ბივისი და ბატ-ჰედი (ეპიზოდების სია)

მოცემულ სიაში წარმოდგენილია ანიმაციური სერიალის „ბივისი და ბატ-ჰედი“ ეპიზოდების სია და მათი მოკლე აღწერა. სერიალის პირველი სერიები პირველად გამოჩნდა 1992 წელს, როდესაც მაიკ ჯაჯის მიერ წარდგენილი იქნა ორი ეპიზოდი - Frog Baseball და Peace, Love & Understanding. ისინი ნაჩვენები იქნა ტელეარხ Liquid Television-ის ეთერში.

მიმოხილვარედაქტირება

სეზონი ეპიზოდები პირველად ეთერში
პირველად ეთერში უკანასკნელად ეთერში
პილოტები 2 სექტემბერი 22, 1992 (1992-09-22) ნოემბერი 17, 1992 (1992-11-17)
1 4 მარტი 8, 1993 (1993-03-08) მარტი 25, 1993 (1993-03-25)
2 25 მაისი 17, 1993 (1993-05-17) ივლისი 15, 1993 (1993-07-15)
3 31 სექტემბერი 6, 1993 (1993-09-06) მარტი 5, 1994 (1994-03-05)
4 32 მარტი 14, 1994 (1994-03-14) ივლისი 19, 1994 (1994-07-19)
5 50 ოქტომბერი 31, 1994 (1994-10-31) ოქტომბერი 12, 1995 (1995-10-12)
6 20 ოქტომბერი 31, 1995 (1995-10-31) მარტი 7, 1996 (1996-03-07)
7 41 იანვარი 26, 1997 (1997-01-26) ნოემბერი 28, 1997 (1997-11-28)
8 22 ოქტომბერი 27, 2011 (2011-10-27) დეკემბერი 29, 2011 (2011-12-29)

ეპიზოდებირედაქტირება

საცდელი ეპიზოდები: 1992 (2 საცდელი ეპიზოდი)რედაქტირება

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებაორიგინალური ეთერის თარიღი
11Frog Baseballსექტემბერი 22, 1992 (1992-09-22)
ბივისი და ბატ-ჰედი თამაშობენ ბეისბოლს ბაყაყით.
22Peace, Love & Understandingნოემბერი 17, 1992 (1992-11-17)

ბივისი და ბატ-ჰედი მიდიან მანქანების რალიზე. ეპიზოდში პირველად ჩნდება მათი მასწავლებელი - დევიდ ვან დრისენი.

ამოჭრილი სცენები - ბივისისა და ბატ-ჰედის რასისტული გამონათქვამები აზიელის შესახებ.

სეზონი 1: 1993 (4 ეპიზოდი)რედაქტირება

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებაორიგინალური ეთერის თარიღი
31„Door to Door“მარტი 8, 1993 (1993-03-08)

ვან დრისენი კლასს აძლევს დავალებას, შეკრიბონ შესაწირი საქველმოქმედო ფონდისათვის.

ამოჭრილი სცენები - სცენა, სადაც ბივისსა და ბატ-ჰედს აწამებს ქალაქის ერთ-ერთი მაცხოვრებელი.
42„Give Blood“მარტი 8, 1993 (1993-03-08)

ბივისი და ბატ-ჰედი გადაწყვიტავენ, ჩააბარონ სისხლი, იმ იმედით, რომ ამისათვის ფულს მიიღებენ.

შენიშვნა: ამ ეპიზოდში ბივისი ატარებს სლეიერის მაისურს. სხვა ეპიზოდებში მას მეტალიკას მაისური აცვია.
53„Sign Here“მარტი 19, 1993 (1993-03-19)
ვან დრისენის დავალებით ბივისი და ბატ-ჰედი აგროვებენ ხელმოწერებს ფიტულების მაღაზიის გახსნის წინააღმდეგ.
64„Balloon“მარტი 25, 1993 (1993-03-25)
ბივისი და ბატ-ჰედი ეწვევიან აკვარიუმს, რათა დელფინებს წყალში ჩაუყარონ საჰაერო ბუშტები (ეს აზრი მათ მის მერე გაუჩნდებათ, რაც ერთ-ერთ ტელეარხზე იხილავენ სიუჟეტს პოლიეთილენის პაკეტებისგან მომაკვდავ დელფინებზე).

სეზონი 2: 1993 (25 ეპიზოდი)რედაქტირება

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებაორიგინალური ეთერის თარიღი
71„Scientific Stuff“მაისი 17, 1993 (1993-05-17)
დარია მორგენდორფერი, ბივისისა და ბატ-ჰედის კლასელი გოგონა, ატარებს გამოკვლევას და გამოდის მოხსენებით ორეულის სიჩლუნგის მეცნიერული ახსნის შესახებ
82„Good Credit“მაისი 17, 1993 (1993-05-17)
ბივისი და ბატ-ჰედი პოულობენ მათი მეზობლის, მისტერ ანდერსონის საკრედიტო ბარათს.
93„Burger World“მაისი 18, 1993 (1993-05-18)
ბივისი და ბატ-ჰედი მუშაობენ სწრაფი კვების კაფეში. მისტერ ანდერსონი 20 წუთის მანძილზე ელოდება შეკვეთას, მაგრამ საბოლოოდ მიიღებს შემწყვარი თაგვისა და ბუზების კერძს
104„Baby Makes, Uh, Three“მაისი 18, 1993 (1993-05-18)
მწვრთნელი ბაზკაიტი ასწავლის ბივისსა და ბატ-ჰედს ოჯახურ საკითხებს.
115„Beware of the Butt“მაისი 19, 1993 (1993-05-19)
ბივისი და ბატ-ჰედი უღებენ ფოტოს მსუქან ქალს, რის გამოც იგი შურს იძიებს.
126„At the Sideshow“მაისი 19, 1993 (1993-05-19)

ბივისი და ბატ-ჰედი ცირკში მახინჯების შოუს ესწრებიან მახინჯების შოუს.

ამოჭრილი სცენები - ყველა სცენა, სადაც ბივისი ცდილობს რამეზე ცეცხლის მოკიდებას.
137„Customers Suck“მაისი 20, 1993 (1993-05-20)
ბივისი და ბატ-ჰედი და მყიდველები
148„Sick“მაისი 20, 1993 (1993-05-20)
ორეული გაცივდება. ისინი ცდილობენ, მოიძიონ შესაბამისი წამალი
159„Home Improvement“მაისი 24, 1993 (1993-05-24)

ბივისი და ბატ-ჰედი ალაგებენ მისტერ ანდერსონის სახლს. მისი არყოფნისას, ისინი ანადგურებენ ჩანაწერების იშვიათ კოლექციას.

აკრძალული სცენები- ცეცხლის წაკიდების სცენები.
1610„Way Down Mexico Way“მაისი 26, 1993 (1993-05-26)
ბივისი და ბატ-ჰედი მიემგზავრებიან მექსიკაში, რათა ფოიერვერკები შეიძინონ.
1711„Way Down Mexico Way, Part II“მაისი 26, 1993 (1993-05-26)

ბივისისა და ბატ-ჰედის მექსიკიდან დაბრუნება

აკრძალული სცენები - ყველა სცენა დაკავშირებული ნარკოტიკთან.
1812„At the Movies“მაისი 31, 1993 (1993-05-31)

ბივისი და ბატ-ჰედი მიდიან ღია კინოთეატრში.

აკრძალული სცენები - ცეცხლის წაკიდებისა და პოლიციელის დაცინვის სცენები.
1913„No Laughing“ივნისი 2, 1993 (1993-06-02)
დირექტორი მაკ-ვიკერი ცდილობს, მოძებნოს ბივისისა და ბატ-ჰედის სიჩლუნგის ახსნა.
2014„No Laughing (ნაწილი 2)“ივნისი 2, 1993 (1993-06-02)

ბივისსა და ბატ-ჰედს უკრძალავენ სიცილს სპეციალურ გაკვეთილზე, სადაც საუბრობენ სექსზე.

ამოჭრილი სცენები - მწერების სასამართლოს სცენა.
2115„The Butt-head Experience“ივნისი 7, 1993 (1993-06-07)
ბურგერ-უორლდში მუშაობისას ბატ-ჰედს ჩაეძინება და ხედავს სიზმარს, რომელშიც იგი და ბივისი როკ-ჯგუფს აყალიბებენ.
2216„Lawn & Garden“ივნისი 9, 1993 (1993-06-09)

ბივისი და ბატ-ჰედი კრიჭავენ მისტერ ანდერსონის ბაღში მდგარი ხის კენწეროს.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის წაკიდების სცენები და ფრაზა "Welcome to the jungle baby, you're gonna die"
2317„Stewart's House“ივნისი 14, 1993 (1993-06-14)

ბივისი და ბატ-ჰედი ესტუმრებიან სტიუარტს და უყურებენ ტელევიზორს, მაგრამ მოგვიანებით მთელ სახლს არევენ.

აკრძალული სცენები - სტიუარტის სახლის დაწვა.
2418„For Better or Verse“ივნისი 17, 1993 (1993-06-17)

მისტერ ვან დრისენის დავალებით ბივისი და ბატ-ჰედი კლასში წერენ ჰაიკუს სტილის ლექსებს.

ამოჭრილი სცენები - ბატ-ჰედი უკიდებს ცეცხლს აეროზოლის სპრეის.
2519„Bedpans & Broomsticks“ივნისი 21, 1993 (1993-06-21)
ბივისი და ბატ-ჰედი იპარავენ ბილი ბობის სკუტერს.
2620„Babes'R'Us“ივნისი 23, 1993 (1993-06-23)
ბივისი და ბატ-ჰედი ცდილობენ საჭიდაო რინგზე გასვლას, მაგრამ ასაკობრივი აკრძალვების გამო ამას ვერ ახერხებენ.
2721„Yogurt's Cool“ივნისი 28, 1993 (1993-06-28)

ბივისი და ბატ-ჰედი ყიდულობენ გაყინულ იოგურტს. როდესაც ისინი ითხოვენ მის უკან დაბრუნებას და არაფერს მიიღებენ, ისინი სუპერმარკეტზე შურს იძიებენ.

ამოჭრილი სცენები - სიგარეტის ანთების სცენა.
2822„Heroes“ივნისი 30, 1993 (1993-06-30)

ბივისი და ბატ-ჰედი ესტუმრებიან ტირს.

აკრძალული სცენები - ბატ-ჰედის მიერ თვითმფრინავის ჩამოგდება.
2923„Washing the Dog (*1,1)“ივლისი 8, 1993 (1993-07-08)
ბივისი და ბატ-ჰედი მისტერ ანდერსონის ძაღლის დაბანაზე ზრუნავენ.
3024„Friday Night“ივლისი 14, 1993 (1993-07-14)
ბივისი და ბატ-ჰედი სუპერმარკეტში ცდილობენ გოგონების გაცნობას, მაგრამ ერთ-ერთი აღმოჩნდება ბაიკერი, რომელიც მათ იყენებს სუპერმარკეტის გასაქურდად.
3125„Be All You Can Be“ივლისი 15, 1993 (1993-07-15)

ბივისი და ბატ-ჰედი ჩაეწერებიან აშშ-ს სამხედრო ძალებში.

აკრძალული სცენები - ცეცხლის სცენების გამო.

სეზონი 3: 1993-1994 (31 ეპიზოდი/1 სპეციალური გამოშვება)რედაქტირება

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებაორიგინალური ეთერის თარიღი
321„Comedians“სექტემბერი 6, 1993 (1993-09-06)

მეგობრები ცდილობენ კომედიურ სკეტჩების გათამაშებას.

აკრძალული სცენები - ბივისის მიერ შენობის დაწვა.

შენიშვნა: ეს არის სკანდალურად ცნობილი ეპიზოდი. 5 წლის ბიჭუნამ ოჰაიოს შტატში დაწვა საკუთარი ტრეილერი, შემდგომში კი ახსენებდა ამ ეპიზოდს.
332„Carwash“სექტემბერი 6, 1993 (1993-09-06)
სატელევიზიო პულტის ახალი ბატარეების საფასურის ასანაზღაურებლად მეგობრები რეცხავენ შევროლეს, მაგრამ გადაწყვიტავენ, წაიყვანონ იგი.
343„Couch-Fishing“სექტემბერი 7, 1993 (1993-09-07)
მეგობრები სხედან დივანზე და ცდილობენ ასე თევზის დაჭერას.
354„Incognito“სექტემბერი 8, 1993 (1993-09-08)

მეგობრები შიშობენ, რომ მათ ვიღაც მოკლას, ამიტომ გადაცმულები დადიან.

აკრძალული სცენები - ბიჭუნას სკოლაში მოაქვს იარაღი.
365„Kidnapped“სექტემბერი 8, 1993 (1993-09-08)

მეგობრები იტაცებენ სტიუარტს და ემუქრებიან მის მშობლებს.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები, დიდი რაოდენობით.

შენიშვნა: ყველა სხვა ეპიზოდთან შედარებით, ამ ეპიზოდიდან ამოჭრილი იქნა ცეცხლის სცენების ყველაზე დიდი რაოდენობა
376„Kidnapped, Part II“სექტემბერი 8, 1993 (1993-09-08)

სტიუარტის გატაცების ისტორიის გაგრძელება.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები, დიდი რაოდენობით.

შენიშვნა: ყველა სხვა ეპიზოდთან შედარებით, ამ ეპიზოდიდან ამოჭრილი იქნა ცეცხლის სცენების ყველაზე დიდი რაოდენობა
387„Naked Colony“სექტემბერი 13, 1993 (1993-09-13)
ბივისი და ბატ-ჰედი აღმოჩნდებიან ნუდისტების კოლონიაში. წლების შემდეგ ისინი თავის მთავარ მოგონებად შიშველი ქალის ხილვას ასახელებენ.
398„Tornado“სექტემბერი 14, 1993 (1993-09-14)

ქალაქში მოსალოდნელია ტორნადო.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები და მასთან დაკავშირებული ფრაზები.
409„Cleaning House“სექტემბერი 20, 1993 (1993-09-20)
ბივისი და ბატ-ჰედი ვან დრისენის სახლს ალაგებენ.
4110„Scratch 'N' Win“სექტემბერი 21, 1993 (1993-09-21)
1 დოლარით მეგობრები ლატარეაში იგებენ 500-ს, შემდეგ კი ფიქრობენ, რა შეიძინონ ამ თანხით.
4211„Scared Straight“სექტემბერი 27, 1993 (1993-09-27)

მეგობრები ციხეში.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები და მასთან დაკავშირებული ფრაზები.
431„Eating Contest“სექტემბერი 30, 1993 (1993-09-30)

ბივისი და ბატ-ჰედი მონაწილეობენ ჭამის კონკურსში.

ამოჭრილი სცენები - ცეცხლის სცენები და მასთან დაკავშირებული ფრაზები (მუსიკალური კლიპიდან)
4413„Sporting Goods“ოქტომბერი 4, 1993 (1993-10-04)

ბივისი და ბატ-ჰედი ბაზკატის დავალებით მიდიან მაღაზიაში, სპორტული ინვენტარის შესაძენად.

ამოჭრილი სცენები - კალიების წამების სცენები.
4514„Sperm Bank“ოქტომბერი 7, 1993 (1993-10-07)

სპერმის გაყიდვის სერვისის შესახებ. ორეული ცდილობს აქედან სარგებელი ნახოს.

აკრძალული სცენები - due to sexual themes.
4615„Buff 'N' Stuff“ოქტომბერი 14, 1993 (1993-10-14)
ბაზკატს ორეული სავარჯიშოდ მიჰყავს.
4716„Citizen Butt-head“ოქტომბერი 18, 1993 (1993-10-18)
სკოლაში სტუმრად მოდის ბილ კლინტონი. დირექტორი მაკ-ვიკერი ცდილობს, მას აარიდოს ორეულთან შეხვედრა.
4817„Citizen Butt-head, Part II“ოქტომბერი 18, 1993 (1993-10-18)

სკოლაში სტუმრად მოდის ბილ კლინტონი. დირექტორი მაკ-ვიკერი ცდილობს, მას აარიდოს ორეულთან შეხვედრა (გაგრძელება).

შენიშვნა: ეს არის სერიალის უკანასკნელი ეპიზოდი, რომელიც შეიცავს სიტყვას „ცეცხლი“.
4918„Politically Correct“ოქტომბერი 21, 1993 (1993-10-21)
ორეულის თავგადასავალი სტუდენტების ოფისში.
5019„Ball Breakers“ოქტომბერი 25, 1993 (1993-10-25)

ორეულის თავგადასავალი ბოულინგის კლუბში.

აკრძალული სცენები - ასაფეთქებელით სავსე ბოულინგის ბურთის მოხვედრა შენობაში.

შენიშვნა: ეს ეპიზოდი აკრძალული იქნა, ვინაიდან 18 წლის კევინ სეტლმა ასევე გადმოაგდო ბოულინგის ბურთი და მოკლა 8 თვის გოგონა ნატალია რივიერა.
5120„Meet God“ოქტომბერი 28, 1993 (1993-10-28)
ორეული ავტოსტოპით მოგზაურობს და ცდილობს გოგონების გაცნობას.
5221„Meet God, Part II“ოქტომბერი 28, 1993 (1993-10-28)
ორეული გაიცნობს პიროვნებას, რომელიც თავი ღმერთი ჰგონია.
5322„True Crime“ნოემბერი 1, 1993 (1993-11-01)
სატელევიზიო ეთერში გადის ინციდენტი ორეულის მონაწილეობით.
5423„The Trial“ნოემბერი 4, 1993 (1993-11-04)
ბივისი და ბატ-ჰედი სასამართლოზე ერთ-ერთი დესტრუქციული ქმედების გამო.
5524„The Crush (*1,1)“ნოემბერი 8, 1993 (1993-11-08)
ორეული ცდილობს, შეუერთდეს ტოდის ბანდას.
5625„Plate Frisbee (*1,1)“ნოემბერი 11, 1993 (1993-11-11)
ბივისი და ბატ-ჰედი და სტიუარტის დედის კუთვნილი ანტიკური თეფში.
5726„Canoe“ნოემბერი 15, 1993 (1993-11-15)
ვან დრისენი და ორეული მოგზაურობენ კანოეთი.
5827„Young, Gifted & Crude“ნოემბერი 25, 1993 (1993-11-25)
ორეული გადის ტესტებს და მოხვდება ნიჭიერთა კლასში.
5928„Foreign Exchange“დეკემბერი 9, 1993 (1993-12-09)
იაპონიიდან გაცვლითი პროგრამით ჩამოდის მოსწავლე და უმეგობრდება ორეულს.
CS129„A Very Special Christmas With Beavis and Butt-head“დეკემბერი 17, 1993 (1993-12-17)
ვრცელი საშობაო ეპიზოდი მუსიკალური კლიპებით.
6030„Closing Time“დეკემბერი 23, 1993 (1993-12-23)

ბივისი და ბატ-ჰედი ანგრევენ ბურგერ-უორლდს.

ამოჭრილი სცენები - Jeopardy!-ს მუსიკალური თემის შესრულება.
6131„Most Wanted (*1,1)“მარტი 5, 1994 (1994-03-05)
ვრცელი ეპიზოდი. ორეულს უპირისპირდება ციხიდან გაქცეული მკვლელი.

სეზონი 4: 1994 (32 ეპიზოდი)რედაქტირება

#
ჯამში
#
სეზონში
სახელწოდებაორიგინალური ეთერის თარიღი
621„Wall of Youth“მარტი 14, 1994 (1994-03-14)
წყვილი მუშაობს კლარკ კობისთვის.
632„Cow Tipping“მარტი 15, 1994 (1994-03-15)
ძროხა სრისავს ბივისს, რომელსაც ასევე კინაღამ კლავს შეშლილი ფერმერი.
643„Trouble Urinating“მარტი 17, 1994 (1994-03-17)
ბივისი და ბატ-ჰედი ივიწყებენ, თუ როგორ უნდა მოშარდონ.
654„Rabies Scare (*1,1)“მარტი 18, 1994 (1994-03-18)
ბივისს კბენს ცოფიანი ძაღლი.
665„They're Coming to Take Me Away, Huh Huh (*1,1)“მარტი 21, 1994 (1994-03-21)
ბივისს და ბატ-ჰედს უყვარდებათ სკოლის ფსიქიატრი.
676„Jump!“მარტი 24, 1994 (1994-03-24)

ორეულის დრამატული ვიზიტი ბანკში.

ამოჭრილი სცენები - პოლიციელების მიერ ბანკის თანამშრომლის მრავალჯერ ცემა.
687„Pumping Iron“მარტი 28, 1994 (1994-03-28)
ბივისი და ბატ-ჰედი დადიან ტრენაჟორებზე სავარჯიშოდ.
698„Let's Clean it Up“მარტი 31, 1994 (1994-03-31)
ორეულის ვიზიტი სკოლის მედდასთან.
709„1-900-BEAVIS (*1,1)“აპრილი 4, 1994 (1994-04-04)
დუეტი ცდილობს 1-900 ტიპის ნომრის გაფორმებას.
7110„Water Safety“აპრილი 7, 1994 (1994-04-07)
ბაზკატის ცურვის გაკვეთილები.

რესურსები ინტერნეტშირედაქტირება