აშშ-ის ქალაქების სია მოსახლეობის მიხედვით

სტატიაში მოცემულია შეერთებული შტატების ყველაზე დიდი დასახლებული ადგილები მოსახლეობის რაოდენობის მხრივ, განსაზღვრული შეერთებული შტატების აღწერის ბიუროს მიერ, სია მოიცავს სხვადასხვა ადგილებს, მათ შორის შტატების დედაქალაქები, ქალაქები, სოფლები, დაბები და მუნიციპალიტეტები.

აშშ-ის ქალაქები 100 000 კაცზე მეტი მოსახლეობითრედაქტირება

ქვემოთ მოცემულ ცხრილში მოყვანილია აშშ-ის ქალაქები მოსახლეობის მიხედვით, 2014 წლის მონაცემებით, აღრიცხვა ჩაატარა აშშ-ის მოსახლეობის აღწერის ბიურომ.

პუერტო-რიკოს ქალაქები, 100 100-ზე მეტი მცხოვრებით, მოყვანილია ცალკე, ქვემოთ.

 
1 – ნიუ-იორკი, ნიუ-იორკი
 
2 – ლოს-ანჯელესი, კალიფორნია
 
3 – ჩიკაგო, ილინოისი
 
4 – ჰიუსტონი, ტეხასი
 
5 – ფინიქსი, არიზონა
 
6 – ფილადელფია, პენსილვანია
 
7 – სან ანტონიო, ტეხასი
 
8 – სან დიეგო, კალიფორნია
 
9 – დალასი, ტეხასი
 
10 – სან ხოსე, კალიფორნია
 
11 – დეტროიტი, მიჩიგანი
 
12 – სან ფრანსისკო, კალიფორნია
 
13 – ჯექსონვილი, ფლორიდა
 
14 – ინდიანაპოლისი, ინდიანა
 
15 – ოსტინი, ტეხასი
 
16 – კოლუმბუსი, ოჰაიო
 
17 – ფორტ უორზი, ტეხასი
 
18 – შარლოტი, ჩრდილოეთი კაროლინა
 
19 – მემფისი, ტენესი
 
20 – ბოსტონი, მასაჩუსეტსი
 
21 – ბალტიმორი, მერილენდი
 
22 – ელ-პასო, ტეხასი
 
23 – სიეტლი, ვაშინგტონი
 
24 – დენვერი, კოლორადო
 
25 – ნეშვილი, ტენესი
 
26 – მილუოკი, უისკონსინი
 
29 – ლუიზვილი, კენტუკი
 
30 – პორტლენდი, ორეგონი
 
31 – ოკლაჰომა-სიტი, ოკლაჰომა
 
32 - ტუსონი, არიზონა
 
33 – ატლანტა, ჯორჯია
 
34 – ალბუკერკე, ნიუ-მექსიკო
 
35 – კანზას-სიტი, მისური
 
36 – ფრესნო, კალიფორნია
 
37 – საკრამენტო, კალიფორნია
 
38 – ლონგ-ბიჩი, კალიფორნია
 
39 – მესა, არიზონა
 
40 – ომაჰა, ნებრასკა
 
41 – ვირჯინია-ბიჩი, ვირჯინია
 
42 – მაიამი, ფლორიდა
 
43 – კლივლენდი, ოჰაიო
 
44 – ოკლენდი, კალიფორნია
 
45 – როლი, ჩრდილოეთი კაროლინა
 
46 – კოლორადო სპრინგსი, კოლორადო
 
47 – ტულსა, ოკლაჰომა
 
48 – მინეაპოლისი, მინესოტა
 
49 – არლინგტონი, ტეხასი
 
50 – ჰონოლულუ, ჰავაი
ქალაქი შტატი მოსახლეობა (2014)
1 ნიუ-იორკი ნიუ-იორკი &&&&&&&&08491079.&&&&&08 491 079
2 ლოს-ანჯელესი კალიფორნია &&&&&&&&03928864.&&&&&03 928 864
3 ჩიკაგო ილინოისი &&&&&&&&02722389.&&&&&02 722 389
4 ჰიუსტონი[1] ტეხასი &&&&&&&&02239558.&&&&&02 239 558
5 ფილადელფია[2] პენსილვანია &&&&&&&&01560297.&&&&&01 560 297
6 ფენიქსი არიზონა &&&&&&&&01537058.&&&&&01 537 058
7 სან-ანტონიო ტეხასი &&&&&&&&01436697.&&&&&01 436 697
8 სან-დიეგო კალიფორნია &&&&&&&&01381069.&&&&&01 381 069
9 დალასი ტეხასი &&&&&&&&01281047.&&&&&01 281 047
10 სან-ხოსე კალიფორნია &&&&&&&&01015785.&&&&&01 015 785
11 ოსტინი ტეხასი &&&&&&&&&0912791.&&&&&0912 791
12 ჯექსონვილი ფლორიდა &&&&&&&&&0853382.&&&&&0853 382
13 სან-ფრანცისკო კალიფორნია &&&&&&&&&0852469.&&&&&0852 469
14 ინდიანაპოლისი ინდიანა &&&&&&&&&0848788.&&&&&0848 788
15 კოლუმბუსი ოჰაიო &&&&&&&&&0809798.&&&&&0809 798
16 ფორტ უორზი ტეხასი &&&&&&&&&0777992.&&&&&0777 992
17 შარლოტი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0775202.&&&&&0775 202
18 დეტროიტი მიჩიგანი &&&&&&&&&0701475.&&&&&0701 475
19 მემფისი ტენესი &&&&&&&&&0676640.&&&&&0676 640
20 ბოსტონი მასაჩუსეტსი &&&&&&&&&0645169.&&&&&0645 169
21 ბალტიმორი მერილენდი &&&&&&&&&0637418.&&&&&0637 418
22 ელ-პასო ტეხასი &&&&&&&&&0620447.&&&&&0620 447
23 სიეტლი ვაშინგტონი &&&&&&&&&0617334.&&&&&0617 334
24 დენვერი კოლორადო &&&&&&&&&0610345.&&&&&0610 345
25 ნეშვილი ტენესი &&&&&&&&&0605473.&&&&&0605 473
26 მილუოკი უისკონსინი &&&&&&&&&0604133.&&&&&0604 133
27 ვაშინგტონი კოლუმბიის ოლქი &&&&&&&&&0599657.&&&&&0599 657
28 ლას-ვეგასი ნევადა &&&&&&&&&0567641.&&&&&0567 641
29 ლუიზვილი კენტუკი &&&&&&&&&0566503.&&&&&0566 503
30 პორტლენდი ორეგონი &&&&&&&&&0566141.&&&&&0566 141
31 ოკლაჰომა-სიტი ოკლაჰომა &&&&&&&&&0560332.&&&&&0560 332
32 ტუსონი არიზონა &&&&&&&&&0548555.&&&&&0548 555
33 ატლანტა ჯორჯია &&&&&&&&&0540921.&&&&&0540 921
34 ალბუკერკე ნიუ-მექსიკო &&&&&&&&&0528497.&&&&&0528 497
35 კანზას-სიტი მისური &&&&&&&&&0482299.&&&&&0482 299
36 ფრესნო კალიფორნია &&&&&&&&&0479921.&&&&&0479 921
37 საკრამენტო კალიფორნია &&&&&&&&&0466687.&&&&&0466 687
38 ლონგ-ბიჩი კალიფორნია &&&&&&&&&0462604.&&&&&0462 604
39 მესა არიზონა &&&&&&&&&0462486.&&&&&0462 486
40 ომაჰა ნებრასკა &&&&&&&&&0454731.&&&&&0454 731
41 ვირჯინია-ბიჩი ვირჯინია &&&&&&&&&0433575.&&&&&0433 575
42 მაიამი ფლორიდა &&&&&&&&&0433136.&&&&&0433 136
43 კლივლენდი ოჰაიო &&&&&&&&&0431363.&&&&&0431 363
44 ოკლენდი კალიფორნია &&&&&&&&&0409184.&&&&&0409 184
45 როლი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0405791.&&&&&0405 791
46 კოლორადო-სპრინგზი კოლორადო &&&&&&&&&0399827.&&&&&0399 827
47 ტულსა ოკლაჰომა &&&&&&&&&0389625.&&&&&0389 625
48 მინეაპოლისი მინესოტა &&&&&&&&&0385542.&&&&&0385 542
49 არლინგტონი ტეხასი &&&&&&&&&0380084.&&&&&0380 084
50 ჰონოლულუ ჰავაი &&&&&&&&&0374701.&&&&&0374 701
51 უიჩიტა კანზასი &&&&&&&&&0372186.&&&&&0372 186
52 სენტ-ლუისი მისური &&&&&&&&&0356587.&&&&&0356 587
53 ახალი ორლეანი ლუიზიანა &&&&&&&&&0354850.&&&&&0354 850
54 ტამპა ფლორიდა &&&&&&&&&0343890.&&&&&0343 890
55 სანტა-ანა კალიფორნია &&&&&&&&&0340340.&&&&&0340 340
56 ანაჰაიმი კალიფორნია &&&&&&&&&0337896.&&&&&0337 896
57 ცინცინატი ოჰაიო &&&&&&&&&0333013.&&&&&0333 013
58 ორორა კოლორადო &&&&&&&&&0324655.&&&&&0324 655
59 ბეიკერსფილდი კალიფორნია &&&&&&&&&0324463.&&&&&0324 463
60 ტოლედო ოჰაიო &&&&&&&&&0316238.&&&&&0316 238
61 პიტსბურგი პენსილვანია &&&&&&&&&0311647.&&&&&0311 647
62 რივერსაიდი კალიფორნია &&&&&&&&&0297859.&&&&&0297 859
63 ლექსინგტონი კენტუკი &&&&&&&&&0296545.&&&&&0296 545
64 სტოკტონი კალიფორნია &&&&&&&&&0287578.&&&&&0287 578
65 კორპუს-კრისტი ტეხასი &&&&&&&&&0287438.&&&&&0287 438
66 ანკორიჯი ალასკა &&&&&&&&&0286174.&&&&&0286 174
67 სენტ-პოლი მინესოტა &&&&&&&&&0281262.&&&&&0281 262
68 ნიუარკი ნიუ-ჯერსი &&&&&&&&&0278154.&&&&&0278 154
69 პლანო ტეხასი &&&&&&&&&0273611.&&&&&0273 611
70 ბუფალო ნიუ-იორკი (შტატი) &&&&&&&&&0270240.&&&&&0270 240
71 ჰენდერსონი ნევადა &&&&&&&&&0256445.&&&&&0256 445
72 ფორტ-უეინი ინდიანა &&&&&&&&&0255890.&&&&&0255 890
73 ჩენდლერი არიზონა &&&&&&&&&0255230.&&&&&0255 230
74 გრინსბორო ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0255061.&&&&&0255 061
75 ლინკოლნი ნებრასკა &&&&&&&&&0254001.&&&&&0254 001
76 გლენდეილი არიზონა &&&&&&&&&0252188.&&&&&0252 188
77 სენტ-პიტერზბერგი ფლორიდა &&&&&&&&&0244324.&&&&&0244 324
78 ჯერსი-სიტი ნიუ-ჯერსი &&&&&&&&&0242503.&&&&&0242 503
79 სკოტსდეილი არიზონა &&&&&&&&&0238715.&&&&&0238 715
80 ორლანდო ფლორიდა &&&&&&&&&0235860.&&&&&0235 860
81 მედისონი უისკონსინი &&&&&&&&&0235626.&&&&&0235 626
82 ნორფოლკი ვირჯინია &&&&&&&&&0233333.&&&&&0233 333
83 ბირმინგემი ალაბამა &&&&&&&&&0230130.&&&&&0230 130
84 უინსტონ-სალემი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0229828.&&&&&0229 828
85 დარემი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0229174.&&&&&0229 174
86 ლარედო ტეხასი &&&&&&&&&0226122.&&&&&0226 122
87 ლუბოკი ტეხასი &&&&&&&&&0225856.&&&&&0225 856
88 ბატონ-რუჟი ლუიზიანა &&&&&&&&&0225390.&&&&&0225 390
89 ჩრდილოეთი ლას-ვეგასი ნევადა &&&&&&&&&0224387.&&&&&0224 387
90 ჩულა-ვისტა კალიფორნია &&&&&&&&&0223738.&&&&&0223 738
91 ჩესაპიკი ვირჯინია &&&&&&&&&0222455.&&&&&0222 455
92 გარლენდი ტეხასი &&&&&&&&&0222013.&&&&&0222 013
93 რენო ნევადა &&&&&&&&&0219636.&&&&&0219 636
94 ჰაიელი ფლორიდა &&&&&&&&&0218896.&&&&&0218 896
95 არლინგტონი ვირჯინია &&&&&&&&&0217483.&&&&&0217 483
96 გილბერტი არიზონა &&&&&&&&&0217285.&&&&&0217 285
97 ირვინი კალიფორნია &&&&&&&&&0209716.&&&&&0209 716
98 როჩესტერი ნიუ-იორკი &&&&&&&&&0207294.&&&&&0207 294
99 ეიკრონი ოჰაიო &&&&&&&&&0207216.&&&&&0207 216
100 ბოისე აიდაჰო &&&&&&&&&0205707.&&&&&0205 707
101 ირვინგი ტეხასი &&&&&&&&&0205540.&&&&&0205 540
102 ფრემონტი კალიფორნია &&&&&&&&&0205514.&&&&&0205 514
103 რიჩმონდი ვირჯინია &&&&&&&&&0204451.&&&&&0204 451
104 სპოკენი ვაშინგტონი (შტატი) &&&&&&&&&0203276.&&&&&0203 276
105 მოდესტო კალიფორნია &&&&&&&&&0202747.&&&&&0202 747
106 მონტგომერი ალაბამა &&&&&&&&&0202124.&&&&&0202 124
107 იონკერსი ნიუ-იორკი &&&&&&&&&0201162.&&&&&0201 162
108 ტაკომა ვაშინგტონი &&&&&&&&&0199637.&&&&&0199 637
109 შრივპორტი ლუიზიანა &&&&&&&&&0199242.&&&&&0199 242
110 დე-მოინი აიოვა &&&&&&&&&0198460.&&&&&0198 460
111 სან-ბერნარდინო კალიფორნია &&&&&&&&&0198410.&&&&&0198 410
112 ფეიეტვილი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0198061.&&&&&0198 061
113 გლენდეილი კალიფორნია &&&&&&&&&0196847.&&&&&0196 847
114 ავგუსტა ჯორჯია &&&&&&&&&0194343.&&&&&0194 343
115 გრანდ-რეპიდსი მიჩიგანი &&&&&&&&&0193710.&&&&&0193 710
116 ჰანტინგტონ-ბიჩი კალიფორნია &&&&&&&&&0193366.&&&&&0193 366
117 ნიუპორტ-ნიუსი ვირჯინია &&&&&&&&&0193172.&&&&&0193 172
118 მობილი ალაბამა &&&&&&&&&0193171.&&&&&0193 171
119 ლიტლ-როკი არკანზასი &&&&&&&&&0191930.&&&&&0191 930
120 მორენო-ვოლი კალიფორნია &&&&&&&&&0191766.&&&&&0191 766
121 კოლუმბუსი ჯორჯია &&&&&&&&&0190414.&&&&&0190 414
122 ამარილო ტეხასი &&&&&&&&&0189389.&&&&&0189 389
123 ფონტანა კალიფორნია &&&&&&&&&0188012.&&&&&0188 012
124 ოქსნარდი კალიფორნია &&&&&&&&&0187535.&&&&&0187 535
125 ნოქსვილი ტენესი &&&&&&&&&0185100.&&&&&0185 100
126 ფორტ-ლოდერდეილი ფლორიდა &&&&&&&&&0184892.&&&&&0184 892
127 სოლტ-ლეიკ-სიტი იუტა &&&&&&&&&0183171.&&&&&0183 171
128 უორსტერი მასაჩუსეტსი &&&&&&&&&0182421.&&&&&0182 421
129 ჰანტსვილი ალაბამა &&&&&&&&&0179653.&&&&&0179 653
130 ბრაუნსვილი ტეხასი &&&&&&&&&0176858.&&&&&0176 858
131 ჯექსონი მისისიპი (შტატი) &&&&&&&&&0175021.&&&&&0175 021
132 ოვერლენდ-პარკი კანზასი &&&&&&&&&0174907.&&&&&0174 907
133 ტემპე არიზონა &&&&&&&&&0174255.&&&&&0174 255
134 ორორა ილინოისი &&&&&&&&&0172945.&&&&&0172 945
135 ოუშენსაიდი კალიფორნია &&&&&&&&&0172901.&&&&&0172 901
136 ტალაჰასი ფლორიდა &&&&&&&&&0172574.&&&&&0172 574
137 პროვიდენსი როდ-აილენდი &&&&&&&&&0171909.&&&&&0171 909
138 რანჩო-კუკამონგა კალიფორნია &&&&&&&&&0171809.&&&&&0171 809
139 ონტარიო კალიფორნია &&&&&&&&&0171602.&&&&&0171 602
140 ჩატანუგა ტენესი &&&&&&&&&0171349.&&&&&0171 349
141 სანტა-კლარიტა კალიფორნია &&&&&&&&&0169174.&&&&&0169 174
142 გარდენ-გრუვი კალიფორნია &&&&&&&&&0166332.&&&&&0166 332
143 ვანკუვერი ვაშინგტონი &&&&&&&&&0165809.&&&&&0165 809
144 გრანდ-პრერი ტეხასი &&&&&&&&&0163351.&&&&&0163 351
145 პეორია არიზონა &&&&&&&&&0162740.&&&&&0162 740
146 სიუ-ფოლსი სამხრეთი დაკოტა &&&&&&&&&0157935.&&&&&0157 935
147 სპრინგფილდი მისური &&&&&&&&&0157630.&&&&&0157 630
148 სანტა-როსა კალიფორნია &&&&&&&&&0157468.&&&&&0157 468
149 როკფორდი ილინოისი &&&&&&&&&0157280.&&&&&0157 280
150 სალემი ორეგონი &&&&&&&&&0155719.&&&&&0155 719
151 სპრინგფილდი მასაჩუსეტსი &&&&&&&&&0155575.&&&&&0155 575
152 პორტ სენტ-ლუსი ფლორიდა &&&&&&&&&0154410.&&&&&0154 410
153 კეიპ-კორალი ფლორიდა &&&&&&&&&0154202.&&&&&0154 202
154 დეიტონი ოჰაიო &&&&&&&&&0153857.&&&&&0153 857
155 იუჯინი ორეგონი &&&&&&&&&0153231.&&&&&0153 231
156 პომონა კალიფორნია &&&&&&&&&0152367.&&&&&0152 367
157 კორონა კალიფორნია &&&&&&&&&0151037.&&&&&0151 037
158 ალექსანდრია ვირჯინია &&&&&&&&&0150006.&&&&&0150 006
159 ჯოლიეტი ილინოისი &&&&&&&&&0147633.&&&&&0147 633
160 პემბროკ-პაინზი ფლორიდა &&&&&&&&&0146600.&&&&&0146 600
161 პატერსონი ნიუ-ჯერსი &&&&&&&&&0145834.&&&&&0145 834
162 პასადენა ტეხასი &&&&&&&&&0145789.&&&&&0145 789
163 ლანკასტერი კალიფორნია &&&&&&&&&0145776.&&&&&0145 776
164 ჰეიუორდი კალიფორნია &&&&&&&&&0144289.&&&&&0144 289
165 სალინასი კალიფორნია &&&&&&&&&0144276.&&&&&0144 276
166 ჰემპტონი ვირჯინია &&&&&&&&&0144236.&&&&&0144 236
167 პალმდეილი კალიფორნია &&&&&&&&&0143985.&&&&&0143 985
168 პასადენა კალიფორნია &&&&&&&&&0143667.&&&&&0143 667
169 ნეიპერვილი ილინოისი &&&&&&&&&0143663.&&&&&0143 663
170 კანზას-სიტი კანზასი &&&&&&&&&0143209.&&&&&0143 209
171 ჰოლივუდი ფლორიდა &&&&&&&&&0142622.&&&&&0142 622
172 ლეიკვუდი კოლორადო &&&&&&&&&0141943.&&&&&0141 943
173 ტორანსი კალიფორნია &&&&&&&&&0140317.&&&&&0140 317
174 ესკონდიდო კალიფორნია &&&&&&&&&0140170.&&&&&0140 170
175 ფორტ-კოლინზი კოლორადო &&&&&&&&&0138736.&&&&&0138 736
176 სირაკიუსი ნიუ-იორკი &&&&&&&&&0138560.&&&&&0138 560
177 ბრიჯპორტი კონექტიკუტი &&&&&&&&&0137298.&&&&&0137 298
178 ორენჯი კალიფორნია &&&&&&&&&0136990.&&&&&0136 990
179 კერი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0136600.&&&&&0136 600
180 ელკ-კროვი კალიფორნია &&&&&&&&&0135228.&&&&&0135 228
181 სავანა ჯორჯია &&&&&&&&&0134699.&&&&&0134 699
182 სანივეილი კალიფორნია &&&&&&&&&0133963.&&&&&0133 963
183 უორენი მიჩიგანი &&&&&&&&&0133872.&&&&&0133 872
184 მესკიტი ტეხასი &&&&&&&&&0133509.&&&&&0133 509
185 ფულერტონი კალიფორნია &&&&&&&&&0132620.&&&&&0132 620
186 მაკალენი ტეხასი &&&&&&&&&0132225.&&&&&0132 225
187 კოლუმბია სამხრეთი კაროლინა &&&&&&&&&0129333.&&&&&0129 333
188 კაროლტონი ტეხასი &&&&&&&&&0129209.&&&&&0129 209
189 სიდარ-რაპიდსი აიოვა &&&&&&&&&0128182.&&&&&0128 182
190 მაკ'კინი ტეხასი &&&&&&&&&0127671.&&&&&0127 671
191 სტერლინგ-ჰაიტსი მიჩიგანი &&&&&&&&&0127176.&&&&&0127 176
192 ბელვიუ ვაშინგტონი &&&&&&&&&0126626.&&&&&0126 626
193 კორალ-სპრინგზი ფლორიდა &&&&&&&&&0126518.&&&&&0126 518
194 ვაკო ტეხასი &&&&&&&&&0126217.&&&&&0126 217
195 ელიზაბეთი ნიუ-ჯერსი &&&&&&&&&0125285.&&&&&0125 285
196 უესტ-ველი იუტა &&&&&&&&&0125093.&&&&&0125 093
197 კლარკსვილი ტენესი &&&&&&&&&0124565.&&&&&0124 565
198 ტოპიკა კანზასი &&&&&&&&&0124331.&&&&&0124 331
199 ჰარტფორდი კონექტიკუტი &&&&&&&&&0124060.&&&&&0124 060
200 თაუზანდ-ოუკზი კალიფორნია &&&&&&&&&0123520.&&&&&0123 520
201 ნიუ-ჰეივენი კონექტიკუტი &&&&&&&&&0123330.&&&&&0123 330
202 დენტონი ტეხასი &&&&&&&&&0122830.&&&&&0122 830
203 კონკორდი კალიფორნია &&&&&&&&&0122224.&&&&&0122 224
204 ვისალია კალიფორნია &&&&&&&&&0122111.&&&&&0122 111
205 ოლათე კანზასი &&&&&&&&&0121962.&&&&&0121 962
206 ელ-მონტე კალიფორნია &&&&&&&&&0121446.&&&&&0121 446
207 ინდიპენდენსი მისური &&&&&&&&&0121180.&&&&&0121 180
208 სტემფორდი კონექტიკუტი &&&&&&&&&0121026.&&&&&0121 026
209 სიმი-ვოლი კალიფორნია &&&&&&&&&0120921.&&&&&0120 921
210 პროვო იუტა &&&&&&&&&0119775.&&&&&0119 775
211 კილინი ტეხასი &&&&&&&&&0119510.&&&&&0119 510
212 სპრინგფილდი ილინოისი &&&&&&&&&0118033.&&&&&0118 033
213 აბილენი ტეხასი &&&&&&&&&0117179.&&&&&0117 179
214 თორნტონი კოლორადო &&&&&&&&&0117003.&&&&&0117 003
215 გეინზვილი ფლორიდა &&&&&&&&&0116616.&&&&&0116 616
216 ევანსვილი ინდიანა &&&&&&&&&0116584.&&&&&0116 584
217 როზვილი კალიფორნია &&&&&&&&&0115687.&&&&&0115 687
218 ჩარლსტონი სამხრეთი კაროლინა &&&&&&&&&0115638.&&&&&0115 638
219 პეორია ილინოისი &&&&&&&&&0115520.&&&&&0115 520
220 ათენი ჯორჯია &&&&&&&&&0114983.&&&&&0114 983
221 ლაფაიეტი ლუიზიანა &&&&&&&&&0114915.&&&&&0114 915
222 ვაიეხო კალიფორნია &&&&&&&&&0114622.&&&&&0114 622
223 ლანსინგი მიჩიგანი &&&&&&&&&0113810.&&&&&0113 810
224 ენ-არბორი მიჩიგანი &&&&&&&&&0112852.&&&&&0112 852
225 ინგლვუდი კალიფორნია &&&&&&&&&0112241.&&&&&0112 241
226 სანტა-კლარა კალიფორნია &&&&&&&&&0111997.&&&&&0111 997
227 ფლინტი მიჩიგანი &&&&&&&&&0111475.&&&&&0111 475
228 ვიქტორვილი კალიფორნია &&&&&&&&&0110921.&&&&&0110 921
229 კოსტა-მესა კალიფორნია &&&&&&&&&0110420.&&&&&0110 420
230 ბომონი ტეხასი &&&&&&&&&0110099.&&&&&0110 099
231 მანჩესტერი ნიუ-ჰემფშირი &&&&&&&&&0109395.&&&&&0109 395
232 მაიამი-გარდენზი ფლორიდა &&&&&&&&&0109332.&&&&&0109 332
233 მირამარი ფლორიდა &&&&&&&&&0109176.&&&&&0109 176
234 ნორმანი ოკლაჰომა &&&&&&&&&0109063.&&&&&0109 063
235 უესტმინსტერი კოლორადო &&&&&&&&&0108850.&&&&&0108 850
236 კემბრიჯი მასაჩუსეტსი &&&&&&&&&0108780.&&&&&0108 780
237 მიდლენდი ტეხასი &&&&&&&&&0108666.&&&&&0108 666
238 არვადა კოლორადო &&&&&&&&&0108172.&&&&&0108 172
239 ალენტაუნი პენსილვანია &&&&&&&&&0107815.&&&&&0107 815
240 ელგინი ილინოისი &&&&&&&&&0107521.&&&&&0107 521
241 უოტერბერი კონექტიკუტი &&&&&&&&&0107143.&&&&&0107 143
242 დაუნი კალიფორნია &&&&&&&&&0107117.&&&&&0107 117
243 კლიარუოტერი ფლორიდა &&&&&&&&&0106081.&&&&&0106 081
244 ბილინგსი მონტანა &&&&&&&&&0105845.&&&&&0105 845
245 უესტ-კოვინა კალიფორნია &&&&&&&&&0105464.&&&&&0105 464
246 რაუნდ-როკი ტეხასი &&&&&&&&&0105412.&&&&&0105 412
247 მარფრისბორო ტენესი &&&&&&&&&0105209.&&&&&0105 209
248 ლიუიზვილი ტეხასი &&&&&&&&&0105169.&&&&&0105 169
249 უესტ-ჯორდანი იუტა &&&&&&&&&0104915.&&&&&0104 915
250 პუებლო კოლორადო &&&&&&&&&0104877.&&&&&0104 877
251 სან-ბენავენტურა (ვენტურა) კალიფორნია &&&&&&&&&0104423.&&&&&0104 423
252 ლოუელი მასაჩუსეტსი &&&&&&&&&0104400.&&&&&0104 400
253 საუთ-ბენდი ინდიანა &&&&&&&&&0104215.&&&&&0104 215
254 ფეარფილდი კალიფორნია &&&&&&&&&0103586.&&&&&0103 586
255 ერი პენსილვანია &&&&&&&&&0103571.&&&&&0103 571
256 როჩესტერი მინესოტა &&&&&&&&&0103486.&&&&&0103 486
257 ჰაი-პოინტი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0103396.&&&&&0103 396
258 რიჩარდსონი ტეხასი &&&&&&&&&0103201.&&&&&0103 201
259 რიჩმონდი კალიფორნია &&&&&&&&&0103166.&&&&&0103 166
260 ბარბანკი კალიფორნია &&&&&&&&&0103121.&&&&&0103 121
261 ბერკლი კალიფორნია &&&&&&&&&0102822.&&&&&0102 822
262 პომპანო-ბიჩი ფლორიდა &&&&&&&&&0102609.&&&&&0102 609
263 ნორუოლკი კალიფორნია &&&&&&&&&0102508.&&&&&0102 508
264 ფრისკო ტეხასი &&&&&&&&&0102412.&&&&&0102 412
265 კოლუმბია მისური &&&&&&&&&0102324.&&&&&0102 324
266 გრეშამი ორეგონი &&&&&&&&&0102295.&&&&&0102 295
267 დელი-სიტი კალიფორნია &&&&&&&&&0102165.&&&&&0102 165
268 გრინ-ბეი უისკონსინი &&&&&&&&&0101351.&&&&&0101 351
269 უილმინგტონი ჩრდილოეთი კაროლინა &&&&&&&&&0101350.&&&&&0101 350
270 უიჩიტა-ფოლზი ტეხასი &&&&&&&&&0101313.&&&&&0101 313
271 დავენპორტი აიოვა &&&&&&&&&0101306.&&&&&0101 306
272 ანტიოქია კალიფორნია &&&&&&&&&0101182.&&&&&0101 182
273 პალმ-ბეი ფლორიდა &&&&&&&&&0100999.&&&&&0100 999
274 სენტენიალი კოლორადო &&&&&&&&&0100837.&&&&&0100 837
275 ოდესა ტეხასი &&&&&&&&&0100807.&&&&&0100 807
276 ბულდერი კოლორადო &&&&&&&&&0100160.&&&&&0100 160

პუერტო-რიკორედაქტირება

ქვემოთ მოცემულ ცხრილში მოყვანილია პუერტო-რიკოს მუნიციპალიტეტში შემავალი ქალაქები მოსახლეობის მიხედვით, 2009 წლის 1 ივლისის მონაცემებით, აღრიცხვა ჩაატარა აშშ-ის მოსახლეობის აღწერის ბიურომ.

ქალაქი ტერიტორია მოსახლეობა
44 სან-ხუანი   პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0420326.&&&&&0420 326
95 ბაიამონი   პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0218949.&&&&&0218 949
127 კაროლინა   პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0187209.&&&&&0187 209
133 პონსე   პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0178346.&&&&&0178 346
174 კაგუასი   პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0143274.&&&&&0143 274
266 გუაინაბო   პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0103073.&&&&&0103 073
268 არესიბო   პუერტო-რიკო &&&&&&&&&0102770.&&&&&0102 770
 
(42) – სან-ხუანი, პუერტო-რიკო

სქოლიორედაქტირება

  1. City wins census appeal; count adjusted - Houston Chronicle. Chron.com (2012-12-03). Retrieved on 2013-07-12.
  2. The City of Philadelphia, Pennsylvania, and Philadelphia County, Pennsylvania, are separate but coterminous entities with a single consolidated city–county government.