გერმანიის უმაღლესი სასწავლებლების სია

ქვემორე სტატია შეიცავს ბოლოს განახლებულ მონაცემებს გერმანიის ფედერაციულ რესპუბლიკაში დღესდღეობით არსებულ უმაღლესი სასწავლო დაწესებულებების შესახებ.

უმაღლეს სასწავლებელთა მოცემულ ნუსხაში მითითებულია სასწავლო დაწესებულების მესაკუთრე, სტატუსი, დაარსების თარიღი და სტუდენტების რაოდენობა.

2018-19 წლების ზამთრის სემესტრის დამდეგს გერმანიაში ფუნციონირებდა 426 უმაღლესი სასწავლებელი, რომელთაგან შემდეგი პროფილისა და სტატუსის დაწესებულებებია:

დაუსწრებელი სწავლების უნივერსიტეტი ჰაგენში დისტანციური სწავლების ყველაზე დიდი უმაღლესი სასწავლო დაწესებულებაა გერმანიის ფედერაციულ რესპუბლიკაში.

არსებული 426 უმაღლესი სასწავლო დაწესებულებიდან 120 სუბიექტი წარმოადგენს კერძო მფლობელობაში არსებულ უმაღლეს სასწავლებელს.[2]

ცალკე შეგიძლიათ იხილოთ აგრეთვე:

  1. გერმანიის კერძო უმაღლესი სასწავლებლების სია.
  2. გერმანიის სპეციალური უმაღლესი სასწავლებლების სია.

რაოდენობრივად ყველაზე დიდი გერმანული უმაღლესი სასწავლებელი იყო ჰაგენის დისტანციური იგივე დაუსწრებელი სწავლების უნივერსიტეტი, რომელშიც 2019 წლის დასასრულს 70 000 სტუდენტი ირიცხებოდა იმატრიკულაციის წესით.

ორი საინტერესო ფაქტირედაქტირება

  • გერმანიის დასწრებული სწავლების უნივერსიტეტებს შორის ყველაზე დიდ სასწავლო დაწესებულებად ითვლება მიუნხენის ლუდვიგ მაქსიმილიანის სახელობის უნივერსიტეტი.
  • გერმანიის ტერიტორიაზე ყველაზე ძველ უნივერსიტეტად რუპრეხტ-კარლს-უნივერსიტეტი ითვლება, რომელიც 1386 წელს დაარსებულა. არსებული უნივერსიტეტი იმითაცაა საყურადღებო, რომ ამ სასწავლო დაწესებულებას დაარსების დღიდან ვიდრე დღემდე სწავლების უწყვეტი ტრადიცია გააჩნია.

სახელმწიფო და სახელმწიფოდ ცნობილი უმაღლესი სასწავლებლებირედაქტირება

ქვემორე სიაში ჩამოთვლილია დღესდღეობით გერმანიის ფედერაციულ რესპუბლიკაში მოქმედი 426 სახელმწიფო ან სახელმწიფოსთან ასოცირებული უმაღლესი სასწავლო დაწესებულება.

სასწავლო დაწესებულების
სახელწოდება
ფედერალური
მხარე
ფორმა საკუთრება სამეცნიერო ხარისხის
გაცემის უფლება
დაარსების
თარიღი
სტუდენტების რაოდენობა მდგომარეობა
გარკვეული წლის მიხედვით
აახენის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. FH Aachen)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&013671.&&&&&013,671 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
აახენის რაინ-ვესტფალიის ტექნიკური უმაღლესი სასწავლებელი (გერმ. Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1870 &&&&&&&&&&045628.&&&&&045,628 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)[1]
აალენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Aalen)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1962 &&&&&&&&&&&04970.&&&&&04,970 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ალბშტადტ-ზიგმარინგენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Albstadt-Sigmaringen)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&02925.&&&&&02,925 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ალფტერის ალანუსის ხელოვნებისა და საზოგადოების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft - Alfter)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო აქვს 2002 &&&&&&&&&&&&0914.&&&&&0914 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ადმინისტრირების და კომუნალური მომსახურების სპეციალური უმაღლესი სკოლა (ალტენჰოლცი, რაინფელდი) (გერმ. Fachhochschule für Verwaltung und Dienstleistung - Altenholz, Reinfeld)   შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1975 &&&&&&&&&&&&0807.&&&&&0807 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
აღმოსავლეთ ბავარიის ამბერგ-ვაიდენის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Ostbayerische Technische Hochschule Amberg-Weiden)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&03500.&&&&&03,500 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ანსბახის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Ansbach)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&03100.&&&&&03,100 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
აშანფენბურგის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Aschaffenburg)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1995 &&&&&&&&&&&02867.&&&&&02,867 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
საქსონია-ანჰალტის პოლიციის სპეციალური უმაღლესი სკოლა - აშერსლებენი (გერმ. Fachhochschule Polizei Sachsen-Anhalt - Aschersleben)   საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1997 &&&&&&&&&&&&0316.&&&&&0316 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
აუგსბურგის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Augsburg)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&05895.&&&&&05,895 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
აუგსბურგის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Augsburg)   ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1970 &&&&&&&&&&020138.&&&&&020,138 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ბავარიის მეურნეობის უმაღლესი სკოლა (მიუნხენი) (გერმ. Hochschule der Bayerischen Wirtschaft - München)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2012 &&&&&&&&&&&&0147.&&&&&0147 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
გერმანიის საკანონმდებლო საავარიო დაზღვევის უმაღლესი სკოლა - ბად ჰერსფელდი (გერმ. Hochschule der Deutschen Gesetzlichen Unfallversicherung - Bad Hersfeld)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&&0151.&&&&&0151 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბად ჰომბურგის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Bad Homburg)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1990 &&&&&&&&&&&&0553.&&&&&0553 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
საერთაშორისო უმაღლესი სკოლა - ერფურტი (გერმ. IUBH Internationale Hochschule - Erfurt)   თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1998 &&&&&&&&&&027000.&&&&&027,000 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის სამართალუზრუნველყოფის უმაღლესი სკოლა - ბად მიუნსტერაიფელი (გერმ. Fachhochschule für Rechtspflege Nordrhein-Westfalen - Bad Münstereifel)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1976 &&&&&&&&&&&&0685.&&&&&0685 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბად ზოდენ-ალენდორფის სადიპლომო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Diploma Hochschule (Bad Sooden-Allendorf)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&03499.&&&&&03,499 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბამბერგის ოტო-ფრიდრიხ-უნივერსიტეტი (გერმ. Otto-Friedrich-Universität Bamberg)   ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1647/1972 &&&&&&&&&&013119.&&&&&013,119 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ბაიროითის ევანგელიკური საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für evangelische Kirchenmusik Bayreuth)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 2000 &&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბაიროითის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Bayreuth)   ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1975 &&&&&&&&&&012787.&&&&&012,787 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ადამიანთმცოდნეობის აკონის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Akkon-Hochschule für Humanwissenschaften)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0800.&&&&&0800 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ალის სალომონის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Alice Salomon Hochschule Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1908 &&&&&&&&&&&03051.&&&&&03,051 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ბარდ კოლეჯი (გერმ. Bard College Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1999 &&&&&&&&&&&&0100.&&&&&0100 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
გამოყენებით მეცნიერებათა ბერლინის საერთაშორისო უნივერსიტეტი (გერმ. Berlin International University of Applied Sciences)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2014 &&&&&&&&&&&&0109.&&&&&0109 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. bbw Hochschule)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&01045.&&&&&01,045 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ბიზნესის სკოლა (გერმ. BSP Business School Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0346.&&&&&0346 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ტექნიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Beuth Hochschule für Technik Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1823 &&&&&&&&&&012519.&&&&&012,519 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
გამოყენებით მეცნიერებათა კოუდის უნივერსიტეტი (გერმ. CODE University of Applied Sciences)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2017 &&&&&&&&&&&&0230.&&&&&0230 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მედიის უმაღლესი სკოლა დეკრა (გერმ. Dekra Hochschule für Medien)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1997 &&&&&&&&&&&&0332.&&&&&0332 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის დიზაინის აკადემია, კომუნიკაციისა და დიზაინის უმაღლესი სკოლა ეს-ერ-ჰა (გერმ. design akademie berlin, SRH Hochschule für Kommunikation und Design)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&0295.&&&&&0295 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ი-ეს-სი-პი ბიზნესის სკოლა (გერმ. ESCP Business School)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო აქვს 1973 &&&&&&&&&&&01000.&&&&&01,000 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ევროპის მენეჯმენტისა და ტექნოლოგიის სკოლა (გერმ. European School of Management and Technology)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო აქვს 2002 &&&&&&&&&&&&0233.&&&&&0233 2013/14 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1903 &&&&&&&&&&&01372.&&&&&01,372 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პოპულარულ ხელოვნებათა უმაღლესი სკოლა ეს-ერ-ჰა (გერმ. SRH Hochschule der populären Künste)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0269.&&&&&0269 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მედიის, კომუნიკაციისა და ეკონომიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Medien, Kommunikation und Wirtschaft)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2008 &&&&&&&&&&&&0334.&&&&&0334 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ტექნიკისა და ეკონომიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&013922.&&&&&013,922 2018 (ზაფხულის სემესტრი)
ეკონომიკის, ტექნიკისა და კულტურის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Wirtschaft, Technik und Kultur)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2011 &&&&&&&&&&&&0440.&&&&&0440 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის სამართლისა და ეკონომიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&011400.&&&&&011,400 2019 (ზაფხულის სემესტრი)
ბერლინის თავისუფალი უნივერსიტეტი (გერმ. Freie Universität Berlin)   ბერლინი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1948 &&&&&&&&&&038304.&&&&&038,304 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ღია ბიზნესის სკოლა (გერმ. German open Business School)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2011 &&&&&&&&&&&&0444.&&&&&0444 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მმართველობის სკოლა Hertie (გერმ. Hertie School)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო აქვს 2003 &&&&&&&&&&&&0293.&&&&&0293 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჯანმრთელობის და სპორტის გერმანული უმაღლესი სკოლა (გერმ. Deutsche Hochschule für Gesundheit und Sport)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&0888.&&&&&0888 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ჰანს აისლერის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1950 &&&&&&&&&&&&0488.&&&&&0488 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ერნსტ ბუშის სამსახიობო ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Schauspielkunst „Ernst Busch“ Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1951 &&&&&&&&&&&&0221.&&&&&0221 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ჰუმბოლდტის უნივერსიტეტი (გერმ. Humboldt-Universität zu Berlin)   ბერლინი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1810 &&&&&&&&&&043697.&&&&&043,697 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის აი-ბი უმაღლესი სკოლა (გერმ. IB-Hochschule Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&0518.&&&&&0518 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის საერთაშორისო ფსიქოანალიტიკური უნივერსიტეტი (გერმ. International Psychoanalytic University Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0395.&&&&&0395 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის სოციალური უზრუნველყოფის კათოლიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Katholische Hochschule für Sozialwesen Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&01416.&&&&&01,416 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინ-ვაისენზეეს სახელოვნებო სკოლა (გერმ. Kunsthochschule Berlin-Weißensee)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1946 &&&&&&&&&&&&0802.&&&&&0802 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მედიადიზაინის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Mediadesign Hochschule)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2004 &&&&&&&&&&&01279.&&&&&01,279 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ფსიქოლოგიის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Psychologische Hochschule Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&&053.&&&&&053 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის უმაღლესი სკოლა ეს-ერ-ჰა (გერმ. SRH Hochschule Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2002 &&&&&&&&&&&&0518.&&&&&0518 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის შტაინბაის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Steinbeis-Hochschule Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო აქვს 1998 &&&&&&&&&&&08009.&&&&&08,009 2017/18 (ზაფხულის სემესტრი)
ბერლინის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Berlin)   ბერლინი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1770 &&&&&&&&&&035570.&&&&&035,570 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის კოლეჯი ტურო (გერმ. Touro College Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2003 &&&&&&&&&&&&0122.&&&&&0122 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის ხელოვნებათა უნივერსიტეტი (გერმ. Universität der Künste Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1696 &&&&&&&&&&&03447.&&&&&03,447 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბერლინის კვადრიგას უმაღლესი სკოლა (გერმ. Quadriga Hochschule Berlin)   ბერლინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&&075.&&&&&075 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ანჰალტის უმაღლესი სკოლა (ბერნბერგი, დესაი და კეთენი) (გერმ. Hochschule Anhalt - Bernburg, Dessau und Köthen)   საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&04761.&&&&&04,761 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბიბერახის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Biberach)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1964 &&&&&&&&&&&02370.&&&&&02,370 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბილეფელდის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Bielefeld)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&010085.&&&&&010,085 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
სადიაკვნო სამსახურის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule der Diakonie - Bielefeld)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 2006 &&&&&&&&&&&&0559.&&&&&0559 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მცირე და საშუალო მეწარმეობის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule des Mittelstands - Bielefeld)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2000 &&&&&&&&&&&01584.&&&&&01,584 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბილეფელდის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Bielefeld)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1969 &&&&&&&&&&024875.&&&&&024,875 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ბინგენის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Bingen)   რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1897 &&&&&&&&&&&02731.&&&&&02,731 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ბოხუმის ბიზნესის სკოლა ე-ბე-ცეტი - ი-ბი-ზედ (გერმ. EBZ Business School - Bochum)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2008 &&&&&&&&&&&&0569.&&&&&0569 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბოხუმის რაინ-ვესტფალია-ლიპეს ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Rheinland-Westfalen-Lippe - Bochum)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&02000.&&&&&02,000 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბოხუმის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Bochum)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს[2] 1972 &&&&&&&&&&&08041.&&&&&08,041 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ბოხუმის ჯანმრთელობის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Gesundheit - Bochum)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0491.&&&&&0491 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
რურის უნივერსიტეტი ბოხუმში (გერმ. Ruhr-Universität Bochum)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1962 &&&&&&&&&&043113.&&&&&043,113 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ბოხუმის გეორგ აგრიკოლას ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Georg Agricola - Bochum)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1816 &&&&&&&&&&&02178.&&&&&02,178 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბონის შპარკასეს საფინანსო ჯგუფის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule der Sparkassen-Finanzgruppe - Bonn)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2003 &&&&&&&&&&&&0919.&&&&&0919 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბონის ფრიდრიხ ვილჰელმის რაინის უნივერსიტეტი (გერმ. Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1818 &&&&&&&&&&038043.&&&&&038,043 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ბონ-რაინ-ზიგის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Bonn-Rhein-Sieg)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1995 &&&&&&&&&&&08000.&&&&&08,000 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ბრანდენბურგის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Brandenburg)   ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&02920.&&&&&02,920 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრანდენბურგის თეოდორ ფონტანეს სამედიცინო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane)   ბრანდენბურგი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 2014 &&&&&&&&&&&&&082.&&&&&082 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ბრაუნშვაიგის სახვით ხელოვნებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Bildende Künste Braunschweig)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1963 &&&&&&&&&&&01065.&&&&&01,065 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრაუნშვაიგის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Braunschweig)   ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1745 &&&&&&&&&&019881.&&&&&019,881 2018/17 (ზამთრის სემესტრი)
ბრემენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Bremen)   ბრემენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1982 &&&&&&&&&&&08917.&&&&&08,917 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჯანდაცვის მრეწველობის უმაღლესი სკოლა აპოლონი (გერმ. Apollon Hochschule der Gesundheitswirtschaft)   ბრემენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2005 &&&&&&&&&&&01242.&&&&&01,242 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ეკონომიკისა და საერთაშორისო ლოგისტიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für internationale Wirtschaft und Logistik)   ბრემენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&&068.&&&&&068 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრემენის ხელოვნებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Künste Bremen)   ბრემენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1873 &&&&&&&&&&&&0903.&&&&&0903 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრემენის საზოგადოებრივი ადმინისტრირების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Öffentliche Verwaltung Bremen)   ბრემენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1979 &&&&&&&&&&&&0375.&&&&&0375 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრემენის ჯაკობს-უნივერსიტეტი (გერმ. Jacobs University Bremen)   ბრემენი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 1999 &&&&&&&&&&&01312.&&&&&01,312 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრემენის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Bremen )   ბრემენი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1971 &&&&&&&&&&018843.&&&&&018,843 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ბრემერჰაფენის უნივერსიტეტი (გერმ. Hochschule Bremerhaven)   ბრემენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1975 &&&&&&&&&&&03093.&&&&&03,093 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრიულის ევროპული სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Europäische Fachhochschule - Brühl)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2001 &&&&&&&&&&&01599.&&&&&01,599 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრიულის ფედერალურ მხარეთა საზოგადოებრივი ადმინისტრირების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule des Bundes für öffentliche Verwaltung - Brühl)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1978 &&&&&&&&&&&01085.&&&&&01,085 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
უმაღლესი სკოლა 21 (ბუქსტეჰუდე) (გერმ. hochschule 21 - Buxtehude)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&&0714.&&&&&0714 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კალვის ეკონომიკისა და მედიის უმაღლესი სკოლა ეს-ერ-ჰა (გერმ. SRH Hochschule für Wirtschaft und Medien Calw)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1972 &&&&&&&&&&&&0299.&&&&&0299 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ქემნიცის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Chemnitz)   საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1836 &&&&&&&&&&011231.&&&&&011,231 2013/14 (ზამთრის სემესტრი)
კლაუსთალის ტექნიკური უნივერსტეტი (გერმ. Technische Universität Clausthal)   ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1775 &&&&&&&&&&&04963.&&&&&04,963 2015/16(ზამთრის სემესტრი)
კობურგის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Coburg)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&04446.&&&&&04,446 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კოტბუს-ზენფტენბერგის ბრანდენბურგის ტექნიკური უნივერსტეტი (გერმ. Brandenburgische Technische Universität Cottbus-Senftenberg)   ბრანდენბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 2013 &&&&&&&&&&&07280.&&&&&07,280 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
დარმშტადტის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Darmstadt)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&01603.&&&&&01,603 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დარმშტადტის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Darmstadt)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვსთარგი:FN 1971 &&&&&&&&&&017062.&&&&&017,062 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
დარმშტადტის ტექნიკური უნივერსტეტი (გერმ. Technische Universität Darmstadt)   ჰესენი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1877 &&&&&&&&&&025170.&&&&&025,170 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
დეგენდორფის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Deggendorf )   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&05760.&&&&&05,760 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
დეტმოლდის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Detmold)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1946 &&&&&&&&&&&&0646.&&&&&0646 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დორტმუნდის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Dortmund)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&014318.&&&&&014,318 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მენეჯმენტის საერთაშორისო სკოლა (გერმ. International School of Management - Dortmund)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1990 &&&&&&&&&&&02190.&&&&&02,190 2013/14 (ზაფხულის სემესტრი)
დორტმუნდის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Dortmund)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1968 &&&&&&&&&&034616.&&&&&034,616 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის საერთაშორისო უნივერსიტეტი (გერმ. Dresden International University)   საქსონია უნივერსიტეტი კერძო არა აქვს 2003 &&&&&&&&&&&01377.&&&&&01,377 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Kirchenmusik Dresden)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1949 &&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Dresden)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&&0627.&&&&&0627 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Dresden)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&0113.&&&&&0113 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის სახვით ხელოვნებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Bildende Künste Dresden)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1764 &&&&&&&&&&&&0599.&&&&&0599 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის კარლ მარია ფონ ვებერის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Carl Maria von Weber Dresden)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1856 &&&&&&&&&&&&0554.&&&&&0554 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის ტექნიკისა და ეკონომიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Technik und Wirtschaft Dresden )   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&05272.&&&&&05,272 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის ცეკვის პალუკას უმაღლესი სკოლა (გერმ. Palucca Hochschule für Tanz Dresden)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1925 &&&&&&&&&&&&0164.&&&&&0164 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დრეზდენის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Dresden)   საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1828 &&&&&&&&&&032389.&&&&&032,389 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
დუისბურგ-ესენის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Duisburg-Essen)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1972/2003 &&&&&&&&&&042908.&&&&&042,908 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
დიუსელდორფის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Düsseldorf)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&08532.&&&&&08,532 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დიუსელდორფის ფლიდნერის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fliedner Fachhochschule Düsseldorf)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2011 &&&&&&&&&&&&0268.&&&&&0268 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დიუსელდორფის ჰაინრიხ ჰაინეს უნივერსიტეტი (გერმ. Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1965 &&&&&&&&&&035194.&&&&&035,194 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
მენეჯმენტის უმაღლესი სკოლა - აი-ეს-თი (გერმ. IST-Hochschule für Management - Düsseldorf)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2013 &&&&&&&&&&&01134.&&&&&01,134 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
დიუსელდორფის სახელოვნებო აკადემია (გერმ. Kunstakademie Düsseldorf)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1773 &&&&&&&&&&&&0608.&&&&&0608 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დიუსელდორფის რობერ შუმანის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Robert Schumann Hochschule Düsseldorf )   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1972 &&&&&&&&&&&&0890.&&&&&0890 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ებერსვალდეს მდგრადი განვითარების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für nachhaltige Entwicklung Eberswalde)   ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&02033.&&&&&02,033 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
რაინლანდ-პფალცის მხარის საფინანსო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Finanzen Rheinland-Pfalz - Edenkoben)   რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1981 &&&&&&&&&&&&0474.&&&&&0474 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
აიხშტეტ-ინგოლშტადტის კათოლიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Katholische Universität Eichstätt-Ingolstadt)   ბავარია უნივერსიტეტი კონფესიური აქვს 1980 &&&&&&&&&&&04910.&&&&&04,910 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ელმსჰორნის ჩრდილოური აკადამია (გერმ. Nordakademie - Elmshorn)   შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&01327.&&&&&01,327 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ელსტალის თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Theologische Hochschule Elstal)   ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1880 &&&&&&&&&&&&&065.&&&&&065 2015/16 (WS)
ემდენ-ლეერის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Emden-Leer)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&04708.&&&&&04,708 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
გამოყენებითი მენეჯმენტის უმაღლესი სკოლა - ისმანინგი (გერმ. Hochschule für angewandtes Management - Ismaning)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2004 &&&&&&&&&&&03000.&&&&&03,000 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ერფურტის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Erfurt)   თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&04589.&&&&&04,589 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ერფურტის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Erfurt)   თიურინგია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1392/1994 (1379[3]) &&&&&&&&&&&05598.&&&&&05,598 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ერლანგენ-ნიურნბერგის ფრიდრიხ ალექსანდერ უნივერსიტეტი (გერმ. Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg)   ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1742 &&&&&&&&&&038494.&&&&&038,494 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ხელოვნებათა ფოლკვანგის უნივერსიტეტი (გერმ. Folkwang Universität der Künste - Essen)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1927 &&&&&&&&&&&01506.&&&&&01,506 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ესენის სახვითი ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule der bildenden Künste Essen)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2013 &&&&&&&&&&&&0139.&&&&&0139 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ესენის ეკონომიკის და მენეჯმენტის უმაღლესი სკოლა - ეფ-ო-ემ (გერმ. FOM – Hochschule für Oekonomie und Management - Essen)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1993 &&&&&&&&&&055000.&&&&&055,000 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ესლინგენის უმაღლესი სკოლა(გერმ. Hochschule Esslingen)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&06018.&&&&&06,018 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ევერსბახის კათოლიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Theologische Hochschule Ewersbach)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1912; FH seit 2011 &&&&&&&&&&&&&067.&&&&&067 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფლენსბურგის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Flensburg - Fachhochschule)   შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1886 &&&&&&&&&&&04047.&&&&&04,047 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფლენსბურგის ევროპის უნივერსიტეტი (გერმ. Europa-Universität Flensburg)   შლეზვიგ-ჰოლშტაინი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1994 &&&&&&&&&&&05711.&&&&&05,711 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ფრანკფურტის გამოყენებით მეცნიერებათა უნივერსიტეტი (გერმ. Frankfurt University of Applied Sciences)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვსთარგი:FN 1971 &&&&&&&&&&010683.&&&&&010,683 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრანკფურტის ფინანსების და მენეჯმენტის სკოლა (გერმ. Frankfurt School of Finance & Management)   ჰესენი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 1957 &&&&&&&&&&&01278.&&&&&01,278 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მაინის ფრანკფურტის მუსიკისა და საშემსრულებლო ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1938 &&&&&&&&&&&&0862.&&&&&0862 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მაინის ფრანკფურტის იოჰან ვოლფგანგ ფონ გოეთეს უნივერსიტეტი (გერმ. Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main)   ჰესენი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1914 &&&&&&&&&&046325.&&&&&046,325 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
წმინდა გიორგი ფილოსოფიურ-თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Philosophisch-Theologische Hochschule Sankt Georgen - Frankfurt am Main)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური აქვს 1926 &&&&&&&&&&&&0335.&&&&&0335 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მენეჯმენტის და ტექნოლოგიის პროვადის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Provadis School of International Management and Technology Frankfurt am Main)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2002 &&&&&&&&&&&&0897.&&&&&0897 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
სახვით ხელოვნებათა სახელმწიფო უმაღლესი სკოლა (შტედელშულე) (გერმ. Staatliche Hochschule für Bildende Künste – Städelschule - Frankfurt am Main)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1829 &&&&&&&&&&&&0196.&&&&&0196 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ოდერის ფრანკფურტის ევროპული უნივერსიტეტი (გერმ. Europa-Universität Viadrina - Frankfurt (Oder))   ბრანდენბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1506/1992 &&&&&&&&&&&06716.&&&&&06,716 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბერგის სამთო აკადემიის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Bergakademie Freiberg)   საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1765 &&&&&&&&&&&04927.&&&&&04,927 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბურგის ალბერტ ლუდვიგის უნივერსიტეტი (გერმ. Albert-Ludwigs-Universität Freiburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1457 &&&&&&&&&&024892.&&&&&024,892 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბურგის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Freiburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1918 &&&&&&&&&&&&0896.&&&&&0896 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბურგის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Freiburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1946 &&&&&&&&&&&&0481.&&&&&0481 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბურგის ხელოვნების, დიზაინისა და პოპ-მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Kunst, Design und Populäre Musik Freiburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&0111.&&&&&0111 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბურგის კათოლიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Katholische Hochschule Freiburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&01716.&&&&&01,716 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრაიბურგის პედაგოგიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Pädagogische Hochschule Freiburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1962 &&&&&&&&&&&04535.&&&&&04,535 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ფრიდენსაუს თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Theologische Hochschule Friedensau)   საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1899 &&&&&&&&&&&&0188.&&&&&0188 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრიდრიხსჰაფენის ცეპელინის უნივერსიტეტი (გერმ. Zeppelin Universität - Friedrichshafen)   ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 2003 &&&&&&&&&&&01060.&&&&&01,060 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ფულდას უნივერსიტეტი (გერმ. Hochschule Fulda)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვსთარგი:FN 1974 &&&&&&&&&&&08495.&&&&&08,495 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ფულდას თეოლოგიური ფაკულტეტი (გერმ. Theologische Fakultät Fulda)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური აქვს 1734 &&&&&&&&&&&&&043.&&&&&043 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფიურთის ვილჰელმ ლეეს გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Wilhelm Löhe Hochschule für angewandte Wissenschaften - Fürth)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2012 &&&&&&&&&&&&0103.&&&&&0103 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ფურტვანგენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Furtwangen)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1850 &&&&&&&&&&&05840.&&&&&05,840 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
გაიზენჰაიმის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Geisenheim)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 2013 &&&&&&&&&&&01100.&&&&&01,100 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
[[ჩრდილოეთ რაინის და დასავლეთ ფალიის საზოგადოებრივი ადმინისტრირების სამხარეო სპეციალური უმაღლესი სკოლა]] (გერმ. Fachhochschule für öffentliche Verwaltung Nordrhein-Westfalen - Gelsenkirchen)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1976 &&&&&&&&&&&06881.&&&&&06,881 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დასავლეთ ფალიის გელზენკირხენის ბოხოლტ რეკლინგჰაუზენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Westfälische Hochschule Gelsenkirchen Bocholt Recklinghausen)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&08731.&&&&&08,731 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
გერა-აიზენახის დუალური სწავლების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Duale Hochschule Gera-Eisenach)   თიურინგია DH სახელმწიფო არა აქვს 2016 &&&&&&&&&&&01440.&&&&&01,440 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჯანმრთელობის უმაღლესი სკოლა - ეს-ერ-ჰა (გერმ. SRH Hochschule für Gesundheit - Gera)   თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2006 &&&&&&&&&&&&0486.&&&&&0486 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
გისენის თავისუფალი თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Freie Theologische Hochschule Gießen)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1974; FH seit 2008 &&&&&&&&&&&&0209.&&&&&0209 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
გისენის იუსტუს ლიბიგის უნივერსიტეტი (გერმ. Justus-Liebig-Universität Gießen)   ჰესენი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1607 &&&&&&&&&&028800.&&&&&028,800 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
შუა ჰესენის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Mittelhessen - Gießen, Friedberg, Wetzlar)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვსთარგი:FN 1971 &&&&&&&&&&018684.&&&&&018,684 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
თიურინგიის საზოგადოებრივი ადმინისტრირების სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Thüringer Fachhochschule für öffentliche Verwaltung - Gotha, Meiningen)   თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&&0396.&&&&&0396 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
გეტინგენის გეორგ აუგუსტის უნივერსიტეტი (გერმ. Georg-August-Universität Göttingen)   ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1734 &&&&&&&&&&031619.&&&&&031,619 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
გეტინგენის კერძო უმაღლესი სკოლა პე-ეფ-ჰა (გერმ. PFH Private Hochschule Göttingen)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&02013.&&&&&02,013 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
გრაიფსვალდის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Greifswald)   მეკლენბურგ-წინა პომერანია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1456 &&&&&&&&&&010414.&&&&&010,414 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
საზოგადოებრივი ადმინისტრირების, პოლიციისა და სამართალდაცვის უმაღლესი სკოლა - გიუსტრო (გერმ. Fachhochschule für öffentliche Verwaltung, Polizei und Rechtspflege - Güstrow)   მეკლენბურგ-წინა პომერანია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&&0466.&&&&&0466 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰახენბურგის ფედერალური ბანკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule der Deutschen Bundesbank - Hachenburg)   რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1976 &&&&&&&&&&&&0317.&&&&&0317 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰაგენის დისტანციური სწავლების უნივერსიტეტი (გერმ. Fernuniversität in Hagen)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1974 &&&&&&&&&&075404.&&&&&075,404 2019 (ზაფხულის სემესტრი)
ჰალეს გიბიხენშტაინის სახელოვნებო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle)   საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1879 &&&&&&&&&&&01059.&&&&&01,059 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰალეს ევანგელიკური საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule für Kirchenmusik Halle)   საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1993 &&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰალე-ვიტენბერგის მარტინ ლუთერის უნივერსიტეტი (გერმ. Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg)   საქსონია-ანჰალტი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1502/1694/ 1817 &&&&&&&&&&020500.&&&&&020,500 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ბუსერიუს სამართლის სკოლა (გერმ. Bucerius Law School)   ჰამბურგი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 2000 &&&&&&&&&&&&0853.&&&&&0853 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
გამოყენებით მეცნიერებათა ბრანდის უნივერსიტეტი (გერმ. Brand University of Applied Sciences)   ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&&090.&&&&&090 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
უმაღლესი სკოლა ი-ბი-სი (გერმ. EBC Hochschule)   ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2008 &&&&&&&&&&&&0873.&&&&&0873 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის დისტანციური სწავლების ევროპული უნივერსიტეტი (გერმ. Europäische Fernhochschule Hamburg)   ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2003 &&&&&&&&&&&07025.&&&&&07,025 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
სოციალური და სადიაკვნო საქმიანობის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule für Soziale Arbeit & Diakonie)   ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&&0454.&&&&&0454 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის უნივერსიტეტი ჰაფენსიტი (გერმ. HafenCity Universität Hamburg)   ჰამბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 2006 &&&&&&&&&&&02423.&&&&&02,423 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის დისტანციური წავლების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hamburger Fern-Hochschule)   ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1997 &&&&&&&&&&&09383.&&&&&09,383 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის ბიზნესის ადმინისტრირების სკოლა - ეიჩ-ეს-ბი-ეი (გერმ. HSBA Hamburg School of Business Administration)   ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2004 &&&&&&&&&&&01000.&&&&&01,000 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg)   ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1970 &&&&&&&&&&016746.&&&&&016,746 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის სახვითი ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für bildende Künste Hamburg)   ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1767 &&&&&&&&&&&&0884.&&&&&0884 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის სამუსიკო და საშემსრულებლო ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Theater Hamburg)   ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1950 &&&&&&&&&&&01252.&&&&&01,252 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჩრდილოეთ გერმანიის საფინანსო და საგადასახადო სამართლის აკადემია (გერმ. Norddeutsche Akademie für Finanzen und Steuerrecht - Hamburg)   ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&0359.&&&&&0359 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის ტექნოლოგიის მენეჯმენტის ჩრდილოური ინსტიტუტი (გერმ. Northern Institute of Technology Management - Hamburg)   ჰამბურგი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 1998 &&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის სერვისის მენეჯმენტის საერთაშორისო ბიზნესის სკოლა (გერმ. International Business School of Service Management - Hamburg)   ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2006 &&&&&&&&&&&&&074.&&&&&074 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კიუნეს ლოგისტიკის უნივერსიტეტი (გერმ. Kühne Logistics University - Hamburg)   ჰამბურგი უნივერსიტეტი კერძო აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&0253.&&&&&0253 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის სამედიცინო სკოლა - ემ-ეს-ჰა (გერმ. MSH Medical School Hamburg)   ჰამბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&01078.&&&&&01,078 2013/14 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Hamburg)   ჰამბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1978 &&&&&&&&&&&07566.&&&&&07,566 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამბურგის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Hamburg)   ჰამბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1919 &&&&&&&&&&043636.&&&&&043,636 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამელნის ვეზერბერგლანდის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Weserbergland - Hameln)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&0453.&&&&&0453 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამ-ლიპშტადტის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Hamm-Lippstadt)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&04500.&&&&&04,500 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ჰამის უმაღლესი სკოლა - ეს-ერ-ჰა (გერმ. SRH Hochschule Hamm)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2004 &&&&&&&&&&&&0495.&&&&&0495 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის ეკონომიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule für die Wirtschaft Hannover)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&&0473.&&&&&0473 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის გოტფრიდ ვილჰელმ ლაიბნიცის უნივერსიტეტი (გერმ. Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover)   ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1831 &&&&&&&&&&029781.&&&&&029,781 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის მუსიკის, თეატრისა და მედიის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1897 &&&&&&&&&&&01287.&&&&&01,287 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Hannover)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&010040.&&&&&010,040 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ქვემო საქსონიის ადმინისტრირების კომუნალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Kommunale Hochschule für Verwaltung in Niedersachsen - Hannover)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&0806.&&&&&0806 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის ლაიბნიცის აკადემია (გერმ. Leibniz-Akademie Hannover - Hannover)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1920 &&&&&&&&&&&&0311.&&&&&0311 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის სამედიცინო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Medizinische Hochschule Hannover)   ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1961 &&&&&&&&&&&03423.&&&&&03,423 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰანოვერის ზოოვეტერინარიის უმაღ;ლესი სკოლა (გერმ. Stiftung Tierärztliche Hochschule Hannover)   ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1778 &&&&&&&&&&&02358.&&&&&02,358 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ვესტკიუსტეს სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Westküste - Heide)   შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1993 &&&&&&&&&&&01320.&&&&&01,320 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
იუდაისტურ სწავლებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Jüdische Studien Heidelberg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური აქვს 1979 &&&&&&&&&&&&&091.&&&&&091 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰაიდელბერგის საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Kirchenmusik Heidelberg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1931 &&&&&&&&&&&&&&00.&&&&&0
ჰაიდელბერგის პედაგოგიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Pädagogische Hochschule Heidelberg)   ბადენ-ვიურტემბერგი PH v აქვს 1904 &&&&&&&&&&&04458.&&&&&04,458 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰაიდელბერგის რუპრეხტ კარლს-უნივერსიტეტი (გერმ. Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg)   ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1386 &&&&&&&&&&029689.&&&&&029,689 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ჰაიდელბერგის უმაღლესი სკოლა (გერმ. SRH Hochschule Heidelberg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1972 &&&&&&&&&&&02769.&&&&&02,769 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰაილბრონის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Heilbronn)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1961 &&&&&&&&&&&07917.&&&&&07,917 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰაილბრონის მენეჯმენტისა და სამართლის გერმანიის უმაღლესი სკოლა (გერმ. German Graduate School of Management and Law - Heilbronn)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2005 &&&&&&&&&&&&0128.&&&&&0128 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰერფორდის ჩრდილოეთ ფალიის ევანგელიკური საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Kirchenmusik der Evangelischen Kirche von Westfalen - Herford)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1948 &&&&&&&&&&&&&038.&&&&&038 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰერმანსბურგის ინტერკულტურული სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule für Interkulturelle Theologie Hermannsburg)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 2012 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&&015 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰილდესჰაიმის ჩრდილოეთ გერმანიის სამართალდაცვის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Norddeutsche Hochschule für Rechtspflege - Hildesheim)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&0267.&&&&&0267 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჰილდესჰაიმის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Hildesheim)   ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1946 &&&&&&&&&&&08416.&&&&&08,416 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ჰილდესჰაიმ-ჰოლცმინდენ-გეტინგენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Hildesheim/Holzminden/Göttingen)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&05193.&&&&&05,193 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hof)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&03041.&&&&&03,041 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფრეზენიუსის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Fresenius - Idstein)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1848 &&&&&&&&&&&05708.&&&&&05,708 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ილმენაუს ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Ilmenau)   თიურინგია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1894 &&&&&&&&&&&05608.&&&&&05,608 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ინგოლშტადტის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Ingolstadt)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&05800.&&&&&05,800 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ევროპის გამოყენებით მეცნიერებათა უნივერსიტეტი (გერმ. University of Applied Sciences Europe - Iserlohn, Hamburg, Berlin)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია
  ჰამბურგი
  ბერლინი
FH კერძო არა აქვს 2017 &&&&&&&&&&&02716.&&&&&02,716 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
სამხრეთ-დასავლეთ ფალიის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Südwestfalen - Iserlohn)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2002 &&&&&&&&&&&&&014.&1700014.017 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
საბუნებისმეტყველო ტექნიკური ისნის აკადემია (გერმ. Naturwissenschaftlich-Technische Akademie Isny)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1945 &&&&&&&&&&&&0194.&&&&&0194 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
იენის ერნსტ აბეს უმაღლესი სკოლა (გერმ. Ernst-Abbe-Hochschule Jena)   თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&04702.&&&&&04,702 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
იენის ფრიდრიხ შილერის უნივერსიტეტი (გერმ. Friedrich-Schiller-Universität Jena)   თიურინგია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1558 &&&&&&&&&&018010.&&&&&018,010 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
კაიზერსლაუტერნის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Kaiserslautern)   რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&06107.&&&&&06,107 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
კაიზერსლაუტერნის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität Kaiserslautern)   რაინლანდ-პფალცი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1970 &&&&&&&&&&014612.&&&&&014,612 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Karlsruhe)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1812 &&&&&&&&&&&&0598.&&&&&0598 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს უმაღლესი სკოლა – ტექნიკა და ეკონომიკა (გერმ. Hochschule Karlsruhe – Technik und Wirtschaft)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&07672.&&&&&07,672 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს საერთაშორისო უნივერსიტეტი (გერმ. Karlshochschule International University Karlsruhe)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2004 &&&&&&&&&&&&0636.&&&&&0636 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს ტექნოლოგიის ინსტიტუტი (გერმ. Karlsruher Institut für Technologie)   ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1825 &&&&&&&&&&&&&024.38100024.381 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს პედაგოგიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Pädagogische Hochschule Karlsruhe)   ბადენ-ვიურტემბერგი PH სახელმწიფო აქვს 1962 &&&&&&&&&&&03742.&&&&&03,742 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს სახვით ხელოვნებათა სახელმწიფო აკადემია (გერმ. Staatliche Akademie der Bildenden Künste Karlsruhe)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1854 &&&&&&&&&&&&0288.&&&&&0288 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
კარლსრუეს მხატვრული გაფორმებისა და კონსტრუირების სახელმწიფო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1992 &&&&&&&&&&&&0397.&&&&&0397 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
კასელის უმაღლესი სკოლა (გერმ. CVJM-Hochschule - Kassel)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0297.&&&&&0297 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კასელის სახელოვნებო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Kunsthochschule Kassel)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1777 &&&&&&&&&&&&0965.&&&&&0965 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
კასელი უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Kassel)   ჰესენი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1633/1970 &&&&&&&&&&025538.&&&&&025,538 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
კელის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Kehl)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&&0991.&&&&&0991 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კემპტენის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Kempten)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1977 &&&&&&&&&&&05888.&&&&&05,888 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
კილის კრისტიან ალბრეხტის უნივერსიტეტი (გერმ. Christian-Albrechts-Universität zu Kiel)   შლეზვიგ-ჰოლშტაინი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1665 &&&&&&&&&&026477.&&&&&026,477 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
კილის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Kiel)   შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1969 &&&&&&&&&&&07268.&&&&&07,268 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
მუთეზიუსის სახელოვნებო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Muthesius Kunsthochschule - Kiel)   შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 2005 &&&&&&&&&&&&0568.&&&&&0568 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
რაინ-ვაალის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Rhein-Waal - Kleve, Kamp-Lintfort)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&05000.&&&&&05,000 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
კობლენცის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Koblenz)   რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&09713.&&&&&09,713 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
კობლენც-ლანდაუს უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Koblenz-Landau)   რაინლანდ-პფალცი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1990 &&&&&&&&&&017856.&&&&&017,856 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
კონსტანცის ტექნიკის, ეკონომიკის, მხატვრული გაფორმებისა და კონსტრუირების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Konstanz Technik, Wirtschaft und Gestaltung)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1906 &&&&&&&&&&&04535.&&&&&04,535 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კონსტანცის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Konstanz)   ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1966 &&&&&&&&&&011552.&&&&&011,552 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
კელნის ბიზნესის სკოლა (გერმ. Cologne Business School - Köln)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1993 &&&&&&&&&&&01123.&&&&&01,123 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კელნის გერმანული სასპორტო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Deutsche Sporthochschule Köln)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1947 &&&&&&&&&&&06063.&&&&&06,063 2018 (ზაფხულის სემესტრი)
კელნის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Köln)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&023600.&&&&&023,600 2015 (ზაფხულის სემესტრი)
კელნის მუსიკისა და ცეკვის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Tanz Köln)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1850 &&&&&&&&&&&01568.&&&&&01,568 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის კათოლიკური უმაღლესი სკოლა (კელნი, მიუნსტერი, პადერბორნი, აახენი) (გერმ. Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Köln, Münster, Paderborn, Aachen)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&04030.&&&&&04,030 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კელნის მედიის სახელოვნებო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Kunsthochschule für Medien Köln)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1990 &&&&&&&&&&&&0328.&&&&&0328 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
კელნის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität zu Köln)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1388/1919 &&&&&&&&&&051256.&&&&&051,256 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
რაინის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (კელნი) (გერმ. Rheinische Fachhochschule - Köln)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1971 (1958) &&&&&&&&&&&04742.&&&&&04,742 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბრანდენბურგის საფინანსო უმაღლესი სკოლა (კენიგს ვუსტერჰაუზენი) (გერმ. Fachhochschule für Finanzen Brandenburg - Königs Wusterhausen)   ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&&0580.&&&&&0580 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ალენსბახის უმაღლესი სკოლა (კონსტანცი) (გერმ. Allensbach Hochschule - Konstanz)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&&0269.&&&&&0269 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
ლანდსჰუტის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Landshut)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო 1978 &&&&&&&&&&&05311.&&&&&05,311 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ლაიფციგის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Handelshochschule Leipzig)   საქსონია უნივერსიტეტი კერძო აქვს 1898 &&&&&&&&&&&&0434.&&&&&0434 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლაიფციგის გრაფიკისა და სამწიგნობრო ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Grafik und Buchkunst Leipzig)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1764 &&&&&&&&&&&&0568.&&&&&0568 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ფელიქს მენდელსონ ბართოლდის მუსიკისა და თეატრის უმაღლესი სკოლა (ლაიფციგი) (გერმ. Hochschule für Musik und Theater „Felix Mendelssohn Bartholdy“ - Leipzig)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1843 &&&&&&&&&&&01036.&&&&&01,036 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ტექნიკის, მეურნეობის და კულტურის უმაღლესი სკოლა (ლაიფციგი) (გერმ. Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur - Leipzig)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&06277.&&&&&06,277 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლაიფციგის ტელეკომუნიკაციის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Telekommunikation Leipzig)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&01004.&&&&&01,004 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლაიფციგის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Leipzig)   საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1409 &&&&&&&&&&030226.&&&&&030,226 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
აღმოსავლეთ-ვესტფალია-ლიპეს ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe - Lemgo)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&06361.&&&&&06,361 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლიბენცელის საერთაშორისო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Internationale Hochschule Liebenzell)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 2011 &&&&&&&&&&&&&069.&&&&&069 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბადენ-ვიურტემბერგის საშემსრულებლო ხელოვნების აკადემია (გერმ. Akademie für Darstellende Kunst Baden-Württemberg - Ludwigsburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&&&055.&&&&&055 2013/14 (ზამთრის სემესტრი)
ბადენ-ვიურტემბერგის კინოს აკადემია (ლუდვიგსბურგი) (გერმ. Filmakademie Baden-Württemberg - Ludwigsburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&&0500.&&&&&0500 2014
ლუდვიგსბურგის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Ludwigsburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&01028.&&&&&01,028 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლუდვიგსბურგის საზოგადოებრივი ადმინისტრირებისა და საფინანსო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für öffentliche Verwaltung und Finanzen Ludwigsburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1999 &&&&&&&&&&&01902.&&&&&01,902 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლუდვიგსბურგის პედაგოგიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Pädagogische Hochschule Ludwigsburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი PH სახელმწიფო აქვს 1962 &&&&&&&&&&&05639.&&&&&05,639 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ლუდვიგსჰაფენის ეკონომიკისა და საზოგადოების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Wirtschaft und Gesellschaft Ludwigshafen)   რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1965 &&&&&&&&&&&04674.&&&&&04,674 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ლიუბეკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Lübeck [Technische Hochschule Lübeck])   შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1969 &&&&&&&&&&&05056.&&&&&05,056 2019 (ზაფხულის სემესტრი)
ლიუნებერგის ლევფანას უნივერსიტეტი (გერმ. Leuphana Universität Lüneburg)   ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1946 &&&&&&&&&&010110.&&&&&010,110 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
ლიუბეკის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Musikhochschule Lübeck)   შლეზვიგ-ჰოლშტაინი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1973 &&&&&&&&&&&&0369.&&&&&0369 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ლიუბეკის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität zu Lübeck)   შლეზვიგ-ჰოლშტაინი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1964 &&&&&&&&&&&04341.&&&&&04,341 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
მაგდებურგის ოტო ფონ გერიკეს უნივერსიტეტი (გერმ. Otto-von-Guericke-Universität Magdeburg)   საქსონია-ანჰალტი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1993 &&&&&&&&&&013833.&&&&&013,833 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
მაგდებურგ-სტენდალის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Magdeburg-Stendal)   საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&05664.&&&&&05,664 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მაინცის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Mainz)   რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&05607.&&&&&05,607 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მაინცის კათოლიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Katholische Hochschule Mainz)   რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1972 &&&&&&&&&&&01438.&&&&&01,438 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მაინცის იოჰანეს გუტენბერგის უნივერსიტეტი (გერმ. Johannes Gutenberg-Universität Mainz)   რაინლანდ-პფალცი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1477/1946 &&&&&&&&&&031888.&&&&&031,888 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
დასაქმების ფედერალური სააგენტოს უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule der Bundesagentur für Arbeit - Mannheim, Schwerin)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2006 &&&&&&&&&&&&0849.&&&&&0849 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ეკონომიკის მენეჯმენტის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule der Wirtschaft für Management - Mannheim)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2010 &&&&&&&&&&&&0238.&&&&&0238 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მანჰაიმის მუსიკისა და სასცენო ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Mannheim)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1971 &&&&&&&&&&&&0594.&&&&&0594 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
მანჰაიმის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Mannheim)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1898 &&&&&&&&&&&05106.&&&&&05,106 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბადენ-ვიურტემბერგის პოპის აკადემის (გერმ. Popakademie Baden-Württemberg - Mannheim)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2003 &&&&&&&&&&&&0250.&&&&&0250 2011
მანჰაიმის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Mannheim)   ბადენ-ვიურტემბერგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1967 &&&&&&&&&&011800.&&&&&011,800 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
მარბურგის საარქივო სკოლა (გერმ. Archivschule Marburg)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1949 &&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ტაბორის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Tabor - Marburg)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1909; FH seit 2009 &&&&&&&&&&&&&087.&&&&&087 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მარბურგის ფილიპსის უნივერსიტეტი (გერმ. Philipps-Universität Marburg)   ჰესენი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1527 &&&&&&&&&&026355.&&&&&026,355 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
რაინლანდ-პფალცის საზოგადოებრივი ადმინისტრირების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für öffentliche Verwaltung Rheinland-Pfalz - Mayen, Lautzenhausen)   რაინლანდ-პფალცი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1981 &&&&&&&&&&&01692.&&&&&01,692 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
[[მაისენის საზოგადოებრივი ადმინისტრირებისა და სამართალუზრუნველყოფის სპეციალური უმაღლესი სკოლა]] (გერმ. Fachhochschule für öffentliche Verwaltung und Rechtspflege Meißen)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&&0648.&&&&&0648 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მერზებურგის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Merseburg)   საქსონია-ანჰალტი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&02727.&&&&&02,727 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიტვაიდას უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Mittweida)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1867 &&&&&&&&&&&07057.&&&&&07,057 2016 (ზაფხულის სემესტრი)
მორიცბურგის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Moritzburg)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1872 &&&&&&&&&&&&&093.&&&&&093 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
რურ ვესტის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Ruhr West - Mülheim, Bottrop)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&04400.&&&&&04,400 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის სახვით ხელოვნებათა აკადემია (გერმ. Akademie der Bildenden Künste München)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1808 &&&&&&&&&&&&0676.&&&&&0676 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის გამოყენებით ენათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Angewandte Sprachen München)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2006 &&&&&&&&&&&&0371.&&&&&0371 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften München)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&017830.&&&&&017,830 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის ტელე- და კინოხელოვნების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Fernsehen und Film München)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1966 &&&&&&&&&&&&0381.&&&&&0381 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის სამუსიკო და სათეატრო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Theater München)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1846 &&&&&&&&&&&01033.&&&&&01,033 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის სიბრძნისმეტყველების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Philosophie München)   ბავარია უნივერსიტეტი კონფესიური აქვს 1925 &&&&&&&&&&&&0336.&&&&&0336 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის პოლიტიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Politik München)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1950 &&&&&&&&&&&&0525.&&&&&0525 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
[[ბავარიაში საზოგადოებრივი ადმინისტრირებისა და სამართალუზრუნველყოფის სპეციალური უმაღლესი სკოლა]] (გერმ. Fachhochschule für öffentliche Verwaltung und Rechtspflege in Bayern - München)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1974 &&&&&&&&&&&03824.&&&&&03,824 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის კათოლიკური საფონდო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Katholische Stiftungshochschule München)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&02166.&&&&&02,166 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის ლუდვიგ მაქსიმილიანის უნივერსიტეტი (გერმ. Ludwig-Maximilians-Universität München)   ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1472 &&&&&&&&&&051606.&&&&&051,606 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მედიისა და კომუნიკაციის მაკრომედია უმაღლესი სკოლა (გერმ. Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation - München)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2007 &&&&&&&&&&&02008.&&&&&02,008 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის ბიზნესის სკოლა (გერმ. Munich Business School - München)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&&0518.&&&&&0518 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის ტექნიკური უნივერსიტეტი (გერმ. Technische Universität München)   ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1868 &&&&&&&&&&042705.&&&&&042,705 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნხენის ბუნდესვერის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität der Bundeswehr München)   ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1973 &&&&&&&&&&&02944.&&&&&02,944 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პოლიციის გერმანული უმაღლესი სკოლა - მიუნსტერი (გერმ. Deutsche Hochschule der Polizei - Münster)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 2006 &&&&&&&&&&&&0357.&&&&&0357 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნსტერის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Münster)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&015050.&&&&&015,050 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნსტერის სახელოვნებო აკადემია (გერმ. Kunstakademie Münster)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1971 &&&&&&&&&&&&0332.&&&&&0332 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მიუნსტერის ფილოსოფიურ-თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Philosophisch-Theologische Hochschule Münster)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი კონფესიური არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&&&062.&&&&&062 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ვესტფალიის ვილჰელმის უნივერსიტეტი გერმ. Westfälische Wilhelms-Universität - Münster)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1780 &&&&&&&&&&045721.&&&&&045,721 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
ნოი-ულმის გამოყენებით მეცნიერებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für angewandte Wissenschaften Neu-Ulm)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1994 &&&&&&&&&&&03825.&&&&&03,825 2014/2015 (ზამთრის სემესტრი)
ნოიბრანდენბურგის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Neubrandenburg)   მეკლენბურგ-წინა პომერანია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&02086.&&&&&02,086 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნოიენდეტელსაუს აუგუსტიანას უმაღლესი სკოლა (გერმ. Augustana-Hochschule Neuendettelsau)   ბავარია უნივერსიტეტი კონფესიური აქვს 1947 &&&&&&&&&&&&0147.&&&&&0147 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნოისის საერთაშორისო ეკონომიკის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Rheinische Fachhochschule Neuss für Internationale Wirtschaft)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0177.&&&&&0177 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ქვემო რაინის კრეფელდ-მენხენგლადბახის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Niederrhein - Krefeld/Mönchengladbach)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&014511.&&&&&014,511 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ნორდჰაუზენის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Nordhausen)   თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1997 &&&&&&&&&&&02461.&&&&&02,461 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ჩრდილოეთ რაინ-ვესტფალიის საფინანსო სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule für Finanzen Nordrhein-Westfalen - Nordkirchen)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1976 &&&&&&&&&&&01464.&&&&&01,464 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნიურნბერგის სახვით ხელოვნებათა აკადემია (გერმ. Akademie der Bildenden Künste Nürnberg)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1662 &&&&&&&&&&&&0317.&&&&&0317 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნიურნბერგის ევანგელიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Evangelische Hochschule Nürnberg)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1995 &&&&&&&&&&&01197.&&&&&01,197 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნიურნბერგის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik Nürnberg)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1998 &&&&&&&&&&&&0388.&&&&&0388 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნიურნბერგის გეორგ სიმონ ომის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1823 &&&&&&&&&&012860.&&&&&012,860 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ნიურტინგენის ხელოვნებისეული თერაპიის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Kunsttherapie Nürtingen)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1987 &&&&&&&&&&&&0289.&&&&&0289 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ნიურტინგენ-გაისლინგენის ეკონომიკისა და გარემოს დაცვის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Wirtschaft und Umwelt Nürtingen-Geislingen)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1949 &&&&&&&&&&&04577.&&&&&04,577 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ობერურზელის ლუთერის თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Lutherische Theologische Hochschule Oberursel)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1948 &&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მაინის ოფენბახის მხატვრული გაფორმებისა და კონსტრუირების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Gestaltung Offenbach am Main)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1832 &&&&&&&&&&&&0644.&&&&&0644 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ოფენბურგის უნივერსიტეტი (გერმ. Hochschule Offenburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1964 &&&&&&&&&&&04096.&&&&&04,096 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ოლდენბურგის კარლ ფონ ოსიცკის უნივერსიტეტი (გერმ. Carl von Ossietzky Universität Oldenburg)   ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1973 &&&&&&&&&&015947.&&&&&015,947 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
ბრანდენბურგის მხარის საპოლიციო სპეციალური უმაღლესი სკოლა - ორანიენბურგი (გერმ. Fachhochschule der Polizei des Landes Brandenburg - Oranienburg)   ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1998 &&&&&&&&&&&&0268.&&&&&0268 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ოსნაბრუკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Osnabrück)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&013552.&&&&&013,552 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
ოსნაბრუკის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Osnabrück)   ქვემო საქსონია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1629/1974 &&&&&&&&&&014106.&&&&&014,106 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ოტერსბერგის სოციალური სფეროს ხელოვნებათა უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Künste im Sozialen Ottersberg)   ქვემო საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1967 &&&&&&&&&&&&0431.&&&&&0431 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ეკონომიკის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule der Wirtschaft - Paderborn)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1992 &&&&&&&&&&&01874.&&&&&01,874 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პადერბორნის თეოლოგიური ფაკულტეტი (გერმ. Theologische Fakultät - Paderborn)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი კონფესიური აქვს 1614 &&&&&&&&&&&&&092.&&&&&092 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პადერბორნის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Paderborn)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1972 &&&&&&&&&&020205.&&&&&020,205 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
პასაუს უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Passau)   ბავარია Uni სახელმწიფო აქვს 1978 &&&&&&&&&&011771.&&&&&011,771 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
პფორცჰაიმის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Pforzheim)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1877 &&&&&&&&&&&05442.&&&&&05,442 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პოტსდამის სპორტისა და მენეჯმენტის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule für Sport & Management Potsdam)   ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0119.&&&&&0119 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პოტსდამის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Potsdam)   ბრანდენბურგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&03283.&&&&&03,283 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ბაბელსბერგის კონრად ვოლფის კინოხელოვნების უნივერსიტეტი (გერმ. Filmuniversität Babelsberg Konrad Wolf - Potsdam)   ბრანდენბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1954 &&&&&&&&&&&&0566.&&&&&0566 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
პოტსდამის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Potsdam)   ბრანდენბურგი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1991 &&&&&&&&&&020609.&&&&&020,609 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
რავენსბურგ-ვაინგარტენის უმეღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Ravensburg-Weingarten)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1964 &&&&&&&&&&&03621.&&&&&03,621 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
რეგენსბურგის კათოლიკური საეკლესიო მუსიკისა და მუსიკის პედაგოგიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Katholische Kirchenmusik und Musikpädagogik Regensburg)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 2001 &&&&&&&&&&&&&090.&&&&&090 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
რეგენსბურგის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Regensburg)   ბავარია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1962 &&&&&&&&&&021416.&&&&&021,416 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
რეგენსბურგის აღმოსავლეთ ბავარიის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1971 &&&&&&&&&&011000.&&&&&011,000 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
რიოტლინგენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Reutlingen)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1855 &&&&&&&&&&&05091.&&&&&05,091 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
როიტლინგენის თეოლოგიური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Theologische Hochschule Reutlingen)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1877 &&&&&&&&&&&&&059.&&&&&059 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
მათიასის უმაღლესი სკოლა რაინე (გერმ. Mathias Hochschule Rheine)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2009 &&&&&&&&&&&&0255.&&&&&0255 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
დაუსწრებელი სწავლების უმაღლესი სკოლა ეს-ერ-ჰა (გერმ. SRH Fernhochschule Riedlingen)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1996 &&&&&&&&&&&05400.&&&&&05,400 2019/20 (ზამთრის სემესტრი)
როზენჰაიმის ტექნიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Technische Hochschule Rosenheim)   ბავარია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1971 &&&&&&&&&&&05900.&&&&&05,900 2015/16 (ზამთრის სემესტრი)
როსტოკის მუსიკისა და თეატრის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Musik und Theater Rostock)   მეკლენბურგ-წინა პომერანია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1994 &&&&&&&&&&&&0555.&&&&&0555 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
როსტოკის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Rostock)   მეკლენბურგ-წინა პომერანია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1419 &&&&&&&&&&013867.&&&&&013,867 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ჰესენის ფინანსებისა და სამართალდაცვის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hessische Hochschule für Finanzen und Rechtspflege - Rotenburg an der Fulda)   ჰესენი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1980 &&&&&&&&&&&&0879.&&&&&0879 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
საქსონიის პოლიციის უმაღლესი სკოლა ეფ-ჰა (გერმ. Hochschule der Sächsischen Polizei (FH)]] - Rothenburg/Oberlausitz)   საქსონია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო 1994 &&&&&&&&&&&&0374.&&&&&0374 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
როტენბურგის სატყეო მეურნეობის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Forstwirtschaft Rottenburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1954; FH seit 1979 &&&&&&&&&&&01000.&&&&&01,000 2014/15 (ზამთრის სემესტრი)
როტენბურგის კათოლიკური საეკლესიო მუსიკის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Katholische Hochschule für Kirchenmusik Rottenburg)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კონფესიური არა აქვს 1997 &&&&&&&&&&&&&040.&&&&&040 2010/11 (ზამთრის სემესტრი)
გერმანიის პრევენციისა და ჯანდაცვის მენეჯმენტის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Deutsche Hochschule für Prävention und Gesundheitsmanagement - Saarbrücken)   ზაარლანდი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 2002 &&&&&&&&&&&03421.&&&&&03,421 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ზაარის მხარის ადმინისტრირების სპეციალური უმაღლესი სკოლა (ზაარბრიუკენი) (გერმ. Fachhochschule für Verwaltung des Saarlandes - Saarbrücken)   ზაარლანდი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1980 &&&&&&&&&&&&0458.&&&&&0458 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ზაარის სახვითი ხელოვნების უმაღლესი სკოლა (ზაარბრიუკენი) (გერმ. Hochschule der Bildenden Künste Saar - Saarbrücken)   ზაარლანდი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1989 &&&&&&&&&&&&0397.&&&&&0397 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ზაარის სამუსიკო უმაღლესი სკოლა (ზაარბრიუკენი) (გერმ. Hochschule für Musik Saar - Saarbrücken)   ზაარლანდი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო აქვს 1947 &&&&&&&&&&&&0445.&&&&&0445 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ზაარის მხარის ტექნიკისა და ეკონომიკის უმაღლესი სკოლა (ზაარბრიუკენი) (გერმ. Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes - Saarbrücken)   ზაარლანდი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1807 &&&&&&&&&&&05575.&&&&&05,575 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
ზაარის მხარის უნივერსიტეტი (ზაარბრიუკენი, ჰომბურგი) (გერმ. Universität des Saarlandes - Saarbrücken, Homburg)   ზაარლანდი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1948 &&&&&&&&&&016695.&&&&&016,695 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
შმალკალდენის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Schmalkalden )   თიურინგია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&02836.&&&&&02,836 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შვებიშ-გმიუნდის მხატვრული გაფორმებისა და კონსტრუირების უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule für Gestaltung Schwäbisch Gmünd)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1776 &&&&&&&&&&&&0642.&&&&&0642 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შვეცინგენის სპეციალური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Fachhochschule Schwetzingen)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1953 &&&&&&&&&&&&0436.&&&&&0436 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შვებიშ-გმიუნდის პედაგოგიკური უმაღლესი სკოლა (გერმ. Pädagogische Hochschule Schwäbisch Gmünd)   ბადენ-ვიურტემბერგი PH სახელმწიფო აქვს 1825 &&&&&&&&&&&02712.&&&&&02,712 2016/17 (ზამთრის სემესტრი)
ზიგენის უნივერსიტეტი (გერმ. Universität Siegen)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1972 &&&&&&&&&&019376.&&&&&019,376 2018/19 (ზამთრის სემესტრი)
შპაიერის ადმინისტრაციულ სწავლებათა გერმანული უნივერსიტეტი (გერმ. Deutsche Universität für Verwaltungswissenschaften Speyer)   რაინლანდ-პფალცი უნივერსიტეტი სახელმწიფო აქვს 1947 &&&&&&&&&&&&0343.&&&&&0343 2017/18 (ზამთრის სემესტრი)
კელნის კათოლიკური თეოლოგიის უმაღლესი სკოლა (კა-ჰა-კა-ტე) - წმინდა აუგუსტი (გერმ. Kölner Hochschule für Katholische Theologie (KHKT) – St. Augustin)   ჩრდილოეთი რაინ-ვესტფალია უნივერსიტეტი კონფესიური აქვს 1925 &&&&&&&&&&&&0104.&&&&&0104 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შტრალსუნდის უმაღლესი სკოლა (გერმ. Hochschule Stralsund)   მეკლენბურგ-წინა პომერანია სპეციალური უმაღლესი სკოლა სახელმწიფო არა აქვს 1991 &&&&&&&&&&&02453.&&&&&02,453 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)
შტუტგარტის აკადის საგანმანათლებლო საზოგადოება (შტუტგარტი) (გერმ. AKAD Bildungsgesellschaft - Stuttgart)   ბადენ-ვიურტემბერგი სპეციალური უმაღლესი სკოლა კერძო არა აქვს 1959 &&&&&&&&&&&05207.&&&&&05,207 2012/13 (ზამთრის სემესტრი)