სტატიაში მოცემულია ეკონომისტთა არასრული სია. ეკონომიკის ისტორიის უკეთ გასაცნობად იხილეთ სტატია ეკონომიკური აზროვნების ისტორია.

ეკონომისტებირედაქტირება

რედაქტირება

 
Thomas Attwood
 
George Akerlof
 
Kenneth Arrow
 
Maurice Allais
 
Robert Aumann

რედაქტირება

 
Jean Bodin
 
Frédéric Bastiat
 
Eugen von Boehm-Bawerk
 
Gary Becker
 
Fischer Black
 
James M. Buchanan
 
Ben Bernanke
 
Walter Block
 
Francine D. Blau
 
Olivier Blanchard
 
Willem Buiter

რედაქტირება

 
Thomas Chalmers
 
Henry Charles Carey
 
John Bates Clark
 
John R. Commons
 
Attilio Celant
 
Augustin Carstens
 
Ha-Joon Chang

Dრედაქტირება

 
Gérard Debreu
 
Harold Demsetz
 
Partha Dasgupta
 
Avinash Dixit
 
J. Bradford DeLong
 
Esther Duflo

Eრედაქტირება

 
Friedrich Engels
 
Robert F. Engle

Fრედაქტირება

 
William Fleetwood
 
Irving Fisher
 
Milton Friedman
 
Jason Furman
 
Robert Fogel

Gრედაქტირება

 
Charles Gide
 
Henry George
 
John Kenneth Galbraith
 
Edward Glaeser
 
Ian Goldin

Hრედაქტირება

 
David Hume
 
Friedrich Hayek
 
Eli Heckscher
 
Trygve Haavelmo
 
James Heckman

რედაქტირება

რედაქტირება

 
William Stanley Jevons

Kრედაქტირება

 
Ibn Khaldun
 
Nicholas Kaldor
 
Finn E. Kydland
 
Anne Osborn Krueger

Lრედაქტირება

 
John Law
 
Lyndon LaRouche
 
Abba Lerner
 
Oskar Lange
 
Rosa Luxemburg

Mრედაქტირება

 
Thomas Malthus
 
John Stuart Mill
 
Alfred Marshall
 
Karl Marx
 
Ludwig von Mises
 
Gunnar Myrdal
 
Roger Myerson
 
Dale Mortensen
 
Xavier Sala i Martin
 
Dambisa Moyo

რედაქტირება

 
Dudley North
 
John Forbes Nash

Oრედაქტირება

 
Robert Owen
 
Bertil Ohlin
 
Elinor Ostrom

Pრედაქტირება

 
Vilfredo Pareto
 
Arthur Cecil Pigou
 
Thomas Piketty
 
Edward C. Prescott
 
Christina Paxson

Qრედაქტირება

 
Francois Quesnay

Rრედაქტირება

 
David Ricardo
 
Joan Robinson
 
Murray Rothbard
 
Christina Romer
 
Matthew Rabin

Sრედაქტირება

 
Jean-Baptiste Say
 
Adam Smith
 
Joseph Schumpeter
 
Paul Samuelson
 
Robert Solow
 
Joseph E. Stiglitz
 
Michael Spence
 
Mark Skousen
 
Hans-Werner Sinn
 
Robert Shiller
 
Lawrence Summers

რედაქტირება

 
Anne Turgot
 
Frank William Taussig
 
Jan Tinbergen
 
Gordon Tullock

Uრედაქტირება

Vრედაქტირება

 
Thorstein Veblen
 
Paul Volcker

Wრედაქტირება

 
Léon Walras
 
Max Weber
 
Knut Wicksell
 
Marilyn Waring
 
Martin Wolf

რედაქტირება

  • ქსენოფონტი (დ. ძვ.წ 430 – გ. ძვ.წ 354) — ძველი ბერძენი ისტორიკოსი და ეკონომისტი.

Yრედაქტირება

 
Janet Yellen
 
Muhammad Yunus

რედაქტირება

იხილეთ აგრეთვერედაქტირება

რესურსები ინტერნეტშირედაქტირება

სქოლიორედაქტირება