მთავარი მენიუს გახსნა

ალეხანდრო 'ალექს' გარსია კასანასი (დ.14 იანვარი, 1970, ბარსელონა) — ვეტერანი ესპანელი ფეხბურთელი, პოზიციით ცენტრალური მცველი, შემდგომში მწვრთნელი.

ალექს გარსია
ალექს გარსია.jpg
ალექს გარსია თბილისის „დინამოში“
პირადი მონაცემები
სრული
სახელი
ალეხანდრო გარსია კასანასი
დაბადების
თარიღი
14 იანვარი, 1970 (1970-01-14) (49 წლის)
დაბადების
ადგილი
ბარსელონა, ესპანეთი
სიმაღლე 180 სმ
სათამაშო
პოზიცია
ცენტრალური მცველი
ახალგაზრდული კარიერა
1984–1988 ბარსელონა
პროფესიონალური კარიერა*
წლები გუნდი მატჩი (გოლი)
1988–1993 ბარსელონა B 118 (6)
1993–1995 ბარსელონა 0 (0)
1993–1994რაიო ვალიეკანო (იჯარით) 22 (0)
1994–1995პალამოსი (იჯარით) 32 (0)
1995–1998 კადისი 69 (0)
1998–1999 გრანადა 31 (0)
1999–2000 ხიმნასტიკი ტარაგონა 6 (0)
2000–2001 კორნელია
ეროვნული ნაკრები
1987–1988 ესპანეთი 18 წლ. 5 (0)
1988–1989 ესპანეთი 19 წლ. 3 (0)
1989–1990 ესპანეთი 20 წლ. 2 (0)
1990–1992 ესპანეთი 21 წლ. 5 (0)
1991–1992 ესპანეთი 23 წლ. 3 (0)
სამწვრთნელო კარიერა
2001–2003 ბარსელონა (ახალგაზრდული)
2003–2005 კატალონია 18 წლ.
2005–2009 ბარსელონა (ახალგაზრდული)
2011–2012 დინამო თბილისი
* პროფესიონალურ კლუბებში გამოსვლა და გოლები მხოლოდ ეროვნული ლიგებისთვის იანგარიშება

მას კონტრაქტი ჰქონდა ბარსელონასთან ადრეულ კარიერაში, თუმცა პირველ გუნდში იშვიათად ხვდებოდა, მაგრამ გამოირჩეოდა შედარებით დაბალი ლიგის გუნდებში, ლა ლიგაში გამოჩნდა რაიო ვალეკანოსთან ერთად.

მოგვიანებით გარსია მუშაობდა მწვრთნელად მის პირველ გუნდში (ახალგაზრდობის).

სათამაშო კარიერარედაქტირება

დაიბადა ბარსელონაში, კატალონია. 14 წლის ასაკში ჩაირიცხა ბარსელონას ახალგაზრდულ აკადემიაში. მან გაატარა 2 მთლიანი სეზონი სეგუნდა დევიზიონში B გუნდთან ერთად.

1990–91 წლის სეზონში გარსიამ ითამაშა სამი მატჩი ბლაუგრანას შემადგენლობაში: ორივე მატჩი ესპანეთის სუპერთასის 1990 წლის სეზონის შეხვედრაში მადრიდის რეალის წინააღმდეგ (პირველი თამაში 0–1 წააგეს, მეორე კი 1–4 დათმეს სანტიაგო ბერნაბეუზე, ორივე შემთხვევაში გარსიამ მთლიანი 90 წუთი დაჰყო მოედანზე[1].ასევე 28 წუთი ითამაშა 3–2 გასვლაზე მოგებულ მატჩში დინამო კიევის წინააღმდეგ, უეფა–ს თასების მფლობელთა თასის შეხვედრაში, მას შემდეგ რაც შეცვლაზე შემოვიდა მიქაელ ლაუდრუპის ნაცვლად. 1993 წელს კარიერა განაგრძო რაიო ვალეკანოსა და პალამოსში, ორივე გუნდი დაქვეითდა ლა ლიგიდან, ერთადერთი სეზონი, რომელშიც ამ გუნდებთან ერთად უმაღლეს ლიგაში ასპარეზობდა იყო 1993–94 წლების.

ხუთი სეზონი გაატარა სეგუნდა დივიზიონი B-ში, გუნდებთან: კადისი, გრანადა და გიმნასტიკთან ერთად, ბოლო სეზონი კი გაატარა მისი მშობლიური რეგიონის მოყვარულთა კლუბ კორნელიაში. კარიერა დაასრულა 2001 წელს 31 წლისამ.

სამწვრთნელო კარიერარედაქტირება

სათამაშო კარიერის დასრულებისთანავე გარსიამ ხელი მიჰყო მწვრთნელობას, მისი პირველი სამწვრთნელო სამსახური იყო ბარსელონას ახალგაზრდული გუნდი[2]. 2011 წლის ივნისის ბოლოს, მას შემდეგ რაც 2 წელი გავიდა ბარსელონიდან წამოსვლიდან, დაინიშნა თბილისის დინამოს მთავარ მწვრთნელად, შეცვალა კახა კაჭარავა[3].

2012 წლის იანვარში კლუბის ხელმძღვანელობამ, მას მერე რაც დინამომ წააგო ამხანაგური მატჩი შვეიცარიულ იანგ ბოიზთან გადაწყვიტა გარსია თანამდებობიდან მოეხსნა და მის მაგივრად გიორგი დევდარიანი დაინიშნა[4].

ტიტულებირედაქტირება

მოთამაშერედაქტირება

სტატისტიკარედაქტირება

მწვრთნელირედაქტირება

გუნდი ქვეყანა დაწყ. დამთ. რეკორდი
მოგება % გტ გშ +/-
დინამო თბილისი   29 ივნისი 2011 31 იანვარი 2012 28 15 6 7 53.57 53 30 +23
ჯამში 28 15 6 7 53.57 53 30 +23

რესურსები ინტერნეტშირედაქტირება

სქოლიორედაქტირება