ბრიტანეთის კონსორტების სია

ბრიტანეთის კონსორტების სია მოიცავს იმ ადამიანების სიას, რომლებიც დაქორწინებულნი იყვნენ გაერთიანებული სამეფოს მეფეზე, ან დედოფალზე. ამ შემთხვევაში ამ სიაში არიან როგორც ქალები, ისე მამაკაცები. დღეისათვის ბრიტანეთის კონსორტის პრინცი ფილიპე ბერძენი, ედინბურგის ჰერცოგი, ხოლო პირველი კონსორტი იყო დედოფალ ანას მეუღლე ჯორჯ დანიელი.

დიდი ბრიტანეთის სამეფოსა (1701-1801) და გაერთიანებული სამეფოს (1801-...) კონსორტებირედაქტირება

სტიუარტებირედაქტირება

პორტრეტი გერბი სახელი მამა დაიბადა ქორწინება მმართ.

დასაწყისი

კორონაცია მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
    ჯორჯ

დანიელი

ფრედერიკ III,

დანიისა და

ნორვეგიის მეფე

(ოლდენბურგები)

2 აპრილი,

1653

28 ივლისი,

1683

1 მაისი,

1707

არ ჰქონია 28 ოქტომბერი, 1708 ანა I

ჰანოვერებირედაქტირება

პორტრეტი გერბი სახელი მამა დაიბადა ქორწინება მმართ.

დასაწყისი

კორონაცია მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
    კაროლინა

ბრანდენბურგ-

ანსბახელი

იან ფრიდრიხი,

ბრანდენბურგ-

ანსბახის

მაკგრაფი

(ჰოენცოლერნები)

1 მარტი,

1683

22 აგვისტო,

1705

11 ივნისი,

1727

11

ოქტომბერი,

1727

20 ნოემბერი, 1737 ჯორჯ II
    შარლოტა

მეკლენბურგ-

შტერლიცელი

კარლ ლუდვიგი,

მეკლენბურგ-

სტერლიცის

ჰერცოგი

(მეკლენბურგები)

19 მაისი,

1744

8 სექტემბერი, 1761 22

სექტემბერი,

1761

17 ნოემბერი, 1818 ჯორჯ III
    კაროლინა

ბრაუნშვაიგ-

ვოლფენბიუტელი

კარლ ვილჰელმი,

ბრაუნშვაიგ-

ვოლფენბიუტელ-

ის ჰერცოგი

(ბრუნსვიკები)

17 მაისი,

1768

8 აპრილი,

1795

29

იანვარი,

1820

არ ჰქონია 7 აგვისტო, 1821 ჯორჯ

IV

    ადელაიდა

საქსენ-მეინინგენი

გეორგ I,

საქსენ-

მეინინგენის

ჰერცოგი

(საქსენ-

მეინინგენები)

13

აგვისტო,

1792

13 ივლისი,

1818

26 ივნისი,

1830

8

სექტემბერი,

1831

20 ივნისი,

1837

2

დეკემბერი,

1849

უილიამ

IV

    ალბერტ

საქსენ-კობურგ-

გოთელი

ერნესტ I,

საქსენ-კობურგ-

გოთას ჰერცოგი,

(საქსენ-კობურგ-

გოთები)

26

აგვისტო,

1819

10 თებერვალი, 1840 არ ჰქონია 14 დეკემბერი, 1861 ვიქტორია

საქსენ-კობურგ-გოთები, 1917 წლიდან შეცვლილი სახელით უინძორებირედაქტირება

პორტრეტი გერბი სახელი მამა დაიბადა ქორწინება მმართ.

დასაწყისი

კორონაცია მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
    ალექსანდრა

დანიელი

კრისტიან IX,

დანიის მეფე

(გლიუქსბურგები)

1

დეკემბერი,

1844

10 მარტი,

1863

22 იანვარი,

1901

9 აგვისტო,

1902

6 მაისი,

1910

20 დეკემბერი,

1925

ედუარდ VII
    მერი

ტეკელი

ფრენსისი,

ტეკის ჰერცოგი

(ტეკები)

26 მაისი,

1867

6 ივლისი,

1893

6 მაისი,

1910

22 ივნისი,

1911

20 იანვარი,

1936

24 მარტი,

1953

ჯორჯ V
    ელიზაბეთ

ბოუზ-

ლაიონი

კლოდი,

კაინგორნის ერლი

(უინძორები)

4 აგვისტო,

1900

26 აპრილი,

1923

11

დეკემბერი,

1936

12 მაისი,

1937

6 თებერვალი,

1952

30 მარტი,

2002

ჯორჯ VI
    ფილიპე

ბერძენი

ენდრიუ

ბერძენი

(გლიქსბურგები)

10 ივნისი,

1921

20

ნოემბერი,

1947

6

თებერვალი,

1952

არ ჰქონია ცოცხალია ელისაბედ

II

ლიტერატურარედაქტირება

  • "Clarence House press release". Clarence House. 10 February 2005. Archived from the original on 24 June 2014. Retrieved 6 April 2018.