1023სექტემბერი 25, 2011 (2011-09-25)მაისი 20, 2012 (2012-05-20)637.30[15]
1122სექტემბერი 30, 2012 (2012-09-30)მაისი 19, 2013 (2013-05-19)626.94[16]
1221სექტემბერი 29, 2013 (2013-09-29)მაისი 18, 2014 (2014-05-18)786.11[17]
1318სექტემბერი 28, 2014 (2014-09-28)მაისი 17, 2015 (2015-05-17)945.86[18]
1420სექტემბერი 27, 2015 (2015-09-27)მაისი 22, 2016 (2016-05-22)1114.28[19]
1520სექტემბერი 25, 2016 (2016-09-25)მაისი 21, 2017 (2017-05-21)1163.98[20]

ეპიზოდებირედაქტირება

პირველი სეზონი (1999)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 1).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
11„Death Has a Shadow“პიტერ შინისეთ მაკფარლეინიიანვარი 31, 1999 (1999-01-31)1ACX01
22„I Never Meat the Dead Man“მაიკლ დანტე დიმარტინოკრის შერიდანიაპრილი 11, 1999 (1999-04-11)1ACX02
33„Chitty Chitty Death Bang“დომინიკ პოლჩინოდენი სმითიაპრილი 18, 1999 (1999-04-18)1ACX04
44„Mind Over Murder“როი ალენ სმითინილ გოლდმანი და გარეტ დონოვანიაპრილი 25, 1999 (1999-04-25)1ACX03
55„A Hero Sits Next Door“მონტე იანგიმაიკ ბარკერი და მეტ ვეიცმანიმაისი 2, 1999 (1999-05-02)1ACX05
66„The Son Also Draws“ნილ აფლეკირიკი ბლიტიმაისი 9, 1999 (1999-05-09)1ACX06
77„Brian: Portrait of a Dog“მაიკლ დანტე დიმარტინოგერი ჯანეტიმაისი 16, 1999 (1999-05-16)1ACX07

მეორე სეზონი (1999–2000)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 2).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
81„Peter, Peter, Caviar Eater“ჯეფ მაიერსიკრის შერიდანისექტემბერი 23, 1999 (1999-09-23)1ACX08
ლოისის დეიდა კვდება და მას კერძო სახლს უტოვებს. ამის გამო პიტერი თავის თავს მდიდარ ადამიანად მიიჩნევს და აუქციონზე აცხადებს, რომ ლარნაკისათვის მზადაა 100 მილიონი ამერიკული დოლარი გადაიხადოს. პიტერს ამდენი ფული არ აქვს, რის გამოც მან გადაწყვიტა სახლი გაყიდოს, თუმცა, უპირველეს ყოვლისა, მან უნდა დაამტკიცოს, რომ სახლი მართლაც ღირს ამდენი ფული.
92„Holy Crap“ნილ აფლეკიდენი სმითისექტემბერი 30, 1999 (1999-09-30)1ACX11
პიტერის მამა, ფრენსისი, სამსახურიდაან გაანთავისუფლეს, რის შემდეგაც იგი გრიფინების ოჯახს ესტუმრა. ოჯახში ფრენსისი პიტერის გარდა არავის მოეწონა. უკანასკნელი ცდილობდა მამასთან კარგი ურთიერთობის დამყარებას, რისთვისაც რომის პაპაც კი გაიტაცა.
103„Da Boom“ბობ ჟაკინილ გოლდმანი და გარეტ დონოვანიდეკემბერი 26, 1999 (1999-12-26)2ACX06
პიტერი შეშლილია „2000 წლის პრობლემით“ და ახალი 2000 წლისთვის, აპოკალიფსის გადასატანად, მთელ ოჯახს სარდაფში კეტავს. აპოკალიფსმა მართლაც მოხდა, რის შემდეგაც გრიფინები ფუნჩულების ქარხანას ეძებენ, რათა შიმშილით არ მოკვდნენ. ამ ეპიზოდში პიტერი პირველად ებრძვის გიგანტურ წიწილა ერნის.
114„Brian In Love“ჯეკ დაიერიგერი ჯანეტიმარტი 7, 2000 (2000-03-07)2ACX01
სტიუის საყვედურობენ, რადგანაც უკანასკნელი საპირფარეშოს არ იყენებს და მთელ სახლში თავის „კვალს“ ტოვებს. მოგვიანებით აღმოჩნდა, რომ დამნაშავე იყო ბრაიანი და არა სტიუი. ბრაიანი მკურნალობის კურსს გადის და მსოფლიოში მოგზაურობს. საბოლოოდ აღმოჩნდა, რომ ყველაფერში ლოისი იყო დამნაშსავე, რომელსაც ბრაიანის მიმართ გრძნობები ჰქონდა.
125„Love Thy Trophy“ჯეკ დაიერიმაიკ ბარკერი და მეტ ვეიცმანიმარტი 14, 2000 (2000-03-14)1ACX13
მეზობლები კამათობენ აღლუმზე მოგებული პრიზისათვის, ხოლო მისი მოპარვის შემდეგ ერთმანეთს ქურდობაში დებენ ბრალს. ამავე დროს მეგი იწყებს ოფიციანტად მუშაობას, რათა მიიღოს საკმარისი ფული ახალი ჩანთისათვის. უფრო მეტი წვრილმანი გასამრჯელოს მისაღებად იგი ამბობს, რომ სტიუი მისი ნარკომანი შვილია.
136„Death Is a Bitch“მაიკლ დანტე დიმარტინორიკი ბლიტიმარტი 21, 2000 (2000-03-21)1ACX14
პიტერს არ უნდა საავადმყოფოში გაწეული მომსახურებისათვის ფულის გადახდა და ექიმთა მოსატყუებლად თავის იმკვდარუნებს. სიკვდილი, რომელიც მის წასაყვანად მივიდა, პროცესის დროს თავის თავს ზიანს აყენებს, რის გამოც სამუშაოს ვეღარ ასრულებს. ამის შედეგად მსოფლიოში ყველა უკვდავი ხდება.
147„The King Is Dead“მონტე იანგიკრეიგ ჰოფმანიმარტი 28, 2000 (2000-03-28)1ACX15
ლოისი ხდება კუაჰოგის თეატრალური ჯგუფის სამხატვრო ხელმძღვანელი და ცდილობს დადგას მიუზიკლი „მეფე და მე“. პროდიუსერად იგი პიტერს ნიშნავს, პიტერი კი ყველაფერს ცვლის.
158„I Am Peter, Hear Me Roar“მონტე იანგიკრის შერიდანიმარტი 28, 2000 (2000-03-28)2ACX02
მას შემდეგ რაც პიტერი ქალს შეურაცხყოფას აყენებს, ქალის ადვოკატი მას მგრძნობელობის ამაღლების კურსზე აგზავნის. კურსის შედეგად პიტერი ქალური ხდება, რაც მის ოჯახის წევრებს არ მოსწონთ. ისინი ცდილობენ პიტერი კვლავ მამაკაცურად გადააქციონ.
169„If I'm Dyin', I'm Lyin'“სუინტონ სკოტ IIIკრის შერიდანიაპრილი 4, 2000 (2000-04-04)1ACX12
როდესაც კრისის და პიტერის შოუმ არსებობა შეწყვიტა, პიტერმა გეგმა მოიფიქრა და ოცნებათა აღსრულების ფონდში გააგზავნა მოთხოვნა, სადაც ეწერა, რომ მისი შვილის სიკვდილისწინა სურვილი იყო შოუს გაგრძელების ხილვა. საბოლოოდ, როდესაც კრისი არ გარდაიცვალა, პიტერმა თავისი თავი „ჰილერად“ (მკურნალი) გამოაცხადა და საკუთარი რელიგია შექმნა.
1710„Running Mates“ჯონ ჰოლმკვისტინილ გოლდმანი და გარეტ დონოვანიაპრილი 11, 2000 (2000-04-11)1ACX09
ლოისი მონაწილეობს სასკოლო განათლების ხელმძღვანელის არჩევნებში, თუმცა, პიტერის სურვილის მიუხედავად, უარს ამბობს უკანასკნელის ყოფილი მასწავლებლის სამუშაოზე დაბრუნებაზე, რის გამოც პიტერმაც გადაწყვიტა არჩევნებში მონაწილეობა და გაიმარჯვა კიდეც, თუმცა, ყველაფერი შეიცვალა, როდესაც მისი შვილი კრისი სკოლაში პორნოგრაფიის ყურების დროს დაიჭირეს.
1811„A Picture Is Worth a 1,000 Bucks“გევინ დელიკრეიგ ჰოფმანიაპრილი 18, 2000 (2000-04-18)2ACX07
პიტერს ეშინია, რომ სიკვდილის შემდეგ მასზე არავინ გაიხსენებს, რის შემდეგაც კრისის მიერ ნაჩუქარ ნახატს გამოფენაზე ყიდის. ამის შემდეგ მან გააცნობიერა, რომ შვილის ნიჭის გამოყენების გზით შეუძლია თავისი ოცნების ახდენა. ამის შემდეგ მთელი ოჯახი ნიუ-იორკში გაემგზავრა, ხოლო კრისი ცნობილი გახდა.
1912„Fifteen Minutes of Shame“სკოტ ვუდისტივ კალაჰანიაპრილი 25, 2000 (2000-04-25)2ACX08
ოჯახში მძვინვარე პრობლემების მოსაგვარებლად მეგი მათ დაიანა სიმონსის თოქ-შოუში პატიჟებს, თუმცა, ყველაფერი ცუდად მიდის, რის შემდეგაც გრიფინებს მათზე დაფუძნებული რეალითი შოუს გადაღებას სთავაზობენ.
2013„Road to Rhode Island“დენ პოვენმაირიგერი ჯანეტიმაისი 30, 2000 (2000-05-30)2ACX12
ბრაიანს სტიუი ბებიასთან და ბაბუასთან მიჰყავს, თუმცა, უკანა გზაზე თვითმფრინავის ბილეთებს კარგავს, რის გამოც მათ სახლში დაბრუნება მთელი ქვეყნის გავლით უხდებათ. ამავე დროს ლოისი პიტერს საოჯახო ვიდეოს ყურებას სთხოვს, რომელიც პორნოვიდეო აღმოჩნდა.
2114„Let's Go to the Hop“გლენ ჰილიმაიკ ბარკერი და მეტ ვეიცმანიივნისი 6, 2000 (2000-06-06)2ACX04
როდ-აილენდის თავზე ავიაკატასტროფა განიცადა კოლუმბიურთმა თვითმფრინავმა, რომელშიც ნარკოტიკულო გომბეშოები იყვნენ. გომბეშოები მოზრდთა ხელში ხვდება, ხოლო სიტუაციით შეწუხებული პიტერი და ლოისი მოელაპარაკნენ სკოლის დირექტორს, რის შემდეგაც ახალი მოსწავლის რანგში პიტერმა სკოლაში დაიწყო სიარული. იგი არწმუნებდა მოსწავლეებს, რომ გომბეშოების ლოკვა კარგი არ არის.
2215„Dammit Jannet“ბერტ რინგიმაიკ ბარკერი და მეტ ვეიცმანიივნისი 13, 2000 (2000-06-13)2ACX09
ლოისმა სტიუარდესად დაიწყო მუშაობა. ერთ-ერთი ფრენის დროს, თვითმფრინავი გაიტაცეს და კუბის მიმართულებით წაიყვანეს. ამავე დროს სტიუის შეუყვარდა გოგონა ჟანეტი.
2316„There's Something About Paulie“მონტე იანგირიკი ბლიტიივნისი 27, 2000 (2000-06-27)1ACX10
პიტერი მეგობრობას იწყებს მაფიის ბოსის ძმისწულთან, თუმცა, ლოისს არ უნდა, რომ მის მეუღლეს მაფიასთან დაკავშირებულ ადამიანს ჰქონდეს ურთიერთობა. პიტერის ამას მეგობარს ეუბნება, თუმცა, უკანასკნელი მის სიტყვებს არასწორად აღიქვავს და ფიქრობს, რომ პიტერი მას ლოისის მოკვლას სთხოვს.
2417„He's Too Sexy For His Fat“გლენ ჰილიკრის შერიდანიივნისი 27, 2000 (2000-06-27)2ACX10
კრისი დიეტას იწყენბს, რადგან მას ყველა ჭარბწონიანობის გამო დასცინის. პიტერს, თავის მხრივ, სურს, რომ მისმა შვილმა პლასტიკური ქირურგის მომსახურება გამოიყენოს. კრისს ეს არ მომწონს, პიტერი კი თვითონ იკეთებს ლიპოსაქციას. ამავე დროს სტიუ ჭამს ყველაფერს, რაზეც კრისის უარს ამბობს და წონაში საგრძნობლად იმატებს.
2518„E. Peterbus Unum“რობ რენცეტინილ გოლდმანი და გარეტ დონოვანიივლისი 12, 2000 (2000-07-12)2ACX13
აღმოჩნდა, რომ პიტერის სახლი არანაირად არ არის დაკავშირებუი არც კუაჰოგთან და არც შეერთებულ შტატებთან, რის გამოც იგი თავისი სახლის ტერიტორიაზე ახალ სახელმწიფოს, „პიტერიას“ აარსებს და თვითონ უდგება მას სათავეში.
2619„The Story on Page One“გევინ დელიკრეიგ ჰოფმანიივლისი 18, 2000 (2000-07-18)2ACX14
მეგმა გადაწყვიტა დაეწერა სტატია სასკოლო გაზეთში, თუმცა, პიტერი მას თავის ჩანაწერზე თვლის, სადაც წერია, რომ ლიუკ პერი ჰომოსექსუალისტია. უკანასკნელი გრიფინებს ცილისწამებისათვის სასამართლოში უჩივის, თუმცა, პერი სინამდვილეშიც გეი აღმოჩნდა.
2720„Wasted Talent“ბერტ რინგიმაიკ ბარკერი და მეტ ვეიცმანიივლისი 25, 2000 (2000-07-25)2ACX15
პიტერი იგებს ბილეთს ლუდსახარშის ქარხანაში ექსკურსიაზე, ხოლო ლოისი შეჯიბრების მოსაგებად ცდილობს ნიჭიერი პიანისტი იპოვოს. პიანისტი თვითონ პიტერი აღმოჩნდა, რომელსაც პიანინოზე კარგად უკრავს, თუმცა, მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ დაკვრამდე ალკოჰოლურ სასმელს დალევს.
2821„Fore, Father“სკოტ ვუდიბობი ბოუმანიაგვისტო 1, 2000 (2000-08-01)2ACX16
პიტერი თვლის, რომ კრისი უპასუხისმგებლოა, რის გამოც შვილისათვის სამუშაოს პოულობს გოლფის მოედანზე, თუმცა, ხედავს, რომ კლივლენდ ბრაუნის შვილს პროფესიონალი გოლფისტის კარიერის აწყობის საშუალება აქვს, რის გამოც კრისს ივიწყებს და მეგობრის შვილის მწვრთენლი ხდება. კრისის „ახალი მამა“ ქუაგმარი გახდა.

მესამე სეზონი (2001-03)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 3).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
291„The Thin White Line“გლენ ჰილისტივ კალაჰანიივლისი 11, 2001 (2001-07-11)2ACX17
ბრაიანი მეძებარე ძაღლი ხდება და პოლიციაში იწყებს მუშაობას. სამუშაოს ფარგლებში მას ხშირად აქვს შეხება ნარკოტიკებთან, რის გამოც თვითონაც ნარკომანი ხდება. ბრაიანი ჯერ კლინიკაში მიდის, თუმცა, იქ მას ვერ დაეხმარნენ. საბოლოოდ მან გადაწყვიტა დაეტოვებინა გრიფინები და საკუთარი თავის მოსაძებნად გაემგზავრა.
302„Brian Does Hollywood“გევინ დელიგერი ჟანეტიივლისი 18, 2001 (2001-07-18)2ACX20
ბრაიანი თავის ბიძაშვილ-ჰომოსექსუალთან ერთად ლოს-ანჯელესში გაემგზავრა და ფილმების რეჟისორი გახდა. გრიფინებმა გადაწყვიტეს ბრაიანი მოენახულათ, თუმცა, აღმოჩნდა, რომ იგი პორნოფილმების რეჟისორი იყო. ბრაიანს არ სურდა, რომ გრიფინებს ამის შესახებ გაეგოთ, რის გამოც ყველანაირად ცდილობდა ეს ფაქტი დაემალა.
313„Mr. Griffin Goes to Washington“ბრაიან ჰოგანირიკი ბლიტიივლისი 25, 2001 (2001-07-25)2ACX11
სათამაშოების ქარხანას, სადაც პიტერი მუშაობს, თამბაქოს კომპანია ყიდულობს და პიტერს ცრუ პრეზიდენტატ ნიშნავს, რის შემდეგაც მას ლობისტის რანგში ვაშინგტონში უშვებენ. კომპანიის მიზანია სათამაშოების შექმნა, რომელიც ბავშვებს მოწევის მიდრეკილებას გაუღვიძებს.
324„One If by Clam, Two If by Sea“დენ პოვენმაირიჯიმ ბერშტეინი & მაიკლ შიპლიაგვისტო 1, 2001 (2001-08-01)2ACX19
ურაგანის შემდეგ კუაჰოგში ყველაფერი დაინგრა, გადარჩა მხოლოდ ბარი „ნასვამი ხამანწკა“, რომელიც გრიფინების ახალი მეზობლის, ნაიჯელ პინჩლის წყალობით ინგლისური პაბი გახდა. ამავე დროს სტიუ ცდილობს ნაიჯელის შვილს, ელიზას „ნამდვილი ამერიკული ინგლისური ენა“ ასწავლოს.
335„And the Wiener Is...“ბერტ რინგიმაიკ ბარკერი & მეტ ვეიცმანიაგვისტო 15, 2001 (2001-08-15)2ACX22
პიტერი შოკირებულია იმ ფაქტით, რომ მის შვილს, კრისს, მამაზე დიდი სასქესო ორგანო აქვს. არასრულფასოვნების კომპლექსის მოშორების მიზნით პიტერი ფალოსის ფორმის ავტომობილს ყიდულობს და მონადირეთა კლუბში შედის. ამავე დროს მეგი ცდილობს ჩერლიდერი გახდეს, თუმცა, თანაკლასელები მას ამცირებენ, რის გამოც მისი დედა, ლოისი, შურისძიების გეგმას ამზადებს.
346„Death Lives“რობ რენცეტიმაიკ ჰენრიაგვისტო 15, 2001 (2001-08-15)2ACX21
პიტერს და ლოისს ქორწილის წლისთავი აქვთ. პიტერს ამის შესახებ დაავიწყდა და მეგობრებთან ერთად გოლფის სათამაშოდ წავიდა, თუმცა, თამაშის დროს პიტერს ელვა ეცემა, რის შემდეგაც იგი კლინიკური სიკვდილის მდგომარეობაში ვარდება. სიკვდილი პიტერთან მივიდა და მასთან ერთად წარსულში გაემგზავრა, რათა ეჩვენებინა, რომ მისი და ლოისის ქორწინება საფრთხის ქვეშ არის.
357„Lethal Weapons“ბრაიან ჰოგანიკრის შერიდანიაგვისტო 22, 2001 (2001-08-22)2ACX18
ლოისი პროფესიონალურად დაეუფლა ტაიძიუცუს, რისი გამოყენებაც პიტერმა გადაწყვიტა. მას სურდა, რომ ლოისს კუაჰოგიდან „ფოთლების შემგროვებლები“ გაეყარა. მალევე პიტერმა თავი ბედუკუღმართად იგრძნო, რადგანაც ლოისი თავის თავში დარწმუნებული გახდა.
368„The Kiss Seen Around the World“პიტ მიშელსიმარკ ჰენტენმანიაგვისტო 29, 2001 (2001-08-29)3ACX02
ტომ ტაკერზე შეყვარებული მეგი მე-5 არხზე იწყებს მუშაობას, მასთან ერთად სამუშაოს იწყებს ნაილ გოლდმანი. როდესაც მეგს ნაილის კოცნა მოუწია, უკანასკნელმა კოცნის ფოტოგრაფიები ტელევიზიით აჩვენა, რის გამოც მეგიმ შურისძიება გადაწყვიტა, მოგვიანებით კი ტომ ტაკერის საშინელი ნატურა დაინახა. ამავე დროს სტიუს მისი სამბორბლიანი ველოსიპედი ჩხუბისთავმა ჩარლიმ წაართვა.
379„Mr. Saturday Knight“მაიკლ დანტე დიმარტინოსტივ კალაჰანისექტემბერი 5, 2001 (2001-09-05)3ACX04
პიტერმა გააცნობიერა, რომ იგი უკვე საკმაოდ დიდხანს იყო უმნიშვნელო თანამდებობაზე. ლოისმა მას მისტერ ვიდის, პიტერის უფროსის სახლში დაპატიჟება და საკითხის საოჯახო მდგომარეობაში განხილვა შესთავაზა. თავიანთ სახლში გრიფინები მას შემთხვევით კლავენ. მისი სიკვდილის შემდეგ პიტერის სამუშაო ქარხანა დაანგრიეს, რის შემდეგაც მან სცადა შუა საუკუნეების ბაზრობაზე დაეწყო მუშაობა, რაც თითქმის გამოუვიდა.
3810„A Fish Out of Water“ბერტ რინგიალექს ბორშეიტინი & მაიკ ჰენრისექტემბერი 19, 2001 (2001-09-19)3ACX05
უმუშევარი პიტერი მალევე გასუქდა, რის გამოც გადაწყვიტა პროფესიონალურად დაეწყო თევზაობა და 50 000 ამერიკული დოლარის ღირებულების ნავი იყიდა, ხოლო აღნიშნული ფულის გადასახდელად ბანკში თავისი სახლი ჩადო. ბანკი, თავის მხრივ, დარწმუნებული იყო, რომ პიტერი ფინანსურად გაკოტრებული იყო, რის გამოც მისი სახლი სხვა ოჯახს ჯერ კიდევ შეთანხმების დასრულებამდე მიჰყიდა. ამავე დროს, პიტერმა თავის მეგობრებთან ერთად თევზი-მკვლელი იპოვა და ჯილდო მიიღო.
3911„Emission Impossible“პიტერ შინიდეივ კოლარდი & კენ გოინინოემბერი 8, 2001 (2001-11-08)3ACX01
პიტერმა და ლოისმა გადაწყვიტეს კიდევ ერთი ბავშვის გაჩენა, თუმცა, ამის სასტიკი წინააღმდეგი იყო სტიუი, რომელიც დაპატარავდა და პიტერის სხეულში ყველა სპერმატოზოიდი გაანადგურა, გარდა ერთისა, რომელთანაც ის დამეგობრდა. ოპერაციის შემდეგ მას სურდა, რომ პიტერს და ლოისს შვილი გაეჩინათ, თუმცა, ცოლ-ქმარმა იმ დროისთვის გადაწყვეტილება შეცვალა.
4012„To Love and Die in Dixie“დენ პოვენმაირისტივ კალაჰანინოემბერი 10, 2001 (2001-11-10)3ACX09
გრიფინებს მოუწიათ სამხრეთის შტატებში გადასვლა, რადგანაც კრისზე მკვლელი ნადირობდა. ახალ ადგილზე პიტერმა შერიფის თანამდებობა, მეგმა პოპულარობა, კრისმა კი ახალი მეგობარი შეიძინა.
4113„Screwed the Pooch“პიტ მიშელსიდეივ კოლარდი & კენ გოინინოემბერი 29, 2001 (2001-11-29)3ACX08
გრიფინები ესტუმრნენ ლოისის მშობლებს, პიუტერშმიდტებს. ამავე დროს, ბრაიანმა დაამყარა სექსუალური ურთიერთობა პიუტერშმიტდების ძაღლ სიბრიზთან. როდესაც აღმოჩნდა, რომ სიბრიზი ფეხმძიმედ იყო, ბრაიანი სასამართლოს წინაშე წარდგა და ძლივს გადაურჩა კასტრაციას.
4214„Peter Griffin: Husband, Father... Brother?“სკოტ ვუდიმაიკ ბრაკერი & მეტ ვეიცმანიდეკემბერი 6, 2001 (2001-12-06)3ACX06
პიტერი კრისს მის ირლანდიურ მემკივდრეობაზე უყვება და არკვევს, რომ მას შავკანიანი წინაპარი ჰყავდა, რომელიც ლოისის ოჯახის მონა იყო. ამავე დროსს, სტიუ ცდილობს სხვისი გონების კონტროლი ისწავლოს.
4315„Ready, Willing, and Disabled“ანდი კლეინიალექს ბერნოუ & მეტ ვეიცმანიდეკემბერი 20, 2001 (2001-12-20)3ACX07
ჯო სუონსონი თავს ცუდად გრძნობს, რადგანაც ვერ შეძლო ქურდის დაჭერა. პიტერი ცდილობს ჯო გაამხნევოს და ინვალიდთა ათჭიდის შეჯიბრის მონაწილეებში მის სახელს და გვარს წერს. ჯო არ არის დარწმუნებული თავის გამარჯვებაში, რის გამოც პიტერი მას დოპინგს აძლევს. ამავე დროს კრისი, მეგი და სტიუ 26 დოლარისათვის ერთმანეთს ებრძვიან.
4416„A Very Special Family Guy Freakin' Christmas“ბრაიან ჰოგანიდენი სმითისექტემბერი 20, 2001 (2001-21-20)2ACX03
კუაჰოგში შობის დღესასწაულია. გრიფინების სახლი ხანძარს შეეწირა, ხოლო ლოისი შეიშალა და გაიქცა. ამავე დროს, სანტასგან პლუტონიუმის მისაღებად სტიუ კუაჰოგის საშობაო კარნავალურ საზეიმო სვლაზე იესოს როლს თამაშობს.
4517„Brian Wallows and Peter's Swallows“დენ პოვენმაირიელისონ ადლერიიანვარი 17, 2002 (2002-01-17)3ACX03
ბრაიანს მანქანის ნასვამ მდგომარეობაში ტარებისთვის საზოგადოებრივი სამუშაოები მიუსაჯეს: მან უნდა მოუაროს მოხუც მომღერალ პერლს, რომელიც უკვე აღარავის ახსოვს. ამის გაგების შემდეგ ბრაიანი ცდილობს პერლის სიცოცხლე უფრო ბედნიერი გახადოს. ამავე დროს, პიტერს წვერში შეეძინა იშვიათი ჯიშის მერცხლების ოჯახი.
4618„From Method to Madness“ბერტ რინგიმაიკ ბარკერი & მეტ ვეიცმანიიანვარი 24, 2002 (2002-01-24)3ACX11
ბრაიანი ცდილობს თეატრის მსახიობი გახდეს, თუმცა, მის მაგივრად ამ სამუშაოზე სტიუს იღებენ, რომელიც ოლივიასთან ერთად გამოსვლისას ძალიან პოპულარული ხდება, თუმცა, როდესაც უკანასკნელი ჰოლივუდში მიემგზავრება, სტიუ რეიტინგს კარგავს და შეშლილთა სახლამდე „ეცემა“.
4719„Stuck Together, Torn Apart“მაიკლ დანტე დიმარტინომარკ ჰენტემანიიანვარი 31, 2002 (2002-01-31)3ACX10
მას შემდეგ, რაც ფსიქოლოგმა ლოისს და პიტერს ცალკ-ცალკე ცხოვრება ურჩია, უკანასკნელმა ურთიერთობა დაამყარა ჯენიფერ ლავ ჰიუიტთან. ამავე დროს, ძლიერი წებოს გაუფრთხილებლად მოხმარების გამო სტიუ და ბრაიანი ერთმანეთს მიეწებნენ.
4820„Road to Europe“დენ პოვენმაირიდანიელ პალადინოთებერვალი 7, 2002 (2002-02-07)3ACX13
სტიუ აღტაცებულია ინგლისური ტელეპროგრამა „სახალისო ფერმით“ და ფერმაზე გადაბარგების გადაწყვეტილებას იღებს. იგი საიდუმლოდ იპარება თვითმფრინავზე, მას კი მიჰყვება ბრაიანი და შეჩერებას ცდილობს. მოგზაურობის დროს სტიუ და ბრაიანი მოხვდნენ ევროპაში, შუა აღმოსავლეთში, საბოლოოდ კი სტიუ დარწმუნდა, რომ „ფერმა“ ჩვეულებრივი ტელეპროგრამა იყო. ამავე დროს, პიტერი და ლოისი იყვნენ ჯგუფ „Kiss“-ის კონცერტზე, სადაც ლოისის წარსული გახდა ცნობილი.
4921„Family Guy Viewer Mail#1“პიტ მიშელსი
სკოტ ვუდი
მაიკლ დანტე დიმარტინო
გინ ლაუფენბერგი
სეთ მაკფარლეინი
მაიკლ შიპლი & ჯიმ ბერშტეინი
თებერვალი 14, 2002 (2002-02-14)3ACX12
სტიუმ და ბრაიანმა წარმოიდგენეს თავიანთი შოუ სამი მოკლე ისტორიით. პირველ ისტორიაში პიტერმა იპოვა ჯინი, რომელიც მის სამ სურვილს შეასრულებს. მეორე ისტორიაში გრიფინების ოჯახის ყველა წევრმა ზებუნებრივი შესაძლებლობები მიიღო. მესამე ისტორიაში კი პიტერი და მისი მეგობრები ბავშვობაში ცდილობენ ასეთივე პატარა ლოისის გულის მოგებას.
5022„When You Wish Upon a Weinstein“დენ პოვენმაირირიკი ბლიტინოემბერი 9, 2003 (2003-11-09) (Adult Swim)
დეკემბერი 10, 2004 (2004-12-10) (FOX)
2ACX05
პიტერმა გადაწყვიტა, რომ კრისი ებრაელი უნდა გახდეს, რის გამოც პიტერს იგი წეს-ჩვეულებაზე მიჰყავს. ცერემონიას ბოლო წუთზე ლოისი აჩერებს.

მეოთხე სეზონი (2005–06)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 4).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
511„North by North Quahog“პიტერ შინისეთ მაკფარლეინიმაისი 1, 2005 (2005-05-01)4ACX0111.85[21]
პიტერმა და ლოისმა თავიანთი ურთიერთობის გამოცოცხლება გადაწყვიტეს და მეორე თაფლობის თვე მოიწყვეს. გზაში ისინი შემთხვევით მოხვდნენ მელ გიბსონის სასტუმრო ნომერში. იქ მდებარე საიდუმლო ოთახში მათ აღმოაჩინეს გიბსონის ფილმის, „ქრისტეს ვნებანის“ მეორე ნაწილი, რომელიც პიტერმა მოიპარა. გიბსონის თანამზრახველები ცოლ-ქმარს მისდევენ, იტაცებენ ლოისს, თუმცა, პიტერი ყველას ატყუებს, გიბსონს კლავს და ლოისს ტყვეობისგან იხსნის. ამავე დროს, ბრაიანი და სტიუი დაკავებულნი არიანი კრისის აღზრდით.
522„Fast Times at Buddy Cianci Jr. High“მიტ მიშელსიკენ გოინიმაისი 8, 2005 (2005-05-08)4ACX029.71[22]
ბრაიანი მასწავლებელი ხდება და ცდილობს გაუმკლავდეს „რთულ კლასს“. ამავე დროს, კრისს უყვარდება ახალი მასწავლებელი, რომელიც ცდილობს მის გამოყენებას თავისი დანაშაულებრივ მიზნებში.
533„Blind Ambition“ჩაკ კლეინისტივ კალაჰანიმაისი 15, 2005 (2005-05-15)4ACX049.20[23]
ვუარეისტი ქუაგმაირი, რომელიც სავაჭრო ცენტრში ქალებს აკვირდებოდა, მიუხედავად სურვილის არქონისა, გმირი გახდა. პიტერსაც მოუნდა გმირობა: მან ბევრი მონეტა გადაყლაპა, თუმცა, მხედველობა დაკარგა. მხოლოდ ამის შემდეგ პიტერმა შემთხვევით ჩაიდინა საგმირო საქმე.
544„Don't Make Me Over“სარა ფროსტიჯინ ლაუფენბერგიივნისი 5, 2005 (2005-06-05)4ACX037.23[24]
წარმატებული მაკიაჟის შემდეგ მეგი ძალიან ლამაზი გახდა. გრიფინებმა და მათმა მეგობრებმა შექმნეს მუსიკალური ჯგუფი და ნიუ-იორკში გაემგზავრნენ და გამოსვლები მოაწყვეს. შოუს პირდაპირ ეთერში მეგმა ქალიშვილობა დაკარგა, პიტერმა კი ჩხუბი მოაწყო, თუმცა, საბოლოოდ, ყველაფერი კარგად მთავრდება.
555„The Cleveland–Loretta Quagmire“ჯეიმზ პარდამიმაიკ ჰენრი & პატრიკ ჰენრიივნისი 12, 2005 (2005-06-12)4ACX088.35[25]
ლორეტა კლივლენდს ქუაგმაირთან ღალატობს, რის შესახებაც ჯერ პიტერი და ბრაიანი, ხოლო შემდეგ ყველა იგებს. ყველაფერი განქორწინებით მთავრდება.
566„Petarded“სეთ კირსლიალეკ სულკინი & უელესლი უაილდიივნისი 19, 2005 (2005-06-19)4ACX097.23[24]
პიტერი გადის ტესტს გენიოსობაზე, თუმცა, აღმოჩნდა, რომ იგი გონებრივად ჩამორჩენილია. პიტერმა გააცნობიეა, რომ საზოგადოება ლოიალურია ამგვარი დაავადების ადამიანებისადმი, ამიტომ, ქალაქში არეულობას იწყებს. ამავე დროს, ლოისი საავადმყოფოში ხვდება, ხოლო პიტერს დაავადების გამო ბავშვებს ართმევენ. მათი დროებითი მამა კლივლენდი ხდება.
577„Brian the Bachelor“დენ პოვენმაირიმარკ ჰენტემანიივნისი 26, 2005 (2005-06-26)4ACX107.29[26]
ბრაიანი მონაწილეობს შოუ „უცოლოში“, სადაც ბრუკი უყვარდება. ამავე დროს კრისის სახეზე იზრდება უზარმაზარი მოლაპარაკე მუწუკი, რომელიც მას ქალაქში დებოშის მოწყობას აძალებს და კინაღამ კლავს კიდეც.
588„8 Simple Rules for Buying My Teenage Daughter“გრეგ კოლტონიპატრიკ მეიგანიივლისი 10, 2005 (2005-07-10)4ACX116.1[27]
პიტერი ვერ ახერხებს მეაფთიაქისთვის ფულის მიცემას და მასთან კრედიტს ხსნის, თუმცა, მალე მისი ვალი ისეთ დიდ თანხას აღწევს, რომ იგი თავის შვილს, მეგს, მონად ყიდის. ამავე დროს ლოისი პოულობს ძიძას სტიუსთვის, უკანასკნელს კი ძიძა უყვარდება. სტიუ აცნობიერებს, რომ ძიძა მის მიმართ არაფერს გრძნობს, ამიტომ, „ფეხს უდებს“, თუმცა, მოგვიანებით ამის გამო ნანობს.
599„Breaking Out Is Hard to Do“კურტ დამასიტომ დევანიივლისი 17, 2005 (2005-07-17)4ACX125.75[28]
ლოისს უჩნდება მიდრეკილება კლეპტომანიისაკენ. ბრაიანი ამას ამჩნევს და დახმარებას ცდილობს. ლოისი ყველაფერს აცნობიერებს, თუმცა ხვდება, რომ დახმარება უკვე დაგვიანებულია. ჩადენილი დანაშაულებისთვის იგი დააპატიმრეს და ციხეში ჩასვეს. ლოისის გარეშე გრიფინების სახლში არეულობა იწყება, ამიტომ, პიტერი ცოლს გაქცევაში ეხმარება. ნაქირავებ ბინაში დამალულ გრიფინებს ჯო დევნას უწყობს. ეპიზოდის ბოლოში ლოისი ჯოს სიკვდილისგან იხსნის, მადლობის ნიშნად კი უკანასკნელი სასამართლოს ვერდიქტის ანულირებას ახდენს.
6010„Model Misbehavior“სარა ფროსტისტივ კალაჰანიივლისი 24, 2005 (2005-07-24)4ACX136.73[29]
ლოისი ახალგაზრდობის ოცნებაზე იხსენებს და მოდელი ხდება ოჯახზე კი საერთოდ ივიწყებს. პიტერი და კარტერ პიუტერშმიდტი მის სახლში დაბრუნებას ცდილობენ. ამავე დროს, სტიუი ფინანსური პირამიდის ორგანიზაციას ახდენს, ბრაიანი კი მისი „საკრედიტო მონა“ ხდება.
6111„Peter's Got Woods“ჩაკ კლეინი & ზაკ მონკრიფიდენი სმითისექტემბერი 11, 2005 (2005-09-11)4ACX149.22[30]
ბრაიანს შეუყვარდა მეგის სკოლის მასწავლებელი და თავის მოსაწონებლად განცხადება შეიტანა სკოლის სახელის შესაცვლელად. პიტერს ეს ყველაფერი არ მოსწონს, ამიტომ ჯეის ვუდს სიტუაციაზე ზრუნვას სთხოვს. საბოლოოდ, პიტერი და ჯეიმზი საუკეთესო მეგობრები ხდებიან. მალევე ბრაიანი წყვეტს რომანს მასწავლებელთან და პიტერთან ურთიერთობას აგრძელებს, ჯეიმზი კი მათ „ფეხებში ებლანდება“.
6212„Perfect Castaway“ჯეიმზ პარდამიჯონ ვეინერისექტემბერი 18, 2005 (2005-09-18)4ACX158.68[31]
ხომალდის დაღუპვის შემდეგ ქუაგმაირი, კლივლენდი, ჯო და პიტერი უკაცრიელ კუნძულზე ხვდებიან. ლოისს გონია, რომ პიტერი გარდაიცვალა, ამიტომ, ბრაიანს მიყვება ცოლად. რამდენიმე თვის შემდეგ პიტერი ბრუნდება, ლოისს კი მას და ბრაიანს შორის არჩევანის გაკეთება უწევს.
6313„Jungle Love“სეთ კირსლიმარკ ჰენტემანისექტემბერი 25, 2005 (2005-09-25)4ACX168.56[32]
კრისს ეშინია უმაღლეს სკოლაში გადასვლის, ამიტომ, იხიზნება სამხრეთი ამერიკაში, სადაც აბორიგენების პატივისცემას იმსახურებს და ცოლად მოჰყავს ტომის ბელადის შვილი. ქორწილზე კრისთან გრიფინების ოჯახი მიდის. ახლობლებთან ურთიერთობის შემდეგ იგი აცნობიერებს, რომ მისი ადგილი შეერთებულ შტატებშია, თუმცა, აბორიგენებისაგან წასვლა რთული გამოდგა.
6414„PTV“დენ პოვენმაირიალეკ სულკინი & უელესლი უაილდინოემბერი 6, 2005 (2005-11-06)4ACX177.98[33]
სატელევიზიო ცენზურით უკმაყოფილო პიტერი თავის „გარყვნილ“ ტელეარხს ხსნის, სადაც ცენზურა არ მოქმედებს, თუმცა, ფედერალური აგენტების ტელეარხს ხურავენ, რის შემდეგაც რეალური ცხოვრების ცენზურასაც იწყებენ. დახმარებისთვის პიტერი და ლოისი კონგრესს მიმართავენ.
6515„Brian Goes Back to College“გრეგ კოლტონიმეტ ფლეკენშტეინინოემბერი 13, 2005 (2005-11-13)4ACX189.2[34]
ბრაიანი იღებს პრესტიჟულ სამუშაოს ცნობილ გაზეთში, თუმცა, უმაღლესი განათლების მიღებისთვის მან კოლეჯი უნდა დაამთავროს. სტიუისთან ერთად იგი სასწავლებლად მიდის. ბოლო გამოცდის ჩაბარება, რომელიც ბრაიანს დიპლომის მიღების საშუალების მისცემს, მხოლოდ თაღლითობის გზით არის შესაძლებელი, ბრაიანს კი ასე მოქცევა არ უნდა. ამავე დროს, პიტერი თავის მეგობრებთან ერთად „სუპერ გუნდს“ ქმნის.
6616„The Courtship of Stewie's Father“კურტ დამასიკირკერ ბატლერინოემბერი 20, 2005 (2005-11-20)4ACX199.08[35]
ლოისი თვლის, რომ პიტერი სტიუის ცოტა დროს უთმობს. პიტერი მოქმედებას იწყებს, სტიუისთან ახლოვდება, შემდეგ კი ისინი ლოისს ერთად აწვალებენ, შემდეგ კი ატრაქციონების პარკში მიდიან, სადაც პიტერი შვილს კინაღამ კარგავს.
6717„The Fat Guy Strangler“კრის შერიდანიკირკერ ბატლერინოემბერი 27, 2005 (2005-11-27)4ACX209.85[36]
ლოისი პოულობს თავის დაკარგულ ძმა პატრიკს, რომელიც ფსიქიატრიულ კლინიკაშია. კლინიკიდან ლოისს იგი სახლში მიჰყავს, თუმცა, აღმოჩნდა, რომ პატრიკი მანიაკი, რომელსაც მსუქნების მოკვლა უყვარს. მისი მსხვერპლი კინაღამ პიტერი გახდა.
6818„The Father, the Son, and the Holy Fonz“ჯეიმზ პარდამიდენი სმითიდეკემბერი 18, 2005 (2005-12-18)4ACX228.26[37]
პიტერის მამა, ფრენსისი, ითხოვს, რომ სტიუი კათოლიკური რმწენის წესით მონათლონ, თუმცა, სტიუი ცუდად ხდება დამპალი ნაკურთხი წყლის გამო. ამის შემდეგ პიტერი ცდილობს ახალი აღმსარებლობა შეარჩიოს, თუმცა, შესაფერისს ვერაფერს პოულობს, ამიტომ, ქმნის საკუთარ რელიგიას, რომლის მიმდევრებიც ტელესერიალის გმირს ეთაყვანებიან. პიტერის რელიგიას ბოლოს უღებენ ბრაიანი და ფრენსისი.
6919„Brian Sings and Swings“ჩაკ კლეინი & ზაკ მონკრიფიმაიკლ როუიანვარი 8, 2006 (2006-01-08)4ACX21ცნობილი გახდება
ბრაიანი რესტორნებში იწყებს გამოსვლას ფრენკ სინატრა უმცროსთან ერთად, მოგვიანებით მათ სტიუც უერთდება. ამავე დროს, მეგი გაწევრიანდა ლესბოსელთა კლუბში, რამაც ძლიერ აამაღლა მისი სტატუსი სკოლაში.
7020„Patriot Games“სინდი ტენგიმაიკ ჰენრიიანვარი 29, 2006 (2006-01-29)4ACX259.08[38]
პიტერს იწვევენ ამერიკული ფეხბურთის ეროვნული ლიგის გუნდში, თუმცა, მასში რწმენის დაკარგვის შემდეგ უპერსპექტივო კლუბში აგზავნიან, რომლის რიგებიდანაც მან ყოფილი გუნდი სპორტულ დუელზე გაიწვია, მაგრამ, დამარცხდა. ამავე დროს, სტიუი ბუკმეიკერი გახდა, ბრაიანმა კი მასთან 50 დოლარი წააგო.
7121„I Take Thee Quagmire“სეთ კირსლიტომ მაქსველი & დონ ვოდარდი და სტივ კალაჰანიმარტი 12, 2006 (2006-03-12)4ACX238.06[39]
ქუაგმაირს უყვარდება მოახლე, რომლის მომსახურებაც პიტერმა სათამაშო შოუზე მოიოგი. ქუაგმაირი მასზე დაქორწინებას აპირებდა, თუმცა, ბოლო წუთს გააცნობიერა, რომ იჩქარა. პიტერი მის გადარჩენას ცდილობს, თუმცა, არაფერი გამოსდის. საბოოლოდ, მათ დასახმარებლად სიკვდილი მოდის. ამავე დროს, ლოისი ცდილობს სტიუ ძუძუს რძეს გადააჩვიოს.
7222„Sibling Rivalry“დენ პოვენმაირიჩერი ჩევაპრავატდუმრონგიმარტი 26, 2006 (2006-03-26)4ACX247.95[40]
პიტერი ვაზექტომიას იკეთებს, რის გამოც მისი და ლოისის პირადი ცხოვრება უარესდება. თანდათან ლოისი სუქდება და საავადმყოფოში ხვდება.
7323„Deep Throats“გრეგ კოლტონიალექს ბორშტეინიაპრილი 9, 2006 (2006-04-09)4ACX267.88[41]
მეგს უყვარდები კუაჰოგის მერი ადამ უესტი. ბრაიანს ამ ყველაფრის არ სჯერა, გარდა აისა, იგი უესტს კორუპციაში სდებს ბრალს, ამიტომ, ცდილობს ყველაფერი გამოააშკარავოს, თუმცა, არაფერი გამოსდის. მოგვიანებით იგი და სტიუი აღიარებენ, რომ მათი პოზიცია მერის მიმართ არასწორი იყო. ამავე დროს, პიტერი და ლოისი ახალგაზრდობას იხსენებენ – ეწევიან მარიხუანას და მღერიან ფოლკ-სიმღერებს.
7424„Peterotica“კურტ დამასიპატრიკ მეიგანიაპრილი 23, 2006 (2006-04-23)4ACX277.82[42]
პიტერმა გადაწყვიტა ეროტიკული წიგნების დაწერა და კარტერ პიუტერშმიდტის ფინანსური დახმარებით გარკვეულ წარმატებასაც მიაღწია, თუმცა, ერთ-ერთმა მკითხველმა სასამართლოში უჩივლა კარტერს, საქმე მოიგო და მოწინააღმდეგე გააკოტრა. კარტერისგან მიდის მისი ცოლი, ხოლო თვითონ იგი გრიფინების სახლში გადადის, სადაც პიტერი მისთვის საშუალო კლასის ცხოვრების სტილის სწავლებას ცდილობს, მაგრამ, წარუმატებლად. მალევე კარტერის ცოლი ბრუნდება, ოღონდ, უკვე გამდიდრებული, რის შემდეგაც ყოფილი ცოლ-ქმარი კვლავ ქორწინდება. ამავე დროს, სტიუ ემზადება ოლიმპიურ თამაშებში მონაწილეობისთვის.
7525„You May Now Kiss the... Uh... Guy Who Receives“დომინიკო პოლჩინოდეივიდ გუდმანიაპრილი 30, 2006 (2006-04-30)4ACX287.82[43]
ბრაიანის ბიძაშვილი და მისი ფილიპინელი მეგობარი დასაქორწინებლად კუაჰოგში ჩაფრინდნენ, თუმცა, მერმა გადაწყვიტა აეკრძალა ერთსქესიანთა ქორწინება. ბრაიანმა სცადა კანონის მიღებისთვის ხელი შეეშალა, თუმცა, არაფერი გამოუვიდა. ამის გამო ბრაიანმა ტყვედ აიყვანა თვითონ მერი.
7626„Petergeist“სარა ფროსტიალეკ სულკინი & უელესლი უაილდიმაისი 7, 2006 (2006-05-07)4ACX297.85[44]
პიტერმა თავის უკანა ეზოში ამოთხარა ძველი ინდიური თავის ქალა და იგი სათამაშოდ გამოიყენა. გაბრაზებულმა სულებმა სტიუი გაიტაცეს და გრიფინების სახლი გაანადგურეს. ლოისმა სტიუის გადარჩენა მოახერხა, თუმცა, სახლი კვლავ განადგურებული იყო. დაკარგული თავის ქალის საპოვნელად ოჯახი ქალაქის სანაგვეზე წავიდა, მოგვიანებით კი ქეროთ ტოპის სახლში.
7727„The Griffin Family History“ზაკ მონკრიფიჯონ ვეინერიმაისი 14, 2006 (2006-05-14)4ACX307.87[45]
მთელი ოჯახი ქურდებისგან იმალება სხვენზე. უსაქმურობისგან პიტერი ოჯახს თავის წინაპრებზე უყვება. მათ შორის არიან ბორბლის გამომგონებელი, მოსე, აშშ-ის სამოქალაქო ომამდე მცხოვრები ზანგი, 1920-იანი წლების მუნჯი კინოს ვარვსკვლავი და ადოლფ ჰიტლერის ძმა პიტერ ჰიტლერი.
7828„Stewie B. Goode (ნაწილი 1)“პიტ მიშელსიგერი ჟანეტი & კრის შერიდანიმაისი 21, 2006 (2006-05-21)4ACX057.88[46]
სტიუი აუზზე დადის, სადაც მას მტერი უჩნდება. მისი ლიკვიდაციისთვის იგი დინამიტს იყენებს, თუმცა, დინამიტი ცუდ დროს მოქმედებს, რის შედეგადაც კინაღამ სტიუც იღუპება. იგი ფიქრობს, რომ ეს „ნიშანია“ და წყვეტს კარგად მოქცევა დაიწყოს. ამავე დროს, პიტერი ხდება ცნობილი ტელეწამყვანი
7929„Bango Was His Name, Oh! (ნაწილი 2)“პიტ მიშელსიალექს ბორშტეინიმაისი 21, 2006 (2006-05-21)4ACX067.88[46]
სტიუი ტელევიზორში ხედავს ზრდასრულ ადამიანს, რომელიც მის კლონს წააგავს. მას სჯერა, რომ იგი მისი ნამდვილი მამაა, ამიტომ, ის და ბრაიანი ქუაგმარიის მანქანით სან-ფრანცისკოში მიემგზავრებიან. ამავე დროს, პიტერი და ლოისი ასწავლიან მეგს და კრისს პაემნებზე სიარულს, რათა თვითონ მარტონი დარჩნენ.
8030„Stu and Stewie's Excellent Adventure (ნაწილი 3)“პიტ მიშელსისტივ კალაჰანიმაისი 21, 2006 (2006-05-21)4ACX077.88[46]
აღმოჩნდა, რომ უცნობი ზრდასრული ადამიანი არის მომავლიდან ჩამოფრენილი 35 წლის სტიუ. მისი მცირეწლოვანი „ვერსია“ დიდს მომავალში მიჰყვება და იმედგაცრუებული რჩება თავისი თავით, ისევე როგორც ოჯახის წევრებით. იგი აცნობიერებს, რომ ამის მიზეზი არის აუზის ინცინდენტი და ყველაფრის გამოსასწორებლად ბრუნდება წარსულში.

მეხუთე სეზონი (2006–07)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 5).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
811„Stewie Loves Lois“მაიკ კიმიმარკ ჰენტენმანისექტემბერი 10, 2006 (2006-09-10)4ACX329.933[47]
მას შემდეგ, რაც ლოისმა სტიუის დათვი, რუპერტი ძაღლისგან გადაარჩინა, სტიუიმ გააცნობიერა, რომ დედამისის მოკვლის სურვილი არასწორი იყო. ამის შემდეგ მას ისე შეუყვარდა ლოისი, რომ უკანასკნელი თავს ძალიან უცნაურად გრძნობდა და შვილის იგნორი დაიწყო. იგნორი მხოლოდ მაშინ შეწყდა, როდესაც სტიუი კიბიდან გადმოვარდა და ხელი მოიტეხა. ამავე დროს პიტერი პროსტატას შესამოწმებლად წავიდა, ხოლო პროცედურის შემდეგ თავი გაუპატიურებულად ჩათვალა და ექიმს სასამართლოში უჩივლა.
822„Mother Tucker“ჯეიმზ პარდამიტომ დევანისექტემბერი 17, 2006 (2006-09-17)4ACX319.23[48]
პიტერის დედამ დაიწყო ურთიერთობა ტომ ტაკერთან, რომელიც პიტერისთვის ახალი მამა გახდა. ამავე დროს სტიუიმ და ბრაიანმა დაიწყეს მუშაობა რადიოზე, სადაც დიდი წარმატება განიცადეს.
833„Hell Comes to Quahog“დენ პოვენმაირიკირკ ბატლერისექტემბერი 24, 2006 (2006-09-24)4ACX339.66[49]
მას შემდეგ, რაც პიტერმა მეგის ფული მანქანის მაგივრად ტანკში დახარჯა, უკანასკნელმა მაღაზიაში დაიწყო მუშაობა. კუაჰოგის მაცხოვრებლები კი უკმაყოფილნი იყვნენ იმით, რომ მაღაზია ქალაქის მთელ ელექტროენერგიას ხარჯავდა, რის გამოც დიდი კორპორაციების წინააღმდეგ გალაშქრება გადაწყვიტეს.
844„Saving Private Brian“სინდი ტენგიჩერი ჩევაპრავატდუმრონგინოემბერი 5, 2006 (2006-11-05)4ACX348.45[50]
მას შემდეგ, რაც სტიუიმ და ბრაიანმა თავიანთი უკმაყოფილება გამოაცხადეს შეერთებული შტატების ჯარის პროპაგანდით, ისინი ჯარში გაიწვიეს. ხანმოკლე სწავლების შემდეგ ისინი ერაყში გაუშვეს. ამავე დროს, კრისი როკ-ჯგუფის წევრი გახდა.
855„Whistle While Your Wife Works“გრეგ კოლტონისტივ კალაჰანინოემბერი 12, 2006 (2006-11-12)4ACX359.04[51]
პიტერი ხელის ტრავმას იღებს და ლოისს სამსახურში მის ნაცვლად წასვლაზე იყოლიებს. ამავე დროს ბრაიანს ახალი შეყვარებული, ჯილიანი გაუჩნდა.
866„Prick Up Your Ears“ჯეიმზ პარდამიჩერი ჩევაპრავატდუმრონგინოემბერი 19, 2006 (2006-11-19)5ACX019.3[51]
ლოისმა სკოლაში სექსუალური აღზრდის სწავლება დაიწყო, თუმცა, მისმა ზედმეტად გულგახსნილმა სწავლებამ განაპირობა ის, რომ იგი რელიგიური ორგანიზაციის წევრმა შეცვალა. ამავე დროს მეგი და მისი ახალი შეყვარებული, მიუხედავად ორმხრივი ლტოლვისა, თავშეკავებას იცავენ, თუმცა, საბოლოოდ, მაინც ნახულობენ სიამოვნების მიღების სხვა მეთოდს. გრიფინების უმცროსი შვილი, სტიუი, „კბილის ფერიის“ განადგურებით იყო დაკავებული.
877„Chick Cancer“პიტ მიშელსიალეკ სულკინი & უელესლი უაილდინოემბერი 26, 2006 (2006-11-26)5ACX029.49[52]
სტიუი ამყარებს ახლო ურთიერთობას თავის მეგობარ ოლივიასთან, თუმცა, მათი ურთიერთობა მალევე გადაიზარდა ტრადიციულ ქორწინებაში, კამათით და სხვა პრობლემებით. მათი ურთიერთობა ბრაინთან და ჯილიანთან ორმაგი პაემანის შემდეგ კიდევ უფრო გაუარესდა. ამავე დროს პიტერი ცდილობს საკუთარი კინო შექმნას.
888„Barely Legal“ზაკ მონკრიფიკირკერ ბატლერიდეკემბერი 17, 2006 (2006-12-17)5ACX038.48[53]
ბრაიანი მეგს სასკოლო წვეულებაზე წაყვა, რადგანაც სხვა მსურველი უბრალოდ არ იყო. წვეულებაზე იგი დათვრა და მეგს აკოცა, რის შემდეგაც უკანასკნელმა დაიწყო ფიქრი, რომ ბრაიანი მისი შეყვარებულია და გრძნობებით შეპყრობილი გახდა. ამავე დროს, პიტერი, კლივლენდი და ქუაგმაირი პოლიციელები გახდნენ.
899„Road to Rupert“დენ პოვენმაირიპატრიკ მეიგანიიანვარი 28, 2007 (2007-01-28)5ACX048.8[54]
ბრაიანი შემთხვევით ყიდის სტიუის სათამაშო დათვს. განაწყენებული სტიუის დასაწყნარებლად ის და ბრაიანი დათვის დასაბრუნებლად კოლორადოში გაემგზავრნენ. ამავე დროს, პიტერს მართვის მოწმობას ართმევენ, მეგი კი მისი პირადი მძღოლი გახდა.
9010„Peter's Two Dads“სინდი ტენგიდენი სმითითებერვალი 11, 2007 (2007-02-11)5ACX057.97[55]
როდესაც ცნობილი გახდა, რომ ფრენსის გრიფინი პიტერის ნამდვილი მამა არ იყო, ის ბრაიანთან ერთად ირლანდიაში ნამდვილი მამის მოსაძებნად მიდის. ამავე დროს სტიუიმ აღმოაჩინა, რომ ფიზიკური ტანჯვა მას სიამოვნებას ანიჭებს.
9111„The Tan Aquatic with Steve Zissou“იულიუს ვუმარკ ჰენტენმანითებერვალი 18, 2007 (2007-02-18)5ACX068.53[56]
პიტერმა სცემა ჩხუბისთავი, რომელიც კრისს დასცინოდა და მალევე თვითონ გახდა ჩხუბისთავი. ამავე დროს სტიუი მზეზე დაიწვა, რის შედეგადაც მისი კანი მოშავო ფერის გახდა. სტიუი ნამზეურობაზე შეშლილი გახდა, თუმცა, ყველაფერი შეწყდა, როდესაც მას ხალი ამოუვიდა. სტიუმ ის კიბოთ აღიქვა.
9212„Airport '07“ჯონ ლომკვისტიტომ დევანიმარტი 4, 2007 (2007-03-04)5ACX088.59[57]
პიტერის გამო ქუაგმაირი პილოტის სამუშაოს კარგავს და წარუმატებელი ძებნის შემდეგ წყვეტს კვლავ პილოტი გახდეს, ოღონდ, ამჯერად, მეგობრების დახმარებით. როდესაც ისინი საფრთხეში აღმოჩნდნენ, ქუაგმაირის დასახმარებლად ჰიუ ჰაფნერი მივიდა.
9313„Bill & Peter's Bogus Journey“დომინიკ პოლჩინოსტივ კალაჰანიმარტი 11, 2007 (2007-03-11)5ACX078.05[58]
პიტერი მეგობრობას იწყებს ბილ კლინტონთან, თუმცა, ლოისი ფიქრობს, რომ ბილი მის ქმარს ცუდ მაგალითს აძლევს. ამავე დროს სტიუი და ბრაიანი „ქოთანზე სიარულს“ სწავლობენ.
9414„No Meals on Wheels“გრეგ კოლტონიმაიკ ჰენრიმარტი 11, 2007 (2007-03-11)5ACX078.05[59]
გრიფინები თავიანთ რესტორანს ხსნიან, თუმცა, მათ კლიენტები არ ჰყავთ. პიტერის დასახმარებლად ჯოს რესტორანში თავისი ხეიბარი მეგობრები მიჰყავს, პიტერი კი მათ გაგდებას ცდილობს.
9515„Boys Do Cry“ბრაიან აილსიჩერი ჩევაპრავატდუმრონგიაპრილი 29, 2007 (2007-04-29)5ACX108.13[60]
ლოისი ორგანისტი ხდება, ოჯახი კი ეკლესიაში სიარულს იწყებს. ღვთისმსახურების დროს სტიუი ზედმეტად ბევრ კაპორს სვამს, რის გამოც აღებინებს. ეკლესიაში სტიუი ეშმაკის ნაშიერად მიიჩნიეს. სიტუაციის დაწყნარებამდე გრიფინები ტეხასში გადავიდნენ.
9616„No Chris Left Behind“პიტ მიშელსიმატრიკ მეიგანიმაისი 6, 2007 (2007-05-06)5ACX117.95[61]
სკოლაში ყველაზე სულელ მოსწავლედ მიჩნეული კრისი გარიცხეს. ლოისის მამა მის დახმარებას ცდილობს და მორნინგვუდის აკადემიაში აწყობს, სადაც მას თანაკლასელებთან პრობლემები უჩნდება. ამავე დროს პიტერი კვლავ ებრძვის გიგანტურ წიწილა ერნის.
9717„It Takes a Village Idiot, and I Married One“ზაკ მონკრიფიალექს ბორშტეინიმაისი 13, 2007 (2007-05-13)5ACX127.21[62]
ლოისი კუაჰოგის მერის არჩევნებში იღებს მონაწილეობას და იგებს, თუმცა, თანამდებობის დაკავების შემდეგ, აცნობიერებს, რომ მერობა მისი საქმე არ არის, რადგანაც თვლის, რომ პოლიტიკა საკმაოდ „ჭუჭყიანი“ საქმეა.
9818„Meet the Quagmires“დენ პოვენმაირი & კრის რობერტსონიმარკ ჰენტემანიმაისი 20, 2007 (2007-05-20)5ACX139.15[63]
სიკვდილი პიტერს ერთი დღით წარსულში აბრუნებს, რათა უკანასკნელმა უცოლოს ცხოვრებით იცხოვროს. პიტერი ლოისს ხვდება, თუმცა, უარს ამბობს მასთან პაემანზე წასვლაზე. აწმყოში დაბრუნების შემდეგ იგი აცნობიერებს, რომ ყველაფერი შეიცვალა — ლოისი ქუაგმარიის მეუღლეა, თვითონ კი სხვა ქალზეა დაქორწინებული.

მეექვსე სეზონი (2007–08)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 6).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
991„Blue Harvest“დომინიკ პოლჩინოალეკ სულკინისექტემბერი 23, 2007 (2007-09-23)5ACX1610.86[64]
პიტერი ფილმი ვარსკვლავური ომების სიუჟეტს წინასწარმეტყველებს. როდესაც პრინცესა ლეიას (ლოისი) დართ ვეიდერი (სტიუი) იტაცებს, დროიდები C-3PO (ქუაგმაირი) და R2-D2 (კლივლენდი) მიფრინავენ პლანეტა ტატუინზე, რათა ამბოხებულთა ალიანსის დახმარება მოიპოვონ. პლანეტაზე ისინი ხვდებიან ლიუკ სკაიუოკერს (კრისი), ჰან სოლოს (პიტერი), ჩუბაკას (ბრაიანი) და ობი-ვან კენობის (გერბერტი). სიკვდილის ვარვსსკვლავზე შეპარული კენობი იხსნის პრინცესას, მოგვიანებით კი ალიანს უბრუნდება, რათა გალაქტიუკური რესპუბლიკის წინააღმდეგ იბრძოლოს.
1002„Movin' Out (Brian's Song)“სინდი ტენგიჯონ ვინერისექტემბერი 30, 2007 (2007-09-30)5ACX147.95[65]
ბრაიანი თავის მეგობარ ჯილიანთან ერთად ბინას ქირაობს, თუმცა, რადგანაც ბრაიანს ფული არ აქვს, მას თან მიჰყავს სტიუი, რომელიც ბრაიანს მის მაგივრად გადახდას პირდება. ამავე დროს კრისი და მეგი სამსახურს იწყებენ პატარა მაღაზიაში, რომელშიც მთელი სამუშაოს შესრულება მეგს უწევს, რადგანაც კრისი მაღაზიის მენეჯერს უმეგობრდება.
1013„Believe It or Not, Joe's Walking on Air)“იულიუს ვუენდრიუ გოლდბერგიოქტომბერი 7, 2007 (2007-10-07)5ACX158.39[65]
ჯო ფიქრობს, რომ იგი არასრულფასოვანია, ამიტომ, მიდის საავადმყოფოში, სადაც მას ფეხებს გადაუნერგავენ. ამის შემდეგ იგი დროის ტარებას იწყებს უფრო ათლეტურ მამაკაცებთან, შესაბამისად, ავიწყდება ძველი მეგობრები, რომლებიც მის დაბრუნებას ცდილობენ.
1024„Stewie Kills Lois (ნაწილი 1)“ჯონ ჰოლკვისტიდეივიდ გუდმანინოემბერი 4, 2007 (2007-11-04)5ACX1710.50[66]
ლოისი პიტერთან ერთად კრუიზში მიდის. სტიუის ძალიან სწყინს, რომ ისიც არ წაიყვანეს, ამიტომ, ადგენს გეგმებს, თუ როგორ აწამებს ლოისს. როდესაც ბრაიანი მას ეუბნება, რომ იგი წარმატებას ვერ მიაღწევს და ყველაფერი ძველებურად დამთავრდება, სტიუი საბოლოოდ წყვეტს მოკლას დედამისი.
1035„Lois Kills Stewie (ნაწილი 2)“გრეგ კოლტონისტივ კალაჰანინოემბერი 11, 2007 (2007-11-11)5ACX1810.42[67]
ლოისი, რომელსაც უკვე მკვდრად თვლიან, ბრუნდება და აცხადებს, რომ სტიუი მის მოკვლას ცდილობდა. სტიუის მოსაძებნად კუაჰოგის მთელი პოლიცია იწყებს მუშაობას. მიუხედავად ამისა, სტიუი გრიფინების ოჯახს ტყვედ იყვანს. ლოისი აცნობიერებს, რომ ყველაფერს ბოლო უნდა მოუღოს და შვილის მოკვლის გადაწყვეტილებას იღებს.
1046„Padre de Familia“პიტ მიშელსიკირკერ ბატლერინოემბერი 18, 2007 (2007-11-18)5ACX2010.53[68]
პატრიოტიზმის იდეის შთაგონებული პიტერი არალეგალი მიგრანტების წინააღმდეგ კამპანიას იწყებს, თუმცა, მალევე იგებს, რომ თვითონაც მექსიკაში დაბადებული არალეგალია. ამ ფაქტის გამო იგი თავის სამსახურს კარგავს, ამიტომ, კარტერ პიუტერშმიდტის მსახურად იწყებს მუშაობას.
1057„Peter's Daughter“ზაკ მონკრიფიკრის შერიდანინოემბერი 25, 2007 (2007-11-25)5ACX219.60[69]
კომიდან გამოსვლის შემდეგ მეგი ექიმთან რომანტიულ ურთიერთობას ამყარებს. პიტერს შვილის რჩეული კი არ მოსწონს. ამავე დროს, სტიუი და ბრაიანი ყიდულობენ ნახევრად დანგრეულ სახლს და მის რემონტირებას ცდილობენ.
1068„McStroke“ბრაიან აილსიუელესლი უაილდიიანვარი 13, 2008 (2008-01-13)5ACX1911.50[70]
პიტერი ფასტფუდის რესტორნის მფლობებლს სიკვდილისგან იხსნის და ჯილდოდ უფასოო ბურგერებს იღებს. იგი ერთდროულად ძალიან ბევრ ბურგერს ჭამს, რის გამოც ინსულტს იღებს. გამოკეთების შემდეგ იგი შურისძიებას წყვეტს. ამავე დროს, სტიუი ბრაინთან სანაძლეოს დებს და უფროსთა სკოლაში იწყებს სიარულს.
1079„Back to the Woods“ბრაიან აილსიტომ დევანითებერვალი 17, 2008 (2008-02-17)6ACX027.23[71]
ჯეიმზ ვუდი კუაჰოგში ბრუნდება, სადაც პიტერის საფულეს პოულობს. ვუდი თავის თავს პიტერად ასაღებს. პიტერი მასზე იგივე გზით შურისძიებას ცდილობს.
10810„Play It Again, Brian“ჯონ ჰოლმკვისტიდენი სმითიმარტი 2, 2008 (2008-03-02)6ACX017.80[72]
პიტერის და ლოისი ოჯახურ ცხოვრებაში პრობლემები იწყება, რის გამოც ისინი სასტუმროში დასვენებას ბრაიანთან ერთად წყვეტენ. პიტერი მალევე ლოთდება, ბრაიანი კი ლოისი შეცდუნებას ცდილობს.
10911„The Former Life of Brian“პიტ მიშელსისტივ კალაჰანიაპრილი 27, 2008 (2008-04-27)6ACX048.49[73]
ბრაიანი იგებს, რომ მას ჰყავს ბიოლოგიური შვილი – ჰულიგანი დილანი, რომლის კონტროლს ვერავინ ახერხებს. დილანის დედა მას გრიფინებთან აგზავნის, სადაც ბრაიანი შვილის სწორ გზაზე მოქცევას ცდილობს.
11012„Long John Peter“დომინიკ პოლჩინოუელესლი ბენზისიმაისი 4, 2008 (2008-05-04)6ACX067.68[74]
პიტერი თუთიყუშს იპარავს და მეკობრედ გადაქცევას ცდილობს. როლში შესვლის შემდეგ პიტერი მართლაც იწყებს მეკობრეობას, თუმცა, ერთ-ერთი ბრძოლის დროს მისი თუთიყუში იღუპება. ამავე დროს, კრისი ურთიერთობას ამყარებს გოგონა ანასთან და მამას რჩევებს სთხოვს.

მეშვიდე სეზონი (2008–09)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 7).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
1111„Love, Blactually“სინდი ტენგიმაიკ ჰენრისექტემბერი 28, 2008 (2008-09-28)6ACX039.20[75]
ბრაიანმა გაიცნო გოგონა კეროლინი და სტიუის რჩევის მიხედვით არ ჩქარობს სერიოზული ურთიერთობის დაწყებას. ამავე დროს, კეროლინი კლივლენდთან იწყებს ურთიერთობას.
1122„I Dream of Jesus“მაიკ კიმიბრაიან სკალიოქტომბერი 5, 2008 (2008-10-05)6ACX058.42[76]
პიტერი შოულობს თავისი საყვარელი სიმღერის, Surfin' Bird-ის ჩანაწერს და მისი გაუთავებელი მოსმენით ყველა ჭკუიდან გადაჰყავს. ბრაიანი და სტიუი ჩანაწერს ანადგურებენ. ახლის საყიდლად პიტერი მიდის მაღაზიაში, რომლის ერთ-ერთ გამყიდველში იესო ქრისტეს ცნობს.
1133„Road to Germany“გრეგ კოლტონიპატრიკ მეიგანიოქტომბერი 19, 2008 (2008-10-19)6ACX089.07[77]
სტიუის შექმნილ დროის მანქანაში შემთხვევით მორტი ხვდება და ძველ დროში ბრუნდება. მის უკან მოსაბრუნებლად სტიუი და ბრაიანიც მანქანას იყენებენ. წარსულში მყოფნი ისინი აცნობიერებენ რომ 1939 წლის პოლონეთში არიან.
1144„Baby Not on Board“იულიუს ვუმარკ ჰენტემანინოემბერი 2, 2008 (2008-11-02)6ACX079.97[78]
პიტერი ერთი წლის განმავლობაში საწვავის მარაგს იღებს, ამიტომ, ოჯახი დიდი კანიონის მონახულებას წყვეტს. გრიფინები სტიუის სახლში მარტოს ტოვებენ.
1155„The Man with Two Brians“დომინიკ ბიანკიჯონ ვეინერინოემბერი 9, 2008 (2008-11-09)6ACX098.60[79]
გრიფინები აცნობიერებენ, რომ ბრაიანი ნელ-ნელა ბერდება და სახლში ახალი ძაღლი მოჰყავთ. „ახალი ბრაიანი“ ოჯახის ყველა წევრს მოსწონს. უკმაყოფილო რჩება სტიუი, რომელიც თვლის, რომ ახალი ბრაიანი ზედმეტად იდეალურია.
1166„Tales of a Third Grade Nothing“ჯერი ლენგფორდიალექს კარტერინოემბერი 16, 2008 (2008-11-16)6ACX108.52[80]
პიტერი ცდილობს სამსახურში უფრო მაღალი თანამდებობა მიიღოს, თუმცა, მას არაფერი გამოსდის, რადგანაც მას მესამე კლასი არ აქვს დამთავრებული. პიტერი წყვეტს სწავლა გააგრძელოს. ამავე დროს, კუაჰოგში ბრუნდება ფრენკ სინატრა უმცროსი, რომელთანაც ერთად ბრაიანი ღამის კლუბში გამოდის.
1177„Ocean's Three and a Half“ჯონ ჰოლმკვისტიჩერი ჩევაპრავატდუმრონგითებერვალი 15, 2009 (2009-02-15)6ACX117.33[81]
ბონის საბოლოოდ უჩნდება შვილი სიუზი, რომელიც სტიუის უყვარდება. ამავე დროს, სამედიცინო ხარჯების დასაფარვად ჯო 20 000 დოლარს სესხულობს. ამდენი ფული მას არ აქვს, ამიტომ, პიტერი მას კარტერ პიუტერშმიდტის სახლის გაძარცვას სთავაზობს.
1188„Family Gay“ბრაიან აილსირიჩარდ ეპელიმარტი 8, 2009 (2009-03-08)6ACX127.18[82]
პიტერი მეორე სამსახურს შოულობს, სადაც მასზე სამედიცინო ექსპერიმენტებს ატარებენ. ერთ-ერთის ფარგლებში მას ჰომოსექსუალიზმის გენს აძლევენ, რომლის გამოც პიტერი გეი ხდება და ოჯახს ტოვებს.
1199„The Juice Is Loose“სინდი ტენგიენდრიუ გოლდბერგიმარტი 15, 2009 (2009-03-15)6ACX137.21[83]
პიტერი პოულობს ლათარეის ძველ ბილეთს, რომლის მიხედვითაც იგი ჯეიმზ სიმფსონთან გოლფის თამაშის საშუალებას იღებს. მალევე სიმფსონი გრიფინებთან გადადის საცხოვრებლად, რაც კუაჰოგის მცხოვრებლებს არ მოსწონს. კუაჰოგელებმა გადაწყვიტეს სიმფსონი თავიდან მოიშორონ.
12010„Fox-y Lady“პიტ მიშელსიმეტ ფლეკენშტეინიმარტი 22, 2009 (2009-03-22)6ACX147.45[84]
ლოისი მუშაობას იწყებს არხ FOX News-ზე, სადაც მისი პირველი დავალებაა დაამტკიცოს, რომ მაიკლ მური გეია. ამავე დროს პიტერი თავისი მულტსერიალის შექმნას ცდილობს.
12111„Not All Dogs Go to Heaven“გრეგ კოლტონიდენი სმითიმარტი 29, 2009 (2009-03-29)6ACX178.20[85]
„თავიდან დაბადებული“ ქრისტიანი მეგი ცდილობს ბრაიანს ათეისტური იდეები გადაათქმევინოს. ამავე დროს სტიუი ფილმი ვარსკვლავური გზის მსახიობებს იტაცებს.
12212„420 (გრიფინები)420“იულიუს ვუპატრიკ მეიგანიაპრილი 19, 2009 (2009-04-19)6ACX167.40[86]
ბრაიანს აპატიმრებენ ნარკოტიკების შენახვის გამო. ციხივდან გირაოთი გამოსვლის შემდეგ იგი იწყებს ნარკოტიკების ლეგალიზაციის კამპანიას, რომელიც წარმატებით მთავრდება. ლეგალიზაციის გამო კარტერ პიუტერშმიდტი ფულის დაკარგვას იწყებს.
12313„Stew-Roids“ჯერი ლენგფორდიალეკ სულკინიაპრილი 26, 2009 (2009-04-26)6ACX186.80[87]
ჯოს ქალიშვილი სტიუის სცემს, ამიტომ, უკანასკნელი სპორტულ დარბაზში იწყებს სიარულს და სტეროიდებსაც იღებს. ამავე დროს კრისს შეყვარებული უჩნდება.
12414„We Love You, Conrad“ჯონ ჰოლმკვისტიჩერი ჩევაპრავატდუმრონგიმაისი 3, 2009 (2009-05-03)6ACX196.67[88]
ბრაიანი იგებს, რომ მისი ყოფილი შეყვარებული ჯილიანი თხოვდება. ბარში ყოფნის დროს, იგი ხვდება ლორენ კონრადს, რომელიც მისთვის იდეალურ წყვილს წარმოადგენს, თუმცა, ბრაიანი მაინც ვერ ახერხებს ჯილიანის დავიწყებას.
12515„Three Kings“დომინიკ ბიანკიალეკ სულკინიმაისი 10, 2009 (2009-05-10)6ACX156.47[89]
პიტერი სტივენ კინგის სამ ნაწარმოებს ყვება. სამივეში მთავარი გმირი გრიფინების პერსონაჟია.
12616„Peter's Progress“ბრაიან აილსიუელესლი უაილდიმაისი 10, 2009 (2009-05-10)6ACX207.33[90]
პიტერი საუბრობს ექსტრასენსთან, რომელიც მას ყოფილ ცხოვრებაზე უყვება. აღმოჩნდა, რომ XVII საუკუნეში ცხოვრობდა გრიფინ პიტერსონი, რომელიც ლედი რედბუშის სიყვარულისთვის იბრძოდა.

მერვე სეზონი (2009–10)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 8).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
1271„Road to the Multiverse“გრეგ კოლტონიუელესლი უაილდისექტემბერი 27, 2009 (2009-09-27)7ACX0610.17[91]
სტიუის შექმნილი პულტის დახმარებით ის და ბრაიანი სხვადასხვა პარალელურ სამყაროებში „დაეხეტებიან“.
1282„Family Goy“ჯეიმზ პარდამიმარკ ჰენტემანიოქტომბერი 4, 2009 (2009-10-04)7ACX019.66[92]
ლოისი შემთხვევით იგებს, რომ ებრაელია. პიტერი იწყებს სინაგოგაში სიარულს, ატარებს არაჩხინს და ეწევა კონსერვატორი იუდეველის ცხოვრებას. მალევე, მას ეცხადება გარდაცვლილი მამანაცვალის სული, რის გამოც პიტერი ოჯახის კათოლიკურად გადაქცევის გადაწყვეტილებას იღებს.
1293„Spies Reminiscent of Us“სინდი ტენგიალეკ სულკინიოქტომბერი 11, 2009 (2009-10-11)7ACX038.88[93]
კლივლენდის სახლში აგენტები ცხადდებიან, რომლებიც ბრაიანთან და სტიუსთან ერთად რუსეთში საიდუმლო მისიაზე მიემგზავრებაინ. ამავე დროს, პიტერი მეგობრებთან ერთად ცდილობს შექმნას იმპროვიზაციაზე დაფუძნებული კომიკური ჯგუფი.
1304„Brian's Got a Brand New Bag“პიტ მიშელსიტომ დევანინოემბერი 8, 2009 (2009-11-08)7ACX027.38[94]
ბრაიანი მოხუც ქალთან იწყებს შეხვედრებს, რის გამოც გრიფინები დასცინიან. მათი ჯიბრით, ბრაიანი ქალს ცოლად გაყოლას სთავაზობს.
1315„Hannah Banana“ჯონ ჰოლმკვისტიჩერი ჩევაპრავატდუმრონგინოემბერი 8, 2009 (2009-11-08)7ACX057.73[95]
სტიუი და ბრაიანი ჰანა მონტანას კონცერტის კულისებში ხვდებიან და არკვევენ, რომ ის რობოტია. ამავე დროს, კრისი წარმატებულად უმტკიცებს ოჯახს, რომ ბოროტი მაიმუნი არსებობს.
1326„Quagmire's Baby“ჯერი ლენგფორდიპატრიკ მეიგანინოემბერი 15, 2009 (2009-11-15)7ACX048.28[96]
თავის კარებთან ქუაგმაირი პოულობს პატარა გოგონას, რომელიც მისი უკანანო შვილია. ამავე დროს, სტიუი თავის კლონს ქმნის.
1337„Jerome Is the New Black“ბრაიან აილსიჯონ ვინერინოემბერი 22, 2009 (2009-11-22)7ACX087.38[97]
პიტერი, ჯო და ქუაგმაირი ცდილობენ ახალი შავკანიანი მეგობრის პოვნას (კლივლენდა კუაჰოგი დატოვა). ისინი პოულობენ ჯერომს, რომელიც პიტერის გარდა ყველას მოსწონს. მისი უკმაყოფილების მიზეზია ფაქტი, რომ ჯერომი ადრე ლოისს ხვდებოდა. ამავე დროს, ბრაიანი ცდილობს გაარკვიოს მის მიმართ ქუაგმაირის ზიზღის მიზეზი.
1348„Dog Gone“იულიუს ვუსტივ კალაჰანინოემბერი 29, 2009 (2009-11-29)7ACX078.48[98]
ნასვამი ბრაიანი მანქანით ძაღლს კლავს. როდესაც იგი ყველაფერს აცნობიერებს, აღმოჩნდება, რომ საზოგადოებას არ აღელვებს ძაღლების სიკვდილი. ამავე დროს, გრიფინების ოჯახში მუშაობას იწყებს ესპანელი მოახლე კონსუელა.
1359„Business Guy“პიტ მიშელსიენდრიუ გოლდბერგი და ალექს კარტერიდეკემბერი 13, 2009 (2009-12-13)7ACX117.67[99]
პიტერი აწყობს უცოლოთა წვეულებას, რომელზეც კარტერ პიუტერშმიდტი ცუდად ხდება და კომაში ვარდება. ლოისი მამის საკუთრებაზე სრულ უფლებას იღებს, თუმცა, პიტერი ცოლს არწმუნებს ბიზნესის წარმოება მას მიანდოს.
13610„Big Man on Hippocampus“დომინიკ ბიანკიბრაიან სკალიიანვარი 3, 2010 (2010-01-03)7ACX098.10[100]
პიტერს ამნეზია ემართება, რის გამოც იგი თავის ოჯახს ივიწყებს და სხვა ქალს ხვდება. ლოისი შვილებთან ერთად პიტერისგან მიდის, ამ ყველაფერს კი თავის სასარგებლოდ ქუაგმაირი იყენებს.
13711„Dial Meg for Murder“სინდი ტენგიენდრიუ გოლდბერგი და ალექს კარტერიიანვარი 31, 2010 (2010-01-31)7ACX126.21[101]
ბრაიანი ჟურნალის რედაქციაში იწყებს მუშაობას. მისი პირველი დავალებაა სტატიის დაწერა საშუალო ამერიკელ გოგონაზე. მეგზე დაკვირვების შემდეგ, იგი იგებს, რომ მეგი ციხეში მყოფ ლიუკს ხვდება. მალევე, ლიუკი ციხიდან გაიქცა და გრიფინების სახლში დაიმალა.
13812„Extra Large Medium“ჯონ ჰოლმკვისტისტივ კალაჰანითებერვალი 14, 2010 (2010-02-14)7ACX146.42[102]
კრისი და სტიუი რამდენიმე დღით ქრებიან. ლოისმა არ იცის, რა გააკეთოს, თუმცა, მედიუმი მას არწმუნებს, რომ ისინი უსაფრთხოდ არიან. ამის შემდეგ პიტერს და ლოისს მედიუმები იტაცებს. პიტერი საერთოდაც თვლის, რომ მას ექსტრასენსული შესაძლებლობები აქვს. ამავე დროს, კრისს დაუნის სინდრომით დაავადებული გოგო უყვარდება.
13913„Go, Stewie, Go!“გრეგ კოლტონიგერი ჟანეტიმარტი 14, 2010 (2010-03-14)7ACX156.72[103]
გოგონა კარინაში გადაცმული სტიუი ცდილობს მოხვდეს შოუ სახალისო ფერმის ამერიკულ ვერსიაზე მოხვდეს. ამავე დროს, ლოისს შურს მეგის, რადგანაც უკანასკნელს ახალი შეყვარებული ჰყავს.
14014„Peter-assment“იულიუს ვუკრის შერიდანიმარტი 21, 2010 (2010-03-21)7ACX166.65[104]
პიტერი სამსახურში კონტაქტური ლინზებით დადის, რაც ძალიან მოსწონს მის უფროსს. მას პიტერი უყვარდება და მას მეძიებლობს. ამავე დროს, სტიუი სკოლის თეატრალურ გამოსვლაში მონაწილეობს, თუმცა, აღმოჩნდება, რომ სცენის შიში აქვს.
14115„Brian Griffin's House of Payne“ჯერი ლენგფორდისპენსერ პროტერიმარტი 28, 2010 (2010-03-28)7A7ACX137.27[105]
სახლის სარდაფში სტიუი პოულობს ბრაიანის მიერ დაწერილ სცენარს. ლოისი სცენარის წაკითხვის შემდეგ სთავაზობს ბრაიანს მისი ნაწერი CBS-ს მიყიდონ. ტელეკომპანია სცენარს ყიდულობს და მის მიხედვით დრამას დგავს, რომელსაც ჯეიმზ ვუდი სიტკომად აქცევს. ამავე დროს კრისი და მეგი ჩხუბობენ და კინაღამ სტიუისაც კლავს.
14216„April in Quahog“ჯოსეფ ლიჯონ ვინერიაპრილი 11, 2010 (2010-04-11)7ACX186.93[106]
კუაჰოგის ტელევიზია აცხადებს, რომ 24 საათში დედამიწას შავი ხვრელი გაანადგურებს. ამის შემდეგ კუაჰოგის ყველა მცხოვრები ცდილობს ბოლო დღე განსაკუთრებულად გაატაროს. ერთ დღეში ირკვევა, რომ ყველაფერი პირველი აპრილის ხუმრობა იყო. პიტერს, რომელმაც თავის ოჯახს ყველაფერი სიკვდილის წინ უთხრა, სახუმაროდ არ აქვს საქმე.
14317„Brian & Stewie“გერი ჟანეტიჯონ ვინერიმაისი 2, 2010 (2010-05-02)7ACX207.68[107]
ბრაიანი და სტიუი შემთხვევით ჩაიკიტნენ ბანკის ვიწრო სეიფში. ისინი გაქცევის გეგმის შემუშავებას ცდილობენ, რადგანაც ერთად დიდხანს ყოფნა მათთვის საკმაოდ რთულია.
14418„Quagmire's Dad“პიტ მიშელსიტომ დევანიმაისი 9, 2010 (2010-05-09)7ACX197.22[108]
ქუაგმაირს სტუმრობს მამამისი დენი, რომელიც მალე ქალი ხდება. ბრაიანი, რომელმაც ამის შესახებ არ იცის, სექსუალურ ურთიერთობაში შედის დენ-იდასთან, რაც იწვევს პიტერის შოკს და ქუაგმაირის გაბრაზებას.
14519„The Splendid Source“ბრაიან აილსიმარკ ჰენტემანიმაისი 16, 2010 (2010-05-16)7ACX177.59[109]
პიტერი, ქუაგმაირი და ჯო იწყებენ თავგადასავალს, რათა ყველა უხამსო ხუმრობის წყარო იპოვონ. გზაში ისინი კლივლენდ ბრაუნს ხვდებიან.
14620„Something, Something, Something, Dark Side“დომინი პოლჩინოკირკერ ბატლერიმაისი 23, 2010 (2010-05-23)6ACX21 6ACX226.13[109]
პიტერი წინასწარმეტყველებს ვარსვკვლავური ომების V ეპიზოდის სიუჟეტს.
14721„Partial Terms of Endearment“ჯოსეფ ლიდენი სმითიივნისი 20, 2010 (2010-06-20)7ACX10ცნობილი გახდება
ლოისის მეგობარი მას სუროგატულ დედობას სთხოვს. ლოისი თანხმება. როდესაც მისი მეგობარი მოულოდნელად კვდება, ლოისმა არ იცის, რა ქნას. გრიფინების ოჯახი ამ საკითხზე დავას იწყებს.

მეცხრე სეზონი (2010–11)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 9).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
1481„And Then There Were Fewer“დომინიკ პოლჩინოჩერი ჩევაპრავატდუმრონგისექტემბერი 26, 2010 (2010-09-26)8ACX01 8ACX029.41[110]
გრიფინების ოჯახს და კუაჰოგის სხვა მცხოვრებლებს ჯეიმზ ვუდის სახლში პატიჟებენ. ყველაფერი მთავრდება იმით, რომ ოთხ სტუმარს კლავენ, სხვები კი ცდილობენ გაარკვიონ, თუ ვინ დგას მკვლელობების უკან.
1492„Excellence in Broadcasting“ჯონ ჰოლმკვისტიპატრიკ მეიგანიოქტომბერი 3, 2010 (2010-10-03)8ACX037.94[111]
როდესაც ბრაიანი იგებს, რომ კუაჰოგში რაშ ლიმბო ჩადის, ის მასთან შეხვედრას და მემარცხენე შეხედულებების გაზიარებას აპირებს. თუმცა, მას შემდეგ, რაც რაში მას სიკვდილისგან იხსნის, ბრაიანი პოლიტიკურ შეხედულებებს იცვლის.
1503„Welcome Back, Carter“სინდი ტენგიუელესლი უაილდიოქტომბერი 10, 2010 (2010-10-10)8ACX047.02[112]
პიტერი შემთხვევით ნახულობს კარტერს (ლოისის მამას) სხვა ქალთან, თუმცა, წყვეტს, ყველაფერი საიდუმლოდ შეინახოს. როდესაც იგი შემთხვევით ამის შესახებ ამბობს, კარტერის ცოლი, ბარბარა განქორწინებას ითხოვს. პიტერი თავის თავს პასუხისმგებლად გრძნობს.
1514„Halloween on Spooner Street“ჯერი ლენგფორდიენდრიუ გოლდბერგინოემბერი 7, 2010 (2010-11-07)8ACX067.97[113]
კუაჰოგში ჰელოუინს ზეიმობენ: პიტერი და ჯო დასცინიან ქუაგმაირს, ის კი საპასუხოდ კინაღამ ავიაკატასტროფას არ აწყობს; სტიუის დასცინიან ხულიგნები, ლოისი კი ერთ-ერთი მათგანის დედასთან ჩხუბს აწყობს. ამავე დროს, მეგი შემთხვევით კოცნის კრისს.
1525„Baby, You Knock Me Out“იულიუს ვუალექს კატერინოემბერი 14, 2010 (2010-11-14)8ACX057.00[114]
ლოისი პროფესიონალი ბოქსიორი ხდება, თუმცა, როდესაც იგი სპორტის მიტოვებას წყვეტს, მას რინგზე იწვევს კუაჰოგის საუკეთესო ბოქსიორი. თავისი და პიტერის პატივის დასაცავად ლოისს მისი გამოწვევის მიღება უწევს.
1536„Brian Writes a Bestseller“ჯოსეფ ლიგერი ჟანეტინოემბერი 21, 2010 (2010-11-21)8ACX076.59[115]
სტიუი ბრაიანის ლიტერატურული აგენტი ხდება. ზუსტად ამ დროს ბრაიანი ბესტსელერს წერს.
1547„Road to the North Pole“გრეგ კოლტონიკრის შერიდანი და დენი სმითიდეკემბერი 12, 2010 (2010-12-12)8ACX08 8ACX098.03[116]
ბრაიანი და სტიუი მიემგზავრებიან ჩრდილოეთი პოლუსზე, რათა სანტა კლაუსი მოძებნონ და მოკლან. მისი პოვნის შემდეგ ისინი მისი პრობლემებით ინტერესდებიან და საჩუქრების დარიგებაშიც ეხმარებიან, თუმცა, ამ საქმის წარუმატებლად დამთავრების შემდეგ ისინი ტელეეთერში ჩნდებიან და ხალხს ნაკლები სიძუნწისკენ მოუწოდებენ.
1558„RoaNew Kidney in Town"“პიტ მიშელსიმეტ ჰარიგანი და დეივ უილისიიანვარი 9, 2011 (2011-01-09)8ACX109.29[117]
ენერგეტიკული სასმელის დიდი დოზის მიღების გამო პიტერს ახალი თირკმელი ესაჭიროება. ამავე დროს, კრისის და მეგის სკოლას შეერთებული შტატების პრეზიდენტი ბარაკ ობამა სტუმრობს.
1569„And I'm Joyce Kinney“დომინიკ ბიანკიალეკ სულკინიიანვარი 16, 2011 (2011-01-16)8ACX127.08[118]
ტომ ტაკერთან ერთად ახალი ამბების თანაწამყვანი ჯოის კინი ხდება. ლოისს იგი თავიდან მოსწონს, თუმცა, მალევე კინი ტელეეთერში ლოისზე „ცუდი“ რაღაცების შეტყობინებას იწყებს, რის გამოც ისინი სასტიკ ბრძოლას აჩაღებენ.
15710„Friends of Peter G.“ჯონ ჰოლმკვისტიბრაიან სკალითებერვალი 13, 2011 (2011-02-13)8ACX135.99[119]
ბრაიანმა და პიტერმა უნდა გაიარონ 30 დღიანი პროგრამა, რათა თავისი პრობლემები ალკოჰოლის გარეშე მოაგვარონ. სიკვდილი პიტერს აძლევს წარმოდგენას იმის შესახებ, თუ როგორი იქნებოდა ცხოვრება ალკოჰოლის გარეშე.
15811„German Guy“სინდი ტენგიპატრიკ მეიგანითებერვალი 20, 2011 (2011-02-20)8ACX146.56[120]
ახალი ჰობის ძებნის დროს კრისი ხვდება გერმანელ ბიჭ ფრანცს, გერბერტის ძველ მტერს. უკანასკნელის გაფრთხილებების მიუხედავად, კრისი და ფრანცი მეგობრები ხდებიან.
15912„The Hand That Rocks the Wheelchair“ბრაიან აილსიტომ დევანიმარტი 6, 2011 (2011-03-06)8ACX116.32[121]
მეგი ჯოს უვლის, სანამ უკანასკნელის ცოლი ქალაქიდანაა წასული. ამავე დროს, სტიუი თავის ბოროტ ალტერ-ეგოს ქმნის.
16013„Trading Places“ჯოსეფ ლისტივ კალაჰანიმარტი 20, 2011 (2011-03-20)8ACX176.55[122]
კრისი და მეგი თვლიან, რომ ზრდასრულები ბავშვებზე უკეთესად ცხოვრობენ. მათი მშობლები მათ ადგილების გაცვლას სთავაზობენ: კრისი ქარხანაში იწყებს მუშაობას, მეგი კი სახლის საქმიითაა დაკავებული. პიტერი და ლოისი კი მათ მაგივრად სკოლაში მიდიან.
16114„Tiegs for Two“ჯერი ლენგფორდიჯონ ვინერიაპრილი 10, 2011 (2011-04-10)8ACX166.61[123]
კუაჰოგის ქიმწმენდა პიტერის მაისურს კარგავს, რის გამოც უკანასკნელი მეპატრონესთან იწყებს ჩხუბს. ამავე დროს, ბრაიანი ქუაგმაირის პიკაპის კურსებზე ეწერება, რის შემდეგაც ისინი სასიყვარულო ფრონტზე კონკურენტები ხდებიან.
16215„Brothers & Sisters“ჯულიუს ვუალექს კარტერიაპრილი 17, 2011 (2011-04-17)8ACX156.04[124]
კეროლი, ლოისის და, კიდევ ერთი განქორწინების შემდეგ კუაჰოგის მერთან, ადამ უესტთან იწყებს ურთიერთობას.
16216„Brothers & Sisters“დომინიკ პოლჩინოდეივიდ გუდმანიმაისი 8, 2011 (2011-05-08)8ACX186.52[125]
ბრაიანი და სტიუი ბრუნდებიან წარსულში, რათა შეაჩერონ ბერთრამი, რომლის მიზანი ლეონარდო და ვინჩის მოკვლაა. უკანასკნელის მკვლელობა სტიუის „გაქრობას“ გამოიწვევს.
16417„Foreign Affairs“პიტ მიშელსიენტონი ბლასუჩი და მაიკ დესილეტსიმაისი 15, 2011 (2011-05-15)8ACX196.55[126]
ლოისი და ბონი პარიზში მიემგზავრებიან, სადაც ბონი ჯოს ღალატობს. ამავე დროს, პიტერი კრისს და მეგს სახლში ასწავლის.
16518„It's a Trap!“პიტერ შინიჩერი ჩევაპრავატდუმრონგი და დეივიდ გუდმანიმაისი 22, 2011 (2011-05-22)7ACX216.55[127]
პიტერი ვარსკვლავური ომების VI ეპიზოდის სიუჟეტს წინასწარმეტყველებს.

მეათე სეზონი (2011–12)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 10).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
1661„Lottery Fever“გრეგ კოლტონიანდრიუ გოლდბერგისექტემბერი 25, 2011 (2011-09-25)9ACX017.69[128]
გრიფინების ოჯახი გასაოცრად მდიდარი ხდება. ამ სიმდიდრის გამო ისინი ახლობელ ადამიანებს ცილდებიან.
1672„Seahorse Seashell Party“ბრაიან აისლიუელესლი უაილდიოქტომბერი 2, 2011 (2011-10-02)8ACX206.99[129]
კუაჰოგში ურაგანი იწყებს მძვინვარებას. ამის „აღსანიშნავად“, ბრაიანი დამალულ ჰალუცინაციურ სოკოებს იღებს, სტიუი კი მას ჰალუცინაციებთან გამკლავებაში ეხმარება. ამავე დროს, მეგი თავის ოჯახს მოახსენებს ყველაფერს, რასაც მათზე ფიქრობს.
1683„Screams of Silence: The Story of Brenda Q“დომინიკ ბიანკიალეკ სულკინიოქტომბერი 30, 2011 (2011-10-30)8ACX215.96[130]
თავის დახრჩობის კიდევ ერთი ცდის შემდეგ ქუაგმაირთან საავადმყოფოში მიდის მისი და ბრენდა თავის ახალ შეყვარებულ ჯეფთან ერთად. ჯეფი ფსიქიკურად არის დაავადებული და ქუაგმაირის მოკვლას აპირებს.
1694„Stewie Goes for a Drive“იულიუს ვუგერი ჟანეტინოემბერი 6, 2011 (2011-11-06)9ACX025.82[131]
სტიუი პირველად ჯდება საჭესთან და მანქანას ამტვრევს. ამავე დროს, პიტერი თბილ ურთიერთობას ამყარებს რაიან რეინოლდსთან.
1705„Back to the Pilot“დომინიკ ბიანკიმარკ ჰენტემანინოემბერი 13, 2011 (2011-11-13)9ACX086.01[132]
ბრაიანი სტიუი კვლავ მგზავრობენ წარსულში: ამჯერად ისინი გაემგზავრნენ გრიფინების საპილოტო სერიაში. წარსულში მათ არაერთი რამ ჩაიდინეს, ამიტომ, ყველაფრის გამოსასწორებლად მათ საკმაოდ დიდი შრომა უნდა გასწიონ.
1716„Thanksgiving“ჯერი ლენგფორდიპატრიკ მეიგანინოემბერი 20, 2011 (2011-11-20)9ACX046.02[133]
გრიფინების სახლში იკრიბებიან მათი მეგობრები და ნათესავები მადლიერების დღის აღსანიშნავად. დღე განსაკუთრებულად მნიშვნელოვანია სუონსონების ოჯახისთვის – მათი უფროსი შვილი, კევინი, რამდენიმე წლის წინ ერაყში ზუსტად ამ დღეს დაიღუპა. სადილის დროს სახლში შედის კევინი და შეკრებილებს თავის დახლართულ თავგადასავალს უყვება.
1727„Amish Guy“ჯონ ჰოლმკვისტიმარკ ჰენტემანინოემბერი 27, 2011 (2011-11-27)8ACX225.50[134]
გრიფინების მანქანა შუა გზაში ფუჭდება. მათ უწევთ ერთი კვირის ამიშების სოფელში გატარება, სადაც მეგი თავის სიყვარულს პოულობს.
1738„Cool Hand Peter“ბრაიან აილსიარტი იოჰანი & შონ რაიზიდეკემბერი 4, 2011 (2011-12-04)9ACX057.14[135]
ცოლებისაგან და საშინაო საქმეებისგან დასასვენებლად პიტერი და მისი მეგობრები შეერთებული შტატების სამხრეთისკენ მიემგზავრებიან.
1749„Grumpy Old Man“ჯონ ჰოლმკვისტიდეივიდ რაიტიდეკემბერი 11, 2011 (2011-12-11)9ACX076.10[136]
გრიფინები ზამთრის არდადეგებზე დასასვენებლად მიდიან, სტიუის კი ლოისის დედ-მამას უტოვებენ. როდესაც აღმოჩნდა, რომ კარტერ პიუტერშმიდტს (ლოისის მამას) საჭესთან ჩაეძინა, ოჯახმა მისი პენსიაზე გაშვება გადაწყვიტა.
17510„Meg and Quagmire“ჯოსეფ ლიტომ დევანიიანვარი 8, 2012 (2012-01-08)9ACX036.233[137]
მეგი 18 წლის ხდება. მშობლები მას კარგ წვეულებას ვერ უწყობენ. ერთადერთი, ვინც წვეულებაზე მივიდა, არის ქუაგმაირი, რომელმაც უკვე სრულწლოვანი მეგის მიმართ ინტერესი იგრძნო.
17611„The Blind Side“ბობ ბოუენიჩერი ჩევაპრავატდუმრონგიიანვარი 15, 2012 (2012-01-15)9ACX068.31[138]
ბრაიანი ხვდება ბრმა გოგონას, თუმცა, ყველაფერი რთულდება, როდესაც უკანასკნელი ამბობს, რომ ძაღლები ეზიზღება. ამავე დროს, გრიფინების სახლში სტიუის კიბის ხიჭვი ერჭობა, რის გამოც ოჯახში ახალ კიბეს ამონტაჟებენ, რომლიდანაც პიტერი მუდმივად ვარდება.
17712„Livin' on a Prayer“ბობ ბოუენიჩერი ჩევაპრავატდუმრონგიიანვარი 15, 2012 (2012-01-15)9ACX095.92[139]
სტიუის ახალი საუკეთესო მეგობარი ცუდად ხდება. ლოისს იგი საავადმყოფოში მიჰყავს, სადაც იგებს, რომ ბავშვს კრიტიკული, თუმცა, განკურნებადი დაავადება აქვს. მისი მშობლები თავიანთი რელიგიური რწმენის გამო უარს ამბობენ შვილის მკურნალობაზე. ლოისი გადაწყვეტილებას იხდის ბიჭს თავად მიხედის.
17813„Tom Tucker: The Man and His Dream“გრეგ კოლტონიალექს კარტერითებერვალი 12, 2012 (2012-02-12)9ACX105.03[140]
პიტერს სურს ცნობილი გახდეს და ამისათვის ტომ ტაკერის აგენტის ხდება. მის გეგმებს ხელს უშლის ჯეიმზ ვუდსი. ამავე დროს, კრისი იწყებს შეხვედრას გოგოსთან, რომელიც ძალიან ჰგავს ლოისს.
17914„Be Careful What You Fish For“იულიუს ვუსტივ კალაჰანითებერვალი 19, 2012 (2012-02-19)9ACX115.39[141]
პიტერი და მისი მეგობრები ცდილობენ გადაარჩინონ ჩაძირული მერსენედეს-ბენცი. დახმარებისათვის პიტერი დელფინს მიმართავს და სანაცვლოდ მასაც დახმარებას სთავაზობს. მალევე, დელფინი კუაჰოგში ჩნდება, სადაც იგი პიტერის სტუმართმოყვარეობას ბოროტად იყენებს. დელფინის ოკეანეში დასაბრუნებლად პიტერი დელფინს ყოფილ ცოლთან შერიგებაში ეხმარება.
18015„Burning Down the Bayit“ჯერი ლენგფორდიკრის შერიდანიმარტი 4, 2012 (2012-03-04)9ACX135.33[142]
მორტს აქვს ფინანსური პრობლემები და დახმარებისათვის იგი პიტერს და ქუაგმაირს მიმართავს. ორი მეგობარი დაზღვევის ფულის მისაღებად მაღაზიას წვავს, თუმცა, საქმეში ერევა ჯო, რომლის მოვალეობა დამნაშავის პოვნაა.
18116„Killer Queen“ჯოსეფ ლისპენსერ პორტერიმარტი 11, 2012 (2012-03-11)9ACX125.74[143]
პიტერი და კრისი მიდიან ბანაკში ჭარბწონიანი ბავშვებისთვის, სადაც მოქმედებს სერიული მკვლელი, რომლის მიზანიც მსუქანი ბავშვებია. ამავე დროს, სტიუი შეშინებულია ჯგუფი Queen-ის ალბომის გარეკანით, რასაც ბრაიანი იყენებს.
18217„Forget-Me-Not“ბრაიან აილსიდეივიდ გუდმანიმარტი 18, 2012 (2012-03-18)9ACX145.61[144]
სტიუი და ბრაიანი დაობენ ადამიანის და ძაღლის შორის ნამდვილი მეგობრობის თაობაზე. ამავე დროს, პიტერი, ჯო, ქუაგმაირი და ბრაიანი იღვიძებენ საავადმყოფოში და ხვდებიან, რომ მათი მეხსიერება „წაშალეს“, კუაჰოგი კი ყველამ დატოვა.
18318„You Can't Do That on Television, Peter“ბობ ბოუენიჯულიუს შარპიაპრილი 1, 2012 (2012-04-01)9ACX155.05[145]
პიტერის საყვარელი საბავშვო შოუს დახურვის შემდეგ ის წყვეტს თავისი საბავშვო შოუ „გახსნას“. ამავე დროს, მეგი იწყებს სტაჟირებას საავადმყოფოში ექიმ ჰარტმანთან ერთად. მისი ცოდნა დაეხმარება პიტერს, რომელიც კინაღამ მოკვდება.
18419„Mr. and Mrs. Stewie“გერი ჟანეტიჯო ვოქსიაპრილი 29, 2012 (2012-04-29)9ACX175.63[146]
სტიუიმ გაიცნო გოგონა, რომლის მიზანიც მსოფლიოს დაპყრობაა. ერთად ისინი სხვადასხვა კატასტროფებს აწყობენ. საქმე მაშინ რთულდება, როდესაც სტიუის ახალი მეგობარის მიზანი ბრაიანი ხდება. ამავე დროს, პიტერი და ქუაგმაირი იღებენ გადაწყვეტილებას ერთ საწოლში დაიძინონ.
18520„Leggo My Meg-O“ჯონ ჰოლმკვისტიბრაიან სკალიმაისი 6, 2012 (2012-05-06)9ACX165.64[147]
მეგი და მისი მეგობარი პარიზში მიდიან სასწავლებლად, სადაც მეგს იტაცებენ. ბრაიანი და სტიუი მის საძებნელად მიდიან.
18621„Tea Peter“პიტ მიშელსიპატრიკ მეიგანიმაისი 13, 2012 (2012-05-13)9ACX184.94[148]
ლოისის მამის საზოგადოება ჩაის საზოგადოებაში წევრიანდება პიტერიც. საზოგადოების მიზანია ქალაქის ხელისუფლების მოშორება. საბოლოოდ, მათი მოქმედებების გამო, კუაჰოგში ნგრევა და ანარქიაა.
18722„Family Guy Viewer Mail#2“გრეგ კოლტონიტომ დევანი & ალეკ სულკიიმაისი 20, 2012 (2012-05-20)9ACX195.35[149]
სერია შედგება სამი ეპიზოდისაგან. პირველ ეპიზოდში გრიფინები არიან „ინგლისურ ვარიანტში“, მეორე ეპიზოდში პიტერი სასწაულმოქმედი ხდება და ყველას, ვისაც ეხება, რობინ უილიამსად აქცევს. მესამე ეპიზოდში ნაჩვენებია დღე სტიუის თვალებით.
18823„nternal Affairs“ჯულიუს ვუუელესლი უაილდიმაისი 20, 2012 (2012-05-20)9ACX205.35[149]
ჯომ კუაჰოგში ნარკოტიკების დიდი პარტია აღმოაჩინა. მის პატივსაცემად მოწყობილ წვეულებაზე იგი იცნობს ახალგაზრდა პოლიციელს. პიტერის და ქუაგმაირის მხარდაჭერით, ჯო ბონის ღალატობს.

მეთერთმეტე სეზონი (2012–13)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 11).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
1891„Into Fat Air“ჯოსეფ ლიალეკ სულკინისექტემბერი 30, 2012 (2012-09-30)9ACX216.55[150]
ლოისის ყოფილი შეყვარებული, როს ფიშმენი თავის ოჯახთან ერთად გრიფინებს შეჯიბრებაზე იწვევს: ვინ უფრო მალე დაიპყრობს ევერესტს.
1902„Ratings Guy“ჯეიმზ პარდამიდეივიდ რაიტისექტემბერი 7, 2012 (2012-09-07)AACX016.70[151]
ნილსენის გამოკვლევის ცენტრმა გრიფინების ოჯახი მათი სატელევიზიო გემოვნების გასაგებად აარჩი, რითიც პიტერს რეიტინგებზე გავლენის საშუალება გაუჩნდა. მან დაიწყო შოუს შემქმნელების შანტაჟი, რათა საყვარელი გადაცემები თავის გემოვნებაზე შეეცვალა.
1913„The Old Man and the Big 'C'“ბრიან აილსიმაიკ დეზილეტსი & ენტონი ბლასუჩინოემბერი 4, 2012 (2012-11-04)9ACX225.11[152]
ბეისბოლის თამაშზე ქუაგმაირი შემთხვევით პარიკს კარგავს, რაზეც იმწამსვე ამბობენ მატჩის კომენტატორები. მთელი ქალაქი დასცინის კურიოზს, ქუაგმაირი კი წყვეტს მიიღოს თავისი თავი ისეთი, როგორიც არის, რაც არ მოსწონთ მის მეგობრებს. ამავე დროს, ბრაიანი იგებს, რომ ლოისის უკურნებადი დაავადება აქვს.
1924„Yug Ylimaf“ჯონ ჰოლმკვისტიმარკ ჰენტემანინოემბერი 11, 2012 (2012-11-11)AACX045.57[153]
გოგონაზე შთაბეჭდილების მოსახდენად ბრაიანი ვითომ თავისი დროის მანქანით ამაყობს. ეს დანადგარი ყველა გოგოს მოსწონს, ამიტომ, ბრაიანი ამას იყენებს და მათთან ერთად დროში მგზავრობს. საბოლოოდ, ზოგიერთი გაუფრთხილებლობის გამო მისი მგზავრობები გავლენას ახდენს გრიფინებზე, განსაკუთრებულად კი სტიუიზე.
1935„Joe's Revenge“ბობ ბოუენიჯულიუს შარპინოემბერი 18, 2012 (2012-11-18)AACX035.14[154]
ჯო ეძებს სახიფათო დამნაშავე ბობი ბრიგს, რომელმაც იგი ოდესღაც ინვალიდად აქცია. პიტერი და ქუაგმაირი მას ეხმარებიან.
1946„Lois Comes Out of Her Shell“ჯონ ვოქსიდენი სმითინოემბერი 25, 2012 (2012-11-25)AACX055.77[155]
ლოისის დაბადების დღეზე პიტერი წარმოთქვამს წარუმატებელ სადღეგრძელოს, რომლის შემდეგ ლოისი აკეთებს ყველაფერს, რათა უფრო გაახალგაზრდავდეს. ახალი ლოისი მალევე გაუკონტროლებელი ხდება. ამავე დროს, სტიუი პოულობს ახალ მეგობარს – კუ შელდონს, რომელიც მას დიდი პრობლემებს გაუჩენს.
1957„Friends Without Benefits“ჯერი ლენგფორდიჩერი ჩევაპრავატდუმრონგიდეკემბერი 9, 2012 (2012-12-09)AACX025.64[156]
მეგს უყვარდება თავისი თანაკლასელი კენტ გვარი. კენტს, თავის მხრივ, კრისი მოსწონს.
1968„Jesus, Mary and Joseph!“იულიუს ვუტომ დევანიდეკემბერი 23, 2012 (2012-12-23)AACX075.49[157]
პიტერი იესოს დაბადებაზე ყვება.
1979„Space Cadet“პიტ მიშელსიალექს კარტერიიანვარი 6, 2013 (2013-01-06)AACX067.21[158]
კრისს აქვს პრობლემები სკოლაში, ამიტომ, მშობლები მას NASA-ს ბანაკში აგზავნიან. საბოლოოდ, გრიფინები კოსმოსში ხვდებიან, ოჯახის გადარჩენა კი მარტო კრისს შეუძლია.
19810„Brian's Play“ჯოსეფ ლიგერი ჟანეტიიანვარი 13, 2013 (2013-01-13)AACX086.01[159]
ბრაიანმა დაწერა პიესა, რომელიც წარმატებულად დაიდგა კუაჰოგის თეატრში. სტიუის მეგობარს საკუთარი პიესის წაკითხვას სთავაზობს. ბრაიანი თვლის, რომ სტიუის პიესა გენიალურია.
19911„The Giggity Wife“ბრაიან აილსიენდრიუ გოლდბერგიიანვარი 27, 2013 (2013-01-27)AACX095.63[160]
ჰარვარდის სასადილოს ჯოსთან და პიტერთან ერთად სტუმრობის შემდეგ ქუაგმაირი იღვიძებს და აცნობიერებს, რომ მოხუც პროსტიტუტზეა დაქორწინებული.
20012„Valentine's Day in Quahog“ბობ ბოუენიდენიელ პალადინომარტი 10, 2013 (2013-03-10)AACX114.71[161]
კუაჰოგში ვალენტინობის დღეა. მეგი ინტერნეტში გაცნობილ ბიჭთან პაემანზე მიდის, პიტერი და ლოისი მთელ დღეს სახლში ატარებენ, კრისი კი მისტერ გერბერტის ძმისშვილს უყვარდება.
20113„Chris Cross“ჯერი ლენგფორდიენტონი ბლასუჩი & მაიკ დესილეტსითებერვალი 17, 2013 (2013-02-17)AACX104.87[162]
კრისს თანაკლასელებმა ფეხსაცმლის გამო დასცინეს. მშობლებმა მას ახლებისთვის ფულის მიცემაში უარი უთხრეს, ამიტომ, კრისმა ფული ლოისს მოპარა. მეგმა ყველაფერი დაინახა და კრისს მონობა დააძალა.
20214„Call Girl“ჯონ ჰოლმკვისტიუელესლი უაილდიმარტი 10, 2013 (2013-03-10)AACX125.27[163]
პიტერის არწივთან ინცინდენტის შემდეგ ოჯახს სასწრაფოდ სჭირდება დამატებითი შემოსავალი. ლოისი პოულობს მაღალანაზღაურებად სამსახურს: მისი მოვალეობაა ტელეფონით სექსუალური მომსახურების გაწევა. ბევრი რამ იცვლება, როდესაც ერთხელ მას პიტერი ურეკავს.
20315„Turban Cowboy“ჯო ვოქსიარტი იოჰანი & შონ რაიზიმარტი 17, 2013 (2013-03-17)AACX134.92[164]
პარაშუტიდან წარუმატებელი გადახტომის შემდეგ პიტერმა გაიცნო მუსულმანი, რომელიც ცდილობს პიტერი ისლამის მიღებაში დაარწმუნოს.
20416„12 and a Half Angry Men“პიტ მიშელსიტედ ჯესაპიმარტი 24, 2013 (2013-03-24)AACX145.16[165]
მერ ადამ უესტს ასამართლებენ მკვლელობის გამო. ერთადერთი, ვისაც მისი უდანაშაულობის სჯერა, ბრაიანია. იგი ცდილობს დაარწმუნოს მოსამართლეები და ნაფიცმსაჯულები მერის უდანაშაულობაში.
20517„Bigfat“იულიუს ვუბრაიან სკალიაპრილი 14, 2013 (2013-04-14)AACX155.02[166]
კანადაში ავიაკატასტროფის შემდეგ პიტერი ველური ანტისოციალური არსება ხდება. ოჯახი და მეგობრები ძველი პიტერის დაბრუნებას ცდილობენ.
20618„Total Recall“ჯოსეფ ლიკრისტინ ლონგიაპრილი 28, 2013 (2013-04-28)AACX164.89[167]
სტიუი თავის საუკეთესო მეგობარს, სათამაშო დათვ რუპერტს კარგავს. იგი მის დაბრუნებას ყველა გზით ცდილობს. ამავე დროს, პიტერი ცუდად ხდება, რის გამოც ბოულინგის თამაშს ვერ ახერხებს. მას ლოისი ცვლი,ს რომელიც ვარჯიშის დროს უახლოვდება თანაგუნდელებს. პიტერი ეჭვიანობას იწყებს.
20719„Save the Clam“ბრაიან აილზიკრის შერიდანიმაისი 5, 2013 (2013-05-05)AACX184.79[168]
ბარი „ნასვამი ხამანწკას“ მფლობელი მოკლულია, ბანკს ბარის გაყიდვა უნდა. პიტერი და მეგობრები ბარის შენარჩუნებას ცდილობენ. ამავე დროს, მეგი მუშაობას იწყებს დამკრძალავ ბიუროში.
20820„Farmer Guy“მაიკ კიმიპატრიკ მეიგანიმაისი 12, 2013 (2013-05-12)AACX194.82[169]
გრიფინები ფერმერობას ცდილობენ და სოფელში გადადიან. ოჯახთან ერთად პიტერი მეტამფეტამინის წარმოებას იწყებს.
20921„Roads to Vegas“გრეგ კოლტონისტივ კალაჰანიმაისი 19, 2013 (2013-05-19)AACX205.28[170]
ბრაიანი და სტიუი ლას-ვეგასში ტელეპორტით მიდიან. რაღაცა ცუდად მიდის, რის გამოც მანქანა ბრაიანის და სტიუის 2 კოპიოს ქმნის. პერსონაჟები ვერანაირად ვერ ხვდებიან ერთმანეთს, რაც კარდინალურად მოქმედებს მათ ვეგასურ ცხოვრებაზე.
21022„No Country Club for Old Men“ჯერი ლენგფორდიტერეზა ჰსიაომაისი 19, 2013 (2013-05-19)AACX215.16[170]
გრიფინები ქალაქგარეთა კლუბში წევრიანდებიან, თუმცა, საბოლოოდ მათ იქიდან აძევებენ.

მეთორმეტე სეზონი (2013–14)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 12).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
2111„Finders Keepers“ჯონ ჰოლმკვისტიმაიკ დეზილეტსი და ენტონი ბლასუჩისექტემბერი 29, 2013 (2013-09-29)BACX015.23[171]
პიტერი დარწმუნებულია, რომ კუაჰოგის ერთ-ერთ რესტორანში განძია დამალული. ეს ლეგენდა სწრაფად ვრცელდება ქალაქში, ამიტომ, კუაჰოგელები მასობრივად ეძებენ მითურ განძს.
2122„Vestigial Peter“ჯულიუს ვუბრაიან სკალიოქტომბერი 6, 2013 (2013-10-06)BACX025.20[172]
პიტერმა აღმოაჩინა, რომ კისერში მას ჰყავს რუნდიმენტარული ტყუპისცალი. პიტერი მას ჩიპს არქმევს. მალევე, გრიფინების მთელი ყურადღება ექცევა მხოლოდ ჩიპს, რაც პიტერს მალევე ბეზრდება.
2133„Quagmire's Quagmire“პიტ მიშელსიჩერი ჩევაპრავატდუმრონგინოემბერი 3, 2013 (2013-11-03)BACX034.87[173]
ქუაგმაირი მისნაირად სექსუალურად დაუნაყრებელ გოგო სონიას ხვდება. ამავე დროს ბრაიანის, სტიუის და სათამაშო დათვ რუპერტის შორის იქმნება სასიყვარულო სამკუთხედი.
2144„A Fistful of Meg“ჯო ვოქსიდომინიკ ბიანკი და ჯონ ვოქსინოემბერი 10, 2013 (2013-11-10)AACX224.18[174]
სასადილოში მეგი შემთხვევით ასხავს საჭმელს ახალ ბავშვს, რომლის ზედმეტსახელია გადარეული მაიკი. მაიკი მეგის სიკვდილის თარიღად უახლოეს პარასკევს ნიშნავს. ამავე დროს, შიშველი პიტერი მუდმივად დასდევს ბრაიანს, სანამდე სიტუაცია ძალიან არ იძაბება.
2155„Boopa-dee Bappa-dee“მაიკ კიმიუელესლი უაილდინოემბერი 17, 2013 (2013-11-17)BACX044.46[175]
გრიფინები იტალიაში მიემგზავრებიან, სადაც პიტერი ოჯახის პასპორტებს წვავს, რაც მათ ამერიკაში დაბრუნებას საგრძნობლად ართულებს.
2166„Life of Brian“ჯოსეფ ლიალექს კარტერინოემბერი 24, 2013 (2013-11-24)BACX054.58[176]
დროში სახიფათო მგზავრობის შემდეგ სტიუი მანქანას ანადგურებს. მოგვიანებით ის ამაზე ძალიან ინანებს, რადგანაც ბრაიანი დაიღუპება.
2177„Into Harmony's Way“ბრაიან აილზიჯულიუს შარპედეკემბერი 8, 2013 (2013-12-08)BACX065.36[177]
პიტერი და ქუაგმაირი ამჩნევენ, რომ ძალიან კარგად მღერიან, ამიტომ, დუეტს ქმნიან. კონცერტების და დიდების შემდეგ ისინი ამჩნევენ, რომ ერთად სიმღერა უკვე აღარ შეუძლიათ.
2188„Christmas Guy“გრეგ კოლტონიპატრიკ მეიგანიდეკემბერი 15, 2013 (2013-12-15)BACX076.37[178]
კარტერ პიუტერშმიდტს სურს გააუქმოს კუაჰოგის საშობაო კარნავალი, რომლის გადარჩენაც პიტერს მოუწევს. ამავე დროს სტიუი აწყობს გეგმას, რომ შობაზე მიიღოს ის, რაც მას უნდა.
2199„Peter Problems“ბობ ბოუენიტერეზა ჰსიაოიანვარი 5, 2014 (2014-01-05)BACX085.76[179]
როდესაც პიტერი ხედავს, რომ ვეღარ ასრულებს ცოლ-ქმრულ მოვალეობას, დახმარებისათვის მიდის ქუაგმაირთან და ჯოსთან, რათა მათ მას ადრეული ქარიზმა უკან დაუბრუნონ.
22010„Grimm Job“ჯო ვოქსიალექს სულკინიიანვარი 12, 2014 (2014-01-12)BACX095.22[180]
პიტერი სტიუის ლინგვისტების და გერმანული სახალხო კულტურის მკვლევარების, ძმები გრიმების ზღაპრებს უყვება.
22111„Brian's a Bad Father“ჯერი ლენგფორდიკრის შერიდანიიანვარი 26, 2014 (2014-01-26)BACX104.11[181]
ბრაიანის შვილი, დილანი ტელევიზიაში ახალი ვარსკვლავი ხდება. ბრაიანი ამის გამოყენებას და შვილის პოპულარობის მითვისებას გეგმავს. ამავე დროს, პიტერი ნადირობაზე შემთხვევით ტყვიას ესვრის ქუაგმაირს.
22212„Mom's the Word“ჯონ ჰოლმკვისტიტედ ჯესაპიმარტი 9, 2014 (2014-03-09)BACX114.56[182]
დედის გარდაცვალების შემდეგ პიტერი უკვე გარდაცვლილის მეგობართან, ეველინთან იწყებს მეგობრობას. მათი ურთიერთობა მალევე რომანტიულ ხასიათს იღებს. ამავე დროს, სტიუი დაბნეულია სიკვდილის რეალობის გაგებით.
22313„3 Acts of God“ბობ ბოუენიალეკ სულკინიმარტი 16, 2014 (2014-03-16)AACX174.62[183]
პიტერი და მეგობრები მიდიან ღმერთის მოსაძებნად, რათა უკანასკნელი აღარ ჩაერიოს პროფესიონალური საფეხბურთო თამაშების შედეგებში.
22414„Fresh Heir“მაიკ კიმისტივ კალაჰანიმარტი 23, 2014 (2014-03-23)BACX134.38[184]
კრისი უარს ამბობს კარტერის მემკვიდრეობაზე. პიტერი ამის შესახებ იგებს და მზადაა ყველაფერზე წავიდეს, რათა ლოისის მამის ქონება შეინარჩუნოს.
22515„Secondhand Spoke“ჯულიუს ვუდეივ რაიტიმარტი 30, 2014 (2014-03-30)BACX124.17[185]
სარეკლამო ხელმძღვანელი, მისტერ სტოუნი, სთავაზობს პიტერს ანტისათამბაქო კამპანიის სახე გახდეს. ამისთვის პიტერმა თვითონ უნდა დაიწყოს მოწევა. ამავე დროს, სტიუი ეხმარება კრისს სასკოლო ხულიგნების ცემაში.
22616„Herpe the Love Sore“გრეგ კოლტონიენდრიუ გოლდბერგიაპრილი 6, 2014 (2014-04-06)BACX164.77[186]
პიტერის და მისი მეგობრების საყვარელ ადგილზე მიდიან ადგილობრივი ბანდიტები, რომლებიც ამტკიცებენ, რომ ის მათი ადგილია. ამავე დროს, ბრაიანი სტიუის ჰერპესს სდებს.
22717„The Most Interesting Man in the World“ჯოსეფ ლიტომ დევანიაპრილი 13, 2014 (2014-04-13)BACX144.39[187]
ნამდვილი მამა-შვილის ნაირად დროის გასატარებლად პიტერს სტიუი პარკში მიჰყავს, მაგრამ, პარკიდან მას სხვა ბავშვი მიჰყავს.
22818„Baby Got Black“ბრაიან აილზიკევინ ბიგინსი და ტრევისბოუაპრილი 27, 2014 (2014-04-27)BACX154.02[188]
ჯერომი უკრძალავს კრისს თავის შვილთან, პემთან შეხვედრას, რის გამოც კრისი და პემი სახლიდან მიდიან. პიტერი და ჯერომი შვილების დასაბრუნებლად ერთად იწყებენ მუშაობას.
22919„Meg Stinks!“ბობ ბოუენიდენი სმითიმაისი 4, 2014 (2014-05-04)BACX174.40[189]
მეგი პიტერთან ერთად ერთობა, ბრაიანს კი გარეთ უწევს ცხოვრება, რადგანაც იგი სკუნსმა შეასხურა, ამით გამოწვეული ცუდი სუნის გამო კი მას სახლში შესვლა აუკრძალეს.
23020„He's Bla-ack!“სტივ რობერტსონიჯულიუს შარპემაისი 11, 2014 (2014-05-11)BACX194.16[190]
კლივლენდი ოჯახთან ერთად კუაჰოგში ბრუნდება, თუმცა ვერ ახერხებს პიტერთან ურთიერთობას — ეს მას ცოლმა აუკრძალა. ამის მიზეზი გახდა ის, რომ მისი და ლოისის აღზრდის მეთოდები კარდინალურად განსხვავდება.
23121„Chap Stewie"“ჯო ვოქსიარტი იოჰანი და შონ რაიზიმაისი 11, 2014 (2014-05-11)BACX183.88[191]
როდესაც პიტერი და კრისი არ აძლევენ სტიუის ტელევიზორის ყურების საშუალებას, იგი მიემგზავრება წარსულში, რათა გააკეთოს ისე, რომ პიტერი და ლოისი არასდროს შეხვდნენ. მათ მაგივრად მისი მშობლები ბრიტანელები ხდებიან.

მეცამეტე სეზონი (2014–15)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 13).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
2321„The Simpsons Guy“პიტერ შინიპატრიკ მეიგანისექტემბერი 28, 2014 (2014-09-28)BACX22 BACX238.45[192]
გრიფინების და სიმფსონების ოჯახი ერთმანეთს ხვდება. სტიუი ბარტთან ერთად ერთობა, ლოისი დროს ატარებს მარჯთან, ლიზა მეგს ნიჭის პოვნაში ეხმარება, პიტერი და გომერი კი ლუდის საუკეთესო მარკაზე დაობენ.
2332„The Book of Joe“მაიკ კიმიმაიკ დეზილეტსიოქტომბერი 5, 2014 (2014-10-05)CACX013.63[193]
პიტერი ჯოს ოცნების ასრულებაში ეხმარება. ჯო აქვეყნებს წიგნს ბავშვებისთვის, თუმცა, სიტუაცია კონტროლიდან გამოდის, როდესაც პიტერი თანაავტორი ხდება. ამავე დროს, ბრაიანი ხდება პროფესიონალი მორბენალი.
2343„Baking Bad“ჯერი ლენგფორდიმარკ ჰენტემანიოქტომბერი 19, 2014 (2014-10-19)BACX204.74[194]
პიტერი და ლოისი წყვეტენ პეჩენიის გაყიდვის მაღაზია გახსნან. მათი ბიზნესი არალეგალური ხდება, როდესაც პიტერს თავში გაყიდვების გაზრდის იდეა მოსდის.
2354„Brian the Closer“ჯონ ჰოლმკვისტისტივ მარმელინოემბერი 9, 2014 (2014-11-09)BACX213.63[195]
ბრაიანი კოსმეტიკურ ოპერაციას იკეთებს და უძრავი ქონების აგენტი ხდება. მუშაობაში მას ხელს ქუაგმაირთან ჩხუბი უშლის.
2365„Turkey Guys“ჯულიუს ვუჩერი ჩევაპრავატდუმრონგინოემბერი 16, 2014 (2014-11-16)CACX024.46[196]
მადლიერების დღის წინა ღამეს მთვრალი პიტერი და ბრაიანი ინდაურს ჭამენ. მოგვიანებით, მათ სხვა ინდაურის ძებნა უწევთ. პიტერის არყოფნის დროს კრისი წვყეტს სახლში მთავარი მამაკაცი გახდეს.
2376„The 2000-Year-Old Virgin"“ჯოსეფ ლიტედ ჯესაპიდეკემბერი 7, 2014 (2014-12-07)CACX034.44[197]
პიტერი სავაჭრო ცენტრში იესოს დასდევს და იგებს, რომ იგი ვაჟიშვილია. ჯოსთან და ქუაგმაირთან ერთად იგი იესოსთვის საუკეთესო დაბადების დღის ორგანიზებას და მის ნამდვილ მამაკაცად გადაქცევას აპირებს.
2387„Stewie, Chris, & Brian's Excellent Adventure“ჯო ვოქსიალექს კარტერიიანვარი 4, 2015 (2015-01-04)CACX045.53[198]
სტიუი და ბრაიანი კრისს ისტორიის გამოცდის ჩაბარებაში ეხმარებიან და დროის მანქანას იყენებენ. კრისი ყველაფერს აფუჭებს და მეგობრები ტიტანიკზე ხვდებიან.
2398„Our Idiot Brian“ჯონ ჰოლმკვისტიაარონ ლიიანვარი 11, 2015 (2015-01-11)CACX054.12[199]
მეგი სთხოვს ბრაიანს მის მაგივრად ჩააბაროს გამოსაშვები გამოცდები. ბრაიანი ვერ აბარებს, რის გამოც ყველა იწყებს ფიქრს, რომ იგი ჭკვიანი არაა. პიტერი მასთან ერთად ერთ დღეს ატარებს და იდიოტთა ცხოვრების პლიუსებს აჩვენებს.
2409„This Little Piggy“ბრაიან აილზიკრისტინ ლონგიიანვარი 25, 2015 (2015-01-25)CACX063.19[200]
მეგის ოცნება ახდა: მას სამოდელო ბიზნესში შესთავაზეს მუშაობა. მეგმა არ იცოდა, რომ სინამდვილეში ფუტ-ფეტიშის რეკლამაში მოხვდა.
24110„Quagmire's Mom“გრეგ კოლტონიტომ დევანითებერვალი 8, 2015 (2015-02-08)CACX072.81[201]
ბანკში პიტერი იგებს, რომ სინამდვილეში მისი სახელია ჯასტინია. ამის შემდეგ იგი ცდილობს მაგარი თინეიჯერის როლი ითამაშოს. ამავე დროს, პოლიციას სურს ქუაგმაირის დაპატიმრება არასრულწლოვანთან სექსუალური ურთიერთობისათვის, თუმცა, საქმეში ერევა ქუაგმაირის დედა.
24211„Encyclopedia Griffin“ჯერი ლენგფორდილიუი მორტონითებერვალი 15, 2015 (2015-02-15)CACX082.51[202]
პიტერი და მისი მეგობრები ქმნიან დეტექტიურ სააგენტოს და არკვევენ, რომ კრისი ქურდია.
24312„Stewie is Enceinte“სტივ რობერტსონიგერი ჟანეტიმარტი 8, 2015 (2015-03-08)CACX093.98[203]
ბრაიანს აღარ უნდა სტიუისთან დროის გატარება, ამიტომ სიტუი წყვეტს დნმ-ის გამოყენებით ბრაიანისგან შვილი გააჩინოს. ამავე დროს, პიტერი და მისი მეგობრები ვირუსული ვიდოეს გადაღებას ცდილობენ.
24413„Dr. C and the Women“მაიკ კიმიდეივიდ ბოუმარტი 15, 2015 (2015-03-15)CACX103.45[204]
მეგი მუშაობას იწყებს აეროპორტში. ამავე დროს, კლივლენდ ბრაუნი ხდება თერაპევრი და პიტერს და ლოისს ეხმარება. პიტერი მალევე უკმაყოფილო ხდება მეგობრის შესაძლებლობებით და მეგობარს მისი ცოლისთვის საიდუმლოების გაცემით ემუქრება.
24514„#JOLO“იულიუს ვუარტი იოჰანი & შონ რაიზიაპრილი 12, 2015 (2015-04-12)CACX113.11[205]
უკვალოდ დაკარგული ბიჭის გადარჩენის შემდეგ პიტერი გმირი ხდება. ამავე დროს, ჯო სამსახურს ტოვებს და მეგობრებთან ერთად ნიაგარის ჩანჩქერს სტუმრობს.
24615„Once Bitten“ჯულიუს ვუენტონი ბლასუჩიაპრილი 19, 2015 (2015-04-19)CACX123.30[206]
ბრაიანი ვარჯიშის სკოლას გადის, რის შემდეგაც უფრო დამჯერი ხდება. ეს არ მოსწონს პიტერს: მას ძველი ბრაიანი ენატრება. ამავე დროს, კრისი იჩენს ახალ მეგობარს, რომელიც მას ღალატობს: მეგობრობა საჭირო იყო მეგის გასაცნობად.
24716„Roasted Guy“ჯო ვოქსიენდრიუ გოლდბერგიაპრილი 26, 2015 (2015-04-26)CACX133.17[207]
პიტერი მონაწილეობას იღებს შოუში, სადაც მთავარ გმირს მეგობრები დასცინიან. პიტერს ეს სწყინს და ქალებთან იწყებს მეგობრობას, თუმცა, მათთანაც პრობლემები უჩნდება.
24817„Fighting Irish“ბრაიან აილზიჯეიდი სამუელსიმაისი 3, 2015 (2015-05-03)CACX153.68[208]
პიტერის მეგობრების ბეზრდებათ, რომ იგი სულ ტრაბახობს იმით, რომ ლიამ ნისონის ცემა შეუძლია. მოულოდნელად მას ამის შანსი ეძლევა: ნისონი კუაჰოგში ფილმის გადაღებაზეა. ამავე დროს სტიუი ლოისზე იწყებს ეჭვიანობას, რადგანაც უკანასკნელი საბავშვო ბაღში იწყებს მუშაობას.
24918„Take My Wife“ჯონ ჰოლმკვისტიკევინ ბიგინსიმაისი 17, 2015 (2015-05-17)CACX142.85[209]
ლოისი ბაჰამის კუნძულებზე საგზურის ბრონირებას ახდენს, თუმცა, საგზური ქორწინების კონსულტაციის პროგრამა აღმოჩნდა. პიტერის და ლოისის არყოფნის დროს ბავშვები კარტერ პიუტერშმიდტან არიან, რომელიც შეწუხებულია იმით, რომ ბავშვები ელექტრონიკით არიან გარშემორტყმულნი. იგი მათ მისი ბავშვობის თამაშებს სთავაზობს.

მეთოთხმეტე სეზონი (2015–16)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 14).
#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებარეჟისორისცენარის ავტორიორიგინალური ეთერის თარიღიწარმ.
კოდი
აშშ მაყურებელი
(მილიონი)
2501„Pilling Them Softly“ჯერი ლანგფორდიჰის დეივენფორთისექტემბერი 27, 2015 (2015-09-27)CACX172.87[210]
სტიუის დაუსვეს დიაგნოზი: ჰიპერაქტიურობის სინდრომი. ექიმმა მას გამოუწერა ამფეტამინის შემცველი წამალი, რომლის დალევაც გადაწყვიტა ბრაიანმა, რათა დაეწერა დიდი ნამუშევარი გამოფენისთვის. ამავე დროს, პიტერი და ქუაგმაირი დაობენ იმის შესახებ, თუ ვინ უკეთესად წაიყვანს კულინარულ შოუს.
2512„Papa Has a Rollin Son“სტივ რობერტსონიდენი სმითიოქტომბერი 4, 2015 (2015-10-04)CACX183.56[211]
ჯოს დაბადების დღისთვის მისმა მეგობრებმა მამამისი მოძებნეს. აღმოჩნდა, რომ ჯოს მამა ინვალიდების მიმართ არაა ტოლერანტული. ამის გამო, პიტერი თავის თავს ჯოდ ასაღებს. ამავე დროს, სტიუის ეშინია მთელი ცხოვრების განმავლობაში დაბლად დარჩენის, ამიტომ, შეჩვევისათვის, ტომ კრუზთან ერთად იწყებს დროის ტარებას.
2523„Guy, Robot“მაიკ კიმიკრის რეგანიოქტომბერი 11, 2015 (2015-10-11)DACX022.79[212]
სტიუი ჩხუბობს ბრაიანთან სთენ-აპ კომიკოსის კარიერის გამო. ბრაიანის ჯინაზე, სტიუი ქმნის რობოტს და მასთან იწყებს მეგობრობას. მათი ურთიერთობა მალევე იმსხვრევა: რობოტი შემქმნელზე ჭკვიანი ხდება.
2534„Peternormal Activity“გრეგ კოლტონიკრის შერიდანიოქტომბერი 25, 2015 (2015-10-25)CACX163.85[213]
საშინელებათა ფილმისთვის იდეის ძებნის დროს მეგობრები შემთხვევით ადამიანს კლავენ და მომხდარის ერთმანეთზე გადაბრალებას იწყებენ.
2545„Peter, Chris, & Brian“ჯო ვოქსიპატრიკ მეიგანინოემბერი 8, 2015 (2015-11-08)DACX032.58[214]
პიტერი იღებს ჩეკს დედამისის სახლის გაყიდვის შესახებ და იხსენებს, რომ მისი პორნოგრაფიული კოლექცია ჯერ კიდევ იქაა. იგი კოლექციისათვის ბრუნდება და პოულობს კასეტას, რომელზეც წერია „პიტერს პიტერისაგან“. თავისი საცოდავი ცხოვრების გაცნობიერების შემდეგ იგი ცდილობს კრისის დაკვალიანებას.
2556„Peter's Sister“ჯონ ჰოლმკუისტიტომ დევანინოემბერი 15, 2015 (2015-11-15)DACX042.91[215]
პიტერის და, კარენი, გრიფინებთან მადლიერების დღეზე მიდის და პიტერის დამცირებას იწყებს ისე, როგორც იგი მეგს ამცირებდა. მეგს ეს თავიდან მოსწონს, თუმცა, მოგვიანებით მამა ეცოდება და კარენის რინგზე დამარცხებაში ეხმარება. ამავე დროს, ბრაიანი და სტიუი ორგანიზმის წმენდაზე მიდიან.
2567„Hot Pocket-Dial“სტივ რობერტსონიაარონ ლინოემბერი 25, 2015 (2015-11-25)DACX063.37[216]
ქუაგმაირი რესტორანში აიდას ეუბნება, რომ ლოისი უყვარს, მაგრამ, ვერ ამჩნევს, რომ ამ დროს მისი ტელეფონი პიტერთან გავიდა. პიტერი გაბრაზებულია, სიტუაციის მოგვარებას კი ბრაიანი ცდილობს.
2578„Brokeback Swanson“იულიუს ვუტედ ჯესუპიდეკემბერი 6, 2015 (2015-12-06)DACX073.63[217]
ხარების მარათონის დროს ჯო მათი მსხვერპლი ხდება, რის გამოც სრულად პარალიზირებულ მდგომარეობაში გადადის, მეგობრებს კი მისი მოვლა არ უნდათ.
2589„A Shot in the Dark“ბრაიან აილსიმაიკ დესილეციდეკემბერი 13, 2015 (2015-12-13)DACX053.74[218]
პიტერს ეზოდან დივანი მოპარეს, რის შემდეგაც მან და მეგობრებმა „დამცავი პატრული“ შექმნეს. ღამით პიტერი ამჩნევს, რომ კლივლენდის სახლში ვიღაც იპარება, ამიტომ, მძარცველს ცეცხლს უხსნის. მძარცელი თვითონ კლივლენდი აღმოჩნდა, პიტერს კი ბრალი წაუყენეს რასობრივ ნიადაგზე ჩადენილი დანაშაულის გამო.
25910„Candy, Quahog Marshmallow“ჯოზეფ ლიჩერი ჩევაპრავათდუმრონგიიანვარი 3, 2016 (2016-01-03)DACX013.26[219]
პიტერი, კლივლენდი და ჯო პოულობენ კორეული სერიალის კასეტებს, რომელშიც ოდესღაც ქუაგმაირი იღებდა მონაწილეობას. ბოლო ნაწილის პოვნა ვერ მოხერხდა, ამიტომ, მეგობრები მის მოსაძებნად კორეაში გაემგზავრნენ, სადაც ქუაგმაირი თავის ძველ სიყვარულს შეხვდა და კორეაში სამუდამოდ დარჩენა გადაწყვიტა.
26011„The Peanut Butter Kid“გრეგ კოლტონიართი ჯონანიიანვარი 10, 2016 (2016-01-10)DACX083.92[220]
გრიფინებს სერიოზულოი პრობლემები უჩნდებათ. ამ დროს, სტიუი არაქისის კარაქის ახალი მარკის ოფიციალური სახე და ცნობილი ადამიანი ხდება. პიტერს ეს არ ყოფნის და იგი შვილის ექსპლოტირებას იწყებს. ყველაფერს ბოლოს ბრაიანი უღებს.
26112„Scammed Yankees“ჯერი ლანგფორდირეი ჯეიმზი2016 (2016)DACX093.40[221]
ლოისი და ბარბარა სპა პროცედურების დღეზე მიდიან, პიტერს და კარტერს კი სახლში ტოვებენ. ისინი, თავის მხრივ, შემთხვევით აძლევენ ფულს თაღლითებს. ამიტომ, მათი მიზანია აფრიკაში წასვლა და ფულის დაბრუნება. ამავე დროს, ბრაიანი ხვდება მეგის მეგობარს, პეტის.
26213„An App a Day“მაიკ კიმიანტონი ბლასუჩითებერვალი 14, 2016 (2016-02-14)DACX122.57[222]
პიტერი თავის ტელეფონში აპლიკაციების მაღაზიას პოულობს და ტელეფონის მეხსიერების გატენვის შემდეგ მას კრისს აძლევს, რაც საბოლოოდ ცუდად დამთავრდება. ამავე დროს, სტიუი ტენისის თამაშს იწყებს.
26314„Underage Peter“ჯოზეფ ლიშონ რისითებერვალი 21, 2016 (2016-02-21)DACX132.72[223]
მერი უესტი მშრალ კანონს აყენებს: ალკოჰოლის ყიდვა მხოლოდ 50 წელს გადაცილებულებს შეუძლიათ. ძაღლების წლებით ბრაიანი „სრულწლოვანია“. პიტერი მას თავის მიზნებში იყენებს.
26415„A Lot Going on Upstairs“ჯო ვოქსისტივ ქალაგანიმარტი 6, 2016 (2016-03-06)DACX112.74[224]
პიტერი სარდაფს თავის ოთახად აქცევს და იქ თავისი მეგობრები მიჰყავს. ამავე დროს, სტიუის კოშმარები ესიზმრება, რის გამოც დაძინებას ვერ ახერხებს.
26516„The Heartbreak Dog“ბრაიან აილსილუი მორტონიმარტი 16, 2016 (2016-03-16)DACX142.98[225]
ბრაიანი იწყებს რომანს ჯოს ცოლ ბონისთან, მეგი კი მოხუცებულთა სახლიდან სხვადასხვა რაღაცებს იპარავს.
26617„Take a Letter“ჯონ ჰოლმკუისტიკევინ ბიგინსიაპრილი 17, 2016 (2016-04-17)DACX152.93[226]
ლოისი მუშაობას იწყებს ფოსტაში, რათა სტიუის საბავშვო ბაღში სიარული გადაიხადოს. სამსახურში იგი პოულობს პიტერის სასიყვარულო წერილს, რომელიც მან ლოისთან ქორწინებამდე სხვა გოგოს გაუგზავნა.
26718„The New Adventures of Old Tom“სტივ რობერტსონიტრევის ბოუიმაისი 8, 2016 (2016-05-08)DACX162.76[227]
პიტერი სავაჭრო ცენტრში დაიკარგა, რის გამოც იგი ახალ ამბებში აჩვენეს. ამავე დროს, გოგოზე შთაბეჭდილების მოსახდენად, ბრაიანი თავს მილიონერად ასაღებს.
26819„Run, Chris, Run“იულიუს ვუდემინ ფაჰეიმაისი 15, 2016 (2016-05-15)DACX172.65[228]
კრისი სასკოლო წვეულების მეფე ხდება. მეგი ხვდება, რომ ეს მასზე დასაცინად გააკეთეს.
26920„Road to India“გრეგ კოლტონიდენი სმითიმაისი 22, 2016 (2016-05-22)DACX182.59[229]
ბრაიანი ტელეფონით იცნობს გოგონას და მის სანახავად ინდოეთში მიდის.

მეთხუთმეტე სეზონი (2016)რედაქტირება

  მთავარი სტატია : გრიფინები (სეზონი 15).

გრიფინები (სეზონი 15)

საშინაო მედიარედაქტირება

სეზონი ეპიზოდები DVD დანაყოფი/სეზონი/სპეციალური
(რეგიონი 1)
DVD სეზონი/სპეციალური
(რეგიონი 2/4)
DVD გამოცემის თარიღი
რეგიონი 1 რეგიონი 2 რეგიონი 4 დისკები
1 7 1 1 15 აპრილი, 2003[230] 12 ნოებმერი, 2001[231] 20 ოქტომბერი, 2003[232] 4
2 21 2 27 იანვარი, 2003[233] 2 აგვისტო, 2004[234]
3 22 2 3 9 სექტემბერი, 2003[235] 21 ივლისი, 2003[236] 2 მაისი, 2005[237] 3
4 30 3 4 29 ნოემბერი, 2005[238] 24 აპრილი, 2006[239] 29 მაისი, 2006[240] 3
4 5 14 ნოემბერი, 2006[241] 30 ოქტობმერი, 2006[242] 1 ნოემბერი, 2006[243] 3
Stewie Griffin:
The Untold Story
Stewie Griffin:
The Untold Story
27 სექტემბერი, 2005[244] 24 ოქტომბერი, 2005[245] 25 იანვარი, 2006[246] 1
5 18 5 6 18 სექტემბერი, 2007[247] 15 ოქტომბერი, 2007[248] 17 ოქტობმერი, 2007[249] 3
6 12 6 7 21 ოქტომბერი, 2008[250] 10 ნოემბერი, 2008[251] 10 დეკემბერი, 2008[252] 3
"Blue Harvest"3 4 "Blue Harvest"3 4 15 იანვარი, 2008[253] 21 იანვარი, 2008[254] 5 იანვარი, 2008[255] 1
7 16 7 8 16 ივნისი, 2009[256] 2 ნოემბერი, 2009[257] 29 სექტემბერი, 2009[258] 3
8 21 8 9 15 ივნისი, 2010[259] 1 ნოემბერი, 2010[260] 17 აგვისტო, 2010[261] 3
"Something, Something,
Something, Dark Side
"1 4
"Something, Something,
Something, Dark Side
"1 4
22 დეკემბერი, 2009[262] 26 დეკემბერი, 2009[263] 23 დეკემბერი, 2009[264] 1
9 18 9 10 13 დეკემბერი, 2011[265] 9 მაისი, 2011[266] 15 ივნისი, 2011[267] 3
10 11 25 სექტემბერი, 2012[268] 7 სექტემბერი, 2011[269] 29 თებერვალი, 2012[270] 3
"It's a Trap!"2 4 "It's a Trap!"2 4 21 დეკემბერი, 2010[271] 27 დეკემბერი, 2010[272] 22 დეკემბერი, 2010[273] 1
10 23 11 12 24 სექტემბერი, 2013[274] 4 ნოემბერი, 2013[275] ოქტომბერი 9, 2013 (2013-10-09)[276] 3
11 22 12 13 17 დეკემბერი, 2013[277] 9 ივნისი, 2014[278] 14 მაისი, 2014[279] 3
12 21 12 14 9 დეკემბერი, 2014[280] 10 ნოემბერი, 2014[281] 10 დეკემბერი, 2014[282] 3
13 18 13 15 8 დეკემბერი, 2015[283] 16 ნოებმერი, 2015[284] მომავალი 3
14 20 14 16 6 დეკემბერი, 2016[285] 7 ნოემბერი, 2016[286] მომავალი 3

რესურსები ინტერნეტშირედაქტირება

ვიკისაწყობში? არის გვერდი თემაზე:

სქოლიორედაქტირება