ეს არის ბელგიის ყველაზე ხალხმრავალი მუნიციპალიტეტების ჩამონათვალი. ამ სიაში არ შედის ისეთი მუნიციპალიტეტები, რომლებსაც არ გააჩნიათ ქალაქის სტატუსი.

ბელგიის რუკა
ქალაქი გენტი
ქალაქი შარლერუა
ქალაქი ლიეჟი
ქალაქი ბრიუსელი, ბელგიის დედაქალაქი
ქალაქი ბრიუგე
ქალაქი ნამიური

ბრიუსელი არის რეგიონი, რომელიც შედგება 18 მუნიციპალიტეტის და საკუთრივ ქალაქ ბრიუსელისაგან. მოსახლეობის მთლიანი რაოდენობა აქ შეადგენს 1,154,635 ადამიანს.

სიარედაქტირება

N ქალაქი მოსახლეობის რაოდენობა 1984 წლის მონაცენებით მოსახლეობის რაოდენობა 2000 წლის მონაცენებით მოსახლეობის რაოდენობა 2013 წლის მონაცენებით პროვინცია რეგიონი
1 ანტვერპენი 488,425 446,525 507,911 ანტვერპენის პროვინცია   ფლანდრია  
2 გენტი 235,401 224,180 248,813 აღმოსავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
3 შარლერუა 213,041 200,827 203,753 ენოს პროვინცია   ვალონია  
4 ლიეჟი 203,065 185,639 195,931 ლიეჟის პროვინცია   ვალონია  
5 ბრიუსელი 137,211 133,859 168,576 ბრიუსელი  
6 ბრიუგე 118,146 116,246 117,577 დასავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
7 შერბიკი 105,346 105,692 130,587 ბრიუსელი  
8 ანდერლეხტი 91,841 87,812 113,462 ბრიუსელი  
9 ნამიური 101,861 105,419 110,500 ნამიურის პროვინცია   ვალონია  
10 ლევენი 84,908 88,014 97,692 ფლამანდიის ბრაბანტი   ფლანდრია  
11 მონსი 91,216 90,935 93,941 ენოს პროვინცია   ვალონია  
12 მოლენბიკ სანტ ჯიენი 71,130 71,219 94,653 ბრიუსელი  
13 მეხელენი 76,670 75,438 82,602 ანტვერპენის პროვინცია   ფლანდრია  
14 იქსელი 74,610 73,174 84,216 ბრიუსელი  
15 ალსტი 77,767 76,313 82,587 აღმოსავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
16 ეკლე 75,736 74,221 80,487 ბრიუსელი  
17 ლა-ლუვიერი 76,411 76,568 79,486 ენოს პროვინცია   ვალონია  
18 ჰასელტი 65,503 68,085 75,579 ლიმბურგის პროვინცია   ფლანდრია  
19 კორტრიკი 75,592 74,790 75,120 დასავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
20 სინტ-ნიკლასი 68,277 68,290 73,280 აღმოსავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
21 ოსტენდი 69,039 67,279 69,969 დასავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
22 ტურნაი 67,291 67,379 69,667 ენოს პროვინცია   ვალონია  
23 გენკი 61,532 62,842 65,224 ლიმბურგის პროვინცია   ფლანდრია  
24 სერენგი 62,832 60,557 63,732 ლიეჟის პროვინცია   ვალონია  
25 რუსელარი 51,712 54,199 59,340 დასავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
26 მუსკრონი 54,315 52,492 56,407 ენოს პროვინცია   ვალონია  
27 ვერვი 54,155 53,148 55,733 ლიეჟის პროვინცია   ვალონია  
28 ვორსტი 49,425 45,555 54,024 ბრიუსელი  
29 სანტ-ლამბერტ-ვოლუვე 48,982 46,528 52,592 ბრიუსელი  
30 სანტ გილესი 42,769 42,458 50,377 ბრიუსელი  
31 ჯეტე 39,320 39,749 49,411 ბრიუსელი  
32 ბევერენი 41,426 44,977 46,933 აღმოსავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
33 ეტერბეკი 44,267 39,404 46,228 ბრიუსელი  
34 დენდერმონდი 42,512 43,137 44,493 აღმოსავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
35 ბერინგენი 35,115 39,261 43,975 ლიმბურგის პროვინცია   ფლანდრია  
36 ტურნოუტი 37,438 38,596 42,008 ანტვერპენის პროვინცია   ფლანდრია  
37 ვილვორდე 33,085 34,982 41,432 ფლამანდიის ბრაბანტი   ფლანდრია  
38 ჰეისტ-ოპ-დენ-ბერგი 35,175 37,233 40,915 ანტვერპენის პროვინცია   ფლანდრია  
39 დილბეკი 36,003 37,722 40,737 ფლამანდიის ბრაბანტი   ფლანდრია  
40 სანტ-პიეტრეს-ვოლუვე 40,285 37,922 40,535 ბრიუსელი  
41 ლოკერენი 33,851 36,458 40,104 აღმოსავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
42 სანტ ტრუიდენი 36,665 37,147 39,769 ლიმბურგის პროვინცია   ფლანდრია  
43 ბრაიან-ალეუდი 30,558 35,259 39,250 ვალონიის ბრაბანტი   ვალონია  
44 ჰერსტალი 37,721 36,292 38,997 ლიეჟის პროვინცია   ვალონია  
45 გეელი 31,541 33,677 38,101 ანტვერპენის პროვინცია   ფლანდრია  
46 ნინოვე 33,751 34,559 37,446 აღმოსავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
47 მაასმეხელენი 33,613 35,430 37,446 ლიმბურგის პროვინცია   ფლანდრია  
48 ბრასშატი 32,845 37,138 37,286 ანტვერპენის პროვინცია   ფლანდრია  
49 ჰალე 32,448 33,655 37,104 ფლამანდიის ბრაბანტი   ფლანდრია  
50 ვარეგემი 33,575 35,839 37,104 დასავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
51 ჩეტელეტი 38,405 35,452 36,319 ენოს პროვინცია   ვალონია  
52 გრიმპერგენი 31,919 32,930 36,188 ფლამანდიის ბრაბანტი   ფლანდრია  
53 მოლი 30,060 31,683 35,089 ანტვერპენის პროვინცია   ფლანდრია  
54 უპრესი 34,670 35,071 34,978 დასავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
55 ლიერი 31,209 32,191 34,497 ანტვერპენის პროვინცია   ფლანდრია  
56 ევერგემი 29,363 31,155 33,961 აღმოსავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
57 შოტენი 30,774 32,733 33,776 ანტვერპენის პროვინცია   ფლანდრია  
58 კნოკე-ჰეისტი 29,730 33,148 33,753 დასავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
59 ლომელი 26,094 30,433 33,636 ლიმბურგის პროვინცია   ფლანდრია  
60 ვავრე 25,333 31,033 33,365 ვალონიის ბრაბანტი   ვალონია  
61 ტიენენი 32,299 31,479 33,091 ფლამანდიის ბრაბანტი   ფლანდრია  
62 ბრინხე 33,001 32,190 33,091 ენოს პროვინცია   ვალონია  
63 გერარდსბერგენი 30,248 30,945 33,091 აღმოსავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
64 მენენი 32,905 32,028 32,707 დასავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
65 სანტ-პიტერს-ლიუვი 27,791 30,013 32,677 ფლამანდიის ბრაბანტი   ფლანდრია  
66 ჰიუსდენ-ზოლდერი 27,541 30,105 32,132 ლიმბურგის პროვინცია   ფლანდრია  
67 ბილზენი 26,326 29,335 31,435 ლიმბურგის პროვინცია   ფლანდრია  
68 ოტიგნის-ლოვეინ-ლა ნიუვე 20,216 27,380 31,353 ლუქსემბურგის პროვინცია (ბელგია)   ვალონია  
69 ვეველგემი 29,618 31,374 31,100 დასავლეთი ფლანდრია   ფლანდრია  
70 ჰუტალენ-ჰელხტერენი 25,615 29,215 30,515 ლიმბურგის პროვინცია   ფლანდრია  

რესურსები ინტერნეტშირედაქტირება